Cel mai tanar aparator cumparat de Piturcă in această vară evoluează permanent cu jambierele ridicate pentru a ascunde o cicatrice groaznică
Unul dintre jucatorii care au ajuns in această vară la Steaua, Florin Gardoș (21 de ani, foto), a avut o copilarie zbuciumata La sase ani, o masină a trecut peste piciorul sau drept, provocandu-i o dublă fractura de tibie si de peroneu.
Florin Gardoș si-a speriat coechipierii in vestiar. Masivul fundaș central are o cicatrice urată pe piciorul drept, motiv pentru care si in timpul meciurilor, dar mai ales la antrenamente nu evoluează decat cu jambierele ridicate pană la genunchi. El vrea să-și ascundă astfel rana care era să-i schimbe destinul.
A avut dublă fractura de tibie si de peroneu
Florin s-a apucat de fotbal pe cand avea 10 ani, la juniorii Olimpiei Satu Mare, iar după trei ani a trecut la CSS Satu Mare. La 15 ani a obtinut prima convocare la lotul national de juniori, iar la 21 de ani a ajuns la Steaua. Asa se descrie in cateva cuvinte drumul parcurs pană acum de noul numar 6 din Ghencea, a carui carieră putea să nu existe dacă nu s-ar fi nascut sub o zodie norocoasa
Cel putin de cand e la Steaua, Florin Gardoș are mereu jambiera trasă pană sub genunchi, ascunzand o etapă dureroasă a vietii sale, dar si o cicatrice urata Ce s-a intamplat? Ne povesteste chiar jucatorul. "Într-o zi, pe cand mă jucam cu niste prieteni in fata blocului, o masină a trecut peste piciorul meu drept. Eu stateam pe marginea trotuarului, am alunecat, iar automobilul care a trecut in viteză mi-a rupt piciorul in doua Am avut dublă fractura de tibie si de peroneu", a explicat Florin.
A suferit trei operatii in trei luni!
Drama tanarului jucator nu s-a oprit aici. Dus de urgență la Spitalul Municipal din Satu Mare, Florin a fost operat gresit de doctorul care era atunci de garda "Medicul nu a prea stiut ce să-mi faca Astfel, la trei zile de la prima operatie, am ajuns din nou la cutit. Atunci mi-au pus două tije metalice in picior. Am scapat de ele după alte trei luni, printr-o nouă operatie. A fost cumplit", iși aminteste fundasul Stelei, care a adaugat că acum nu mai are niciun fel de probleme la piciorul respectiv: "A fost o perioadă cumplita dar am trecut cu bine peste ea. Dreptul e piciorul meu de baza Nu am niciun fel de problemă acum in a lovi mingea, altfel nu m-aș mai fi apucat de fotbal". Cum l-a impresionat pe Victor Piturcă
După ce evolua titular, Gardoș il ruga pe antrenor să-l lase să se pregatească suplimentar alaturi de cei care nu jucau
ProSport vă prezintă felul in care Florin Gardoș a reusit să recupereze diferenta de nivel intre Concordia Chiajna, echipa de unde a venit, si Steaua Bucuresti.
Transferat in această vară la Steaua de la Chiajna, o echipă de Liga a II-a, Florin Gardoș e pe cale să inceapă campionatul la formatia din Ghencea din postura de titular. Internationalul de tineret i-a impresionat pe membrii din stafful roș-albastrilor prin modul in care s-a prezentat in cele două cantonamente ale Stelei din Austria. "Gardoș este un baiat cu mult bun-simt Încă de la inceput a spus că va lupta pentru postul de titular, chiar dacă la 21 de ani este foarte greu să prinzi prima echipa Piti a fost impresionat de acest fundaș datorită ambitiei pe care o arată" , si-a inceput discursul un apropiat al roș-albastrilor.
Vrea mereu să se autodepășească
În continuare, sursa respectivă ne-a dezvaluit de ce fostul selectioner a ramas placut surprins de jucatorul venit de la Chiajna. "În cele două cantonamente din Austria, Steaua a avut sase meciuri de verificare. După fiecare partida a doua zi de dimineață, Piturcă lucra cu jucatorii in două grupe. Titularii din jocul respectiv faceau un antrenament mai usor, iar jucatorii care nu evoluaseră deloc sau cei care jucaseră mai putin efectuau un antrenament mai dificil. Ei, bine, Gardoș a cerut de fiecare dată să fie lasat să se pregatească la intensitate maximă cu rezervele, desi el fusese titular", ne-a spus o persoană din anturajul Stelei.