A bãgat stenograme proaspete!
Emil Grãdinescu
In numele setei de culturã a poporului român, țãrii cît mai multe stenograme!
Sînt fericit, a bãgat stenograme proaspete! Mã simt iar important, e ca și cum aș fi fost acolo, martor nevãzut, cu o poftã perversã de a trage cu urechea, ascultînd cu respirația opritã cum Hrebe își bagã stenograma în Bunicã, e ca și cum aș fi fost acolo, între Gigi și Piți, am ascultat tot ce și-au spus, am înțeles, și eu, și Lãcãtuș, de ce e mai bine cu Rãdoi pe dreapta decît cu Nicolițã, și, mai ales, am înțeles dedesubturile din toate îhî-urile, eee-urile și aaa-urile transcrise sîrguincios de procurori. Mi-au picat bine stenogramele, era plictisealã mare, mã cam sãturasem de Magda Ciumac și de poveștile doamnei Reghecampf despre scula lu' barbat-su, aveam nevoie de ceva cool, care sã-mi stimuleze inteligența, pe criza asta e bine sã ai mintea ocupatã cu ceva, cã altfel te apucã depresia.
Pe vremea lui nea Nicu ne bucuram la o pungã de carne congelatã, acum ne bucurãm cînd bagã stenograme. Eu vãd în asta un progres, un semn cã spiritul ne intereseazã mai mult decît burta. Pãcat cã bagã așa de rar! ªi despre CFR Cluj tot nimic. CFR-ul e în afara oricãror bãnuieli, nu are stenograme, are în schimb șefi deștepți sau neprihãniți. Atît de neprihãniți cã Mulțescu a plecat scîrbit de la Dinamo dupã ce a pierdut în Groapã cu CFR , iar Bistrița a venit fãrã 6 titulari astã varã la Cluj, în penultima etapã. Ca sã nu mai vorbim de declarațiile de amor dinaintea meciului cu Rapidul, de milionul Craiovei, de schimbarea la fațã a lui Dinamo în meciul cu Steaua!.Atît de deștepți cã atunci cînd au ceva de spus, stiu sã o facã în stilul misterios al eroilor lui John Le Carre. O șapcã verde înseamnã cã înțelegerea e valabilã și prețul convenabil, dar nu chiar atît de bun ca în afacerea Polus. Unde sînt vremurile cînd un teren de 35 de hectare de la ªapca Verde, aparținînd Universitãtii Agricole și pe care se afla cea mai valoroasã colecție de plante medicinale din România, era cumpãrat, cu binecuvîntarea PNÞ-CD, cu un dolar metrul, cînd el valora de 80 de ori mai mult? Dar, poate cã așa trebuia sã se facã tranziția de la șepcile roșii la ªapca Verde!
Acum, serios, dragã DNA, de dragul credibilitãții tale, nu ne dai și nouã niște înregistrãri cu domnii Mureșan și Paszkany? Orice, acolo, un "bunã ziua, dragã Arpi, vezi cã îți prezint disearã memoriul la TV…"