FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cui i se datoreaza ascensiunea Stelei din ultimii ani?

«1234»
c.ronaldo1710.07.2007 11:46
@cris: Thereau a vrut el singur sa plece...

Da' de unde stii? Cyril a primit o oferta cu salariu mai bun, si punct, a semnat cu belgienii, ce mare chestie? A vrut Gigi, a vrut el sa plece, a vrut gagica-sa etc.

Unde-s banii, puterea creste...

OTAKU10.07.2007 12:22

Cel mai mare merit il are SATANA!

Adica Piturca!

Si nu-i vorba de nici un fel de ironie!

A luat Steaua de pe locul "haptishpe" si a dus-o pe 2!

Ba chiar 1 in anul 2000!

Anul asta am terminat tot pe 2 asa ca...

Lasati-ma cu cometele astea cu merite cate am eu sub unghie!

Auzi, Protasov, Zenga!

Au fost buni dar fiecare a preluat echipa deja facuta!

Arhitectul performantelor post-revolutionare este Victor Piturca!

Dica, Radoi, Ghionea, Neaga, Nesu sunt adusi de Piturca si 3 dintre ei sunt inca piesele cele mai grele!

Bogdan4Steaua10.07.2007 20:16

Hai sa nu exageram. Piturca a avut meritele sale, insa anii petrecuti sub comanda lui au fost departe de a fi ani gloriosi. Priveste performantele obtinute inainte si dupa "era Piturca". In ambele cazuri vei constata ca echipa mergea mai bine.

Cand a fost Steaua echipa de locul "haptishpe"? Cand domina campionatul cu 6 titluri consecutive in perioada '92-'97? Cand juca in grupele CL(formatul de atunci)? Era atunci Piturca antrenor la Steaua? Piti a reusit in aproximativ 4 ani petrecuti la Steaua sa aduca un singur titlu, iar pe plan european am contat mult prea putin. Meritul major a constat in crearea unui nucleu puternic de jucatori, dar si aici un mare merit ii apartine lui Meme(cazurile Ghionea si Dica).

Hai sa fim seriosi...

Alex_9111.07.2007 20:10

Steaua trebuie sa-i multumeasca lui Gigi Becali pentru tot ce a facut: stationul, a cumparat jucatori, a luat antrenori cu renume cum e Gheorghe Hagi.

tzepelea12.07.2007 07:59

ai dreptate ca Gigi are si el meritul lui,dar sa nu uitam de Meme,Zenga(care ne-a deschis drumul spre cupele europene),Protasov,chiar si Oli...

zetx12.07.2007 19:11

eu nu cred ca Steaua tre sa-i multumeasca lui jj iar despre Elton nu stiu ce sa zic daca a ajuns sa joace la arabi cam asta e valoare lui

Alex_9112.07.2007 20:17

Ascensiunea Stelei , este datorata lui Becali .......dar descensiunea din ultimul timp cui i se daroteaza ?? pai ..... tot lui Becali .

Khalid12.07.2007 20:55

Care "descensiune"? In ultimele etape ale campionatului trecut Steaua a jucat excelent, 8 victorii din tot atatea posibile. Steaua a pierdut titlu pentru ca a participat in grupele Champions League, o competitie care e puternica. In timp ce Dinamo juca cu Jiul, Vaslui si nu stiu eu cine, Steaua "isi batea capul" cu Real, Lyon si Kiew in Champions League.

P.S: Nu va acea "descensiune", poate gresesc eu :).

Alex_9112.07.2007 21:00

Descensiunea se vede : la accidentari , la transferuri , la amicale , la decizile cu abonamentele ......

c.ronaldo1712.07.2007 21:35

Alex_91

Esti sigur ca exista cuvantul "descensiune"? (fara ironie, intrebarea e serioasa)

axl2313.07.2007 13:44

Forma corecta este a-ne-dez-ascensiune.

IONUTZ-CIPRIAN13.07.2007 13:47

Ascensiune Stelei se datoreaza in primul rand oamenilor din conducere,apoi a jucatorilor,si nu in ultimul rand "valoarea campionatului intern" ca joc!!

elias_custura31.08.2007 12:29
Stiu ca este (sau era) un sondaj pe pagina principala dar nu cred ca i se datoreaza unui singur om.

