FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Orasele Romaniei

«1234»
Mihai24.01.2011 15:51

Targu Jiul este un oras de munte, linistit, curat, cu foarte multa verdeata. Este un oras cladit pe o veche vatra dacica.

A fost strajuit de fortificatii romane, cea mai vizibila si bine pastrata fiind cea de la Bumbesti Jiu, la cativa kilometri de Targu Jiu. Este atestat din 1406.

Un oras mic, Targu Jiul inca pastreaza multe cartiere de case, toate iesirile din oras trecand prin aceste asezari. "Dezvoltarea" comunista nu a apucat sa se manifeste, cartierele de blocuri fiind relativ putine in comparatie cu alte orase.

Este un municipiu inconjurat de sate, practic acestea continuandu-se din oras. De aceea sunt si foarte multi oameni simpli.Cei care-si petrec toata ziua in malluri ii pot considera tarani, dar nu e o jignire, fiind tarani autentici.

Puteti gasi si ciobani, cu desaga in spate la oras.

Aici McDonaldsul nu a gasit teren propice, in ciuda mai multor incercari. Este o comunitate traditionalista, in care de ziua recoltei chiar apar tarani cu...recolta. De altfel, Targu Jiul si Gorjul sunt recunoscute la nivel national pentru promovarea folclorului si a traditiilor. Foarte multe festivaluri, expozitii si concerte folclorice au loc aici in fiecare an.

Aceeasi tarani pe care-i veti gasi si-n cele doua piete ale orasului, foarte curate si ordonate de altfel, in care tigani vand doar tabla.

In oras veti gasi multe produse, mai ales alimente, care se fac pe plan local. Fiind aproape de munte, exista multe firme de alimentare care produc si vand produse doar in oras. Sunt mult mai accesibile ca pret si au avantajul prospetimii.

Aici nu veti gasi prea multi ultrasi, dar nici nu sunt motive sa apara, nivelul de trai este destul de bun. Exista si o comunitate de tigani, raspandita pe cateva strazi. Ii vezi iesind in hainele alea inflorate, cu palariile si mustatile mari, fiind mai putin agresivi decat omologii lor romanizati din alte orase.

Este un oras mic, in care faci de la un capat la altul 10-15 minute, dar plin de istorie.Constantin Brancusi, Ecaterina Teodoroiu, Tudor Vladimirescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Stefulescu, vechea noastra cunostinta Mihail Lascar sunt doar cateva din personalitatile ale caror urme le puteti gasi in oras.

Apropo: numele corect al Coloanei lui Brancusi este "Coloana recunostintei fara de sfarsit" si a fost ridicata de marele sculptor in memoria celor cazuti in primul razboi mondial pentru intregirea tarii.

coloana_infinitului.jpg

coloana_noaptea.JPG

targu_jiu_113.jpg

Poarta Sarutului

poarta_sarutului_tg_jiu_22068.jpg

Aleea Scaunelor

aleea.jpg

Masa tacerii

masa.jpg

masa_tacerii_noaptea.jpg

Pe malul Jiului

pe_malu_jiului.jpg

Turnul din Parcul Central

casa_din_parc.jpg

Sahistii de ocazie din Parcul Central

oameni_in_parc.jpg

Strandul cu terasa din Parcul Central

4.jpg

Chioscul orchestrei din Parcul Central

orchestra.jpg

Mihai24.01.2011 16:14

Continuare

Domnul Tudor vegheaza inca din 1898

domnul_tudor.jpg

Leul, simbolul Olteniei si al orasului, la picioarele lui Tudor

leul_oltenesc.jpg

Parcul Tudor Vladimirescu

tudor_parc.jpg

Parcul Tudor Vladirescu - fantana

tudor_fantana.jpg

Parcul Tudor - II

parcul_tudor.jpg

Liceul Tudor Vladimirescu

liceul_tudor.jpg

Liceul Tudor Vladimirescu II

liceul_tudor_vladimirescu.jpg

Podul unde s-au dat luptele de la Jiu, cu tunurile cucerite de la Inamic

tunurile_de_la_jiu.JPG

Al doilea pod de la Jiu - "Acest Pod a fost martorul Bataliei de la Jiu, din 14 octombrie 1916, cand batranii, femeile, cercetasii si copiii Gorjului au oprit navala trupelor germane, aparandu-si dreptul la libertate"

