Se pare ca pe individ il cheama Stevica Ristic, e un sarb nascut in 1978 care joaca la echipa macedoneana FK Sileks. Ar fi in probe de o saptamana. A fost golgheterul campionatului in sezonul trecut cu 23 de goluri.
Se pare ca pe individ il cheama Stevica Ristic, e un sarb nascut in 1978 care joaca la echipa macedoneana FK Sileks. Ar fi in probe de o saptamana. A fost golgheterul campionatului in sezonul trecut cu 23 de goluri.
Si inca ceva...sezonul acesta in primele 3 meciuri a inscris deja de 4 ori.
Ar fi bun si un al 5-lea atacant,sa vedem ce va decide Oli!
Chiar dac-ar fi, de-abia in iarna il putem lua.
cam batran, nu pre se incadreaza in tipul de transferuri facute pana acum
Gasisem pe un site informatia ca ar fi nascut in '78. GSP de azi spune ca are 24 de ani, si cred ca asa e.
daca are 24 de ani atunci e bine!
Deci,intr-adevar 24 de ani are(este nascut pe 23.05.1982)!
Este un atacant foarte bun,golgeterul campionatului din Macedonia din ultimele 2 sezoane.In sezonul 2004-2005 a marcat 28 de goluri,sezonul trecut a reusit sa marcheze 27 de goluri,iar acum dupa trei etape are deja 4 goluri marcate.
Este un fotbalist tanar,care a fost curtat de cateva cluburi importante (citeam pe undeva de Besiktas),si a venit la Steaua la recomandarea lui Zenga.
Ar fi pacat sa nu il transferam,pentru ca la prima vedere pare un fotbalist foarte bun,cu simtul portii.
Ramane de vazut,ce va decide Oli,dar sper din tot sufletul sa ramana.
Chiar dac-ar fi, de-abia in iarna il putem lua.
Din cate stiu azi e ultima zi de transferuri in Liga 2,3,4... deci l-am mai putea lua inca...
si sa`l folosim doar in campionat...
@bodanelu:
Campionatul e lung... fotbalistii ni se accidenteaza unul dupa altul... e nevoie si de rezerve. Asta ca sa nu ne trezim ca am ajuns ca Rapid, cu 3 portari in lotul de 18, si tre' sa-l bagam pe Cernea varf din lipsa de jucatori.
da, ai dreptate, dar legitimarea lui ar insemna automat retragerea lui Oprita ca rezerva a lui Banel! deja sunt 4 atacanti pe un post, ca pe Dica nu`l scoate nimeni din echipa
Abia ieri am sosit in tara asa ca azi am aflat toate detaliile legate de ultimele transferuri(si am citit toate parerile de pe forum, bineinteles)
Cred ca acuma, dupa incheierea oficiala a campaniei de transferuri(desi ar mai putea veni jucatori liberi de contract), putem trage concluziile si realiza o analiza finala asupra eficientei acestei perioade de mercato. In calcul ar trebui sa luam ce am pierdut, ce am castigat, ce au castigat altii dar mai ales ce am ratat noi.
Daca ne uitam in urma, campania de transferuri 2006-2007 a inceput in viteza:
1.promisiunea conducatorilor in vederea transferului mai multor jucatori de valoare
2.transferurile lui Badea, Panait de la Vaslui si Drida de la Jiul
3.cautarea unui fundas dreapta
4.posibila plecare a lui Radoi
Cu totii ne-am facut sperante, am cautat si propous jucatori, am preluat stiri si am discutat aprins despre transferuri.
Ca sa trec la subiect, Steaua a pierdut vara asta 6 jucatori:
1.Ogararu-Ajax-3.3 milioane E-O piesa de baza in primul 11 care, alaturi de Paraschiv si Radoi a fost titular incontestabil. Un produs 100% al Stelei. Steaua a pierdut aruncarile lui de la margine, incursiunile incisive in atac si siguranta defensiva de pe flancul drept. Un inlocuitor cel putin la fel de valoros era asteptat pe postul lui.
2.Cristea-Poli Timisoara-500.000 E-Un jucator talentat, de viitor, international de tineret, care a fost facut "vedeta" mult prea repede. Un asemenea jucator n-avea voie sa plece, Steaua pierzand viteza in atac.
3.Litu-Jiul(imprumut)-un transfer reusit, el avand nevoie de jocuri in picioare in Liga I. Steaua a pierdut, totusi, pentru acest sezon, inca un atacant.
