FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Miscarea Legionara

«1646566676870»
dee02.03.2011 18:27

Carol al II-lea spunea prin '40 ceva de genul tot ce e mai bun din Miscarea Legionara se afla in pamant, iar eu adaug si acolo trebuie sa ramana. N-ai cum sa o resuscitezi dupa 70 de ani, caci miscarea a aparut pe fondul unor manifestari national-crestine specifice epocii, diferite de realitatea actuala. De asemenea, tineretul de azi e lipsit de optimisul exaltat al predecesorilor sai, se afla intr-o permanenta stare de negatie si pesimism ,societatea ca atare e schimbata, materialista, desacralizata, imuna la orice norme de morala sau legi de demnitate si onoare specifice legiunii. N-ai ce sa scoti, adaugi, pastrezi, caci daca ii modifici crezul, idealurile sau misiunea, pentru a o updata la cerintele din 2011, n-ar mai fi Miscarea Legionara, nu?

Robert Aeroth02.03.2011 18:48

Incerci sa imi spui ca numai exista onoare? :|

p.s. Dee eu ma refeream la lucruri de genul " poate sa renunte la anti-semitism" , "poate sa adopte o viziune economica liberalo-corpora-marxisto-leninista".

MoWeed02.03.2011 18:56

@Robert

Nu stiu care e parerea lui dee, dar eu nu cred ca mai exista onoare. Aici, desigur, ma refer la majoritate.

In rest sunt total de acord cu dee. Daca Miscarea Legionara si-ar schimba viziunile, nu ar mai fi Miscarea Legionara. Deci, prin concluzie, nu ar trebui schimbat nimic. Daca s-ar schimba ceva pentru a fi "in moda", ar rezulta doar un hibrid care n-ar avea nici o legatura cu Miscarea Legionara.

Robert Aeroth02.03.2011 19:01
@Robert

Nu stiu care e parerea lui dee, dar eu nu cred ca mai exista onoare. Aici, desigur, ma refer la majoritate.

In rest sunt total de acord cu dee.

Daca Miscarea Legionara si-ar schimba viziunile, nu ar mai fi fost Miscarea Legionara.

Deci consideri ca toate miscarile aparute dupa 89 care se doresc a fi urmase ale ML gen noua dreapta nu sunt viabile? Cum explici faptul ca ele exista in contextul expus de Dee ?

MoWeed02.03.2011 19:05

Ele exista in contextul expus de dee dar nu au nici pe departe notorietatea si popularitatea pe care Legiunea le avea la timpul respectiv. Plus ca, desi au anumite legaturi idelologice cu Legiunea, nici una dintre ele nu poate spune ca este cea care a reinviat ideologia legionara.

Robert Aeroth02.03.2011 19:07

Pai atunci revin la intrebarea? Ce trebuie sa faca ele ca sa se adapteze acestui secol?

MoWeed02.03.2011 19:19

Pai parerea mea este simpla: nu se pot adapta acestui secol fara sa isi schimbe radical ideologia.

Miscarea Legionara nu ar mai fi atat de populara in acest secol deoarece:

1.Globalizarea este tot mai accentuata. In contextul acesta, o organizatie nationalista ar fi din start impotriva trendului actual.

2.Banii au devenit cea mai importanta valoare; majoritatea oamenilor sunt capabili sa faca orice(chiar sa-i calce pe altii in picioare) pentru a castiga bani. Onoarea, deminitatea, etc. nu mai conteaza.

3.Majoritatea tinerilor nu isi mai iubesc tara si, mai grav, nu isi cunosc nici macar istoria recenta. Plus ca majoritatea cred ca a fi nationalist inseamna a injura ungurii, a fi xenofob.

4.Indepartarea tinerilor de religie; ori ortodoxismul era una din componentele principale ale ideologiei legionare.

5.Ar mai fi, dar nu imi vin acum in cap.

