java script:void(0)
Fanii vasluieni acuză jandarmii
Galeria vasluiana
INCIDENT Imediat dupa terminarea partidei de sâmbata seara, dintre Dinamo si FC Vaslui, sustinatorii echipei moldave au avut probleme cu fortele de ordine.
Problemele au început imediat dupa terminarea partidei, atunci când dispozitivul de jandarmi prezent la partida dintre Dinamo si FC Vaslui a vrut sa retina persoanele care au aprins doua torte pe durata partidei.
Doi dintre suporterii galben-verzilor au fost opriti abuziv, conform declaratiilor fanilor, sa urce în autocar, moment în care a început scandalul.
Camarazii celor opriti de jandarmi au sarit în ajutorul colegilor pentru a cere explicatii fortelor de ordine. Unul dintre suporterii Vasluiului a înregistrat întreaga scena cu o camera de filmat, care ulterior i-a fost confiscata de catre fortele de ordine. "Filmam abuzurile fortelor de ordine, dar patru jandarmi au venit spre mine si mi-au spus sa opresc camera si sa le arat ca sterg filmarea. Am refuzat, motiv pentru care au început sa ma loveasca, si cu toata opozitia mea mi-au smuls din mâna camera de filmat, dupa care s-au pierdut în multime".
Fanul agresat a declarat pentru ProSport ca dupa producerea incidentului jandarmii au dorit sa musamalizeze cazul, încercând sa faca uitat aparatul video. "Am sunat la mai multe posturi de televiziune care nu au dorit sa vina la stadion sa ne ajute. Oricum nu ne vom lasa si vom continua pâna ce adevarul va iesi la iveala. Am protestat pâna în jurul orelor patru dimineata, dar vazând ca nu suntem bagati în seama am parasit Bucurestiul".
Conform purtatorului de cuvânt al Directiei Generale a Jandarmeriei Române, locotenentul Stoica Cornel, în urma incidentelor au fost sanctionate contraventional doua persoane, uneia dintre ele întocmindu-i-se actele premergatoare începerii urmaririi penale. "Suporterii sanctionati acuza pe nedrept furtul unei camere video, dar fapta nu a fost confirmata în urma cercetarilor efectuate la fata locului