FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Stirile zilei

«1286287288289290689»
Robinson Rufay Zapata29.01.2009 15:51
Si ca fundas dreapta, Baciu era mult mai indicat ca Banel.

nu cred ca Baciu era mai indicat , in primul rand nu are deloc viteza si pe un post de fuundas lateral ai nevoie de asa ceva , mai ales ca acolo era bratu , care oricand putea trece de Baciu numai prin viteza , fara alte procedee tehnice

Adrian29.01.2009 16:29

Baciu era mai indicat pt ca, spre deosebire de Banel, stie sa se apere.

Nu ati citit ce i-a explicat Piturca lui becalii?

Banel nu stie sa se apere ca ultim aparator si nu stie cum sa stea la o aparare in linie.

Faptul ca nu ai o super viteza nu prea conteaza cand stii sa stai la offside si cand stii ce sa faci cand ai un adversar in fata.

Daca voia sa sigileze flancul, Fiara il putea folosi pe Banel Nicolita mai retras, ca dublaj pt Baciu, asa cum e folosit la nationala, de Piturca, pt contra.

cristian01429.01.2009 16:43

FRF: "UEFA a hotãrât în unanimitate ca Bucureștiul sã organizeze finala."

prosport.ro

E un lucru imbucurator faptul ca pentru prima data Romania va fi gazda unei finale europene de prestigiu, dar unde se va juca meciul ? De 1 an se tot obosesc baietii astia sa demoleze un stadion, oare cat timp va trece pana sa apara unul nou, la standardele impuse de UEFA ? Sunt extrem de curios sa aflu sursele de finantare si mai ales sumele alocate pentru noua bijuterie a Bucurestiului, in conditiile actualei crize. Sa-i vedem pe-ai nostri politicieni de unde vor scoate zecile de milioane de euro necesare construirii. :)

Si parca nu demult, atat Rapiduletul, cat mai ales Dinamo isi propusesera acelasi lucru : stadioane noi si daca nu ma insel, doreau finantari masive de la cele 2 ministere la care sunt afiliate cluburile.

Robinson Rufay Zapata29.01.2009 16:46

@Adrian: ai dreptate Banel nu e bun la jocul la off-side , dar la viteza lui bratu putea sa stea si cu 2 metrii in spatele fundasului nostru , adica Baciu , ca tot il ajungea din urma

c.ronaldo1729.01.2009 17:04

Adriane, daca este sa o luam dupa ce ai spus tu acolo, de ce nu ar fi fost bun si Petre, Lovin sau Rada acolo? Stiu toti sa se apare.

weeezer29.01.2009 17:18

Tot ii dati cu viteza lui Banel... pana una alta mereu cand a fost mingea la el, pe vreun contraatac al echipei, a fost ajuns din urma de un jucator advers. Nu cred ca l-am vazut vreodata sa ia vreun adversar la fuga si sa-l lase in urma.

MoWeed29.01.2009 17:22

@Adrian

S-a vazut ce indicat a fost Baciu pe postul de fundas dreapta in meciul de la Bistrita de sezonul asta....

@cristian014

Zici de viteza cu care au demolat stadionul national? :D

Nu stiu daca iti mai amintesti dar in primavara anului trecut primarul Brasovului se lauda ca in 2 ani va fi gata un nou stadion pe locul ruinei numita Stadionul Municipal. Intre timp a trecut un an si nu au demolat decat o peluza din fostul stadion. Asa se munceste in Romania si parca vad ca o sa ne facem de ras pentru ca nu o sa fim in stare sa terminam stadionul pana in 2012

c.ronaldo1729.01.2009 17:32
. Nu cred ca l-am vazut vreodata sa ia vreun adversar la fuga si sa-l lase in urma.

Eu chiar am vazut la Banel astfel de faze. L-am urmarit sezonul asta foarte atent si am observat ca Banel nu mai este acel jucator aiurit si ca s-a maturizat foarte mult.

Lari29.01.2009 17:35
[...] am observat ca Banel nu mai este acel jucator aiurit si ca s-a maturizat foarte mult.

Sunt de aceeasi parere. In acest sezon, Banel m-a surprins placut de foarte multe ori, atat pe faza de aparare, cat si pe faza de atac. Sa speram ca-si va va continua cresterea de forma.

Adrian29.01.2009 17:41

Zapata

Daca joci sus, exista posibilitatea unui fault tactic.

Daca joci foarte aproape de poarta, viteza oricarui atacant devine inutila pt ca in apropierea portii distantele dintre aparatori sunt mai mici.Daca atacantul are doar viteza, nu si tehnica si viteza de reactie(asta e bratu), in cel mai bun caz poate sa fuga cu mingea pana in aut de poarta. bratu nu e un jucator care sa poata alerga cu mingea la picior. El profita de spatii largi. E maratonist, atat.