Robert Aeroth02.03.2011 19:24

1. asta cu globalizarea nu prea tine pentru ca exista un val urias anti-globalizare in special in europa. miscari anarhiste care adopta black block tot mai dese. mai precis ar putea adopta si aceste grupari nationaliste anti-globalizarea (unele au facuto deja)

2. banii au fost de cand lumea si pamantul ce-a mai importanta valoare. 99% din razboaiele dp lumea asta au cauza lacomia. De pe vremea romanilor frate isi omoara frate pentru bani.

3. asta intradevar e un bun punct de vedere. Totusi uiti ca in perioada interbelica analfabetismul era in floare.

4. nu tinerii se indeparteaza de religie, ci religia ii dezgusta cand vine popa la usa cu botezu sa mai ia bani pentru rata la a 3 masina 4x4.

MoWeed02.03.2011 19:37

@Robert

Eu ziceam de ce Miscarea Legionara nu ar avea nici pe departe popularitatea pe care a avut-o in anii '30, nu ca nu ar mai putea fi infiintata.

1.Stiu ca exista un curent anti-globalizare, curent sustinut de catre o mica minoritate a populatiei din fiecare stat. Organizatiile respective nu sunt nici pe departe aproape de 500 de mii de membrii, de exemplu.

2.Da, dar acum marea majoritate sunt prea comozi, prea interesati de modalitati de a face bani pentru a se intreresa/ocupa si de altele. Si inainte banii erau importanti, dar nu erau mereu unicul lucru care conta. Mai exista, totusi, si o urma de moralitate

3.Asa este. Si totusi, stiau mai bine istoria ca tinerii de azi care termina scoala cu ajutorul plicurilor si din mila.

4.Nu confunda religia cu Biserica. Nu ma refeream la B.O.R, ci la religie. Eu cred in Dumnezeu, desi calc intr-o Biserica din an in paste.

Robert Aeroth02.03.2011 19:54

1. Sunt mai mult miscari spontane nu sunt organizatii sau chestii de genul asta. Dar la fiecare summit nato sau g20 strang numere impresionante:)

2. si azi mai exista moralitate si onoare. inca ceva azi nu exista lideri care sa inspire onoare! atunci era CZC.

3. eh nu e chiar asa. Gandeste-te ca atunci invatau o istorie cosmotizata, balcescu fiind la vremea aia un autor important. azi stim bine ca balcescu a indulcit mult

4. iar vrei sa vin cu dexu?:D:D religie include si biserica, credinta este ce vrei tu sa spui. sa sti ca multi cred in Dumnezeu, doar ca ne amintim de El doar la necaz.

dee02.03.2011 19:55
Ele exista in contextul expus de dee dar nu au nici pe departe notorietatea si popularitatea pe care Legiunea le avea la timpul respectiv. Plus ca, desi au anumite legaturi idelologice cu Legiunea, nici una dintre ele nu poate spune ca este cea care a reinviat ideologia legionara.

subscriu. Miscarile nationaliste actuale nu au impactul pe care l-a avut Legiunea, pentru ca , asa cum am spus, contextul actual e diferit. Din punctul meu de vedere, o popularitate imensa si capital de simpatie si-ar putea castiga doar daca ar exista un pericol iminent care sa ameninte neamul romanesc , un eveniment de o gravitate extrema, deci care sa provoace o desteptare a constiintei , un proces de trezire pentru care militeaza astfel de miscari.

MoWeed02.03.2011 21:35
1. Sunt mai mult miscari spontane nu sunt organizatii sau chestii de genul asta. Dar la fiecare summit nato sau g20 strang numere impresionante:)

2. si azi mai exista moralitate si onoare. inca ceva azi nu exista lideri care sa inspire onoare! atunci era CZC.

3. eh nu e chiar asa. Gandeste-te ca atunci invatau o istorie cosmotizata, balcescu fiind la vremea aia un autor important. azi stim bine ca balcescu a indulcit mult

4. iar vrei sa vin cu dexu?:D:D religie include si biserica, credinta este ce vrei tu sa spui. sa sti ca multi cred in Dumnezeu, doar ca ne amintim de El doar la necaz.

