FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Miscarea Legionara

«1626364656670»
MoWeed28.02.2011 22:03
Daca nu voiau ei sa ajunga unul sau altul la putere, de ce mortii lor nu l-au votat pe Crin?

Cu ce plm e mai bun geoana ca si crin? Sau cu ce e mai bun basescu ca Crin?

Oricine ajungea in turul 2, voturile ar fi fost ca sa nu iasa adversarul. Asta pentru ca nu a existat nici un program electoral. C

ampania pedele-ului s-a bazat pe comunisti si moguli, campaniile penele-ului si pesede-ului s-a bazat pe erorile reale celor de la pedele si pe celebrul film scos de la naftalina.

In rest, aici e o diferenta de nunanta. Intr-adevar, exista accesul la informatie insa cand majoritatea aleg sa se informeze doar de la televizor pentru ca atata stiu, degeaba exista acces...

Adrian28.02.2011 22:07

Caline

Liberalii niciodata nu au fost la putere singuri. Trebuiau lasati. Daca nu pentru a nu mai ajunge ceilalti, macar ca sa aleaga romanii raul mai mic. Ca doar asta e intotdeauna mentalitatea noastra la vot: raul mai mic.

p.s.

Daca majoritatea nu vrea sa se informeze, nu e pentru ca asa a fost invatata, ci pentru ca sunt prosti. PUNCT.

MoWeed28.02.2011 22:10

Liberalii, taranistii, democratii, social-democratii, "nationalistii" de la partidul fostului scriitor de curte a lui Ceausesc. Toti sunt la fel, nu ii intereseaza decat sa puna mana pe putere pentru imbogatirea clientelei politice.

Timpul mi-a demonstrat un lucru: nu exista rau mai mic, toti sunt la fel de rai.

Asta este trist, ca nu exista alternativa momentan. Si, totusi, romanii se complac in situatia asta...

Si tu crezi ca sunt prosti datorita unui defect genetic sau datorita faptului ca au fost indobitociti timp de vreo 50 de ani? Crezi tu ca prostia asta nu are vreo legatura cu faptul ca am tinut-o dintr-un regim totalitarist in altul de la mijlocul anilor '30 pana in '90? Si ca, dupa revolutie, tot reprezentatii aceluiasi regim totalitarist au fost la putere?

Adrian28.02.2011 22:16

Sunt prosti pentru ca asa-i romanul. Uita-te in istorie si vei vedea cam ce fel de oameni suntem noi. Lenesi, fara vlaga, fara ambitii.

MoWeed28.02.2011 22:18

Tu nu iei in considerare si contextul geografic si istoric. E usor sa zici acum ca erau fara ambitie uitand ca s-au aflat mai mereu intre 3 state mai mari si mai puternice decat ei.

Au existat si domnitori romani care s-au batut intre ei. In contextul in care nu exista o constiinta nationala, nu vad ce e asa de ciudat. Statele nemtesti sau italiene nu s-au batut intre ele?

Cat despre tradari si lasitate, zi-mi tu statul european care sa nu aiba in istoria medievala o gramada de exemple. Tradatori si lasi exista peste tot, nu numai la noi.

Da, ei au reusit sa evolueze. Noi am avut o mentalitate medievala pana prin anii 1800. E usor sa zici ca e numai vina noastra, ignorand interesele vecinilor puternici...

greenyes28.02.2011 22:40

Asta ar trebuie sa fie postat in sectiunea Ce prostii au mai facut "atarnatorii care ne tradeaza de zeci de ani de zile", dar am preferat sa-l pun aici sa citeasca si ala care se proclama leu.

La ce fel pui unele probleme e ca si cum ai fi leu si te-ai plange in fata viermilor ca de ce prada ta fuge si nu sta sa o mananci tu.

Pui o groaza te intrebari iar cand ti se raspunde iei totul in zeflemea sau rastalamcesti toate raspunsurile primite dupa mintea ta care refuza tot. Ragi dupa argumente, ti se aduc, dupa care vii tu cu "argumente" scoase din bibilica ta si tot noi trebuie sa aducem argumente la aberatiile scoase de tine.

