Ok, sa fie clar.
Nu se pierde palmaresul. Ca ala nu are existenta juridica, e doar recunoasterea faptului ca o anumita echipa e continuatoarea istorica a unei linii sportive neintrerupte. Dat fiind faptul ca nu are existenta juridica, palmaresul nu poate fi tranzactionat, impartit, vandut, cumparat, pus gaj sau treburi de genul asta. Aberatia ca unii iau palmaresul de pana in 2001 iar altii palmaresul de dupa 2001 e chiar o aberatie. Daca nu ma credeti, luati dosarul, rasfoiti-l si gasiti-mi macar un paragraf care sa pomeneasca de palmares.
S-a anulat marca din posesia lui Becali. In acest moment. Nu s-a anulat perioada 2001-2014 cand echipa lui Becali a purtat numele Stelei. Rezultatele din acea perioada apartin tot istoriei Stelei. Ca le place sau nu asta cretinilor de pe Steaua Libera, mi-e total indiferent. UEFA si LPF nu vor schimba in niciun fel numele echipei care a jucat in acea perioada.
Armata, ca institutie departamentala, nu are voie sa detina echipe de fotbal. Conform regulamentelor UEFA. Daca va face o echipa, va trebui sa o dea unei terte persoane - problema e ca in loc ca Steaua sa inceapa in Liga I, va incepe in Liga a IV-a Bucuresti (banuiesc ca nu ar fi ok daca s-ar cumpara Berceniul pentru a se juca direct in Liga II). Asta implica scaderea valorii brandului Steaua. Cu tot ce implica ea: contracte comerciale, de imagine, branding etc...
O echipa noua care nu are nicio legatura directa cu Steaua lui Becali nu e Steaua reala. E doar o clona nou-infiintata, fara istorie, fara nimic. Oricat de mult l-am uri pe Becali (si fac parte din oamenii care nu-l suporta), echipa lui e continuatoarea directa a CSCA-ului, CCA-ului, Stelei 1986 etc... Prin jucatori, antrenori, pozitie in campionatul romanesc si palmares.
Pentru cei care juiseaza la gandul ca vor fi zeci de mii de stelisti la meciurile clonei de prin Liga a IV-a: nu vor fi. Da, stiu, entuziasm, anti-becali, ne-am recuperat echipa, blablabla. Tot nu vor fi.