1.Exact. Dar tinand cont de faptul ca respectivii provin din mai multe state, numerele nu sunt asa de mari. Oricum, nu se compara cu organizatiile nationaliste europene din perioada interbelica.

2.Corect!

3.Da, dar acum am ajuns in cealalalta extrema. Istoria este cosmetizata, dar nu in bine. Ba chiar unele capitole sunt eliminate sau nu primesc atentia care li se cuvine.

4.Da, la credinta ma refeream. Credinta ori o ai mereu, ori esti ipocrit. Nu poti sa crezi doar cand iti convine.

Robert Aeroth03.03.2011 08:35
subscriu. Miscarile nationaliste actuale nu au impactul pe care l-a avut Legiunea, pentru ca , asa cum am spus, contextul actual e diferit. Din punctul meu de vedere, o popularitate imensa si capital de simpatie si-ar putea castiga doar daca ar exista un pericol iminent care sa ameninte neamul romanesc , un eveniment de o gravitate extrema, deci care sa provoace o desteptare a constiintei , un proces de trezire pentru care militeaza astfel de miscari.

Vrei sa spui ca nu poti crea o miscare care sa sustina educatia individului,onoarea si nationalismul romanesc in deceniul asta decat daca avem o problema nationala? Practic reafirmi ca extremismul apare doar in perioade de criza si ca ML este o miscare extremista. De ce trebuie ca ML sa fie ceva intepenit in timp si spatiu? De ce sa nu poata evolua ? Normal sa isi pastreze caracteristicile de baza dar poate renunta la unele cum ar fi anti-semitismul si adopta altele cum ar fi anti-globalizarea. Mi se pare perfect viabil si nu schimbi doctrina de baza.

Mihai03.03.2011 08:52

Din punctul meu de vedere Miscarea Legionara ne-a lasat o mostenire foarte importanta, pe care ar trebui s-o valorificam. Daca oamenii ar cunoaste si ar intelege spiritul acelei generatii, sunt convins ca ar fi o inspiratie pentru alti tineri sa se ridice de pe scaune pentru a salva ceva din societatea noastra.

Ca si voi, cred ca Miscarea Legionara a fost un fenomen unic, care nu poate fi copiat astazi. Cu toate astea, cred ca ar putea exista o organizatie care sa actioneze in spiritul Legiunii.

Eu cred, ca, in esenta, majoritatea poporului roman este nationalista. Ma bazez atat pe scrierile unor autori, cat si pe "cercetarile" mele personale. Din pacate, oamenii nu-si exteriorizeaza acest sentiment din doua motive: unora le e rusine, din cauza publicitatii negative care i s-a facut acestui cuvant , iar al doilea motiv e ca n-au in spre ce sa-l canalizeze. Adica nu au identificat o organizatie care sa merite increderea lor si care sa le canalizeze energia nationalista spre lucruri concrete.

Asa erau lucrurile si-n perioada interbelica, cu o mare diferenta. Peste noi a trecut comunismul, cu urme adanci. S-a pierdut din credinta, s-a instalat sentimentul de "lasa ca merge asa", de "sa ne dea statul", multi tarani au fost mutati la oras unde au fost comunizati in fabrici si uzine si azi ii fac pe studentii ce vin la studii "tarani"...

Eu cred ca ar putea exista o continuatoare a spiritului legionar transpus in fapte. Trebuie doar sa caute sa inteleaga felul cum gandesc tinerii, sa-i identifice pe cei care au o anumita aplecare spre iubirea de tara, de neam, de sacrificiu...

Organizatiile gen noua dreapta au dat gres pentru ca folosesc limbajul anilor 30. Ei uzeaza de niste termeni si exprimari care nu mai au acelasi impact ca acum 80 de ani. Nu mai zicem ca si comunismul a folosit o retorica nationalista care iarasi n-ajuta...

Sa nu uitam ca acum 80 de ani romanii veneau dupa ani eroici, dupa doua razboaie mondiale, dupa ce au realizat Unirea, asa ca exista un teren fertil pentru nationalism si sacrificiu.

