Ioan Becali: Cătălin Munteanu a fost dorit la Dinamo de conducerea executiv㝠
Președintele executiv al FC Dinamo, Ioan Becali, a declarat, marți, in cadrul unei conferințe de presă, că transferul jucătorului Cătălin Munteanu la gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare a fost dorit de conducerea executivă a clubului și in special de directorul executiv Cristi Borcea.
"E un transfer pe care mi l-am dorit atât eu, cât și conducerea executivă și in special Cristi Borcea. De câteva luni suntem in discuții și așteptam ca Munteanu să se recupereze complet pentru a semna cu Dinamo. Cătălin Munteanu este un jucător in care ne punem practic toate speranțele, având in vedere vârsta și experiența sa. A fost un jucător de echipa națională, a evoluat la Atletico Madrid, dar a fost imprumutat la multe echipe din cauza statului său extracomunitar", a declarat Becali.
Ioan Becali a precizat că s-a consultat și cu conducerea tehnică a echipei in privința transferului jucătorului. "Transferul a fost dorit și de conducerea tehnică. Am vorbit și cu Andone, de mai multe ori și de Munteanu și de alți jucători. Cătălin Munteanu rămâne un patrimoniu pentru clubul Dinamo, indiferent de mine, de Andone sau de alții care vor pleca de la Dinamo", a spus Becali.
Președintele executiv al FC Dinamo consideră că este una dintre cele mai bucuroase zile pentru el, cu ocazia semnării contractului cu Cătălin Munteanu. "Este una din zilele cele mai bucuroase pentru că am adus un jucător care mie imi este drag, in ceea ce privește omul Cătălin Munteanu. Am inceput colaborarea cu el la 18 ani și Dumnezeu mi-a ajutat să lucrez cu el in continuare și in această postură nouă, de președinte de club. L-am transferat nu doar pe omul Cătălin Munteanu, ci și pe jucătorul Cătălin Munteanu pentru a avea ocazia să revină in echipa națională și să devină un pilon de bază al echipei Dinamo. Transferul său la Dinamo nu a fost realizat pentru a inlocui un jucător anume, ci pentru a intări echipa", a declarat Becali.
La semnarea contractului cu Cătălin Munteanu, pentru o perioadă de trei sezoane și jumătate, Ioan Becali a spus că cele mai mari probleme le-a avut cu impresarul jucătorului, fratele său, Victor Becali. "Cele mai mari probleme la semnarea contractului au fost cu impresarul său, Victor Becali. Acum e mai greu să fac cum vrea Victor, așa cum și eu făceam inainte. Sunt intr-o altă postură. Important este că ne-am ințeles. Este un contract favorabil pentru ambele părți", a conchis Becali, care a mai adăugat că pe 27 sau 28 decembrie va prezenta incă o achiziție a unui jucător, refuzând să dezvăluie numele acestuia.
Președintele executiv i-a atras atenția, in cadrul conferinței de presă, directorului sportiv Constantin Dănilescu, să așeze cu fața in jos contractul, pentru a nu fi fotografiat de reprezentanții presei.
Cătălin Munteanu a afirmat că a ales Dinamo pentru că, pe timpul accidentării, a fost sunat mereu de Cristi Borcea și Ioan Becali. "Am ales Dinamo pentru că nea Becali și Cristi Borcea au ținut legătura cu mine cât timp am fost accidentat, dar și pentru proiectul de viitor care există aici", a spus Munteanu, fiind intrerupt de președintele executiv al FC Dinamo. "S-a terminat cu «nea Giovanni». "«Nea» ii spui lui Victor, iar de azi inainte, mie mi te adresezi cu «domnule președinte»", a intervenit Becali.
Munteanu spune că vrea să se acomodeze cât mai repede cu echipa. "Este o alegere foarte bună, un pas inainte și sper să nu-i dezamăgesc pe cei care au avut incredere in mine. Vreau să mă acomodez cât mai repede cu echipa, să mă pun la punct cu condiția fizică și să mă impun cât mai repede ca titular. Mai am mult de jucat, iar aceasta este o ocazie să renasc pentru că lumea de aici, din România, nu prea mai știa multe despre mine", a precizat Munteanu.
Jucătorul a adăugat că Dinamo a fost singura echipă din țară care l-a ofertat și a ales formația din Șoseaua Ștefan cel Mare in ciuda unei alte oferte de a continua in Spania. "Dinamo este singura echipă din țară care m-a ofertat. A mai fost o ofertă de a continua să evoluez in Spania, dar am ales să vin la Dinamo", a declarat Munteanu, care a dezvăluit că nu a avut incă nici o discuție cu antrenorul Ioan Andone.
Întrebat dacă Munteanu ar putea reveni la forma de altădată, când a fost comparat chiar cu Hagi, Becali a precizat că speră ca acest lucru să se intâmple, insă actualul antrenor al Politehnicii Timișoara va rămâne unicat. "Hagi a fost unicat și va rămâne unicat. De la 29 și până la 36 de ani, Hagi a câștigat 70 la sută din banii pe care ii are azi. La 29 de ani, când a văzut grămezile de bani, Hagi s-a apucat de antrenamente ca un copil și a rezistat până la 36 de ani. Sper ca și Munteanu să revină la forma care l-a consacrat și sper să revină la națională și să avem satisfacții. Nimeni nu spune că, la 29 de ani, Munteanu nu se va transfera din nou in străinătate", a spus Becali.
Cătălin Constantin Munteanu s-a născut pe 26 ianuarie 1979 la București. Mijlocașul a evoluat de 45 de ori in Divizia A, numai la Steaua, și a inscris 22 de goluri. Primul meci in Divizia A l-a disputat pe 16 martie 1997, acesta fiind derbiul Steaua-Rapid, scor 3-1.
În 1998 s-a transferat la formația spaniolă UD Salamanca pentru 1,8 milioane de dolari. A mai evoluat la echipele Espanol, Albacete și Real Murcia. A fost jucătorul echipei Atletico Madrid, dar nu a jucat pentru această grupare, fiind imprumutat altor formații. Contractul lui Munteanu cu Murcia a expirat pe 30 iunie 2005, dar conducătorii clubului spaniol i-au permis să-și continue tratamentul de recuperare după o acidentare la ligamentul incrucișat anterior al genunchiului stâng și să se antreneze in continuare până iși va găsi o echipă.
În palmaresul său se află două titluri de campion al României, in 1997 și 1998, și o Cupă a României in 1997, toate in tricoul formației Steaua.
În Liga Campionilor a disputat patru meciuri și a inscris un gol, in timp ce in Cupa UEFA a jucat de șase ori și are două goluri marcate. Pentru echipa națională a jucat in 17 partide și a marcat un gol, in meciul cu Liechtenstein, scor 7-0, din preliminariile Euro 2000.
sursa www.gsp.ro