Gardos 1,93 metri, stelistul cu cea mai surprinzatoare ascensiune, il admiră pe brazilianul Lucio si se relaxează la biserică
I-a fost frică să intre singur in vestiarul Stelei, dar e mindru acum că Oierul il laudă după fiecare meci
Gardoș a avut ieri "ziua media", după seara in care a marcat cel mai important gol pe care l-a dat pină la 22 de ani. A deschis scorul contra lui Utrecht si drumul Stelei catre prima victorie in Europa după mai bine de patru ani. Ieri dimineață a discutat cu suporterii pe Facebook, după care a acordat un interviu pentru cititorii Gazetei. Înainte să inceapă discutia, a smuls complimente si pentru abilitățile in fata calculatorului.
"Cit de repede tastezi!", s-a mirat Bobby Durbac, directorul de marketing din Ghencea. Florin tastase repede, la fel de repede cum a ajuns titular al Stelei dintr-un fotbalist anonim. Acum cinci ani, cind Dică marca in victoria de la Kiev, Gardoș era in Liga a patra!
- Cum te-ai simtit joi seara după gol, cind crainicul striga "Florin!", iar spectatorii completau: "Gardoș!"?
- Senzational! O senzatie unica pe care visam să o traiesc cind eram doar spectator pe Ghencea. Îmi imaginam că dau gol si tot stadionul strigă: "Gardoș! Gardoș! Gardoș!".
- Cind ti-ai dat seama că ai marcat? După semnalizarea asistentului?
- Eu vazusem mingea dincolo de linia portii, dar asteptam confirmarea. De aceea m-am bucurat rezervat pe moment, mi-era să nu mă intoarcă arbitrii.
- Mai tii minte acum momentul in care ai intrat prima oară in vestiarul Stelei?
- Nici n-a trecut prea mult timp de atunci, citeva luni doar. Însă nu voi uita niciodată clipa aceea. Am ajuns la stadion, mi s-a dat o cameră si asteptam primul antrenament. Dar cind am ajuns in fata vestiarului, n-aveam destul tupeu ca să intru singur, aveam emotii prea mari. L-am sunat pe Eric Bicfalvi, care-mi era prieten, si l-am intrebat cind ajunge, ca să intru o dată cu el in cabina
"Cind esti fotbalist la Steaua, nu mai ai timp liber"
- Crezi că esti pe cale să fii sunat si tu de un nou jucator al Stelei ca să-l insotesti in vestiar la primul antrenament?
- Ha-ha-ha! Da, mi-aș dori.
- Ți s-a schimbat viata de cind joci la Steaua?
- Da, normal că s-a schimbat. În primul rind, joc pentru un club foarte mediatizat. Acum mă opreste lumea pe strada sunt oameni care-mi cer autografe, vor să se pozeze cu mine. La Chiajna, nu mă stia nimeni.
- Altă schimbare?
- Nu mai am timp liber. La Chiajna, faceam un antrenament de la 11 dimineata si atit, restul zilei era liber. De cind am ajuns in Ghencea, am avut cite trei meciuri pe saptamina cite două zile de cantonament. Și cind nu jucam pentru Steaua, eram convocat la "nationala" de tineret. Deci chiar sunt mult mai ocupat decit eram inainte!
- Ce-ți place să faci in timpul liber?
- Mă plimb prin parcuri, merg si in malluri. Mă intilnesc des si cu prietenii mei de la Chiajna, pe care sper să-i am adversari la anul in Liga 1, că au sanse să promoveze.
"Cavani, cel mai puternic adversar"
- Ai vreun loc favorit in Bucuresti?
- Da, Dealul Mitropoliei. Mă duc acolo si simt cum mă linistesc, dintr-o data scap de stres. Mai intru si in biserica din cind in cind.
- Cite goluri ai marcat la Chiajna?
- Unul singur, in două sezoane jucate in Liga a doua.
- Și cum de ti-ai gasit apetitul de marcator acum, la Steaua?
- Eee, stai, că am dat un gol, abia!
- Te-a impresionat vreun adversar pină acum?
- Cavani, de la Napoli. Fantastic! El e inalt si eu prefer să am de marcat atacanti inalti, dar am fost socat cind am vazut ca pe lingă talie, avea si toate calitățile unui virf mic, adică viteza tehnica agilitate. E tare de tot!
(Îi sună telefonul. Își cere scuze si raspunde: "Da, ti-am luat, dar nu si trening, ti le trimit zilele astea prin curier. Am batut cu 3-1 aseară si eu am dat gol!")
15 sms-uri de felicitare
- Deci sunt si prieteni ai tai care nu stiau rezultatul?
- Aaa, era fostul patron al unei echipe de Liga a patra la care jucam eu acum cinci ani. El e in Italia, d-aia nu stia rezultatul. I-am luat cite ceva de la magazinul Stelei.
- Cite sms-uri aveai pe telefon cind ai iesit din vestiar, joi seara?
- Nu prea multe, vreo 15. Primii care mi-au trimis au fost parintii si prietena mea.
- Ce campionat mare crezi că ti s-ar potrivi?
- Italia cred că e pe stilul meu, ca joc. Dar imi place atmosfera din Anglia, e formidabila
- Vreun fundaș favorit din Europa?
- Acum, nu că a zis patronul că semanam, dar Lucio imi place mult.
- Chiar, cum primesti toate laudele lui Oierul, ale lui Dragomir?
- Mă bucur cind vad ce spun, de ce să nu recunosc? Dar mă si ingrijorează un pic. Știi cum e? În fotbal, azi esti, miine nu mai esti. Faci o greseală si te critică toti. Lumea uită repede. De-asta mi-e teama
"Cea mai grea saptamină de cind joc fotbal a fost aceea in care la mijlocul saptaminii am ratat calificarea cu nationala de tineret, iar la sfirsit ne-a batut Dinamo"
Florin Gardos fundaș Steaua
"E diferență mare de tot față de Liga a II-a, unde am evoluat pină in sezonul trecut. Cantonamentul din vara asta a fost cel mai greu din viata mea! Și meciurile sunt mult mai solicitante, adversarii mai buni"
Florin Gardoș
22 de ani a implinit Gardoș pe 29 octombrie, el fiind cel mai tinar fotbalist folosit de Lacatuș in meciul de joi cu Utrecht
Are cifre senzationale
Gardoș a avut o evolutie foarte bună cu Utrecht. În afara golului de 1-0, prestatia sa bună e sustinută de cifrele rezultate din monitorizarea efectuată de italienii de la DSP.
- a avut un procentaj de pase reusite de 73%
- a irosit doar 15% din baloanele jucate
- a recuperat nu mai putin de 14 mingi, cite au reusit la un loc Geraldo si Ricardo
- a oferit două pase filtrante, atitea cite au avut la un loc toti mijlocasii centrali folositi de Lacatuș: Ricardo, Apostol si Bicfalvi
gesepe