Imi pare rau fiindca probabil nu voi putea vreodata sa vad Bucurestiul de la ultimul nivel al ''Casei Poporului''.
Ba vei putea. Du-te la MNAC, la ultimul etaj e un bar. Barul ala are o terasa. Terasa aia e la ultimul etaj.
Imi pare rau fiindca probabil nu voi putea vreodata sa vad Bucurestiul de la ultimul nivel al ''Casei Poporului''.
Ba vei putea. Du-te la MNAC, la ultimul etaj e un bar. Barul ala are o terasa. Terasa aia e la ultimul etaj.
True that. Plus ca poti sorbi in liniste o bere PE CASA POPORUUI. M-a dus si pe mine nenea Axl cand eram mic.
la ultimul etaj e un bar. Barul ala are o terasa. Terasa aia e la ultimul etaj.
Uneori ma uimesc pe mine insumi.
Mi-ar fi placut ca pozele pe care le-ati postat cu Bucurestiul sa fie de la nivelul pietonului, perceptii la nivelul strazii. Pentru mine, care locuiesc in Cluj, Bucurestiul, cu bulevardele lui haussmaniene e coplesitor. Plimbandu-ma prin oras ma simt ca un om fara busola si totusi, imi place haosul de acolo, imi plac contrastele, imi plac parcurile ingrijite, pline de viata, imi plac oamenii (cu tot cu accentul lor) pentru ca-s amabili. (da, ati citit bine!) Prin ochi de turist realitatea fizica se contopeste cu semnificatia, te setezi diferit fata de unul care traieste efectiv in oras. Eu n-am simtit asfaltul topit, n-am vazut praf, cersetori, mizerie, cladiri neintretinute, am vazut o arhitectura deosebit de frumoasa (in special pe bvd. Elisabeta). Totusi, dupa 2 zile, ma intorc cu placere la Clujul meu drag, caci aici ma simt cel mai bine, ma simt acasa.
p.s oameni amabili- oamenii obisnuiti, mai putin taximetristii.
majoritatea provincialilor pe care-i cunosc veniti in Bucuresti de-abia asteapta sa plece...
pai si ce-i retine sa o faca?
serios vorbind acum cred ca daca s-ar vizita Alba Iulia si Iasi s-ar invata istorie cat pentru 6 manuale,dar problema e alta Mihai...multi au ales s-o arda in stil turistic prin Barcelona,Roma,Paris si alte orase,frumoase e drept,insa habar nu au cum arata Delta Dunarii sau nu au vazut o manastire in Moldova.si sunt de acord cu tine in loc sa ne plangem ca nu e nimic de vazut,mai bine am da niste informatii cu privire la ce e interesant in orasul respectiv...
@dee in maxim 3 ani Cluj o sa fie Bucuresti 2!dau o bere daca ma insel...
problema e alta Mihai...multi au ales s-o arda in stil turistic prin Barcelona,Roma,Paris si alte orase,frumoase e drept,insa habar nu au cum arata Delta Dunarii sau nu au vazut o manastire in Moldova.
Din proprie experienta iti spun ca o saptamana in Halkidiki e mai ieftina decat una in Bran si un weekend prelungit la Istanbul mai ieftin ca unul Sibiu.
@dee in maxim 3 ani Cluj o sa fie Bucuresti 2!dau o bere daca ma insel...
@Andrei
sincer nu cred. Clujul difera fata de Clujul copilariei mele, se schimba de la sine cu trecerea anilor si a existat o perioada de regres, in care "cosmopolitul"a fost prost inteles, ajungandu-se la saturatie. Ultimele semnale sunt insa pozitive, chiar se simte si se vede schimbarea in bine.
ca sa continui ideea lui Axl, 2 saptamani in Egipt sunt mai ieftine decat un weekend in Bucuresti
Nu stiu daca se mai fac excursii scolare, insa am ajuns acum sa le apreciez: traiasca tovarasa invatatoare , doamna diriginta (generala) si domnul diriginte (liceu), ca asa am ajuns sa vad si eu Alba-Iulia, Oradea, Tg. Mures, Sibiu, Sibiel, Calnic, Bran, Sebes, Blaj, Sinaia etc ... cam tot Ardealul si mai putin Moldova (doar Iasul)
Din proprie experienta iti spun ca o saptamana in Halkidiki e mai ieftina decat una in Bran si un weekend prelungit la Istanbul mai ieftin ca unul Sibiu.
E ieftineanu la Sibiu daca stii ce sa cauti si nu te arunci la prima oferta.
