FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Leandro Tatu

«12345»
Daniel-Ionut23.06.2011 06:56

Leandro Angelo Martins (29 de ani), poreclit Tatu. El e atacantul pe care Mihai Stoica l-a remarcat cand se dusese să vadă de fapt pe altcineva. "Se intamplă tot timpul chestii de genul asta. Norocul meu!", rade brazilianul.

Geraldo Alves, cel mai bun prieten al sau de la Steaua, il supraveghează parinteste de pe scaunul alaturat. "O să traduc eu, nu stie decat portugheză momentan. Dar invață romana, prinde repede, să stiti", ne explică fundasul lusitan, care il ajută să se integreze in Ghencea.

A venit liber de contract si e omul de la care lumea se asteaptă să rezolve problemele din ofensiva roș-albastrilor. "Nu-s doar eu pe aici, mai sunt atacanti. Doar nu o să cadă tot greul pe mine", rade, după care incepem dialogul.

De ce ai ales Steaua?

Cum de ce? Pai nu e cea mai mare echipă din Romania? Unde altundeva voiati să ajung?

Sincer, ce stiai despre Steaua inainte să ajungi in Ghencea?

Nu foarte multe. Doar că e un club important din estul Europei si că a câștigat Cupa Campionilor. Iar de marii ei jucatori din trecut să nu mă intrebi, că nu-l stiu decat pe Hagi. Dar e atat de celebru, incat nu se pune. Era un vrajitor, l-am vazut jucand.

Acum, după aceste zile de cantonament, ce impresie ai?

Pai, primul lucru pe care l-am facut cand am ajuns a fost să merg să vad muzeul Stelei. Și am ramas impresionat, vă dati seama. Atatea trofee... trebuie să câștig si eu unul, neaparat!

Dacă ai fi antrenor, de ce l-ai titulariza pe Tatu?

Mă pui să mă laud, nu?! Ok, hai să incerc: pentru că e un jucator care gandeste extraordinar de repede pe teren, pentru că e rapid, tehnic si mai are si o explozie fantastica

"Nu vă asteptati să le rezolv pe toate"

Și de ce l-ai tine rezerva

Nu l-aș tine! (rade). Hmm... pentru că are incă probleme la finalizare, nu marchează atat cat ar trebui. Dar oricum, eu nu sunt atacant de careu, nu prea sunt de "varf impins". Mai degrabă "forward" decat "striker".

Pai, poate te descurci mai bine cu pasele de gol...

Da, chiar imi plac la fel de mult si golul, si asisstul. Nu sunt genul ala ambitios care să se bage in fata colegilor la minge ca să iasă el golgheter. Sunt un fel de "compozitor". Sau "dirijor", dacă preferi. Iar la capitolul goluri, să stii că eu prefer mereu să dau.

Steaua a avut cele mai mari probleme anul trecut exact in ofensiva..

Am auzit, dar să nu vă asteptati acum de la mine să le rezolv pe toate. La capitolul goluri, eu imi propun să dau cu unul mai mult decat anul trecut. Atat!

"Am auzit un milion de lucruri despre Ciobanul"

Ce faci in timpul liber in cantonamente?

Nimic! Stau in camera (n.r.- intervine Geraldo) Îți spun eu. Se uită la filme, la stiri si ascultă muzica

Ce fel de muzica

(n.r. - tot Geraldo, care nu mai asteaptă să-i traducă intrebarea). Muzică braziliana ce să asculte!? Numai si numai muzică braziliana M-a disperat!!!

Ai jucat doar la echipe care nu aveau ca obiectiv nici macar Europa League... aici se vorbeste doar de titlu.

Știu, si de-abia astept să-l câștig!

Pe Ciobanul l-ai cunoscut?

Doar l-am vazut, o data Am auzit un milion de lucruri despre el, iți dai seama. Dar nu vreau să mă bag, eu joc fotbal si atat.

"E bun fotbalist, dar eu aș sti cum să-l opresc. N-o să-ți zic, ca să nu le dau idei fundasilor din Romania", Geraldo Alves, despre Tatu

"Are o inteligență fantastica Prinde imediat ce-i spune antrenorul, de aceea e atat de laudat la antrenamente", Geraldo Alves, despre Tatu

Daniel-Ionut08.07.2011 07:42

- Tatu, de ce ai ales Steaua?

- Pentru ca la 29 de ani, era timpul să ajung la o echipă importanta iar Steaua este un nume mare in Europa! - Chiar auzisesi de Steaua inainte de a semna?

- Da, normal. Și nu o spun doar pentru că am ajuns aici. Auzisem de Romania datorită lui Hagi. Cum să fii fotbalist si să nu fi auzit de Hagi? Un jucator absolut genial!

"sunt atacant, dar joc ce vrea antrenorul!"

