Mai baieti voi cum puteti sa-l comparati pe Hagi cu mamaliga aia de bulgar? Tampitii aia de la UEFA au vrut sa faca trafic din greu si le-a iesit,n-am ce sa spun. Stiti ce are stoickov in plus fata de Gica al nostru? Un loc patru la mondialele din usa,mondiale la care prindeam macar semifinale daca nu se gasea prunea sa plece la plimbare prin careul nostru iar celalat avantaj e balonul de aur,un trofeu subiectiv care pe mine nu ma impresioneaza. Ok,e cel mai prestigios trofeu pentru un jucator insa sunt atatia jucatori extraordinari care nu l-au luat incat nu mai stau sa-i enumar.
Gica Hagi a luat titluri cu Steaua,a marcat in Supercupa cu Kiev,a jucat la barca si real si a fost apreciat la ambele,a facut,impreuna cu Popescu,o echipa din nimic(galata),cu care a castigat vreo 3-4 campionate la rand,nici nu mai stiu cate cupe,au jucat in CL,batand Milan si real,k sa nu mai zic k au castigat Cupa UEFA si supercupa Europei,ultima in fata lui Real Madrid daca nu ma insel. Iar Gica Hagi a avut un rol CRUCIAL in toate aceste realizari ale turcilor.
Si ce am enumerat mai sus sunt doar performantele de la cluburile la care a activat. Daca stau sa vorbesc si de nationala,mai imi ia 2 paragrafe si nu mai stau sa scriu acum. Bulgarul a stralucit la o singura echipa mare din strainatate,si anume la barca. El a fost un jucator foarte bun,insa n-a avut geniul lui Hagi. Avea dribling,avea pase fabuloase insa nu mangaia mingea precum Gica Hagi si nu avea alura de lider a acestuia. Cum bine zicea cineva,stoichkov a fost un jucator foarte bun pe cand Hagi a fost un artist. Spuneti-mi un jucator din ziua de azi care sa dezmierde mingea precum Gica Hagi(vorbesc de romani bineinteles). Nu exista nimeni. Iar cand aud de tehnicitatea romanilor ma pufneste rasul. Taica-miu a vazut destul fotbal la viata lui mi-a zis ca au fost doar 2 fotbalisti romani care erau super-tehnici(daca ma pot exprima asa) si faceau si ceva cu acea tehnica,dobrin si Hagi,iar runner-ups ar fi un Majearu sau Marcel Raducanu.
Legat de abel moreno nici nu stiu ce sa mai comentez. Cand ma uit la Steaua noastra din ultimii ani parca ma uit la un film prost. Acelasi joc neconvingator in multe dintre meciuri,aceeasi "strategie" ciobaneasca de transferuri,aceeasi ratare de trofee insa convenabila situare pe loc pe CL,aceeleasi infrangeri la rand in CL. Parca nimic nu se schimba. Abel Moreno a fost adus ca sa ce? Daca iei un jucator il iei k sa joace si in cel mai rau caz sa stea pe banca. Tineretul pe care nu-l poti folosi il trimiti la Steaua II nu jucatori despre care se stie k au valoare de lot. Ce motivatie sa aiba neaga,Ochirosii,abel moreno cand sunt trimisi sa joace la Steaua II?
Ca sa nu mai zic de rada,scor aiurea din lot doar k sa-i faca lot baiatului cumnte Baciu care nu face nazuri la conducere cum k nu joaca. Doar daca te uiti la lot iti dai seama cat de prost e facut. Ma uit pe site la sectiunea mijlocasi(atat defensivi cat si ofensivi) si ma doare capul,avem 11 mijlocasi(macar in teorie),din care doar 3 inchizatori adevarati(thiago,Lovin si ov Petre,cu solutia de avarie Radoi) si 8 mai ofensivi. Ok,plesan e inca in refacere,abel moreno si ionescu nu joaca inca dar unde-i bagi tata pe restul.
Avem asa: plesan,Ochirosii,abel moreno,Dayro moreno(e pus la mijlocasi aiurea baiatul asta are stofa de atacant),ionescu,Nicolita,szekely,toja. O sa ziceti k anul trecut ne plangeam de lipsa de creatie la mijloc insa trebuie sa ai un echilibru tata. Iar daca ma uit la atac ma doare capul. Stancu,desi e golgheter, nu prea joaca titular iar cand joaca,joaca varf impins,o mare prostie avand in vedere k el e al doilea atacant. Se insinsta cu arthuro desi baiatul asta nu se lipeste la gol si nu are calitatile unui varf de careu. Singurul varf de careu veritabil in acest moment este kapetanos,in rest avem numai atacanti tehnici sau de viteza,gen Dayro,Semedo,Stancu sau neaga.
Lotul e valoros,dar e dezechilibrat pe compartimente(multumim si staff-ului medical care isi arata inca o data incompententa,Steaua e pentru al nspelea an lidera la accidentari) si e prea numeros. Din pacate aveam unii jucatori valorosi pe anumite posturi insa nu li s-a dat incredere sau cand li s-a dat au fost jucati pe alte posturi prilej cu care behaitorul sef a putut sa se descotoroseasca de ei. Pana cand l-au luat pe Stancu sau pe Semedo de ce nu s-a jucat cu rica neaga varf k asta e pozitia lui? De ce Dayro moreno,un atacant de clasa e pus aiurea la mijloc? De ce a fost inlaturat rada cand a facut un tur de campionat bun in absenta lui Ghionea care nu e in cea mai buna forma de joc(la fel si Goe)? De ce arthuro prinde mereu locul de titular desi n-are mari realizari? De ce mereu facem schimbarea aia stupida pe flancuri in loc sa lasam un jucator de picior stang pe stanga si un jucator de picior drept pe dreapta?
Acestea si multe multe alte intrebari nu au raspuns clar pentru ca raspunsul se gaseste undeva in relatia asta cel putin ciudata intre Lacatus si becali,in care unul antreneaza iar altul face lotul in loc sa i se dea lui Lacatus mana libera,sa ceara omul anumiti jucatori si aia sa i se aduca. L-a cerut Lacatus pe ionescu? Ma indoiesc. L-a cerut pe Semedo? Ma indoiesc insa sansa s-a ivit si ciobanu la profitat insa lotul trebuie definitivat in proportie de 90% dinainte sa inceapa campionatul. La noi s-a facut o harababura de zile mari insa sa speram k Lacatus o sa o scoata la capat si sa-i bata pe cheferei vineri. Nu-mi place sa-i laud pe cheferei dar aia macar lucreaza dupa un plan bine definit,noi lucram dupa visurile lui Jiji,dupa cum chiar Jiji a recunoscut,vezi miscarea aia cu toja mijlocas central la meciul cu bayern. Sper k Jiji sa nu viseze joi seara.
CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.