Te-am facut IDIOT pentru ca continui sa jignesti eroii si martirii neamului romanesc!!!!

Te-am mai rugat si anul trecut cu frumuselul ca prin tot ceea ce faci improsti cu noroi eroii si martirii neamului, dar tu.......continui si continui.....

Apropo, conform gandirii tale de leu paraleu, daca noi, oamenii de rand, II BAGAM IN SEAMA PREA MULT pe romanii din Basarabia si Bucovina ce au fost deportati de comunisti, "atranatorii" or sa ne asculte si or sa faca ceea ce tocmai au refuzat???? Uau......am fost orb iar acum vad.....

Guvernul Romaniei, contra proiectului de lege pentru comemorarea deportatilor basarabeni si bucovineni

Mai multe publicatii si agentii de presă de la Chisinau si Bucuresti s-au grabit să ne anunte zilele acestea că vom avea in Romania o zi a comemorarii victimelor ocupatiei sovietice. La aflarea vestii ne-au bucurat sincer. Numai că inariparea noastră sufletească s-a potolit repede, deindată ce ne-am interesat mai indeaproape de initiativa in cauza Și ne-am gandit să scriem despre acest subiect, pe care il aducem mai cu seamă in atentia acelor cetățeni ai Republicii Moldova care si-au redobandit (cu mult greu) cetățenia romană si, din patru in patru ani, sunt chemati la urne să se pronunte asupra alesilor lor din Parlamentul de la Bucuresti. Este bine ca alegatorii să-și cunoască alesii.

Care este, de fapt, povestea? În luna mai anul trecut, deputatul Tudor Panțiru de la Bucuresti (PSD, circumscriptia electorală nr. 43 Diaspora, colegiul uninominal nr. 2) a initiat o propunere legislativă (PI-x nr. 796/2010) intitulată Lege pentru instituirea Zilei nationale in memoria romanilor " victime ale masacrelor de la Fantana Albă si alte zone, ale deportarilor si ale Foametei organizate de regimul totalitar sovietic in nordul Bucovinei si intreaga Basarabie. Proiectul cuprinde trei articole si spune urmatoarele: 1. Se instituie ziua de 1 aprilie ca Zi natională in memoria romanilor " victime ale masacrelor de la Fantana Albă si alte zone, ale deportarilor si ale Foametei organizate de regimul totalitar sovietic in nordul Bucovinei si intreaga Basarabie. 2. Cu prilejul Zilei nationale in memoria romanilor " victime ale masacrelor de la Fantana Albă si alte zone, ale deportarilor si ale Foametei organizate de regimul totalitar sovietic in nordul Bucovinei si intreaga Basarabie, se organizează comemorari oficiale, depuneri de coroane si alte activități menite să cinstească memoria acestor romani. 3. În perioada 31 martie " 2 aprilie, Societatea Romană de Radiodifuziune, Societatea Romană de Televiziune si Agentia Natională de Presă AGERPRES vor difuza, cu prioritate, emisiuni despre perioada ocupatiei sovietice din nordul Bucovinei, Ținutul Herta si Basarabia, tratand evenimentele tragice mentionate la art. 1. O expunere de motive a insotit propunerea legislativa Deputatul Panțiru face trimitere, intre altele, la Rezolutia nr. 1723 din 28 aprilie 2010 a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, prin care aceasta califică foametea organizată de regimul stalinist si soldată cu moartea a milioane de oameni nevinovati, inclusiv in Republica Moldova, ca fiind o crimă impotriva umanității. Atat.

