FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua si RAFO

«1236»
SSK15.01.2006 15:33

Dupa ce am asteptat ani de zile mandri, cu "piepturile goale", un sponsor de calibru care sa confirme pozitia Stelei in fotbalul romanesc, se pare ca in cele din urma asteptarea noastra a luat sfarsit.

Desi totul parea sa anunte o iarna linistita pentru noi, stelistii, cu transferuri putine dar cel mai important fara plecari (cu exceptia lui Hamutovski), iata ca Gigi Becali isi da iarasi in petec si ne pregateste o "bomba" : nu, nu vine vreo super valoare in Ghencea, in schimb, ne pregatim sa jucam pe piept cu numele celei mai mari hotii din Romania post revolutionara (dupa ce, va amintesc, am jucat si cu numele primeia - remember BRCE ?) : RAFO Onesti.

Faptul ca Gigi Becali nu are nici cele mai elementare cunostinte despre cum se intretine imaginea unui club de talia Stelei il stiam. Faptul ca oricum nu ar da doi bani pe ele si daca le-ar avea, iar il stiam. Faptul ca si-a dezvoltat in timp o viziune de tip "Steaua este o afacere a fami(g)liei mele" este arhicunoscut.

Nu-mi ramane de spus decat ca ma astept si pe mai departe la absolut orice din partea conducatorului clubului nostru.

sirclaus15.01.2006 19:11

Steaua nu are nevoie de nici un sponsor...numai unul de calibru spunea acum cativa ani G.B...mda...asa calibru mai spun si eu :((.....pentru ce ..pentru un amarat de milion de $ ...haideti sa ne batem joc si de lucrul asta ca de altele ne plictisisem ,,,

Piece of Mind16.01.2006 03:48

Corect SSK, asocierea RAFO-Steaua este o gafa din punct de vedere al imaginii. Si nu se merita asta pentru milionul ala de USD. Dar cine stie ce "combinatii" or fi in spatele usilor inchise....

Virgil16.01.2006 04:33

Orice banut e bine venit.

Dar,nu poti asocia numele Steaua,numelui unui mare obiectiv economic,patat de interesele urmate de fapte de domeniul criminalitatii economice-financiare ale patronilor sai.

Nu mai are bani Gigi Becali?

Nu mai poate astepta macar pana in toamna,atunci cand speram ca echipa sa se califice in grupele Ligii Campionilor,de unde ar aduce mai multi bani decat aceasta sponsorizare surpriza?

Vorbele acelea mari care clamau ca Steaua va fi aidoma Barcei,cea fara sponsor pe tricou,au palit.

"Razboinicul luminii" si-a calcat "juramantul"."Razboinicul luminii" e un om ca toti oamenii.Cu bune si rele.Cu speranta si temeri.Cu adevar si minciuna.

Evident ca avantajul acestei actiuni este reciproc.GB ia milionul,iar RAFO isi sporeste faima si isi face cunoscut numele peste hotare.

Atat.

Desi as putea face speculatii.

Dar nu e treaba mea si nici nu ma intereseaza.Pentru ca nu-i asa,nu mi-ar folosi absolut deloc.

Sunt un suporter oarecare si stau in banca mea.

Desi nu-mi face nici cea mai mica placere,sa vad emblema RAFO pe pieptul jucatorilor Stelari.

sorin_77716.01.2006 04:58

orice ban e bine venit... M-as bucura tare daca s-ar investii acesti bani intr-o tabela de marcaj noua.... In rest nici o alta investitie nu ar insemna nimic si nu s-ar vedea...

ulivius16.01.2006 05:00

Nici mie nu-mi place.

Dar hai sa fim seriosi, Gigi are multe terenuri, el practic nu are foarte multi bani lichizi. Tocmai din aceasta cauza a apelat de multe ori la imprumuturi (vezi Oli, Camatarii).

Alextds16.01.2006 07:55

"Pt un amarat de milion de $" lasand la o parte ca nu o sa vada nimeni de pe acest site "un amarat de milion de $" live, e cel mai bun contract pe un an din istoria fotbalului romanesc nici nationala nu a fost sponsorizata cu atat.

De asteptat sa intre Steaua in CL, Gigi asteapta asta de cand a venit si cred ca s-a cam saturat de sperante si a luat ceva concret un contract prea bun sa fie refuzat.

Cat de rusinea RAFO momentan e legala nu e nimic in neregula si daca ar fi tot Gigi a zis ca cine face afaceri cu el e cercetat de 2 ori si mult mai aspru iar lucru asta ar fi in interesul Romaniei la RAFO.

Sa nu mai vorbesc de cat s-a facut caz la inceputul sezonului "biletele sunt prea scumpe" dc nu va comvine sa contribuiti la buget nu cred ca e cazul sa comentati de cine contribuie cat timp e legal.

