Alex H, nu stim cum gandeste Bourceanu, poate daca ar primi o oferta consistenta din partea Stelei, cu tot cu bani la semnatura si cu bonusuri, ar alege sa ramana.
Un salariu de 400.000 de euro nu este o suma foarte mare pentru Steaua, dovada ca lui Keseru ii s-au dat acesti bani. Iar 1.000.000 de euro la semnatura ar fi o suma corecta pentru un jucator de calibrul "gladiatorului".
Iti dai seama ca daca Steaua are trebui sa achizioneaze un inlocuitor decent de profilu sau, ar trebui sa scoata din start 1.000.000 de euro sau mai mult. Dupa parerea mea si cred ca am mai spus asta undeva pe site, merita sa achite vreo de 2 mil. ca sa isi asigure serviciile lui inca vreo doi ani. Poate ca dupa inca un sezon, o sa reuseasca sa-l vanda si astfel o parte din suma, daca nu chiar toata suma va fi recuperata.
Tatarusanu la fel, ar putea sa primeasca si el o oferta generoasa din partea clubului, din cate stiu el ceruse 300.000 de mii pe sezon, plus bani la semnatura, nu cred ca Steaua nu ar putea sa-i acopere si lui pretentiile.
Totul tine de management, sa nu uitam ca pe Nila de exemplu, s-au investit 1,4 mil acum doi ani jumate, bani aruncati aiurea. Clubul a avut si inca are resursele necesare pentru investi in jucatorii valorosi(la nivel de Liga 1 desigur), totul este sa existe si dorinta dupa cum spus mai sus.
@ vitto
Si cu becali in libertate si fara el, nu cred ca se poate vorbi de o diferenta la nivel de investitii la echipa.
Ar fi foarte bine, daca ar spune odata STOP si ADIO, dar asta foarte probabil nu se va intampla intr-un viitor apropriat.
E clar ca in mometul de fata, e foarte greu pentru Steaua sa faca tranzitia la un nivel superior, atata timp cat, se adopta o politica de transferuri de genul jucatori liberi de contract sau foarte ieftini de la echipe modeste sau slabe din Liga 1 sau alte campionate mai slabe, si din cate se stie echipa nu prea "produce" mai nimic, in afara de un Gradinaru sau un Cojocaru, nu prea mai avem multi tineri cat de cat promitatori, produsi de Steaua.
La meciul cu Schalke, sansele la calificare erau foarte mici spre nule si preturile foarte mari, in conditiile astea 11.000 de fani nu a fost chiar asa de rau. Si in campionat lumea prefera N.A. in locul la Ghencea, daca joci pe N.A. e destul de probabil sa ai de 2 ori mai multi fani decat pe Ghencea si automat si profituri mai mari, tinand cont ca pe N.A. sunt preturi un pic mai mari.
Inca o chestie foarte importanta, clubul nu investete destul in marketing, ceea ce este o mare greseala, Steaua ar putea sa castige lejer cateva milioane bune in plus pe an, daca ar puncta cum trebuie pe piata.
Oricum, cert este ca atat timp cat se merge pe modul "economic" si nu se reinvesteste o cota decenta din profit in lot, este foarte greu sa se schimbe multe in bine la echipa. In conditiile astea, in absenta unor minuni, nu putem spera decat sa ne mentinem macar la nivelul actual si sa nu o sa dam in mai rau in sezoanele urmatoare.