Pai daca oamenii joaca bine si la 40 de ani nu mi se pare ceva asa rau ca nu au declarata varsta corecta. Da, e ilegal, dar nu pacalesc fotbalul ca Banel care daca-l intrebi cate colturi are mingea iti raspunde: "1!".
Ilegala si imorala, as completa eu
Hai sa dau un exemplu: Dorinel Munteanu a revenit in Romania, la Steaua, la vreo 34-35 de ani, nu mai retin. Dar juca inca super bine la mijloc. Parerea mea e ca mai facea fata un an sau 2 la vreo formatie gen Arminia Bielefeld sau mai stiu eu ce d-astia mediocrii din Germania, fara probleme. Dar ia ganditi-va cum ar fi fost cand managerul echipei care il transfera il prezenta: i-ar fi sarit in cap toti suporterii si conducatorii cand ar fi zis ca a adus un roman de 34 ani si sa il mai joace si titular.
De asta zic eu ca e incorect pt jucatorii americani si europeni: ca nu isi pot ascunde varsta ca smecherii astia. Ca sunt talentati africanii, putin ma intereseaza. Ideea e ca intr-o societate normala trebuie sa existe niste reguli care sa fie urmate.
Si da, ai dreptate cu Banel:))) doar ca pt el mingea are mai multe colturi decat un diamant.
@Gio: In link-ul ala pe care l-am postat, e dat si exemplul nationalei U17 a Nigeriei. Dupa cum ati observat, la juniori, africanii fac ravagii la turneele finale. Dupa un control asupra Nigeriei, aproape 20 de jucatori au fost retrasi din lot anul trecut. Deci toti aproape, eu zic ca asta ne da dreptul sa generalizam