Itinerarul acestui proiect de lege a fost destul de sinuos. El a fost semnat la 11 mai 2010. Peste trei zile, la 14 mai, el este prezentat in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor (Presedinte Roberta Alma Anastase " PD-L) si inaintat la Senat (Presedinte Mircea Dan Geoană " PSD). La 24 noiembrie 2010 Senatul a respins această propunere legislativa Totusi, urmand procedurile in vigoare, vicepresedintele Senatului, Teodor Melescanu (PNL), a trimis, la 25 noiembrie 2010, propunerea legislativa spre dezbatere, in Camera Deputatilor.

Acum, soarta proiectului de lege depinde exclusiv de vointa deputatilor din Camera Acestia, apartinand diverselor grupuri politice, vor tine cont de avizele comisiilor sesizate, iar majoritatea parlamentară (PD-L " UDMR) " de avizul guvernului instalat de ea. Să vedem care este situatia la capitolul avize.

Asadar, Consiliul Legislativ a emis, la 16 iunie 2010, un aviz pozitiv. Avizul Consiliului Legislativ este unul formal, nu se referă la fondul initiativei deputatului Tudor Panțiru, ci doar la faptul că aceasta se incadrează in categoria legilor ordinare. Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si Problemele Minorităților Nationale, convocată in sedință la 15 decembrie 2010, in urma dezbaterilor, a hotarat cu unanimitate de voturi să ii acorde aviz negativ. Din respectiva comisie parlamentară fac parte 9 membri, dintre care 5 apartin majorității de guvernamant (Marius Cristinel Dugulescu " PD-L, Florin Postolachi " PD-L, Mircea Lubanovici " PD-L, Lucian Riviș-Tipei " PD-L si Attila Varga " UDMR), iar altii 4 apartin opozitiei (Nicolae Paun " minoritatea tiganeasca Gigel-Sorinel Știrbu " PNL, Virgil Pop " PNL si Sergiu Andon " PSD). La 8 februarie 2011, Comisia juridica, de disciplină si imunități a adopat un aviz pozitiv.

Soarta proiectului de lege ramane insă incertă dat fiind avizul negativ al Guvernului. Un punct de vedere oficial al Guvernului, semnat de premierul Emil Boc (PD-L), a fost formulat la 20 august 2010. Premierul Emil Boc opinează: Consideram că propunerea legislativă mentionată trebuie analizată plecand de la realitatea că evenimentele la care face trimitere s-au produs in teritorii care fac parte astazi din alte state, respectiv Republica Moldova si Ucraina. Acestea sunt deja comemorate in statele respective, in cadru mai mult sau mai putin oficial. După lansarea Raportului Comisiei din Republica Moldova (se are in vedere Comisia Cojocaru " nota noastră), masacrul de la Fantana Alba deportarile si foametea ce au urmat ocupatiei sovietice vor fi, cu siguranță, elemente centrale ale efortului comemorativ oficial al statului vecin. Aici se impune precizarea că localitatea Fantana Albă nu se află in Republica Moldova si nici in Basarabia istorica ci in nordul Bucovinei. Premierul PD-L " UDMR continuă: În acest moment, nu există o zi de comemorare a victimelor comunismului din Romania. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a propus instituirea zilei de 23 august ca Zi de comemorare a victimelor fascismului si comunismului si a celie de 21 august ca Zi de comemorare a victimelor comunismului din Romania. Astfel, consideram că este nepotrivit ca statul roman să stabilească o zi de comemorare pentru anumite episoade legate de istoria comunismului din zona geografică ce cuprinde Romania, inaintea stabilirii celor două zile comemorative mentionate anterior. Aratand, in plus, că initiatorul proiectului de lege nu precizează sursele financiare necesare aplicarii masurilor propuse, incalcandu-se astfel dispozitia art. 138 Alin. (5) din Constitutia Romaniei, premierul Emil Boc anunță Parlamentul ca avand in vedere considerentele mentionate, Guvernul nu sustine adoptarea acestei propuneri legislative.

