Maicon Oliveira Pereira a fost luat de Steaua fară ca nimeni din Ghencea să-l fi vazut vreodată jucind. Cum e, de fapt, brazilianul de 22 de ani pe care l-au imprumutat roș-albastrii? Cornel Buta, coleg cu el la Volin Lutk, e convins că Maicon va deveni un fotbalist important pentru campionatul Romaniei si-l compară cu Bogdan Stancu, după calitățile avute.
- Cornel, cum e Maicon, pe care tocmai l-a luat Steaua?
- Eu am fost coleg cu el la Volin Lutk cam sapte luni, deci il cunosc bine. Și vă spun că e un atacant extraordinar! Mie imi placea foarte mult, inclusiv ca stil de joc.
- Ce stil are?
- E mai degrabă tehnic si rapid decit un virf de forță. Ca să-ți dai seama, e mai mult spre Bogdan Stancu decit spre Kapetanos. E mobil si activ pe teren, intră in combinatii cu restul jucatorilor, nu e genul de fotbalist care să astepte mingea in fata portii.
- Cum se comporta Brazilienii sunt mai...
- Mai indisciplinati? Nuuu, Steaua n-o să aibă nici o problemă cu Maicon, pentru asta garantez! E un baiat la locul lui. Aici, in Ucraina, n-a suparat pe nimeni, niciodata Și nici nu-i prea place să iasă in oras E casatorit si de obicei iși petrece timpul liber in familie. Deci nu va fi un subiect pentru paparazzi si pentru tabloide. Nu vor avea nimic interesant despre el.
- În Romania s-a discutat că ar fi ciudat ca un jucator să lase campionatul Ucrainei ca să vină in Romania. Nu sunt bani mai multi acolo? Moraes, spre exemplu, a plecat din Liga 1 ca să joace la Metalurg Donetk. De ce Maicon a avut traseul invers, dacă e atit de bun?
- Ca medie, da, Ucraina are un campionat mai bogat decit cel al Romaniei. Însă dacă vorbim despre Volin Lutk, asta nu mai e valabil. Clubul are probleme financiare serioase si e dispus să cedeze toti jucatorii importanti din lot. Cind l-au imprumutat pe Maicon la Steaua, sefii clubului s-au gindit la posibilitatea de a cîștiga o sumă importantă la vara dacă cei din Ghencea vor fi multumiti si vor dori să-l transfere definitiv.
Maicon a acceptat propunerea Stelei, desi el va fi mai prost platit in Ghencea decit era in Ucraina. În rosu si albastru cîștigă 10.000 de euro lunar, cu 5.000 de euro sub venitul pe care il avea la Volin Lutk. "Și-a dorit să joace pentru un club mai mare, mai cunoscut in Europa, crede că asa va face mai usor pasul catre un campionat si mai tare, din Vest", a explicat un apropiat al jucatorului.
Mihai Stoica a povestit la DigiSport că lui i-a fost propus Maicon Oliveira, dar a declinat oferta: "Îmi zisese de el un impresar, dar n-am vrut să-l iau, pentru că nu-mi place să aleg jucatori după vorbele impresarilor. Dar acel agent a vorbit după aceea cu mai multi oameni din club, a ajuns pină la Gigi si s-a decis ca brazilianul să vina Cred că achizitionarea lui e o loterie, nu stiu dacă poate reusi la Steaua, pentru că nu l-am vazut jucind".
"MM n-avea cum să se opună la transferul lui Maicon, fiindcă Teia Sponte mi-a propus să-l iau si Teia e peste Mihai in club! Dacă miine mai iau cinci jucatori, MM tot n-are cum să se opună!"
gsp