Organizatiile de azi au o mare problema in sensul ca accepta pe oricine, si aici dovedesc ca n-au inteles nimic din mentalitatea Capitanului. Nu mai zic ca sunt putine actiunile lor concrete, multumindu-se la nationalismul cu defilarea cu steaguri si depunerea de coroane. Ceea ce e putin.

In ceea ce priveste credinta, avem o mare problema. Are dreptate robert, cand spune ca multi tineri se indeparteaza cand vad ca vine popa si cere bani. Dar si TINERII SUNT VINOVATI. Ei nu trebuie sa se multumeasca sa constate asta si sa-l asume drept adevar. Pentru ca nu este. Daca s-ar informa, daca s-ar duce sa caute scrierile sfinte sau macar sa ceara o informatie la Biserica, ar afla ca nu trebuie sa dea bani, spagi si i-ar denunta pe cei care cer.

Cred ca incet, incet, s-ar putea imprastia din nou spiritul legionar. Pentru ca a face bine, a te sacrifica pentru frati, a crede in Dumnezeu sunt principii care nu vor disparea niciodata.

dee03.03.2011 09:10

Nu am spus ca nu poti crea, am spus ca o astfel de formatiune n-ar beneficia de o mare popularitate asa cum s-a bucurat Miscarea Legionara in anii '30, cand a insufletit o intreaga generatie. Si da, cred ca nationalismul exista, insa se afla intr-o stare latenta, pasiva si doar o problema grava ar putea declansa un boom al constiintei romanului. Oamenii sunt ancorati in realitatile zilnice si-s mai putini receptivi la viziunile nationaliste, au alte preocupari. Miscarile nationaliste pot aparea oricand, insa in perioade de criza capata forta.

Vrei sa spui ca nu poti crea o miscare care sa sustina educatia individului,onoarea si nationalismul romanesc in deceniul asta decat daca avem o problema nationala? Practic reafirmi ca extremismul apare doar in perioade de criza si ca ML este o miscare extremista. De ce trebuie ca ML sa fie ceva intepenit in timp si spatiu? De ce sa nu poata evolua ? Normal sa isi pastreze caracteristicile de baza dar poate renunta la unele cum ar fi anti-semitismul si adopta altele cum ar fi anti-globalizarea. Mi se pare perfect viabil si nu schimbi doctrina de baza.
Mihai03.03.2011 09:28

Fragment din "Insemnari de la Jilava" de Corneliu Zelea Codreanu

Doamne, Doamne, lunga e ziua.

Ceasuri intregi si zile intregi nu schimb o vorba cu nimeni.

Ce-or fi facand sotia mea si fata? Am auzit ca sunt inchise si retinute la Casa Verde. Nu pot sa-mi imaginez dece. Poate ca sa nu vina la mine.

Dar bietul tatal meu in ce lagar o fi? Va fi ajuns cineva pana la el sa-i duca ceva de ale mancarii, de invelit? Nu stiu nimic.

Dar biata mama, cum o fi ducand si aceasta noua povara? Caci casa noastra linistita, ascunsa sub caisii infloriti, dela 1922 incoace e numai camp de perchezitii in miez de noapte si de jale. Sa alergi de atatea ori, din odaie in odaie si sa nu vezi pe nimeni din ai tai, sa nu stii de soarta lor, sa-ti spuna inima de mama ca ei se afla in cele mai grele suferinti, sa-ti fie viata numai un plans si un oftat.

O vad cum isi pune amandoua mainile pe fata si plange. Si simt cum i se frange inima.

Doamne, Doamne, atatea dureri in casa noastra. De atatia ani.

Luni, 9 Mai.

Astazi a venit din nou maiorul Dan Pascu. Iar am fost dus intre baionete, pana sus la cancelarie.

]Cand am iesit afara si am dat de soare, de aer si de caldura, am simtit o mangaiere. Parea ca, printre baionetele care ma duceau, ma binecuvanta cerul.