Cunoscand acum toate acestea, intelegem că sansele de a fi adoptat ale proiectului de lege initiat de deputatul Tudor Panțiru sunt cat se poate de incerte. Dacă tinem cont de configuratia politică a Camerei Deputatilor de la Bucuresti, am putea spune chiar că aceste sanse sunt, practic, nule. De ce? Pentru că Guvernul Boc se opune, iar guvernul inseamnă PD-L si UDMR si pentru că cele mai mari partide din opozitie (PSD si PNL) fac in această chestiune front comun cu guvernarea. Minoritățile (altele decat cea maghiară), in special numeroasa minoritate tiganească (zisă rromă), prin reprezentantul sau Nicolae Paun, de asemenea se opun. Să fie oare acesta un motiv pentru care initiativa deputatului Panțiru nu a mai fost semnată de nici un alt deputat sau senator, nici macar dintre colegii sai de partid?

Să retinem că nu mai demult decat la 24 noiembrie 2010, Senatul Romaniei a respins, cu o zdrobitoare majoritate de voturi, un alt proiect de lege, si anume, propunerea legislativă privind interzicerea organizatiilor, simbolurilor, precum si a doctrinei comuniste care a avut la bază lupta de clasa Și atunci, ca si acum, Guvernul Boc s-a opus si a dat un aviz negativ, iar senatorii alesi in Diaspora au votat impotriva adoptarii lui. Doar 5 parlamentari au sustinut atunci respectivul proiect, pe cand 98 au fost contra. Comunismul nu a murit in Romania, el a luat alte forme si s-a drapat in alte culori. Vorba cantecului: comunismul n-a murit, doar o țar-a atipit! Anticomunismul de fatadă al clasei politice de la Bucuresti si specularea subiectului, fară intreprinderea unor actiuni practice de decomunizare a inimilor si spiritelor, a devenit o afacere profitabila al carei scop este mentinerea la putere tocmai a fostilor comunisti de dincolo de Prut.

Numai o minune mai poate schimba soarta proiectului de lege despre care am vorbit aici. Atata că nu-mi prea amintesc cand s-a produs ultima minune in politica romaneasca

Sursa: http://c-tarziu.blogspot.com/2011/02/guver...ectului-de.html

stix28.02.2011 23:07

Adrian

Mare curaj ai, serios perseverenta de care dai dovada este absolut admirabila, n-as putea sa fac ce faci tu nici daca m-ar plati astia la postare......insa, ai mare grija , vei ajunge excomunicat, judecat pentru crime impotriva poporului roman ortodox, ars pe rug in piata publica si colac peste pupaza vei ajunge in Iad alaturi de Stalin, Hiter, Ceausescu si altii.

Totusi, mult succes!:))))))

Adrian28.02.2011 23:25

Stix

Nu am cum sa ajung in iad alaturi de Hitler, Stalin sau Ceausescu pentru ca ei nu credeau in asa ceva. Si, dupa cum inca nu am primit nici o dovada clara ca o religie e cea adevarata, putem sa presupunem ca ori sunt toate adevarate, ori nici una nu e.

Deci, daca toate sunt adevarate, aia, daca sunt in iad, oricum nu sunt in iadu meu, ca nu-s ortodocsi(hitler era protestant, catolic in cel mai rau caz, ceilalti doi erau atei).

Eu, cum sunt Jedi de religie si cred in Forta, probabil ca ma voi dematerializa dupa moarte iar spiritul meu se va duce sa se alature lui Obi-Wan Kenobi, Yoda si Anakin Skywalker ca sa aparem toti 4 la sfarsitul episodului 6 din Star Wars.

Caline

Da, ei au reusit sa evolueze. Noi am avut o mentalitate medievala pana prin anii 1800. E usor sa zici ca e numai vina noastra, ignorand interesele vecinilor puternici...

Aici voiam sa ajung. Iti dau dreptate dar doar partial. Noi am avem mentalitate medievala chiar si acum. Si asta nu pentru ca au fost comunistii la putere. Ci pentru ca asa suntem noi.

Interesele vecinilor puternici au disparut la inceputl secolului 20. Totusi, mentalitatea romaneasca nu s-a schimbat deloc.