4.Simion-UTA(imprumut)-aceeasi situatie ca si in cazul Litu, cu observatia ca el a confirmat deja la UTA, castigand postul de titular
5.Drida-Jiul-vandut-28.000 E / imprumutat-No comment, pentur ca nu stiu daca a fost vandut sau imprumutat si pentru ca n-a jucat vreun meci oficial in tricoul Stelei
6.ENESCU-Pandurii-suma neprecizata-considerat un urmas a lui Munti, cu numarul 8 pe tricou, venit vara trecuta de la Building Vanju Mare, Andrei Enescu n-a confirmat la Steaua. TOTUSI, nu trebuia vandut, fiind foarte tanar
Steaua a adus vara aceasta 8 jucatori:
1.Badea-Vaslui-1 milion de E, la pachet cu Panait-probabil singurul transfer care a confirmat, inscriind 3 goluri pentru Steaua, dintre care 2 extrem de importante. Un atacat tanar, de viteza, asemanator ca stil de joc cu Neaga, care a inscris in poarta Stelei, a rapidului si a lui Dinamo, curtat de multe echipe, a ajuns la Steaua.
2.Panait-Vaslui-1 milion de E, la pachet cu Badea-un fundas central inalt, tanar, care inscie goluri, semanand ca stil de joc cu Goian. un transfer de perspectiva, foarte reusit.
3.Saban-Maccabi Haifa-250.000 E-considerat urmasul lui Ogararu pe flancul drept, primul titular dintr-o nationala puternica transferat in Romania, e cu mult in urma cu pregatirea fizica. Nu pot spune nimic despre el atata vreme cat nu l-am vazut jucand la potential mare.
4.Drida-Jiul-suma necunoscuta-un transfer cu totul bizar. No comment.
5.Coman-F.C.U.Poli-700.000 E-venit la schimb cu Cristea, un jucator experimantat, bataios, capabil sa joace pe 3 posturi. A dat randament foarte bun cand l-a avut pe Olaroiu antrenor. Pana acum n-a confirmat la Steaua, intrand doar pe final de partida.
6.Thereau-Charleroi-600.000 E-atacantul dorit de toti suporterii Stelei. Dupa numeroase piste abordate pentru inlocuirea lui Iacob, s-a ales Thereau. Un atacat masiv, mobil, inteligent, care sper sa fie de mare folos clubului. Astept confirmarea.
7.Petre-F.C.U. Poli-1 milion E-Un jucator dorit expres de Olaroiu, cu experienta europeana si titular in nationala, un jucator pe care eu personal l-am dorit mult. Un ideal inlocuitor a lui Radoi in linia mediana.
8.Stancu-Sportul-700.000 E-un jucator foarte bun pe flancul drept, putand juca atat fundas cat si mijlocas. Un excelent inlocuitor a lui Banel si Klemi in cazul accidentarilor/suspendarilor/oboselii.
In concluzie, ne-am marit lotul atat numeric cat si valoric. Banii obtinuti din vanzari au fost investiri total in achizitii, conducerea adaugand si alti bani pentru transferuri.
Steaua a pierdut cursa pentru mai multi jucatori. Nu ma refer aici la zvonurile din gsp sau alte cotidiane, ci la declaratiile conducatorilor.
1.Pfertzel-un fundas dreapta care n-a dat Livorno pentru UCL. Ar fi fost o mare bomba.
2.Ganea-un jucator care mi-i antipatic, dar care totusi ar putea ajuta foarte mult Steaua in Europa.
3.Griffiths-doar o "fumigena". Sper sa nu confirme niciodata si sa demonstreze ca e un jucator mult sub asteptari
4.Mazilu-un alt caz Griffiths. ar fi fost, totusi, de ajutor Stelei.
5.Lazar-un excelent mijlocas. Regret nespus ratarea transferului.
6.Un jucator de la mondiale-se pare ca Olaroiu si MM au fost doar in vacanta in Germania
7.Un jucator de culoare-Gigi insusu a vorbit despre acesta
8.Cocis-promisinui peste promisiuni
9.Sapunaru-un fundas extrem de dur, care n-ar trebui lasat sa joace fotbal. Totusi, cred ca Olaroiu l-ar fi putut potoli.
10.Herea-un capitan de echipa tanar si foarte bun
11.Camus-treaba ar fi stat altfel daca ar fi acceptat. L-am fi putut lua pe Ovidiu Petre liber de contract, cu drept de joc doar in campionat
12.Un jucator de la Sahtior
Rapid s-a intarit in atac, Dinamo si Poli in linia mediana, CFR in aparare.