SP_A0379.jpg

Casa Ecaterinei Teodoroiu

casa_ecaterina.jpg

Mormantul Ecaterinei Teodoroiu din centrul orasului

ecaterina.jpg

Piata Prefecturii

prefectura.jpg

Prefectura Judetului Gorj

prefect.jpg

Catedrala Domneasca sau Sfintii Voievozi a fost construita in secolul XVIII

piata_p.jpg

Catedrala Domneasca - II

biserica_centru.jpg

Mihai24.01.2011 16:31

Continuare

Centrul orasului

centru_1.jpg

Centru - II

prin_centru.jpg

Centru - III

strada_veche_din_centru.jpg

Centru noaptea

centru_noapte.jpg

Primaria Targu Jiu

primaria.jpg

Teatrul "Elvira Godeanu"

teatru.jpg

Muzeul Judetean Gorj

muzeul_judetean.jpg

Muzeul de Arta - fosta resedinta Presedintiala a lui Nicolae Ceausescu

muzeul_de_arta.jpg

Biblioteca Judeteana

biblioteca.jpg

Statuia lui Constanti Brancusi din fata Casei de Cultura

brancusi_casa_de_cultura.jpg

Pensiunea "Casa Danielescu" din 1925 - aici s-a cazat Nicolas Cage

pensiune.jpg

Casa oarecare

casa_veche.jpg

Vedere de sus a Targu-Jiului

aer_1.jpg

Targu Jiu, de la inaltime

targu_jiu.jpg

Mai sunt si altele, dar le puteti descoperi voi. Va recomand sa veniti vara sau primavara, pentru ca puteti ajunge usor la Lainici si Tismana, doua locatii cu manastiri magnifice, adevarate comori nationale...

Mai puteti vizita si zona Arcani-Pades, Cheile Oltetului, Pestera Muierii, Noivaciul, Rezervatia Naturala "Cheile Sohodolului"...

Veti gasi hoteluri si pensiuni cate vreti mai ales in Targu Jiu, distantele sunt scurte intre obiective.

Catalyn0724.01.2011 17:00

@Mereu Cu Steaua

intr-adevar, peisajele din Ranca sunt minunate, nu pot sa inteleg de ce e asa mediatizata Valea Prahovei, cand in Ranca e pur si simplu superb

Mereu Cu Steaua24.01.2011 18:28

Catalin,peisajul este superb,dar inca nu putem compara Ranca cu Valea Prahovei.In primul rand infrastructura rutiera si modul haotic in care s-a construit in ultimii ani face ca aceasta statiune sa aiba un numar redus de turisti.Si de ce sa nu recunoastem,distanta mare face ca "principalii consumatori de turism",bucurestenii,sa-si petreaca sfarsitul de saptamana pe Valea Prahovei.

Catalyn0724.01.2011 20:02

daca s-ar investii putin in infrastructura si publicitate eu zic ca ar rivaliza foarte serios cu valea prahovei. Ai dreptate insa, drumul lung e unul dintre marile obstacole

Mihai24.01.2011 20:49
@Mereu Cu Steaua

intr-adevar, peisajele din Ranca sunt minunate, nu pot sa inteleg de ce e asa mediatizata Valea Prahovei, cand in Ranca e pur si simplu superb

Problema cu Ranca este ca este prea...sus. Gandeste-te ca TransAlpina e cel mai inalt drum din tara, la 1800 de metri..E foarte greu sa patrunda magazine si firme acolo,ceea ce o face mai putin interesanta pentru presa. Pentru ca nu pot vinde reclama, plus ca e mai convenabil pentru ei sa se duca mai aproape..

Din punctul meu de vedere, e mai bine ca nu e o atractie pentru cei care vin la munte doar sa consume. Oricum, Ranca trebuie sa atraga oameni din apropierea ei: judetele Gorj, Dolj, Hunedoara sau Valcea...

Bogdan24.01.2011 21:08

Pai statiunea atrage foarte multa lume din valcea. Dar e greu de accesat. Fara lanturi nu poti urca iarna.

MoWeed24.01.2011 22:18

Eu zic ca e mai bine asa. Sa nu ajunga ca Poiana Brasov, plina de tarani veniti mai ales din capitala(desigur ma refer la taranii din capitala posesori de BMW, nu la locuitorii de rand).

Pentru locuitorii din zona, eu zic ca e mai de preferat o statiune greu accesibila, dar frumoasa, decat una cu drum bun de acces dar plina de tarani de oras.