Prietene Greenyes

La ce fel pui unele probleme e ca si cum ai fi leu si te-ai plange in fata viermilor ca de ce prada ta fuge si nu sta sa o mananci tu.

Eu nu ma plang. Nu cred ca m-ai vazut sa ma plang. Eu doar arat cu degetul. Daca nu-ti place ce vezi, nu te uita.

Pui o groaza te intrebari iar cand ti se raspunde iei totul in zeflemea sau rastalamcesti toate raspunsurile primite dupa mintea ta care refuza tot. Ragi dupa argumente, ti se aduc, dupa care vii tu cu "argumente" scoase din bibilica ta si tot noi trebuie sa aducem argumente la aberatiile scoase de tine.

Gresit, prietene. Cand mi-au fost aduse argumente clare, adevarate, care nu puteau fi negate, am recunoscut.

Cand, insa, voi imi aduceti argumente de genul: "Steaua evreiasca in 5 colturi", "antonescu a lucrat cu comunistii impotriva legionarilor","comunismul e arma evreiasca", "crizele economice sunt controlate de evrei", "traian boieru a fugit si la berlin si la moscova", "codreanu l-a impuscat pe ala in spate dar era in legitima aparare", "codreanu a fost gasit nevinovat corect desi procesul s-a desfasurat cum s-a desfasurat" si multe altele, eu nu am cum sa le accept.

Eu nu am cultura generala formata de pe bloguri. Eu am citit. Cu asta ma mandresc. Am citit chiar mult. Si inca citesc. Ca ma indoiesc ca in ultimele 3 luni a mai citit cineva de pe aici 14 carti.(carti, nu reviste) Sper sa ma insel, dar cred ca nu.

Hai, nu ma insulta cu argumente slabute. Daca vrei sa ma dai gata, adu-mi un argument care sa nu poata fi comentat. Nu aberatii nascute din paranoia.

Te-am facut IDIOT pentru ca continui sa jignesti eroii si martirii neamului romanesc!!!!

Unde i-am jignit eu pe acesti eroi si martiri?

Poate voi i-ati jignit, cand v-ati apucat sa ziceti ca doar legionarii au suferit sub comunism, eliminand incet dar sigur pe restul oamenilor. Eu nu imi aduc aminte sa fi zis vreodata de vreun erou sau de vreun martir ceva de rau.

aaaa... .acum inteleg. Cred ca te referi la codreanu. Poate e erou pentru tine, prietene. Pentru mine nu e.

Apropo, conform gandirii tale de leu paraleu, daca noi, oamenii de rand, II BAGAM IN SEAMA PREA MULT pe romanii din Basarabia si Bucovina ce au fost deportati de comunisti, "atranatorii" or sa ne asculte si or sa faca ceea ce tocmai au refuzat???? Uau......am fost orb iar acum vad.....

Am o stire pentru tine, pe care s-ar putea sa nu o cunosti.

Eroii si martiri din Basarabia si Bucovina nu vor sa se uneasca cu Romania.

Nu au vrut cand a cazut comunismul si nu vor nici acum. Aaa... ca sunt cateva zeci de mii, poate sute de mii de basarabeni care isi doresc asta, nu neg. Dar majoritatea nu doreste.

Probabil tot din cauza indoctrinarii sovietice, nu?

Robert Aeroth01.03.2011 00:15
Caline

Liberalii niciodata nu au fost la putere singuri. Trebuiau lasati. Daca nu pentru a nu mai ajunge ceilalti, macar ca sa aleaga romanii raul mai mic. Ca doar asta e intotdeauna mentalitatea noastra la vot: raul mai mic.

p.s.

Daca majoritatea nu vrea sa se informeze, nu e pentru ca asa a fost invatata, ci pentru ca sunt prosti. PUNCT.