Ne asteapta un sezon lung si obositor, care poate fii insa de mare succes, noi putand lupta foarte bine pe 3 fronturi:cupe europene, campionat, cupa. Cine stie, poate putem termina sezonul cu 4 trofee(Supercupa am castigat-o deja)
De remarcat este ca Steaua are acum pe fiecare post 2 sau mai multi jucatori de valoare apropiata.
Voi trece in ordine optiunile antrenorului pentur fiecare post(nu iau in calcul accidentari/suspendari):
Portar:Carlos-Cernea-Toma
Fundas dreapta:Saban-Stancu-Balan
Fundas stanga:Marin-Nesu-Coman
Fundas central:Ghionea-Goian-Baciu-Panait
Mijlocas dreapta:Nicolita-Oprita-Stancu-Bostina
Mijlocas stanga:Cristocea-Bostina-Nicolita-Coman-Ochirosii
Mijlocas central:Radoi-Paraschiv-Petre-Lovin-Coman-Cristocea
Atacant:Dica-Iacob-Badea-Thereau-Oprita-Cristocea-Bostina-(Goian)
N-am raspuns la poll pentru ca variantele de raspuns nu sunt complete. Sunt multumit de transferurile realizate, dar sunt nemultumit de strategie, de faptul ca am ratat multi jucatori.
Trebuia negociat cu mai multi jucatori inainte de tururile preliminare. Trebuiau semnate contracte care sa fie inregistrate la Liga si sa intre in vigoare doar in cazul calificarii in grupele UEFA Champions League.
La iarna ma astept la venirea unui atacant din E Europei, a unui mijlocas de creatie, a unui portar, a unui fundas stanga si lista poate continua.Ma astept din pacate si la plecati de jucatori. Dar asta ramane pentru topicul "Transferuri iarna 2006-2007" sau pentru acest topic in iarna. Pana atunci, numai bine si FORZA Steaua!!!
Drida nu poate fi trecut la pierderi, atata timp cat nu ajucat nici un minut pt Steaua! vorba ceea: ce-am avut si ce-am pierdut!
transferurile s-au facut in conformitate cu situatia de fapt si nu dupa visele sau dorintele noastre. de fapt asta inseamana sa ai o strategie! in cazul in care Steaua rata intrarea in Liga (greu de crezut dupa felul cum juca echipa in startul sezonului, dar fotbalul nu e matematica), am fi abandonat rapid UEFA si ne-am fi concentrat exclusiv pe campionat, care anul acesta are o miza uriasa. astfel presiunea pe lotul initial ar fi fost mai mica si nu am fi avut nevoie de un grup mult mai numeros (probabil am fi mizat in continuare doar pe Petre, jucator dorit de Oli)
in clipa de fata Steaua are o echipa extrem de solida, cu multi jucatori care au adunat numeroase jocuri europene impreuna. un adevarat mecanism unde noii veniti, mai ales numele din tara, nu vor intra usor (vezi chiar si cazul Saban, cel care pana una alta este convocat la nationala Israelului, desi la noi e doar rezerva), dar aceia care nu se vor pregati la cel mai inalt nivel vor sari rapid din schema (vezi situatia lui Bostina, pana mai ieri titular inamovibil).
multi vorbesc de sumele investite, fac referiri la tot felul de nume, uitand ca pana la urma este important cum joaca noii veniti si nu cat au costat?! ce daca pentru. Banel de ex. s-au platit doar EURO 200 mii, pe Cristocea EURO 30mii, sau ca Iacob a venit liber de contract si a primit doar o prima de instalare? transferurile au fost extraordinare si azi Nicolita este o mare valoare a Stelei, Cristocea un jucator foarte util, iar cand lipseste Iacob tremuram?!
de aceea eu sugerez sa nu ne lasam purtati in evaluari doar de "mirajul" cifrelor sau al numelor umflate cu pompa de presa (gen Mazilu sau lazar). din tara parerea mea este ca nu am ratat de fapt pe nimeni din cei pe care i-am dorit cu adevarat, caci Mazilu nu a fost niciodata o solutie reala pentru. Steaua, iar lazar a pierdut "competitia" cu Petre. deci ceea ce de fapt parea ezitare, nu era decat un joc al conducerii care incerca sa blocheze cat mai mult si transferurile adversarilor, ridicand artificial valoare de piata a unor marfuri de caracter indoielnic.
