Leandro Angelo Martins (29 de ani), poreclit Tatu. El e atacantul pe care Mihai Stoica l-a remarcat cand se dusese să vadă de fapt pe altcineva. "Se intamplă tot timpul chestii de genul asta. Norocul meu!", rade brazilianul.
Geraldo Alves, cel mai bun prieten al sau de la Steaua, il supraveghează parinteste de pe scaunul alaturat. "O să traduc eu, nu stie decat portugheză momentan. Dar invață romana, prinde repede, să stiti", ne explică fundasul lusitan, care il ajută să se integreze in Ghencea.
A venit liber de contract si e omul de la care lumea se asteaptă să rezolve problemele din ofensiva roș-albastrilor. "Nu-s doar eu pe aici, mai sunt atacanti. Doar nu o să cadă tot greul pe mine", rade, după care incepem dialogul.
De ce ai ales Steaua?
Cum de ce? Pai nu e cea mai mare echipă din Romania? Unde altundeva voiati să ajung?
Sincer, ce stiai despre Steaua inainte să ajungi in Ghencea?
Nu foarte multe. Doar că e un club important din estul Europei si că a câștigat Cupa Campionilor. Iar de marii ei jucatori din trecut să nu mă intrebi, că nu-l stiu decat pe Hagi. Dar e atat de celebru, incat nu se pune. Era un vrajitor, l-am vazut jucand.
Acum, după aceste zile de cantonament, ce impresie ai?
Pai, primul lucru pe care l-am facut cand am ajuns a fost să merg să vad muzeul Stelei. Și am ramas impresionat, vă dati seama. Atatea trofee... trebuie să câștig si eu unul, neaparat!
Dacă ai fi antrenor, de ce l-ai titulariza pe Tatu?
Mă pui să mă laud, nu?! Ok, hai să incerc: pentru că e un jucator care gandeste extraordinar de repede pe teren, pentru că e rapid, tehnic si mai are si o explozie fantastica
"Nu vă asteptati să le rezolv pe toate"
Și de ce l-ai tine rezerva
Nu l-aș tine! (rade). Hmm... pentru că are incă probleme la finalizare, nu marchează atat cat ar trebui. Dar oricum, eu nu sunt atacant de careu, nu prea sunt de "varf impins". Mai degrabă "forward" decat "striker".
Pai, poate te descurci mai bine cu pasele de gol...
Da, chiar imi plac la fel de mult si golul, si asisstul. Nu sunt genul ala ambitios care să se bage in fata colegilor la minge ca să iasă el golgheter. Sunt un fel de "compozitor". Sau "dirijor", dacă preferi. Iar la capitolul goluri, să stii că eu prefer mereu să dau.
Steaua a avut cele mai mari probleme anul trecut exact in ofensiva..
Am auzit, dar să nu vă asteptati acum de la mine să le rezolv pe toate. La capitolul goluri, eu imi propun să dau cu unul mai mult decat anul trecut. Atat!
"Am auzit un milion de lucruri despre Ciobanul"
Ce faci in timpul liber in cantonamente?
Nimic! Stau in camera (n.r.- intervine Geraldo) Îți spun eu. Se uită la filme, la stiri si ascultă muzica
Ce fel de muzica
(n.r. - tot Geraldo, care nu mai asteaptă să-i traducă intrebarea). Muzică braziliana ce să asculte!? Numai si numai muzică braziliana M-a disperat!!!
Ai jucat doar la echipe care nu aveau ca obiectiv nici macar Europa League... aici se vorbeste doar de titlu.
Știu, si de-abia astept să-l câștig!
Pe Ciobanul l-ai cunoscut?
Doar l-am vazut, o data Am auzit un milion de lucruri despre el, iți dai seama. Dar nu vreau să mă bag, eu joc fotbal si atat.
"E bun fotbalist, dar eu aș sti cum să-l opresc. N-o să-ți zic, ca să nu le dau idei fundasilor din Romania", Geraldo Alves, despre Tatu
"Are o inteligență fantastica Prinde imediat ce-i spune antrenorul, de aceea e atat de laudat la antrenamente", Geraldo Alves, despre Tatu