- Ai fost folosit si mijlocaș dreapta, dar si atacant. Unde te simti cel mai bine?

- Ambele posturi sunt de atac, deci imi plac. Pot juca si in stinga, nu numai pe dreapta. Dacă mă intrebi pe ce post mă simt cel mai bine, il aleg pe acela de virf.

- Ți-ai propus să dai un numar de goluri sezonul acesta?

- Nu, nu am asemenea obiective. Îmi doresc ca prin evolutiile mele să fac pe toată lumea fericita să cîștigam trofee, nu să fiu eu golgeter. Dacă voi marca, cu atit mai bine! Îmi place să dau goluri, să simt bucuria de după o reusita

- Ce stii de contracandidatele Stelei pentru titlul?

- Sincer, pe mine mă interesează doar Steaua. Nu subestimez pe nimeni, dar dacă noi vom arata bine si vom juca la potentialul pe care-l avem, atunci sigur ne vom indeplini obiectivele.

- Peste o saptamină vei debuta in Supercupă contra Otelului.

- Știu, abia astept să inceapă meciurile oficiale si să cîștigam trofeul.

"Nu lucrez suplimentar la sală!"

- Ai impresionat pe toată lumea cu musculatura ta extrem de bine definita

- Da? (ride). Nu fac nimic suplimentar la sala să stii. Totul este de genetica dar să stii că nu am aratat asa mereu.

- Dar cum?

- Cind eram mic, eram grasut de aceea cei din familie m-au botezat Tatu. În Brazilia, Tatu inseamnă plinut Eram ca o bilă cind eram mic! (ride).

- Ce le transmiti suporterilor stelisti?

- Să aibă incredere in mine si in echipa Am auzit că Steaua are un public senzational. Vreau să fie alaturi de noi si să ne bucuram de trofee impreună!

MM l-a poreclit Karaev.

"Nu am invățat decit cinci, sase cuvinte in limba romana Cuvinte care mă ajută să comunic cu colegii. Promit să invăț cit mai repede totul!" (Leandro Tatu)

"Toate partidele trebuie cîștigate, chiar si cele amicale. Nu trebuie insă să fim suparati că n-am reusit, ci doar să trecem la muncă si să cîștigam meciurile oficiale!" (Leandro Tatu)

bogdinho'08.07.2011 08:36

Pe mine nu m-a impresionat cu nimic , e un transfer ratat !

red&blue_boy08.07.2011 08:37

Pai zicea ca vrea sa dea peste 14 goluri.

Probabil a vazut ca n-are cu cine!

bogdinho'08.07.2011 08:51

Nu stiu care a fost ultimul atacant care sa marcheze 14 goluri pentru Steaua intr-un sezon. Ma refer la un atacant veritabil , un varf.

Nicolae Dica nu era un varf autentic , cred ca la el se gandesc multi !

Sincer , parca de la "Blocnotes" , nu a mai fost atacant care sa rupa plasa la Steaua :D

P.S :

Acest Tatu nu va fii folosit atacant ca sa dea el 14 goluri , iar pe banda dreapta va ramane vesnicul Banel. Daca mai vin si unul din Moraes sau Curelea , atunci va fii rezerva !

edynho08.07.2011 09:26
Nu stiu care a fost ultimul atacant care sa marcheze 14 goluri pentru Steaua intr-un sezon. Ma refer la un atacant veritabil , un varf.

Sincer , parca de la "Blocnotes" , nu a mai fost atacant care sa rupa plasa la Steaua :D

P.S :

Acest Tatu nu va fii folosit atacant ca sa dea el 14 goluri , iar pe banda dreapta va ramane vesnicul Banel. Daca mai vin si unul din Moraes sau Curelea , atunci va fii rezerva !

Kapetanos parca marcase acum 2 ani , acest Tatu pare cam "lesinat de caldura , clocit" cand joaca , acum sa vedem cu joaca in meciuri oficiale desi nu ma astept la un progres.

red&blue_boy08.07.2011 09:40

Stancu daca ar fi ramas la noi,cand a plecat parca avea 13 goluri date.

stockton08.07.2011 09:55

Nu e corect sa judeci dupa amicale, de fapt antrenamente ca astea nu sunt nici amicale. Am mai spus ca nu e normal sa se televizeze, caci lumea nu-ntelege ca la un antrenament poti face tot ce vrei si sa-l pui portar pe Banel sau atacant pe Lovin (daca esti antrenor si asta ai visat) si apoi critica. Asteptati oficialele si vedem ce poate.

ebonyc08.07.2011 10:54

P.S :

Lasa ca si Raducanu pana la meciul ala cu Otelul parca nu stia unde e poarta, dar au avut rabdare cu el si a auns golgeter.

Ronnie08.07.2011 11:14
Pe mine nu m-a impresionat cu nimic , e un transfer ratat !