Maiorul mi-a spus ca instructia s'a terminat. Sa-mi aleg aparatorii. Cine sa ma apere? Cand toti avocatii nostri sunt arestati, stiu eu cine va primi sa ma apere? A ramas sa ma gandesc pana Joi. Mi-a spus ca s'a publicat in ziare rechizitoriul capitanului Atanasiu. Ce vor fi spus baietii, toti ai mei, cand vor fi citit? Cum trebuie sa fi plans mama si biata sotia mea! Trimis in judecata pentru tradare

M'am intors inapoi, in aceasta bolta plina de raceala si stau pe ganduri. N'am cu cine sa ma sfatuiesc.

Nenorocitele de ordine jandarmeresti si politienesti cu caracter politic, ating ele ideia Sigurantei Statului?

Se incadreaza in acele articole grozave 190,191 CP, care pedepsesc dela 5-25 ani munca silnica? Stau si ma framant singur.

Am sa cer o hartie, am sa fac o cerere comandantului inchisorii spre a permite sotiei mele sa vina pentru a-mi putea pregati apararea. Dar cum sa vina, daca e sechestrata acasa? S'o fi zbatand si ea. S'o fi framantand singura cu biata «fata mamii». De nicaeri nicio speranta. Un singur sprijin: Dumnezeu si Maica Domnului.

Stanici03.03.2011 10:23
Hai sa mai improspatam topicul cu ML:D

Cum ar trebui sa arate o miscare legionara a anului 2011?

p.s. totul argumentat desigur:D

Cu Gheorghe Mustata presedinte. Argumentele sunt de prisos.

strezahuzum03.03.2011 11:47

Nu ar fi chiar imposibil de imaginat o miscare care sa "mosteneasca" ceva din Miscarea Legionara, cu mentiunea ca n-ar putea fi chiar o clona. Totusi, o astfel de miscare ar trebui :

- sa inceteze sa se mai inchine la icoana lui Codreanu. Nu cred ca o sa coboare din ceruri sa-i "inspire" ;

- sa promoveze un nationalism pozitiv, pasnic, pro-etnia X si nu anti-etnia Y ;

- daca alege sa se "inspire" dintr-o doctrina anume, cum ar fi cea legionara, sa isi asume si partile negative ale ML ;

- sa renunte la orice fel de atitudini antisemite, anti-democratie sau anti-partide, care existau in ML, indiferent cat se vor stradui unii sa nege asta. Mai simplu spus, sa pastreze ce-a fost pozitiv, sa arunce la cos tampeniile evidente ;

- sa nu amestece religia (nici o religie) in cadrul organizatiei (asta ii include si pe atei, agnostici, etc). Nimic bun nu iese din amestecul religiei in treburile publice. Credinta e o chestiune privata intre membri si Dumnezeul lor ;

- sa aiba o atitudine pozitiva, prietenoasa si calma, nu paranoia si isterie non-stop ("ungurii fac nu stiu ce", "actele cu cip biometric sunt creatia masonilor", "evreii vor sa faca nu stiu ce"), samd ;

- sa nu insiste pana la dementa pe teme istorice sensibile, fiindca scandalul si harta nu atrag oamenii potriviti. Daca e cazul, sa adopte o pozitie clara, coerenta si fara complexe de persecutie ;

- sa foloseasca cat mai mult posibil fie fondurile proprii (cotizatii, donatii, samd) fie sa desfasoare activitati comerciale proprii. Sa nu umble dupa fonduri de stat, vesnic generatoare de scandal.

- si nu in ultimul rand, sa aleaga proiecte mici dar concrete, in loc de deliruri pe teme grandioase gen reeducarea intregii populatii, samd. Mai putin uneori inseamna de fapt mai mult.

Mihai03.03.2011 13:02

@strezahuzum

Atata vreme cat in toate partidele, fara exceptie, care au guvernat exista coruptie, ce ma poate pe mine convinge sa cred ca sistemul politic bazat pe partide, in Romania, este profund gresit?

Vorba lui Codreanu: "permiteti-mi sa cred ca partidele NU reprezinta forma cea mai evoluata a politicii".