@axl nu contest problema financiara,ignoram natura topicului insa cred ca romanul,in general,este un snob si un ipocrit!e de preferat sa se mearga la ski in Alpi decat sa traga o fuga la Arieseni pentru ca da mai bine nu neaparat din cauza banilor...eu prefer oricand 5 zile plaja de la Neptun decat 7 in Halkidiki!e doar o opinie si cred ca daca vrei sa faci turul Moldovei,il faci si asa cum ai bani de Paris ai si pentru Gura Portitei sau Timisul de Sus ![]()
Ati face bine sa vizitati ruinile Chindiei din Targoviste , o sa aveti numai de castigat ![]()
http://Bucuresti.tourneo.ro/de-vazut/atrac...ca-villacrosse/
Pe langa asta, BNR-ul, imprejurimile, cladirile din Universitatii. Credeti-ma ca, dupa cascatul gurii prin orase straineze, sunt la fel de impresionante. Numai ca te obisnuiesti cu ele, daca treci cu treaba si in viteza prin zona respectiva. Pacat.
@Maye. O sa iti bagam o vizita intr-una dintre lunile care sosesc. Sa iti pregatesti sfincterul.
@ Stanici
Ma mai ameninti mult cu prezenta ta? Pana acum , vorbe goale ![]()
@ dee
S-a refacut si Pasajul Scarilor
Sunt singurul de pe aici care vede Casa Poporului ca pe o cladire uriasa si urata, pentru care nu se merita demolarea unei portiuni semnificative a Micului Paris?
@Razvan
Nu cred ca exista oras in Romania in care vehiculele RAT sa circule si noaptea.
Nu exista din cate stiu dar Bucurestiul fiind destul de circulat ar fi o idee sa bage RATB si noaptea.Daca nu noaptea macar pana la ora 1
a fost metroul intr-o vreme, cu program prelungit in weekend, si s-a dovedit o idee destul de buna, mai ales pentru cei care aveau distante maricele de strabatut si preferau sa mai bea 2-3 beri decat sa dea banii respectivi la taxi. Cam peste tot pe unde am fost exista linii speciale de noapte, care fac legatura intre centrul orasului sau principalele puncte de interes si anumite cartiere, dar noi suntem prea dastepti ca sa facem asta!
Noi ce sa mai zicem Costi? La Brasov nu numai ca nu e program prelungit in weekend, mai este si cel mai scurt program din intreaga saptamana(pana la 22:30, fata de 23:30 in timpul saptamanii).
La o vreme existau in Brasov autobuze de noapte, cate o linie pentru fiecare cartier marginas al orasului. Circulau toata noaptea, dar au fost scoase pentru ca, desi erau pline, nimeni nu facea bilet.
Tocmai de aceea prefer un oras in care poti ajunge de la un capat la altul pe jos intr-un timp destul de scurt.
prin afara se practica destul de mult bicicletele si mersul pe jos. acolo nimanui nu ii e rusine, mai ales daca e tanar, sa se duca intr-un bar sa bea o bere, cu bicicleta. la noi, daca faci asta, ti s-au pus deja 10 etichete nasoale, fara niciun motiv, pentru ca noua ne place sa venim cu bmw-ul la pub dar sa n-avem bani de parcare, de benzina, sau sa-l spalam...
Mi-ar place sa postati si unele povesti din spatele acestor frumoase imagini...Cred ca sunt interesante.
Nu va mai plangeti mah atat si mergeti pe jos. Eu, de 6 ani de cand sunt in CJ, niciodata nu am avut abonament pe troleu. Si daca merg de 2 ori pe luna cu troleul e minune.
Mersul pe jos e sanatos ![]()
Mihai, crezi ca intereseaza pe cineva goticul tarziu sau barocul vienez din Cluj-Napoca? :-)
Nu o sa va dau exemple de muzee sau institute culturale din Cluj, nici date despre istoricul orasului, le gasiti in carti sau pe net, cel mai bine cunosti orasul parcurgandu-l ,obosindu-ti picioarele pe strazi, simtind pulsul orasului, observand oamenii, moda, graiul. Nimic nu e mai placut decat o promenada prin centru, deci luati-o la pas, faceti un tur al pietelor ( Avram Iancu, Mihai Viteazu, Unirii) si al strazilor de legatura ( Napoca, bvd. Eroilor,21 Decembrie,Regele Ferdinand,George Baritiu, Emil Isac- treceti prin pta Muzeului sa vedeti casa Matei si pietonalul de acolo) si veti avea senzatia ca ati deschis un album de istorie a arhitecturii, cu toate stilurile de la gotic tarziu si baroc pana la neoclasic sau eclectic. Cladirile au in general o scara umana, prietenoasa, spre deosebire de Bucuresti, care are o scara urbana monumentala. Insa Clujul nu se limiteaza la vechiul centru istoric, daca te tin picioarele, te poti aventura mai departe in zonele pericentrale sau da o tura cu masina prin imprejurimile Clujului.