Vai de capu' meu, n-are niciun meci in tricoul Stelei si deja il judeci?! Dupa parerea mea este cel mai rasunator transfer al nostru. 9 goluri in Portugalia nu suna rau.

bogdinho'08.07.2011 11:37

5 le-a dat din penalty :) Asa ca nu e cine stie ce !

Daniel-Ionut08.07.2011 11:42

Din auzite, sau unde ai vazut chestia asta?

Pune un link ceva sa vedem si noi.

Ronnie08.07.2011 12:19

Au fost toate din actiune.

bogdinho'08.07.2011 12:48

Vorbind in necunostinta de cauza te faci de cacao bai Ronnie :)) Aici nu ti-a mai mers , sunt bine informat ca 5 goluri au fost din penalty :D

http://www.gsp.ro/fotbal/Liga-1/n-are-cine-sa-marcheze-la-Steaua-lipseste-un-atacant-care-sa-bage-mingea-in-poarta-246727.html

Citeste acest articol bai " D-le Stie Tot " , o iei si tu pe urmele lui Adrian , de fapt esti mai rau ca el in afirmatii fara dovada.

" Nici Tatu

Nici macar Tatu nu e un marcator. Micutul brazilian a inscris constant in Portugalia, doar că el a facut-o mai ales in esalonul secund. Iar in sezonul trecut a dat 9 goluri la Beira Mar, dintre care 5 din penalty-uri transformate. Stelistii s-au convins in Austria că nici el nu e un jucator de finalizare, ci mai mult un mijlocaș combativ, de genul lui Banel Nicoliță. "

P.S :

Mint mult astia de la GeSePe , dar in momentul afisarii cifrelor fotbalistilor nu uita ca exista cel mai bun expert de fotbal la ei in redactie , Andrei Vochin :)

Ronnie08.07.2011 13:11

Bogdanele, nu te mai umfla in pene si mai lasa gazeta sporturilor. Inteleg ca ai orgasm cand vine vorba de Vochim sau Samuila, dar intelege ca baietii astia mint. Oricum, esti o cauza care nu mai poate fi recuperata, esti manipulat de presa pana-n sange. Crezi tot ce spun ei.

Uite aici un site de fotbal adevarat unde cifrele nu mint: soccerway. Lasa gsp, vorbim de cifre.

Si inca ceva, te rog sa nu-mi mai trimiti mesaje cu injuraturi. Si vezi cum aranjezi penisurile in propozitii ca te injuri singur :)

bogdinho'08.07.2011 13:18

Ce mi-ai dat tu acolo este " not found " , in plus Vochin nu are de ce se minta. E cel mai bun la cifre din tara. Esti incoltit si nu stii ce sa mai scoti in legatura cu mine , imi pare rau pentru tine. Aici te-am facut , am 1-0 , din pacate pentru tine bai Ronnie.

Inteleg ca iti plac barbatii , ca iti place de mine , dar din pacate mie imi plac prea mult femeile :)

In plus , esti depasit de situatie , nu mai continua , te faci de tot ridicolul , de toata penibilitatea.

Ma urmaresti si te bagi in ceea ce zic eu ca un morcov , esti irecuperabil ba baiatule !!!

stockton08.07.2011 13:24

Va certati degeaba aici pentru ca efectiv nu conteaza daca a dat sau nu din penalty. Bogdane, asta nu-i slabeste din merite...ma rog daca alea sunt merite sa dai 9 goluri in Portugalia...sunt totusi zic eu. Recent avem gafa lui Dan Petrescu care-l pune pe Traore sa bata 11m la 0-0 cu Krasnodar...ala rateaza si bat ceilalti cu 1-0...astfel 3p. pierdute din prostie de catre Dan. O sa cica unii ca se-ntapla...da, da sigur, dar cand ai vazut ce a facut baiatul ala Traore la Roma si-n alte cazuri cand juca la Cluj, intelegi ca nu prea are creier si nu-l numesti executant de 11m in moment critic al jocului. Eu cred ca orice antrenor ar trebui sa-si formeze sau sa-si caute un jucator care sa stie sa execute penalty, unul care la antrenamente sa dea 9 din 10. Ma doare capu' cand aud explicatia ca au ratat ei Maradona, Baggio sau Van Basten, sincer. Sa ajungi ca aia si poti face tot ce vrei tu pe un teren de fotbal.

Ronnie08.07.2011 13:26

Ba, esti stricat la cap? Lasa dracu' gazeta sporturilor. Eu iti dau informatii precise. Intra pe soccerway, intra pe soccerstats. Intra pe siteuri de fotbal si cauta date. Tu imi vii la mine cu jegul de gazeta sporturilor? Si renunta la limbajul de cocalar, vorbeste strict pe subiect. Eu am renuntat sa mai accentuez ideea de cat esti de dobitoc, nu ti-o mai fa singur.

sss.jpg

sasaf.jpg

Ma doare-n .. de tine. Da' cand postezi mult si prost nu ma pot abtine.