Atentie, nu vorbesc de Occident sau America.Vorbesc de cazul Romaniei, unde partidele s-au dovedit incapabile de proiecte nationale. E absurd sa ma gandesc ca poate poporul roman nu este pregatit pentru a se imparti in partide?

Si eu sunt de parere ca ar trebui sa existe pluripartidism, dar oamenii sa inteleaga ca lumea ce a aia o doctrina, ce inseamna s-o pui in practica, etc. Nu sa spui "sunt liberal", dar apoi sa te aliezi cu comunistii. Sau sa spui ca esti de dreapta si condamni la moarte initiativa privata....

Apropo de anti-semitism. Daca spun ca sunt anti-globalizare rezulta ca sunt impotriva imixtiunii straine -- sau macar limitarea acesteia- in viata romaneasca? Si daca rezulta asta, inseamna ca sunt xenofob?

Oare presa lui Patriciu cum m-ar cataloga? Sau a trustului Ringier? Sau a trustului CME? Sau a celor de la Kohlberg Kravis Roberts & Co?

:)

strezahuzum03.03.2011 13:23
@strezahuzum

Atata vreme cat in toate partidele, fara exceptie, care au guvernat exista coruptie, ce ma poate pe mine convinge sa cred ca sistemul politic bazat pe partide, in Romania, este profund gresit?

Vorba lui Codreanu: "permiteti-mi sa cred ca partidele NU reprezinta forma cea mai evoluata a politicii".

Atentie, nu vorbesc de Occident sau America.Vorbesc de cazul Romaniei, unde partidele s-au dovedit incapabile de proiecte nationale. E absurd sa ma gandesc ca poate poporul roman nu este pregatit pentru a se imparti in partide?

De vreme ce sistemul functioneaza (cu chiu cu vai, stiu, cu scartaituri, cu probleme, samd) in alte tari, nu vad de ce n-ar putea sa functioneze si in Romania. Poporul roman nu este nici mai destept, nici mai prost, nici mai frumos, nici mai urat (vorbesc la nivel genetic) decat orice alt popor de pe fata pamantului. NU exista absolut nici un motiv pentru ca in viitorul mai apropiat sau indepartat sa nu atinga aceleasi standarde. Si daca nu mentii sistemul, asa jalnic cum o fi, poporul nu va fi niciodata pregatit sa se imparta in partide.

Ca sa rezum : sunt pentru reformarea, imbunatatirea, whatever, partidelor, nu pentru desfiintarea lor sau inlocuirea lor cu cine stie ce organizatie. Daca ar fi fost posibil asa ceva, alte tari ar fi facut-o deja ; dar in afara de dictaturile cele mai brutale, nici o natiune nu a inventat ceva mai bun. Sunt la fel de "anti-coruptie" ca orice roman onest, dar nu daramand intregul sistem bazat pe partide o vom reduce.

O fi zis Codreanu asta, dar pana la urma stim amandoi ca tot a infiintat un partid si a participat la alegeri - probabil pentru ca si-a dat seama ca altfel era imposibil sa exercite o influenta majora asupra societatii romanesti.

Apropo de anti-semitism. Daca spun ca sunt anti-globalizare rezulta ca sunt impotriva imixtiunii straine -- sau macar limitarea acesteia- in viata romaneasca? Si daca rezulta asta, inseamna ca sunt xenofob?

Oare presa lui Patriciu cum m-ar cataloga? Sau a trustului Ringier? Sau a trustului CME? Sau a celor de la Kohlberg Kravis Roberts & Co?

:)

Anti-globalizare e un termen foarte, foarte vag. E ceva ce acopera o gramada de nuante, de la simpla favorizare a companiilor romanesti (private sau de stat) pana la dementii aia care sparg vitrinele McDonalds si arunca cocktailuri Molotov in sediile bancilor. Fii mai precis.

