" Final cu bătaie şi scandal
Cristea a fost lovit cu pumnul şi picioarele de un fundaş italian, Olăroiu intrînd imediat pe teren şi fiind cu greu oprit să nu se ia la bătaie cu fotbalistul advers
În minutul 76 al partidei la un duel mai tare între Cristea şi fundaşul gazdelor, Bischeri, italianul s-a enervat, l-a luat de gît pe stelist şi i-a aplicat un pumn în plină figură, după care l-a lovit cu piciorul în spate. Cele două lovituri l-au făcut KO pe atacantul campioanei, acesta căzînd imediat la pămînt.
Aflat în tribună, Mihai Stoica s-a ridicat imediat şi s-a apropiat de gard, în vreme ce Olăroiu a intrat pe teren. "Băi, imbecilule, ce faci aici?", i-a strigat Oli italianului, ducîndu-se ameninţător spre el. A fost oprit de arbitrul partidei şi de jucători, incidentul fiind aplanat şi de staff-ul gazdelor. Pînă la final au mai avut loc şi alte clinciuri între jucători.
"Bineînţeles că am reacţionat, pentru că fundaşul lor a făcut un gest urît. Ce înseamnă să loveşti cu pumnul într-un meci fără miză?"
Cosmin Olăroiu
MINIINTERVIU Cristea
"Golul a fost pumnul meu"
- Andrei, ai văzut stele verzi la lovitura italianului?
- Mi-a fost foarte greu să nu ripostez. Ăsta este stilul italienilor, sînt foarte agresivi. Normal că m-am enervat, dar m-am ridicat şi am plecat de acolo, era cea mai mare greşeală dacă ripostam.
- Te-ai enervat şi le-ai dat gol.
- Exact, acesta a fost răspunsul meu la pumnul italianului, golul marcat, care a însemnat şi victoria noastră.
- Cum e să marchezi din nou după mai bine de un an?
- E foarte bine şi cred că lucrul care mi-a lipsit în tur a fost încrederea. Am făcut o statistică şi am văzut că în tot turul am evoluat 90 de minute, iar atunci cînd un fotbalist joacă puţin e foarte greu să realizeze ceva. Sper să fie un nou început în 2006. "
"Greu cu rezervele!
Cu echipa a doua pe teren, Steaua a învins greu pe Massese, o echipă de Serie C1 din Italia
Teren sintetic şi 15 grade afară. Acesta a fost cadrul în care Steaua a disputat ieri amicalul cu Massese, în localitatea Marina de Pietrosanta, aflată la 100 de kilometri de Montecatini. Oli a făcut o echipă numai din jucători care în tur au prins foarte puţin postul de titular, plus Cristocea.
Şi s-a văzut că primul 11 de ieri al Stelei e de fapt al doilea în competiţiile oficiale. În prima repriză, roş-albaştrii şi-au creat o singură ocazie: centrare Petre Marin, cap Opriţa, mingea ştergînd bara din stînga portarului (29). În rest joc slab şi fără vlagă pentru puştii Enescu şi Simion, dar şi pentru mai experimentaţii Diniţă şi Lovin.
Steaua s-a văzut pusă la colţ de o echipă de Serie C, însă Botteghi a tras puţin alături din 5 metri, iar Cernea a scos bine şutul lui Forti (43). Şi repriza a doua a început tot cu Steaua în apărare şi cu două ocazii pentru gazde: Vagnoli n-a găsit ţinta din careu (47), iar Cernea a blocat în ultimul moment un atac al gazdelor (49).
Campioana s-a trezit la viaţă după intrările lui Cristea şi, mai ales, Ochiroşii. Ultimul a înviorat atacul, iar primul a marcat în minutul 81, reluînd în plasă cu capul o centrare a lui Nicoliţă şi salvînd în acelaşi timp cît de cît din blazonul Stelei.
"Am folosit jucători care au evoluat puţin în tur şi era normal să se vadă o lipsă de omogenitate. Totuşi, în general eu spun că a ieşit bine şi că am făcut un antrenament bun"
Cosmin Olăroiu
7 luni
au trecut de cînd Cristea nu mai marcase un gol pentru Steaua, el înscriind ultima oară pe 11 iunie 2005 în partida Steaua - Poli Timişoara 2-1
CASETA
Steaua - Massese (Serie C1) 1-0
A marcat A. Cristea (81)
Steaua: Cernea - Bălan, Tudose, E. Baciu, P. Marin (57, Nicoliţă) - Opriţa (61, Ochiroşii), Lovin, Cristocea (70, Paraschiv), Enescu (46, Liţu) - Diniţă (60, Cristea), Simion. Antrenor Cosmin Olăroiu
Italienii au avut un preot pe teren
Adversara Stelei de ieri este o echipă mică din Serie C1, echivalentul Diviziei C în România. Printre componenţii lotului ei se află şi un preot, Coppola. Look-ul său, cu barbă şi părul puţin mai lung i-a făcut să zîmbească pe jucătorii Stelei. Coppola este chiar căpitanul echipei şi a povestit că de multe ori le spune rugăciuni colegilor în vestiar.
Oli l-a evidenţiat pe Ochiroşii
Unul dintre cei mai buni jucători de pe teren a fost Răzvan Ochiroşii. Deşi a jucat doar 30 de minute, el a avut numeroase acţiuni ofesnive pe partea stîngă, lucru remarcat la final de Olăroiu. "Am avut mulţi copii în teren şi ei s-au descurcat. În special, îl remarc pe Ochiroşii, e o mare speranţă pentru Steaua şi pentru fotbalul românesc, o să vedeţi", a declarat Oli. MM a coborît special de la tribună şi cînd a ajuns pe teren s-a dus direct la Ochiroşii, pe care l-a îmbrăţişat şi l-a felicitat.
Azi, amical cu FC Sion
Roş-albaştrii vor disputa astăzi cel mai important meci amical al stagiului italian, urmînd să întîlnească pe FC Sion. Olăroiu va trimite în teren titularii împotriva unei grupări care evoluează în Liga a doua şi se bate pentru promovare. "
Sursa: GSP