Ronaldo

Tu nu vrei sa intelegi ca intre modul de aparare a unui mijlocas si modul de aparare a unui fundas e o diferenta enorma sau nu poti?

Ce sa caute Lovin sau Ovidiu Petre fundas dreapta?

Pui niste intrebari de ma gandesc daca nu cumva vrei doar sa aduni posturi aici.

Si Rada e de picior stang.

Fix asta mai trebuia reprofilat fundas dreapta.

MoWeed

Nu tin minte ca Baciu sa ne fii pierdut cele 2 puncte la Bistrita.

Din cate imi amintesc, Arthuro si Ghionea au avut o contributie mult mai mare.

MoWeed29.01.2009 18:51
MoWeed

Nu tin minte ca Baciu sa ne fii pierdut cele 2 puncte la Bistrita.

Din cate imi amintesc, Arthuro si Ghionea au avut o contributie mult mai mare.

Nici nu am insinuat asta, dar trebuie sa recunosti ca in cele 2 meciuri in care a jucat fundas dreapta sezonul asta s-a vazut ca nu se simtea bine in banda

Robinson Rufay Zapata29.01.2009 18:53
Zapata

Daca joci sus, exista posibilitatea unui fault tactic.

Daca joci foarte aproape de poarta, viteza oricarui atacant devine inutila pt ca in apropierea portii distantele dintre aparatori sunt mai mici.Daca atacantul are doar viteza, nu si tehnica si viteza de reactie(asta e bratu), in cel mai bun caz poate sa fuga cu mingea pana in aut de poarta. bratu nu e un jucator care sa poata alerga cu mingea la picior. El profita de spatii largi. E maratonist, atat.

bratu nu are tehnica? sa zicem ca nu are , dar poate da o pasa in fata portii chiar daca intra in lateral si din acea pasa se poate naste un gol , cum a fost in tur la golul dinamovistilor...raman la parerea ca Baciu e bun pe postul de fundas central , iar cand e folosit e chiar foarte bun

c.ronaldo1729.01.2009 19:03

Hai Adriane, las-o-n sange de treaba. Pricepe ca te inseli. Sunt 'enspe mii de mijlocasi laterali care joaca si fundasi laterali. Lacatus trebuia sa fi fost idiot sa il bage pe Baciu in locul lui Banel la acel moment. + ca Baciu nu a jucat in viata lui fundas dreapta (inainte de acel meci).

PS: Perreira de la CFR Cluj a fost inainte mijlocas stanga. Acum, a iesit cel mai bun fundas stanga din turul campionatului.

Adrian29.01.2009 19:09

Pai, de obicei, daca fundasii nu dorm, fac marcaj la jucatori. Si atunci pasele ajung mai greu unde trebuie.

Baciu e un jucator de forta. Dupa 2-3 tavaliri bune, nu stiu cat de rapid ar mai fi fost bratu.

Nu sariti cu idei preconcepute. Un fundas lateral trebuie sa fie intai fundas. Trebuie sa stie sa se apere.

Viteza il ajuta doar cand ajuta atacul.

Uitati-va la fundasii laterali olandezi. Majoritatea sunt jucatori de forta, de 190 si ceva: Boulahrouz chiar si Stam pe vremuri.

Stiti de ce antrenorii respectivi ii foloseau?

Pt ca aveau in fata lor jucatori care puteau sa rezolve singuri atacul, jucatori care nu aveau nevoie de sustinere.

Robinson Rufay Zapata29.01.2009 19:14
Pai, de obicei, daca fundasii nu dorm, fac marcaj la jucatori. Si atunci pasele ajung mai greu unde trebuie.

Baciu e un jucator de forta. Dupa 2-3 tavaliri bune, nu stiu cat de rapid ar mai fi fost bratu.

Nu sariti cu idei preconcepute. Un fundas lateral trebuie sa fie intai fundas. Trebuie sa stie sa se apere.

Viteza il ajuta doar cand ajuta atacul.

Uitati-va la fundasii laterali olandezi. Majoritatea sunt jucatori de forta, de 190 si ceva: Boulahrouz chiar si Stam pe vremuri.

Stiti de ce antrenorii respectivi ii foloseau?

Pt ca aveau in fata lor jucatori care puteau sa rezolve singuri atacul, jucatori care nu aveau nevoie de sustinere.

da adriane , fundasii sunt pentru a fi fundasi , dar dupa dupa 2-3 travalii a lui bratu , nu stiu cat va ma rezista fara sa isi traga sufletul dupa el Baciu , dar chiar si boulahruz si stam au un pic de viteza , la Baciu chiar nu am vazut asta

Adrian29.01.2009 19:30

Bai oamenilor, cum adica sa isi traga ala sufletul?

Pai nu e fotbalist?