Modul cum te catalogheaza "presa lui Patriciu" e pura speculatie. Chiar daca pornesc masinaria de propaganda, nici o cantitate de propaganda nu poate sa ascunda totusi adevarul la infinit. Ceausescu avea la dispozitie intreaga presa si tembeliziune romaneasca, dar totusi nu a reusit sa-i convinga pe romani ca de fapt ei o duc bine, cu toate torentele de statistici turnate in capul lor. ONG-urile lui peste prajit risipesc sume enorme pe toate cacaturile anti-discriminare, postere, fluturasi, filmulete, etc, dar in 20 de ani au schimbat foarte putin perceptia romanilor despre tigani. Fiindca nici o cantitate de filmulete "anti-discriminare" nu poate transforma albul in negru si nu poate sterge realitatea vizibila la colt de strada din capetele romanilor.

Mihai03.03.2011 13:29

@strezahuzum

Anti-globalizare inseamna, dupa parerea mea, sa sprijini initiativa privata romaneasca la nivel mic si mijlociu, sa ai un stat puternic, capabil sa fie ARBITRUL luptei economice intre diferite grupuri, sa fie protejata cultura si identitatea nationala impotriva inlocuirii ei cu cea din alte parti.

Apropo de presa: Iorga scria in ziarul sau ca legionarii folosesc magazinele si restaurantele inaugurate de ei pe post de case conspirative unde planuiesc revolutii si lovituri de stat. Ghici care este una din parerile cele mai raspandite despre legionari azi?

Sistemul partidelor politice functioneaza in Occident pentru ca el a venit ca o evolutie fireasca a sutelor de ani de educatie prin care a trecut respectiva societate. La noi este doar o forma fara fond, pentru ca 75% din membrii partidelor politice habar n-au ce presupune doctrina propriului partid, ei actionand dupa instinctul de animal politic.

Codreanu a infiintat un partid politic tocmai pentru a arata ca respecta regulile democratiei si in ciuda a ceea ce se spune, ea nu a functionat. Stim foarte bine cum se furau voturi, bateau oameni, etc.

Problema multor romani nu este educatia, ci constientizarea propriei persoane si a propriei inteligente: atata vreme cat oamenilor saraci li se va spune sa se ghideze dupa burta, dupa interesul imediat, nu vor pricepe niciodata vreo doctrina politica.

Vor face doar doctrina mancarii. Si tocmai ei vor fi folositi de politicienii corupti, oportunisti si tradatori. Ei le vor spune oamenilor: "aia vor sa va ia mancarea de la gura, noi va dam fara munca" sau "ei va promit ca veti trai mai bine dupa 4 ani, dar noi va garantam ca veti trai mai bine maine"... Cand un politician responsabil va zice " trebuie sa ne sacrificam putin vreme de x ani, sa consumam mai putin, pentru a redresa economia bla bla", va veni oportunistul si zice" vedeti, astia vor sa traiti mai prost, va sunt dusmani, noi va dam paine gratis"... Si atunci, nu trebuie educatie?

Mihai03.03.2011 13:39

Cititi aici, ce inseamna functia fara educatie:

La 6 martie 1955, cu ocazia implinirii a 10 ani de la instalarea guvernului Petru Groza, Virgil Trofin si Corneliu Manescu faceau o inspectie in unități ale Securității din Moldova sub deviza: Plutonierii pentru instructia politica La intrebarea pusă plutonierului major Soprocaru Ștefan de tov. gen. locotenent Manescu Corneliu: «Ce sarbatorim astazi?», acesta raspunde: «Ajunul macinicilor», fapt pentru care a primit patru zile de arest."

intr-o altă inspectie, de data asta condusă de generalul Burcă Mihai, seful Directiei politice a trupelor MAI, seful postului de Militie Podul Iloaiei a fost intrebat dacă a primit Raportul tov. Hrusciov la Congresul XX al PCUS." Șeful de post, derutat evident, si-a intrebat mai intii subordonatii dacă a iesit vreunul Hrusciov la raport in lipsa lui, apoi - oricit ar parea de absurd, incredibil si beletristic - a gasit subterfugiul instantaneu al inteligentei native": Fiind in concediu, tov. General colonel, raportez că raportul tov. Hrusciov avind două icsuri pe el, conform Ordinului Circular Iasi no. 7641 pe 2 decemvrie, a fost clasat de subordonatii, aici prezenti sg. Atudorenei Ion si sg. lancu Ion, la documente secrete, si nu 1-am cunoscut"

