Stiu ca este (sau era) un sondaj pe pagina principala dar nu cred ca i se datoreaza unui singur om.
Parerea mea este ca, pe niste conditii bune (pentru Romania) create de Gigi si MM, persoana decisiva este Walter Zenga. El a reusit sa faca un lucru pe care un antrenor roman (vezi Piturca) nu cred ca l-ar fi reusit (poate doar Boloni) si anume sa schimbe o intreaga mentalitate, a jucatorilor, chiar si a patronului (vezi interviul dat de Zenga in gsp in care spune ca Gigi s-a temperat mult, relatia Gigi-Protasov fiind mult diferita fata de Gigi-Walter), a suporterilor. Cum gandeam noi acum un an jumate inainte de meciurile cu TSKA Sofia, St. Liege sau Besiktas? Nu cred ca era cineva care sa spuna si sa fie convins 100% ca "Ii batem sigur!", sa ii considere niste adversari accesibili. Tuturor cred ca le era teama de echipele de mai sus si considera ca eliminarea sau victoria in fata lor ar fi o mare performanta.
Cum am privit adversarii din acest an din cupele europene? Nu cred ca mai era cineva care sa gandeasca ca ne poate elimina Heerenveen sau ne pot bate Lens, Sampdoria, Hertha. I-am privit cu o superioritate benefica, dar nu cu ingamfare prosteasca.
Nu vreau sa diminuez cu nimic din meritele lui Oleg Protasov dar nu cred ca el ar fi reusit sa face ceea ce a facut Zenga, sa schimbe profund mentalitatea jucatorilor si a suporterilor. Oleg a fost ca cireasa de pe tort, el a definitivat munca lui Zenga.
Olaroiu acum a reusit ceea ce nu a putut Zenga si anume sa foloseasca toata echipa fara implicatii in cursul jocului, fiecare jucator fiind considerat o piesa dintr-un angrenaj; atunci cand una din piese se strica, ea este inlocuita cu alta, sistemul functionand la fel. Walter cand a incercat acest lucru (cu Zeleznik) nu i-a reusit.
Vedeti, desi Steaua a avut 3 antrenori in 2 ani, mentalitatea si sistemul de joc s-au pastrat, nici unul nefacand schimbari foarte importante.