I.N.Money16.01.2006 08:30

Ultimul sponsor parca a fost BCR nu?? in 2000-2001...

sorin_77716.01.2006 08:41

Cam asa ceva dar erau perioade grele la club atunci...

Acum pretentille sunt mari si nu conteaza ce va fi scris pe piept daca suma pentru sponsorizare este mai mare sau cel putin egala cu 1 milion de dolari...

Si eu cred ca nu noi ne asociem numele cu un scandal ci ei incearca sa-si repare imaginea prin noi... Ceea ce denota o imagine buna a clubului nostru in tara si mai ales in afara ei...

I.N.Money16.01.2006 08:47

Asta asa e..Steaua reprezinta cea mai buna solutie a unor firme de a isi promova imaginea in afara Romaniei...este mai mult un privilegiu pentru Rafo decat pentru noi.

Virgil16.01.2006 09:09

"Isus zicea : "Cand spui da,da sa fie,iar cand spui nu,sa fie nu."

Cand razboinicul isi asuma o raspundere,se tine de cuvant.

Cei care promit si nu se tin de promisiune isi pierd respectul de sine,se rusineaza de faptele lor..."

(fragment din Manualul razboinicului luminii/Paulo Coelho)

Incalcarea promisiunii ca pe fata tricoului Stelei,nu va fi niciodata numele vreunui sponsor,ii poate atrage atributul de razboinic al rusinii ?

sorin_77716.01.2006 11:21
...

Incalcarea promisiunii ca pe fata tricoului Stelei,nu va fi niciodata numele vreunui sponsor,ii poate atrage atributul de razboinic al rusinii ?

Virgil, aproape toata suflarea stelista a tipat pana acum ca de ce nu avem si noi un sponsor care sa mai aduca un ban la echipa si il injurati cu toii pe GG ca e grandoman si ca nu accepta pe nimeni... acum cand cineva aduce 1 mil de dolari (cel mai mult de cand a avut Steaua sponsori pana acum) nu ne mai place... Si atunci pe cine sa il asociez cu razboinicul rusinii? pe GG? Sau pe suporterul stelist atat de nehotarat?

Virgil16.01.2006 12:09

Nu ma deranjeaza ca Steaua sa fie sponsorizata.Dar chiar de o firma care a avut datorii de mii de miliarde de lei vechi la bugetul statului?Acel buget amarat din cauza caruia se produc anual greve in invatamant,sanatate si altele.

Imi amintesc ca la sfarsitul mandatului de premier Adrian Nastase a propus stergerea datoriilor colosale ale RAFO.Vi se pare corect ca tocmai ei sa ne sponsorizeze?

Pana acum criticam Timisoara si pe Marian Iancu.Faceam presupuneri in legatura cu ramanerea in libertate a patronului lor.Si acum,dintr-odata,nici usturoi n-am mancat,nici gura nu ne miroase.

sorin_77716.01.2006 12:13

Nu mi se pare corect sa ii stearga datoriile dar probabil acum situatia s-a redresat. Nu poti sa invinovatesti pe cineva la nesfarsit. In schimb Nastase incepe sa "adune ponoasele". Astazi chiar a demisionat (offtopic)... Dar stirea e traznet... :lol:

RED-STAR16.01.2006 12:28

Vedeti de unde a facut Jiji rost de bani sa mareasca contractele jucatorilor?Il credeati ala darnic care sa dea bani din buzunar.Oricum degeaba spune jj ca nu e nici o legatura intre RAFO si BKP cand ziarul lui Iancu,Atac,a scris ca BKP a cumparat RAFO

danciu1916.01.2006 21:51

am inteles ca banii nu vin direct de la RAFO,ci de la o alta firma straina.oricum nu are inportanta.este foarte bine ca s-a gasit un sponsor(la mai multi)

sorin_77717.01.2006 05:13
Vedeti de unde a facut Jiji rost de bani sa mareasca contractele jucatorilor?Il credeati ala darnic care sa dea bani din buzunar.

Tot bani din buzunar sunt si astia... Nu i-a adus el? Doar el a stiut sa ceara minim 1 mil. si a obtinut... Pentru asta e baiat destept... Nu conteaza cine da... conteaza ca vin de undeva niste bani...

sorin_77717.01.2006 05:17

Sursa GSP:

Hrebenciuc in spatele sponsorizării RAFO?

"Faptul că RAFO investește 1 milion de euro pentru ca numele său să stea pe tricourile Stelei a luat prin surprindere pe toată lumea. Inclusiv pe patronul BkP, Marian Iancu. Acesta a făcut declarații care trădau o răceală față de inițiativă. Surse apropiate Stelei susțin că deși BkP controlează teoretic RAFO, rafinăria are o situație juridică incurcată și acolo au un cuvînt de spus și cîteva societăți anonime din Cipru. În spatele uneia dintre acestea ar sta Viorel Hrebenciuc, care ii intinde astfel o mînă de ajutor lui Gigi Becali. Contractul va fi semnat astăzi."