Parerea mea este ca, pe niste conditii bune (pentru Romania) create de Gigi si MM, persoana decisiva este Walter Zenga. El a reusit sa faca un lucru pe care un antrenor roman (vezi Piturca) nu cred ca l-ar fi reusit (poate doar Boloni) si anume sa schimbe o intreaga mentalitate, a jucatorilor, chiar si a patronului (vezi interviul dat de Zenga in gsp in care spune ca Gigi s-a temperat mult, relatia Gigi-Protasov fiind mult diferita fata de Gigi-Walter), a suporterilor. Cum gandeam noi acum un an jumate inainte de meciurile cu TSKA Sofia, St. Liege sau Besiktas? Nu cred ca era cineva care sa spuna si sa fie convins 100% ca "Ii batem sigur!", sa ii considere niste adversari accesibili. Tuturor cred ca le era teama de echipele de mai sus si considera ca eliminarea sau victoria in fata lor ar fi o mare performanta.

Cum am privit adversarii din acest an din cupele europene? Nu cred ca mai era cineva care sa gandeasca ca ne poate elimina Heerenveen sau ne pot bate Lens, Sampdoria, Hertha. I-am privit cu o superioritate benefica, dar nu cu ingamfare prosteasca.

Nu vreau sa diminuez cu nimic din meritele lui Oleg Protasov dar nu cred ca el ar fi reusit sa face ceea ce a facut Zenga, sa schimbe profund mentalitatea jucatorilor si a suporterilor. Oleg a fost ca cireasa de pe tort, el a definitivat munca lui Zenga.

Olaroiu acum a reusit ceea ce nu a putut Zenga si anume sa foloseasca toata echipa fara implicatii in cursul jocului, fiecare jucator fiind considerat o piesa dintr-un angrenaj; atunci cand una din piese se strica, ea este inlocuita cu alta, sistemul functionand la fel. Walter cand a incercat acest lucru (cu Zeleznik) nu i-a reusit.

Vedeti, desi Steaua a avut 3 antrenori in 2 ani, mentalitatea si sistemul de joc s-au pastrat, nici unul nefacand schimbari foarte importante.

AI in cea mai mare parte dreptate dar mai este un aspect:

in ultimii ani (mai precis de cand a venit Gigi la Steaua) am observat o crestere in masa a suporterilor stelisti. De ce asta? pentru ca patronul prin partea sa financiara a dat o incredere suporterilor ca clubul poate oricand sa mai cumpere un jucator de 15-20 milioana de dolari si isi bate joc de toti cei din campionat. Si 'nea Gigi' ca sa aiba popularitate in cetul cu incetul isi creaza o echipa de Champions League. Asa imi explic eu ascendenta Stelei! fular-campionii

elias_custura31.08.2007 12:30
Ascensiune Stelei se datoreaza in primul rand oamenilor din conducere,apoi a jucatorilor,si nu in ultimul rand "valoarea campionatului intern" ca joc!!

Mai taci cu filozofia!

se datoreaza noua!!!!!!!!!! fularultras

yo_marius_xxx01.09.2007 16:38

cu parere de rau (credeti-ma) eu spun ca ascensiunea Stelei se datoreaza lui Jiji.......na ca am ajuns sa o zic si pe asta :((((

.......dar ca Steaua sa ajunga sa treaca de grupe,nu prin intamplare,ci prin valoare.......trebuie ca Jiji sa ia exemplul "mentorului" lui berlusconi: adik ciocu' mic,antrenorul face echipa.....iar patronul se duce doar la meciuri,in rest de club se ocupa altcineva (ad.Ilie,Argaseala)

cand va ajunge Jiji sa taca si doar sa faca atunci vom fi o echipa mare in europa,pana atunci toti ne vor privi ca pe o echipa buna,dar care nu face pasul spre marea performanta.... fular-campionii

razvan_stelist200725.09.2007 15:22

aceasta ascensiune a Stelei a datorat antrenorilor foarte buni adusi la echipa,jucatorilor valorosi din lot si patronului Gigi Becali,care a investit bani in aceasta echipa.Oleg Protasov,Walter Zenga si Cosmin Olaroiu au ridicat clubul,ca nivel de joc.Nicolae Dica,Mirel Radoi si Dorin Goian-jucatori mai vechi ai echipei au pus si ei bratul la ascensiunea Stelei.

clausblaus28.09.2007 10:13
Vad ca se vb aici de merite si ma gandesc un pic la domnul Sechelariu de la bacau care a dat 4 jucatori la noi, jucatori care au creat stabilitate la nivelul lotului si inseamna mult pentru Steaua

Goian, Lovin,Baciu si Cristea (pentru Valencia) rolul lor fiind determinant. Stim Baciu l-a inlocuit pe Radoi in UEFA foarte bine, Goian l-a impins pe Radoi la centru fara a crea un gol in aparare, Lovin il inlocuieste acum pe Radoi. Dar cine a fost legatura noastra la bacau, prietenia dintre Becali si sechlariu? cine? cum? s-au impretenit cei doi...