Andrei*25.01.2011 07:45

perfect de acord cu MoWeed!care-i scopul?sa distrugi o zona virgina doar de dragul consumului si dupa aceea sa te plangi ca vaaai ce zona minunata era inainte de cocalarizarea ei?!eu zic ca e de preferat pentru toata lumea,nu neaparat pentru cei din zona,ca statiunea sa ramana greu accesibila din punct de vedere al drumului...banuiesc ca si in Bucuresti sau in Constanta sunt oameni normali care prefera un loc asa cum a fost data de mama natura decat unul definit de gunoaie si nesimtire!pacat insa ca grijile cotidiene rapesc din ce in ce mai mult placerea de a calatori si de a cunoaste zonele minunate ale tarii! si oricum posesorii de bmw de peste tot,nu doar din capitala,prefera turcia si grecia in locul Romaniei,asa ca aici poate fi un plus...sita cerne!

Maye25.01.2011 12:18

Apropo de statiuni in paragina, mie mi-a placut mult Voineasca.

Probabil Bogdan stie mai multe.

M-am simtit excelent acolo si am gasit niste peisaje exceptionale.

Mihai25.01.2011 14:25

In alta ordine de idei, sa inteleg ca avem suporteri doar din cateva orase... Probabil restul sunt cantonati in spatiul cosmic si nu pot sa puna pozele pe site sau se pregatesc sa iasa in strada sa protesteze contra lu nea' Gigi

Bogdan25.01.2011 14:54
Apropo de statiuni in paragina, mie mi-a placut mult Voineasca.

Probabil Bogdan stie mai multe.

M-am simtit excelent acolo si am gasit niste peisaje exceptionale.

N-am mai fost in Voineasa de pe undeva de prin clasa a 11-a adica acum vreo 10 ani. Nu stiu cum mai arata acum sau daca merita.

In rest.. o statiune ajusa in paragina: Vidra mai sus de voineasa.

Link-uri pentru documentarE:

Link1

Link2

Cateva poze si filmulete:

Video2

Video3

60441711.jpg

3845514454_e4d5bb95f3.jpg

cadc4583c983c78L.jpg

IMG_0924.JPG

Maye25.01.2011 15:30

Da, la Vidra e mai rau decat in Voineasca.

Asta o stiu de la niste prieteni care au facut expeditie pana acolo. Mai in paragina, dar mai frumoasa :)

Mereu Cu Steaua25.01.2011 18:34

Mihai,am vazut ca ai pus cateva poze din Tg-Jiu,ma mir ca nu ai "prins" si vreo cativa tarani. :ohmy:

Ce vreau sa te intreb insa,esti din Tg-Jiu?

Dragos_G25.01.2011 20:30

O sa pun si eu zilele astea cateva poze din Severin.

Am fost si eu in Tirgu-Jiu, in primavara asta. Este un oras frumos. Mi-a placut centrul.

@Mihai, tu esti cel de la care am luat biletul de meci?

Mihai25.01.2011 21:28
O sa pun si eu zilele astea cateva poze din Severin.

Am fost si eu in Tirgu-Jiu, in primavara asta. Este un oras frumos. Mi-a placut centrul.

@Mihai, tu esti cel de la care am luat biletul de meci?

Nope, a fost varul meu :)

albanezul31.01.2011 23:29

mda..faptul ca tin cu Steaua,mi-a dat ocazia sa vad cam toata tara (ce motiv mai bun decat o deplasare la Arad cu plecare la ora 2 dimineata/noaptea dupa caz);asta apropo de ce spunea cineva mai devreme ca nu a apucat sa vada multe orase ca nu a avut ocazia..ocazia se numeste Steaua my friend si un pic de relatii la bajetii galeriosi.

mi-au placut mai multe orase,Iasi (da..Costi stie bine de ce),Cluj (din nou Costi stie de ce) dar si altele pe care nu le-am vazut mentionate pe aici gen Bistrita cu cladirea de langa stadion pe care scrie Clubul amazoancelor (?), sau Lugoj (mi s-a parut frumos probabil pentru ca mai aveam un pic pana la Timisoara si nu mai aveam rabdare..sau poate ca distanta intre el si orasul de dinainte era deja prea mare..oricum nu imi amintesc) sau Braila cu faleza aia smechera si o gramada de fete frumoase (pacat in schimb de indivizii care erau cu ele) sau Targu Mures un oras pe care am avut ocazia sa il vad in detaliu-aici zic cateva atractii: centrul cu cladiri in stil medieval, cetatea (cam moarta asa ca si activitate), gradina zoologica din padure (worth it), strandul Weekend (a se citi vichend dupa limba bastinasilor), si imediat langa oras,statiunea Sangeorgiu de Mures cu un complex turistic balneo-climateric,tratament,relax total,foarte curat si foarte bine organizat,si desigur lantul de magazine London Shop.

«1234»