Aceste perle" ale rapoartelor Securității si Ministerului Afacerilor Interne umplu arhiva istorică a fostei Securități si se constituie in oglinda unei lumi aflate pe cealaltă parte a argintului cu care sunt prezentate realizarile regimului comunist". Astfel se explică selectia riguroasă facută de aparatul politic comunist pe baza originii sanatoase", selectie care urmarea identificarea, verificarea si folosirea unui tip precis de individ. El trebuia să fie un executant docil si un creier virgin" in care să fie introduse niste scheme simple. Origine sanatoasă" insemna nul, inofensiv, dornic de atasament

Alex Mihai Stoenescu, Istoria Loviturilor de Stat, volumul III

Adrian03.03.2011 15:07
Nu sa spui "sunt liberal", dar apoi sa te aliezi cu comunistii

Ce gandire basista!

Mihai03.03.2011 15:43
Ce gandire basista!

Nu vrei sa ne scutesti de simpatiile tale liberale? Fa un topic despre maretia partidului national liberal si discuta acolo.

Acel principiu nu este "basist", ci este unul onorabil. Daca pretinzi ca esti ceva, nu te aliezi cu dusmanul. Acest principiu a fost incalcat de toate partidele, inclusiv de tovarasul basescu. Deci nu mai atribui acestui impostor principii, pentru ca nu le are. Daca un politician spune ceva, nu inseamna ca-i apartine acel ceva.

Daca esti incapabil sa faci diferenta intre o discutie principiala si propriile sentimente politice, scuteste-ne de comentariile tale.

Oricum, ma bucur ca ai spus ce-ai spus. Ti-ai aratat incapacitatea de a privi lucrurile altfel decat politicianist, in functie de propriul interes.

Apropo de ignorantii care clamau pe-aici ca legionarii se credeau sfinti, oameni fara greseala si fara pata. Iata ce spunea Codreanu despre asta si legatura cu Biserica:

"Am fost intrebat dacă activitatea noastră de pană acum se află pe linia Bisericii Crestine. Răspund: Facem o mare deosebire intre linia pe care mergem noi si linia Bisericii Crestine. Linia Bisericii este cu mii de metri deasupra noastră. Ea atinge perfectiunea si sublimul. Nu putem coborî această linie pentru a explica faptele noastre.

Noi, prin actiunea noastră, prin toate faptele si gandurile noastre, tindem către această linie, ne ridicăm spre ea, atat cat ne permite greutatea păcatelor cărnii si condamnarea la care am fost sortiti prin păcatul originar. Rămane de văzut cat am putut, prin sfortările noastre pămantesti, a ne inălta către această linie.

Cel mai interesant e ca nu spune Biserica Ortodoxa Romana, ci Biserica Crestina, ca si purtatoare si transmitatoare a cuvantului lui Hristos. Cu alte cuvinte, nu in Romania, Spania sau Rusia se gaseste adevarul, ci doar in cuvantul Domnului, care este universal, nu acaparat de unul sau altul, indiferent de nume.

Adrian03.03.2011 16:43

Nu e vorba despre simpatiile mele liberale, de aia am si ingrosat cuvantul "comunisti". E bine, totusi, ca asculti tot ce zice acel "impostor". Daca ti-ai folosi un pic creierul si ai mai si intelege ce presupune comunismul, nu ai mai repeta toate prostiile pe care le vezi pe toate gardurile.

Linia Bisericii este cu mii de metri deasupra noastră. Ea atinge perfectiunea si sublimul.

Tu dai citate cu prostii ca cea de mai sus si te dai superior :))

Bai, daca nu ti-ar fi explicat altii cu doar cateva postari inainte, ieri sau alaltaieri, ce perfectiune a atins biserica, as fi inteles. Dar asa...

E clar oricum ca voi(tu si cei ca tine) traiti de pe bloguri si din povesti menite sa impresioneze pe cei mai slabi de ingeri.

«1646566676870»