Se vede bine cate goluri a dat Tatu din penalty?

PS: Si intra dracu' si vezi ca si in comenatrii scrie clar lumea ca aia mint. Esti atat de redus mintal incat sa iei de bun ce scrie gsp?

PS: Si vezi ca articolul ala e semnat de unu Remus Raureanu. Esti orb? Ce Vochin vezi tu?

bogdinho'08.07.2011 13:31

Cred ca singurul dobitoc de aici esti fix tu . Acest grafic este irelevant , oricum sper sa se deovedeasca ca eu am dreptate. Aia din GeSePe , in speta Andrei Vochin nu cred ca este atat de neinformat :)

Singurul care poate sa ne lamureasca este chiar Tatu sau MM Stoica , dar din cate imi aduc aminte si MM a spus ca Tatu este bun executant al loviturilor de pedeapsa.

In rest , ce sa zic , o sa caut o dovada mai concreta , a ta nu ma incalzeste cu nimic , aceste graficuri sunt facute in necunostinta de cauza.

Cel mai bun site de fotbal si 100 % de informatii fotbalistice este www.transfermarkt.de , pentru restul exista MasterCard :)

P.S :

Tu esti singurul cu limba de cocalar de pe aici bai inadaptatule , uita-te in ceea ce postezi si o sa imi dai dreptate chiar tu :)

Vochin realizeaza si calculeaza cifrele , Remus ala de care zici tu doar a redactat articolul :) Esti planta !

Pana la urma am ajuns sa il facem vedeta pe Tatu , e vreun pui de Pele , gata , asta e ultimul post al meu pe acest topic !

Ronnie08.07.2011 13:42

Bai incuiatule, ce Andrei Vochin visezi ma, esti tampit? Articolul ala este scris de unu' Remus nu stiu cum.

Uite ba dovada pe transfermarket. Intelege, n-am nimic cu tine, doar ca scrii idiotenii si tampenii.

tras.jpg

Renunta ba la gazeta sporturilor. Cauta site-uri de fotbal si apoi vorbeste.

Pana la urma am ajuns sa il facem vedeta pe Tatu , e vreun pui de Pele , gata , asta e ultimul post al meu pe acest topic !

Nu facem vedeta pe nimeni, te facem prost pe tine. Mai bine ca te opresti.

bogdinho'08.07.2011 13:44

Bine ma , e ca tine , ai un os :)

P.S :

Tatu e idolul tau din copilarie , m-am convins.

Ronnie08.07.2011 13:50

Bai Miguelito Jabulani, fara suparare, da' te faci singur de rahat si apoi vii si dai report ca de ce te injura unul sau altul. Stai frumos in banca ta si accepta ca esti ... slab pregatit.

bogdinho'08.07.2011 13:55

Imi stii si nick-name-ul ? Ma tu esti de la S.R.I , ca prea le stii pe toate :)) ?

Asta vazusem acolo , chiar nu mi-am dat seama ca citisem in GeSePe , dar mi-a trecut prin minte si oricum pana nu aud prin vorbe din gura lui ca nu a dat niciun gol din penalty , nu cred ce zici tu. Atat !

Site-urile astea pot gresi , ma mira transfermarkt.de ca spune acelasi lucru !

Ronnie08.07.2011 14:09

Bai, termina ca esti penibil. Penibil rau. Ti-am aratat alb pe negru. Site-uri de specialitate, de fotbal, siteuri adevarate. Nu presa sportiva.

Baietii de acolo cu asta se ocupa, cu statisticele. Lasa-ma cu Vochin si Samuila. Astia-s 2 pseudo-analisti.

clausblaus08.07.2011 14:53

"Cel mai bun site de fotbal si 100 % de informatii fotbalistice este www.transfermarkt.de , pentru restul exista MasterCard"

"Site-urile astea pot gresi , ma mira transfermarkt.de ca spune acelasi lucru "

Penibil!!!!

Faci marea greseala,ca intotdeauna,sa cataloghezi unii jucatori inainte de a fi cazul,dupa care revii si o dai in desene animate.Asa ai facut si in topicul Helmuth Duckadam.

Tatu este venit de scurt timp la echipa,are nevoie de traducator ca sa inteleaga indicatiile,are nevoie de ceva pregatire alaturi de noii colegi.Cum vrei sa te dea pe spate?

Bine ca erai extaziat de jocul lui Banel,asta pana ai inteles si tu ca ala este un veritabil atlet si mai putin fotbalist!

Le:am vazut ca te-a linistit Daniel,ca prea te ambalasei.Odihna placuta!

«12345»