Asa ca eu consider ca unul dintre factori este domnul Hrebeniciuc unul dintre cei mai mari stelisti un om care a pus suflet pentru. Steaua si a ajutat echipa cum a putut.

Apoi ... Radoi pentru ca exista si piti pentru ca a aplecat.

Sechelariu a declarat ca 2 jucatori de la Steaua valoreaza cat toata echipa Bacaului!Total de acord!Fac legatura intre ce zici tu{si zici bine}si declaratia lui Seche si ajung la concluzia ca patronul Bacaului a vandut Stelei doua echipe!!!Gresesc??

stelea01.10.2007 06:57

datorita banilor lui Beee .Dar sa nu-i uitam pe cei implicati ,ca:antrenori ,menegeri si impresari

Ce voi daca vreti sa cumparati un produs de pe piata , il cumparati fara tagada ?

Jony_stelist01.10.2007 07:39

Ascensiunea Steliei i se datoreaza mai multor oameni.

MM, deoarece a dus multi fotbalisti buni(poti sa ai cati bani vrei daca esti prost bata, daca ne luam dupa investii, celsea trebuia sa fie de 2-3 campioana europe)

Traditia Stelei(eu cred ca atunci cand joci pentru Steaua , prin traditia ei tre sa dai tot ce ai mai bun din tine)

Pana acu catva ani mocirlei de pe stadion(valencia)

Capacitatea Stelei de a se concentra foarte dine la meciurile europene(asta am vazut mereu, chiar daca in campionatul autohton joaca prost, nu prea se intampla acelasi lucru si in europa)

Suporterilor(al 12 jucator, care a sustinut neconditioant echipa)

Coeficientul Stelei care i-a permis sa fie cap de seria si sa intalneasca echipe mai slab cotate.

Cateodat si norocul

si in ULTIMUL RAND Jiji, daca nu era el, era altul si era mult mai bine :sleep:

korps01.10.2007 08:04

nu fiti falsi.....fara bani nu misti un deget....clar Gigi Becali...si apoi MM Stoica.parerea mea..daca Gigi ar fi baiat destept l-ar aduce inapoi pe MM si pe Dan Petrescu.....

razvan_stelist200706.02.2008 15:32

sincer....cred ca Becali.el l-a adus la Steaua pe Dica,pe Olaroiu,pe Protasov si mai ales pe Zenga care a facut o treaba foarte buna.Becali este un om cu dare de mana,care baga bani la echipa,dovada fiind ca la fiecare sezon de transferuri Steaua a cumparat cel putin 2-3 jucatori.daca era rau putea sa nu cumpere nimic(ca sa nu dea el bani)si sa aduca un antrenor din Liga a 2a care sa vrea salariu de 20 000 de euro p sezon,sa desfiinteze centrul de copii si juniori ca sa nu investeasca si sa nu modernizeze stadionul.dar multumita lui,desi e uneori cam tampit,am ajuns unde suntem acum.

dr.adrian906.02.2008 15:47

ii se datoreaza lu becalu?! poate noua ca am tacut cand neau schimbat terenurile Armata cu becalu.

apropo nu exista fapte bune ci doar interese.

cata imagine sia facut becalu de pe urma Stelei? niciodat nu era asa popular ca acuma daca nu era la Steaua

Joga Bonito06.02.2008 16:04

hazardului...

1on06.02.2008 16:54

Þineți seama de când a fost deschis topicul ãsta.

Azi se împlinesc 5 ani de când Jiji a pus laba pe Steaua. ªi tot azi se împlinesc 50 de ani de când avionul lui Manchester United s-a prãbușit la Belgrad.

@rãzvan:

Pe Dicã, pe Protasov și pe Zenga i-a adus MM

stelistu_607.02.2008 19:45

1. Conducere

2. Jucatorii + Antrenorii

«1234»