ar trebui sa fie clar pana acum pentru. toata lumea ca daca Steaua isi doreste cu adevarat un jucator din Romania, il va transfera, indiferent de asa-zisa competie locala. cand avem interes, ofertele noastre sunt de nerefuzat.
sigur, ar fi fost bine sa aducem 1-2 nume grele de afara, care sa aduca si mai multa consistenta jocului, jucatori capabili sa rezolve singuri anumite faze in meciurile grele. din pacate, asa cum s-a mai spus, principala problema nu sunt costurile de transfer, cat salariile mari solicitate de jucatorii straini. Steaua a discutat insistent cu cateva "nume" interesante (Tare, Lokvent), care cu siguranta ar fi intrat direct ca titulari, dar salariile nete cerute de acestia nu au coborat sub EURO 550mii net (pentru. albanez) sau EURO 700mii (pentru. ceh), fara primele de joc si neconditionate de vreo performanta. intern s-a dezbatut mult daca sa fortam un astfel de transfer, dar pana la urma decizia finala (a lui Gigi) a fost ca nu poate dezechilibra salariile in lot, existand pericolul ca foarte repede jucatori exponentiali (gen Dica) sa devina nemultumiti de situatia lor actuala si astfel sa se intre intr-o escalada a salariilor greu de sustinut (trebuie avut in vedere ca totusi fotbalul e imprevizibil si poti aduce jucatori foarte buni, dar totusi sa nu obti rezultatele asteptate si deci nici veniturile pe care contezi). este evident insa ca avand in vedere lipsa de valori pe piata romaneasca, ca si preturile exorbitante solicitate pe jucatori cu potential indoielnic, dar care nu au de fapt nici un fel de carte de vizita, transferurile externe vor continua.
cred ca analizele multor colegi sunt corecte, dar oarecum pare a lipsi increderea in forta echipei actuale. eu zic ca avem o generatie formidabila, iar rezultatele ultimilor ani din Europa, de-a dreptul extraordinare, cand nume mari au ingenuncheat in fata noastra, nu sunt deloc intamplatoare. Steaua de azi, CA EXPRIMARE IN JOC SI CA ARHITECTURA TACTICA, este probabil peste generatia '94-'96 si foarte, foarte aproape de cea din 1986. probabil ca mult mai tarziu o sa realizam cu ce echipa mare am fost contemporani?! amintiti-va numai cu cine ne-am batut parte in parte, fara sa fim cu nimic inferiori: TSKA, Besiktas, Standard, Valencia, Bilbao, Parma, Villareal, Rosenborg, Sampdoria, Lens, Hertha, Betis, Middlesborough...!
s-auzinm in continuare numai de bine!
Victore,de unde stii tu ca am fost in discutii cu Tare si Lokvenc ? ca prin presa pe aici nu a rasuflat nimic.
Eu unul sunt foarte multumit de transferuri,de lotul de jucatori,de antrenor,conducere,stadion.
Avem un climat perfect pentru performanta,cred ca a sosit clipa sa facem cateva victime si in Liga Campionilor.
Sper sa putem realiza surpriza,pentru ca potential avem.Ne trebuie doar incredere in fortele proprii si cu siguranta ca vom face o figura mai mult decat frumoasa :wink:
Steaua a discutat insistent cu cateva "nume" interesante (Tare, Lokvent), care cu siguranta ar fi intrat direct ca titulari, dar salariile nete cerute de acestia nu au coborat sub EURO 550mii net (pentru. albanez) sau EURO 700mii (pentru. ceh)....decizia finala (a lui Gigi) a fost ca nu poate dezechilibra salariile in lot, existand pericolul ca foarte repede jucatori exponentiali (gen Dica) sa devina nemultumiti de situatia lor actuala si astfel sa se intre intr-o escalada a salariilor greu de sustinut
Totusi , trebuie sa fim capabili sa crestem nivelul salariilor altfel la prima oferta din strainatate jucatorii vor pleca
Echipele de nivel mediu d.p.d.v. financiar gen Auxerre , S. Etienne , chiar Ajax care au dorit romani , le-au oferit salarii de 600-800.000 euro , nu mai mult .
Presupunind ca un jucator gen Radoi sau Dica ar castiga 500.000 pe sezon la Steaua s-ar mai duce in strainatate pentru 600.000 unde nu stie daca e titular sau nu , la echipe care nu au sanse sa castige ceva in campionatele lor ?