Era de asteptat sa aiba Hrebenciuc o legatura...

alpopa17.01.2006 10:35

Mai oameni buni, RAFO a fost o mare hotzie fatza de statul roman si fatza de cetatzenii romani datorita celor care s-au aflat in conducerea rafinariei si au mishcat toate lucrurile in interesul lor personal. Nu RAFO in sine e vinovata de aceasta reputatzie, nu cei care lucreaza la RAFO sunt vinovatzi, ci cei care au avut sub administrare aceasta rafinarie.

Sunt insuficient de naiv ca sa nu-mi dau seama ca lucrurile nu sunt chiar asa albe si frumoase cum ar trebui, insa trebuie avut in vedere ca "tunurile" mari in economia Romaniei s-au dat deja, iar de-acum incolo lucrurile nu pot decat sa se indrepte.

Spalare de bani ?! Se poate orice, insa nu prea cred ca se poate face asa ceva chiar la vedere. Pana una alta Stelei ii prinde bine milionul (cel mai mare contract de sponsorizare/publicitate EVER in sportul romanesc) iar lui RAFO ii prinde bine capitalul de imagine.

Sunt sigur ca lucrurile se vor desfashura pe o panta ascendenta. Mai rau decat acum nu are cum sa ne fie - nici noua si nici lui RAFO.

sorin_77717.01.2006 11:01

Conforma GSP:

"FC Steaua și-a prezentat sponsorul principal

FC Steaua București și-a prezentat, marți, intr-o conferință de presă, sponsorul principal, in urma căruia pe tricourile de joc ale echipei "roș-albastre" va fi inscripționat numele societății RAFO.

Contractul este valabil până la 31 decembrie 2006 și, conform de declarațiilor de acum câteva zile ale finanțatorului grupării steliste Gigi Becali, este in valoare de aproximativ un milion de dolari.

"Steaua a semnat un contract de publicitate cu Expanet Trading Ltd., in interesul societății RAFO Onești. Suma este confidențială, dar contractul este avantajos pentru Steaua", a spus Becali, care a adăugat că acest contract a fost semnat in urmă cu câteva zile.

Becali a afirmat că Expanet Ltd. este o societate care lucrează cu RAFO. "Banii nu vin de la RAFO, ci de la această societate, pentru a face imagine celor de la RAFO, care este intr-o procedură de reorganizare juridică", a comentat oficialul FC Steaua.

Directorul executiv Valeriu Argăseală spune că Steaua are voie să joace in cupele europene cu RAFO inscripționat pe tricouri.

Managerul general al Expanet Ltd, Marin Anton, a declarat că a fost aleasă această strategie de imagine pentru că Steaua reprezintă "ambiție, voință, caracter și performanță"."

De acum inainte totul este sigur. Steaua va juca cu taurul pe piept...

Bogdan4Steaua17.01.2006 13:44

Dincolo de toate discutiile si speculatiile referitoare la RAFO, am aruncat o privire peste noul echipament si imi place cum arata(ma refer la sigla RAFO cu taurul - bine pozitionata, bine stilizata, culorile au fost alese bine, etc.).

Bega17.01.2006 14:36

Teatru, teatru, mai baieti! Abureli ce zic Iancu si Gigi. Marin Anton, cel care a semnat contractul din partea Expanet cu Gigi este persoana care a negociat cu autoritatile timisorene preluarea lui Poli in iarna trecuta. A fost parlamentar liberal si se prezenta in Timisoara drept consilierul presedintelui BkP, adica al lui Iancu.

Asta e, ce sa mai faceti?!

Virgil17.01.2006 14:46

Foarte ciudata aceasta sponsorizare.

armanovici17.01.2006 15:09

Eu tin minte ca Gigi Becali,a specificat in trecut nu ca Steaua nu va avea sponsor pe tricou ci ca nu va avea sponsor fara ca acesta sa plateasca minim 1 milion $...

asta am retinut eu..poate imi demonstreaza cei care sustin contrariul ca nu este asa!

Adi17.01.2006 16:53

1 mil $ - contract de sponsorizare... pentru Romania si pentru sportul romanesc inseamna ceva :idea: Majoritatea echipelor din fotbalul nostru nu au bugete de 1 mil$, iar noi luam 1 mil doar pentru ca jucam cu taurul pe piept :D (suna bine)....

Pana jucam in Liga si ne vede vreun sponsor extern, merge si RAFO :wink:

Si mie imi pare dubioasa afacerea, dar Steaua nu pierde din imagine cu acest contract...La alegerea sponsorilor nu conteaza brandul, istoria etc.....conteaza banii :wink: Si asta ar trebui sa ne intereseze pe noi

P.S. Cel mai mare contract de sponsorizare de acest tip din lume (gen sigla, brandul pe tricouri)- Juventus si Tamoil 110 mil EURO pe 2005-2010 :) :o

«1236»