Nu se antreneaza ca sa nu isi traga sufletul?Nu se antreneaza ca sa poata face fata?

Hai sa nu cautam acum scuze chiar la fiecare om.

p.s. Astept sa vad dovezi cu viteza lui Boulahru sau macar a lui Stam.

bodanelu29.01.2009 19:33

eu am inteles tot. Fundasul e fundas.. mijlocasul e mijlocas. Nu coteaza ca-l cheama Rada, Goian, Ghionea sau Radoi. Unul din ei trebuia sa joace pe dreapta. Ca doar de aceea sunt fundasi.

La fel, nu conteaza ca Banel pe vreamea lu` Oli tinea uneori tot flancul singur, cand era eliminat fundasul. Si se apara.. mai si ataca...

Si la fel... la mijloc.. trebuie sa joace unul pe dreapta. Ca oricare mijlocas poate juca acolo. Ce mi-e fundas-fundas lateral, ce mi-e mijlocas-mijlocas lateral...

PS: Stam nu era fundas central?

weeezer29.01.2009 19:46

@c.ronaldo17

Sunt de acord ca s-o fi maturizat, dar nu mi se pare ca ar avea viteza, cu mingea la picior.

Robinson Rufay Zapata29.01.2009 19:51

bine adriane , tine'o pe a ta , eu pe a mea (parerea) , de acum in colo sa joace numai Ogararu fundas dreapata :D

mountytoma29.01.2009 20:55
fundasii sunt pentru a fi fundasi , dar dupa dupa 2-3 travalii a lui bratu , nu stiu cat va ma rezista fara sa isi traga sufletul dupa el Baciu , dar chiar si boulahruz si stam au un pic de viteza , la Baciu chiar nu am vazut asta

Baciu are o mare calitate in a anticipa jocul adversarului, fiind mai mereu plasat exact acolo unde trebuie. chestia asta il ajuta sa joace atat de bine desi de multe ori ai impresia ca are viteza de melc.

aveam un user pe site care avea un motto de milioane: daca ai vointa, muti muntii din loc. daca ai minte, ii lasi acolo! (scuze daca reproducerea este inexacta). cam asa e cu Baciu si cu Banel. degeaba are Banel viteza si capacitate de efort daca el mai mereu este unde nu trebuie si cum nu trebuie. Baciu nu era nevoie sa il prinda din urma pe bratu, ca oricum nu putea. dar ii putea lua mingea si il lasa sa alerge ca prostu' singur!

Robinson Rufay Zapata29.01.2009 21:03

si daca nu reusea sa il deposedeze , atunci nu era mai bun un Banel , care are viteza? sau Banel venea din spate si recuperea el? tot la Banel ajungem

cristian01429.01.2009 21:04

Nu vi se pare ca bateti apa in piua pe un subiect de mult timp apus ?

mountytoma29.01.2009 21:12
si daca nu reusea sa il deposedeze , atunci nu era mai bun un Banel , care are viteza? sau Banel venea din spate si recuperea el? tot la Banel ajungem

in meciurile in care a jucat, Baciu a reusit aproape intotdeauna deposedarea adversarului. Banel in schimb, desi in acest sezon este un jucator chiar bun, continua sa dea mingea adversarilor foarte usor. asta ar fi o alta mare diferenta intre cei doi. Banel nu prea stie ce sa faca nici atunci cand mingea e la el, Baciu stie cum sa o ia adversarului si nu prea greseste pasele...

@cristian014

daca te deranjeaza apa din piua noastra, da-te un pic mai incolo, sa nu te stropim :-)

decat sa ne amaram cu jegalul, mai bine vorbim cate ceva despre fotbal, nu crezi?

Deliric129.01.2009 21:34
Tot ii dati cu viteza lui Banel... pana una alta mereu cand a fost mingea la el, pe vreun contraatac al echipei, a fost ajuns din urma de un jucator advers. Nu cred ca l-am vazut vreodata sa ia vreun adversar la fuga si sa-l lase in urma.

aici chiar ai dreptate , tot aud ca Banel are viteza , are rezistenta viteza nu prea , e o diferenta , bratu are viteza .

parca de Bogdan Stancu se auzea ca are viteza cu mingea la picior , dar nici pasta nu l am vazut sa "rupa" adversaru cu sprintu lui....

cat despre contra mare fotbalist ma faceti sa rad , asta e mai baba ca mamaia si tot la fel de tehnic .

SteauaB29.01.2009 22:52

Aveti dreptate despre Nicolita. Este rapid, insa fara mingea. Atit timp cand iti lipseste ABC:ul fotbalistic, n-ai cum sa alergi cu mingea fara sa-o pierzi...

L-am urmarit pe Mitea, in amicalul cu Ostrava, si trebuie sa recunosc. Cred ca este prima data cand vad si eu un jucator roman facand un dribling reusit.

«1286287288289290689»