Desigur , e greu de suportat asemenea salarii , dar , totusi , am intrat in Liga de unde ne vin 7 mil de euro minim in plus fata de alte sezone .
Oricum , trebuie sa marim treptat treptat salariile . Cred ca ar trebui data o importanta mai mare si marketingului . Avem foarte multi suporteri si o piata uriasa
Asta si se va intampla...Nu a zis Gigi ca le dubleaza treptat salariile in cazul in care intra in Liga ... ???
Stire de ultima ora: Daniel Balan a fost imprumutat un an la Omonia Nicosia.
Ma bucur pentru el.La noi nici pe banca nu ar mai fi avut loc.
si eu ma bucur pt el! e un imprumut bun, sper sa mai creasca si sa revina la noi!
Decat sa faca tusa meci de meci la noi,mai bine sa joace in cipru titular un an de zile,si sa vina de acolo cu meciuri in picioare.
Aceasta mutare ma face sa cred ca,Oli l-a acceptat deja pe sarbul Stavica Rastic in echipa.
Odata cu venirea lui Stancu,se spunea ca va fi rezerva lui Banel,uite ca a ajuns sa se bata pentru un post de titular cu Klemi Saban.
Rezerva lui Nicolita va fi in continuare Oprita,care parerea mea da un randament mult mai bun pe dreapta,iar in atac locul lui Daniel va fi luat de Rastic. ![]()
Iata ce scrie in articolul lui Andrei Vochin din revista Campionii: Accidentarea lui Iacob il macina ( e vorba de Meme ). Pentru Mazilu nu e de acord sa dea 2 milioane : "E enorm! (...) Din pacate, preturile sunt mari pentru jucatorii cunoscuti. Am luat legatura cu impresarul lui Lokvenc. Are insa salariu imens. Am vorbit pentru Igli Tare si Bangoura. Tot la fel. Albanezul mi-a cerut 550.000 pe sezon. Asta cu taxe ma duce spre un milion. Poate ca ar juca imediat, dar nu putem sa suportam asemenea sume."
Iata ca Meme s-a zbatut mai mult decat ne inchipuiam si in timp ce noi il criticam ca nu aduce jucatori el era in plina actiune.
Sincer, un pasaj din gandurile acelea ale lui MM ma bucura foarte tare : gandindu-se la suma pe care i-ar fi platit-o lui Igli Tare, imediat adauga si taxele. Ceea ce inseamna :
1. ca Steaua a inceput sa plateasca taxe, adica sa duca o activitate economica legala, nu una specifica fotbalului romanesc (adica pe langa lege, cu acordul tacit al tuturor ca doar deh...fotbalul e bucurie nationala)
2. ca, adaugand taxele, clubul nostru cheltuieste mai multi bani decat rezulta din cifrele nete care apar de multe ori prin presa.
SteauaAdrian Neaga vine la anul
Cosmin Olaroiu a recunoscut la conferinta de presa de la prezentarea achizitiilor faptul ca a ratat citeva transferuri. "Nu am adus noi chiar toti jucatorii pe care i-am vrut", a recunoscut Olaroiu. Tehnicianul stelist a dorit sa transfere si alti fotbalisti in afara de cei achizit ionati, dar, din diferite cauze, tranzactiile au cazut. Unul dintre fotbalistii doriti de Oli a fost Adrian Neaga. Acesta este cam singurul dintre jucatorii care nu au venit la Steaua in aceasta vara care regreta si acum esecul transferului.
"Eram cu un picior in Ghencea, practic, dar, din pacate, negocierile cu sud-coreenii au picat. Steaua voia sa-l dea la schimb pe Cristea, si Chunnam nu a vrut. Si acum regret", a marturisit Neaga de la mii de kilometri departare. Adrian tocmai s-a transferat la campioana Coreei de Sud, Ulsan, dar spune ca nimic nu se compara cu Steaua.
"M-am bucurat enorm de calificarea baietilor in grupele Ligii Campionilor. As vrea sa revin la anul la Steaua, pentru a reintra in circuitul echipei nationale", a spus fostul atacant al Stelei si al lui FC Arges.
Sursa SPT
Ar fi minunat sa revina Neaga...
Nu sunt sigur ca Gigi l-ar mai primi.Spunea intr-o emisiune la...fir-ar sa fie,tot la "Nasul",ca a renuntat la talente si a tinut la caractere.Cu aluzie evidenta la Neaga,Hamutovsky,etc.