Ceea ce mi-a placut la acest turneu final a fost unitatea echipei Romaniei si ma bucur ca nu ne-am facut de ras pana acum. Dupa meciul cu Italia am fost deranjat insa de un lucru:dadacirea lui Mutu si cvasi-ignorarea situatiei lui Radoi.
Teoretic Mutu e liderul nationalei,nu? Desi a marcat speculand acea greseala el nu a rupt gura targului pana acum la Euro,ba chiar ne putea aduce calificarea daca marca din acel penalti inventat de arbitru. Mutu e un jucator foarte bun dar inca nu e un mare jucator. Un asemenea penalti nu se bate nici pe centru,nici in stanga sau dreapta ci pe sus. Daca nu se simtea in stare sa bata trebuia sa lase pe altcineva. Problema nationalei noastre e Mutu-dependenta,iar Mutu nu poate sa le faca pe toate. Ma uitam ca aproape orice lovitura de picior drept din preajma careului e batuta pe Mutu,majoritatea mingilor il cauta pe Mutu,Mutu bate cornerele de pe o parte iar tot Mutu e primul pe lista la penalti-uri. Piti,nu crezi ca ar trebui sa mai dai din aceste sarcini si altor jucatori? (de exemplu Dica bate foarte bine fazele fixe). Vreau sa cred in continuare ca Mutu nu e genul de jucator care trebuie luat in brate,el trebuie sa fie un exemplu pentru restul fiind liderul acestei generatii,el nu trebuie sa isi ceara scuze,trebuie sa dea gol cu olanda.
In timp ce noi intram din nou in patetismul romanesc dadacindu-l pe Mutu,un jucator a trait o adevarata drama pe teren ieri fiind secerat de un coleg de nationala in timp ce recupera o minge.
Vina pentru aceasta faza o poarta rat si pana si dinamuistul de dinu a recunoscut acest lucru. Mirel era cu fata la balon si a sarit la el pentru ca daca trecea italienii puteau pleca pe contraatac. Nu stiu ce dracu a fost in capul lui rat dar a sarit la un balon care era si mult prea sus pentru el ca sa nu mai zic ca era in lateral si nici nu s-a uitat daca sare un alt coleg la cap. Faza cum ca i-a strigat "Eu" e penibila,nu sari la cap cand un coleg era deja in saritura,acesta avand si o pozitie mai buna.
Iar accidentarea grava s-a petrecut cand Mirel a izbit pamantul,nu in aer,daca privit atent o sa vedeti ca Mirel se dezorienteaza dupa lovitura lui rat si izbeste pamantul cu jumatate de fata,de acolo si-a fracturat si piramida nazala,pometele si arcada.
pentru mine a fost Radoi a fost in primii 3 oameni de pe teren in meciul cu franta si incepuse bine si meciul cu italienii. Daca cineva merita campanii de sustinere acela este Mirel Radoi,nu Mutu. Mutu a dezamagit o tara intreaga ratand acel penalti,Mirel Radoi s-a sacrificat in teren si a dat 100% mereu fiind scos de la Euro in mod stupid de catre un coleg. Aceasta este o drama adevarata dragi ziaristi care credeti ca e mai "cool" sa scrieti ca Mutu e "inger si demon"(cata originalitate!) decat sa faceti o campanie cu mesaje de sustinere pentru Radoi.
Respect Mirel Radoi,respect pentru ca dai 100% pe teren,pentru ca nu iti feresti umarul,pentru ca nu faci fite cand esti schimbat si pentru ai avut o prestatie buna la euro. Noi stelistii iti dorim insanatosire grabnica si sper sa nu mai ai parte de asemenea accidentari.
CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.