Gardos era sa se lase de fotbal "La 18 ani, exasperat ca nu vedea nicio perspectiva in cariera, proaspatul international a vrut sa se faca politist"
Stoperul iși aduce aminte cum a fost la un pas să renunte la fotbal pentru Academia de Politie la 18 ani si cum Bucurestiul l-a determinat să se gindească serios să nu accepte niciodată să joace in Capitală
"De ce sunt asa amabil si nu refuz niciodată un interviu? Pentru că asa am fost crescut de parinti, să nu refuz pe nimeni niciodata să fiu amabil, politicos si respectuos". Vorbele ii apartin lui Florin Gardos Acum traieste momentul carierei. E la Steaua, si-a cîștigat un loc de titular, iar in această saptamină a mai bifat o bornă de referință: debutul in echipa nationala
"Aveam un fizic perfect pentru Politie"
Totul e acum in roz pentru Gardos O dovedeste zimbetul lui de ieri, cind Gazeta l-a provocat să developeze povestea vietii lui. Lingă un pahar cu ceai turcesc, Florin si-a inceput amintirile cu cele in care era aproape să renunte la fotbal. "În 2006, aveam 18 ani, terminasem liceul, cu fotbalul nu prea mergea treaba. Mama mi-a zis să renunț si să dau la Academia de Politie. Aveam fizic, eram antrenat, stiam perfect limba engleză pentru că era materia mea preferata Urma să merg la Academia de Politie din Cluj. Tata insă n-a vrut. <Esti nebun? Ai muncit atita si acum să renunti? Nu!>".
"Am fost un elev bun, in clasa a 11-a am avut bursa in a 12-a am pierdut-o doar din cauza absentelor deoarece jucam numai intermediare si nu mai ajungeam la scoală"
Florin Gardos fundaș Steaua
"În Bucuresti am gasit oameni rai, agresivi"
A continuat să joace, iar al doilea moment de cumpană s-a produs după doi ani. Venise să dea probe la Sportul. "Era in 2008, aveam 20 de ani neimpliniti si Bucurestiul m-a socat. Oameni rai, agresivi, invidiosi, nimeni nu te ajuta, toti se uitau urit la mine, un copil linistit venit din Satu Mare. M-am intorc acasă si le-am zis alor mei: <Niciodată nu voi juca fotbal in sudul Romaniei si nici in Bucuresti!>. A venit oferta de la Chiajna, nici nu stiu de ce am acceptat, dar am gasit cadrul perfect pentru a mă acomoda".
"În 2008, mi-am jurat că nu voi juca in Romania in altă parte decit in Ardeal, insă am ajuns la Chiajna, m-am acomodat cu sudul țării si apoi mi-a fost mai bine in Bucuresti"
"Copilarie cu de toate, inclusiv cu o fractură"
A trebuit să se rupă de parinti si să plece de acasă de la nici 20 de ani. "Mi-a fost greu la inceput, vorbeam des cu ei la telefon, insă fară sacrificii nu reusesti. Îmi doresc enorm să nu-mi dezamagesc parintii, mi-au oferit o copilarie frumoasa nu mi-a lipsit nimic", spune Florin, care iși aduce aminte si de cosmarul de la virsta de 6 ani: "Mi-a trecut o masină peste picior si mi-a facut o fractură de tibie! Am trait o dramă!".
La 16 ani de la acel moment, la 4 de cind Academia de Politie i-a facut cu ochiul si la doar 2 ani si jumatate de cind Bucurestiul l-a speriat si a fugit de el, Gardoș stă relaxat pe o canapea dintr-un hotel de 5 stele din Antalya. Are un tricou al Stelei, si nu o uniformă de Politist, pe el si poate bea calm si linistit, ca la el, la Satu Mare, un ceai turcesc, fară teama că peste trei zile va reveni in Bucuresti. Orasul care l-a speriat, dar pe care l-a cucerit avind emblema Stelei pe piept.
