- Maicon, din Romania te deranjam. Ce mai stii de fosta ta echipa Steaua?
- Mai stiu una-alta de la prietenul meu Geraldo, cu care pastrez legatura. I-am urat să iasă campion cu Steaua, iar el mi-a spus că imi tine pumnii să dau cit mai multe goluri in Ucraina. Știu că au fost ceva probleme in debutul de sezon, dar acum par să fi revenit pe un drum bun.
- La Volin ai devenit golgeterul campionatului. Care-i secretul evolutiilor tale?
- Simplu: mi se dă mai multă incredere! Știi de ce nu am marcat si in Romania la fel de multe goluri?! Pentru că am fost putin folosit, nu s-a contat pe mine si nu mi-au dat timp să pot demonstra dacă sunt bun sau nu. Aici am parte de liniste si e normal să apară si reusitele.
- În Ucraina au aparut zvonuri că ai putea ajunge la Dinamo Kiev.
- Nu stiu nimic concret, doar ce am citit si eu. Dacă voi continua să am evolutii bune, sunt sigur că vor veni si ofertele.
- Fostul manager al Stelei, Mihai Stoica, a spus că nu ai nici o sansă să ajungi la Dinamo Kiev.
- Asa a spus? E treaba lui, nu vreau să comentez prea mult. Timpul va demonstra dacă am sau nu valoare. Nu inteleg insă de ce mă ataca eu nu l-am suparat cu nimic niciodată si l-am respectat atit timp cit am jucat in Romania.
- Dacă ai avea vreo ofertă din Liga 1, ai mai reveni aici?
- Sincer? Nu! Romania e un capitol inchis pentru mine, acum mă gindesc doar la prezentul si la viitorul meu.
"De ce Galamaz?"
- Ce zici de...
- O clipă! Înainte să mă mai intrebi ceva, vreau să spun si eu ceva: am vazut ce i s-a intimplat lui Galamaz si am ramas socat. Nu inteleg de ce o perosană i-ar face rau unui om atit de la locul lui, linistit si educat. "Gala" e o persoană senzatională si vreau să-i transmit toate gindurile mele bune. Chiar si tatal meu m-a sunat să-mi spună de acel incedent, totul a ajuns pină in Brazilia.
- Cum e campionatul din Ucraina față de cel din Romania?
- În Romania fotbalul e mult mai tehnic, cu jucatori pe acest profil. În plus, una e să joci la Steaua, un nume mare in Europa, si alta la Volin, unde trebuie să demonstrezi că ai valoare impotriva granzilor Șahtior sau Dinamo Kiev.
"În Ucraina cîștig mai bine decit la Steaua, dar nu asta e cel mai important. Visul meu e să joc in Italia sau Spania" - Maicon de Oliveira
"Vreau să le multumesc tuturor oamenilor cu care am colaborat in Romania pentru felul in care m-au primit si m-au tratat. Mereu o să am o impresie bună despre tara voastră" - Maicon de Oliveira
gsp