"Bucurestiul e un oraș tentant, provocator si foarte riscant pentru un tinar care vine să joace la Steaua. Totusi, dacă am reusit să fac față pină acum, cred că mă voi descurca si in continuare"
"Să-l caracterizez pe Florin Gardos Un tip linistit, calm, specific nord-vestului țării si Ardealului, cu simț al umorului si foarte respectuos"
TRASEUL ULTIMILOR 10 ANI
2001 - Clubul Sportiv Școlar Satu Mare
"Eram un copil, aveam 12-13 ani, imi placea fotbalul, mă jucam toată ziua cu mingea"
2003 - Florenta Odoreu
"Desi aveam doar 15 ani si eram in clasa a 9-a, m-am transferat la o echipă de seniori. Eram in <C>, n-am jucat mai deloc, dar am invățat de atunci ce inseamnă un fotbal organizat"
2004 - Somesul Satu Mare
"Am stat 4 sezoane, eram in Divizia C, nu era totul asa cum imi imaginam. Tocmai de aceea prin 2006, cind am terminat liceul, am vrut să renunț la fotbal"
2008 - Concordia Chiajna
"A fost momentul important al carierei mele, deoarece am facut pasul spre o echipă importanta in ciuda faptului că era din Liga a 2-a. Eram si lingă Bucuresti, mi-a prins bine"
2009 - Debut la echipa natională de tineret
"Am jucat intr-un amical Romania - Polonia, am dat si gol pe final. După meci am realizat ceva. Cind am iesit din vestiar, mă asteptau 7-8 camere de filmat si tot atîția reporteri care m-au intervievat. Atunci am simtit pentru prima dată că sunt fotbalist"
2010 - Transferul la Steaua
"Aproape că nu mi-a venit să cred cind m-a sunat domnul Piturcă să-mi spună că mă vrea la Steaua. Mi-am vazut visul cu ochii, dar aveam o mare teamă că nu voi reusi să mă impun"
2011 - Debut la echipa natională de seniori
"Acest debut inseamnă enorm pentru mine, chiar dacă n-am facut un joc prea stralucit. Am auzit că m-a remarcat domnul Razvan Lucescu, insă eu am asteptari mult mai mari de la mine. Și selectionerul mi-a zis să ramin modest"
CE VREA DE LA VIITOR
1. Să reusesc să administrez bine acest salt fantastic pe care l-am facut de la Divizia C la Steaua si la echipa nationala La doar 22 de ani, dacă n-ai capul pe umeri, te poti pierde in viltoarea succesului de moment
2. Banderola de capitan al Stelei ar insemna ceva fantastic. Lider ca Radoi nu o să pot să fiu, deoarece cu un spirit ca al lui te nasti, nu-l fabrici pe parcurs.
3. Pentru actualul sezon, onorabil ar fi să terminam macar pe locul 2 si să luam Cupa Romaniei.
4. Poate in viitor voi ajunge si eu titular in echipa nationala Acum e devreme, dar ii am exemple pe Chivu si pe Radoi. Îmi pare rau că Mirel s-a retras si nu mai pot juca alaturi de el.
5. Sper să aibă dreptate cei care spun despre mine că o să ajung in campionatul Angliei. Mi-aș dori să evoluez acolo la o echipă de top.
Ce calități crede că are
"Intuitie foarte bună si stiinta jocului"
Ce defect crede că are
"Poate paradoxal, jocul de cap. La 1,93 ar trebui să marchez goluri, asa cum facea Dorin Goian, dar reusesc mai rar"
192,9 centimetri e inaltimea exactă pe care chiar Gardoș a dezvaluit ieri că o are
44,5 e marimea la picior pe care o are Gardos cea mai mare dintre toti jucatorii de cimp ai Stelei
ZECE ALEGERI ALE LUI GARDOȘ
Întrebare Raspuns
Michael Jordan sau Michael Schumacher? Jordan
Card sau cash? Card
Messi sau Ronaldo? Ronaldo
Andreaa Marin sau Mihaela Radulescu? Mihaela Radulescu
Joc de carti sau de rummy? Carti
SMS sau mail? SMS
Mourinho sau Guardiola? Mourinho
Film acasă sau la cinema? La cinema
Vin alb sau rosu? Rosu
Messenger sau Facebook? Facebook