Liberalii rau mai mic? Nu prea cred.

pnl=psd=pnl=udmr(chiar daca nu e partid)=prm=pc=toate partidele din Romania

Zi-mi un partid fara 10 labagii care vor sa faca bani pe carca noastra? In tarisoara asta toti fura si li se rupe. Problema este ca se fura din ce in ce mai rau: de ce ? Pentru ca se poate!!! psd a furat de a rupt sub nastase, pdl i-a depasit pe pesedisti pe cat punem pariu ca oricine o sa iasa data viitoare o sa ridice stafeta? De ce? pentru ca romanii sunt niste fraieri si ca se poate!! :banned:

p.s. comparatiile tale cu star wars sunt geniale, si acum rad cand imi amintesc de darth stalin =)))))))))))))))

p.p.s. interesele vecinilor nu au disparut deloc ;) atat ungurii cat si bulgarii cat si rusii cat si americanii(ma rog astia nu's vecini) cat si vestul europei se uita in directia noatra. De ce? Resursele energetice din marea caspica !!! Si desigur vechile feude teritoriale cu ardealul cu basarabia cu cadrilaterul...

Mihai01.03.2011 07:06

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretele pentru retragerea titlurilor de Luptator pentru Victoria Revolutiei si Erou - Martir al Revolutiei Romane pentru Adrian Florea, Marin Oana Eugen Trandafir Cotuna Dumitru Coman, Gheorghe Trosca.

Ce ziceti de asta?

Presedintia informează că seful statului a semnat, luni, decretele privind retragerea titlului de Luptator pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989 pentru Adrian Florea si Marin Oana

De asemenea, presedintele Basescu a semnat decretele pentru retragerea titlului de Erou - Martir al Revolutiei Romane din Decembrie 1989 pentru Eugen Trandafir Cotuna Dumitru Coman si Gheorghe Trosca.

Comisia Parlamentară a Revolutionarilor din Decembrie 1989 a decis, in octombrie 2010, acordarea avizului pentru inaintarea propunerii de retragere a titlului catre Presedintia Romaniei pentru Gheorghe Trosca, Dumitru Coman, Eugen Trandafir Cotuna in urma unui aviz primit de la CNSAS.

Gheorghe Trosca a fost sef de Stat Major la USLA, iar Eugen Trandafir Cotună a fost seful interventiei la aceeasi unitate.

Eugen Trandafir Cotună si Gheorghe Trosca au fost omorâți, pe 22 decembrie 1989 noaptea, in fata Ministerului Apararii, după un ordin al generalului Militaru legat de trimiterea de trupe in scopul apararii institutiei.

Deci nu se condamna criminalii, ci victimele....

Iliescu = Basescu= KGB

Adrian01.03.2011 07:25

Robert

Acum vreo 2 ani au facut astia din presa ceva statistica pentru a arata gradul de nepotism din fiecare partid si a reiesit ca la liberali nu exista asa ceva. Nu stiu daca a fost un studiu comandat de ei sau daca era o masura luata inainte de alegeri dar acolo asa era.

Raul mai mic, neraul mai mic, populatia tot ar fi putut sa voteze cu ei ca sa le dea peste bot psdistilor si pdlistilor.

Mihai

Pe basescu l-au votat peste 5 milioane de romani pentru ca i-a amenintat ca, daca nu iasa el, se vor intoarce comunistii la putere. Acum de ce te plangi ca face rahaturi din alea? Sa inteleg ca nu te asteptai sau ce?

Pe eba au votat-o romanii sa mearga la parlamentul european. Pe becalii si vadim la fel.

Si tu mai vii sa ne spui ca ce popor de oameni destepti, curajosi, nevinoati avem.

Romanii niciodata nu au facut rau, intotdeauna au fost buni, sunt nevinovati, puri, albi, imaculati, etc.

Treziti-va, ba, si mirositi rahatul, ca pute rau de tot!

greenyes01.03.2011 08:05

@ Adrian

Ma bucur ca vorba din popor pe care tu continui sa-l faci albie te porci se adevereste, cine se aseamna se aduna, ai sustinatori pe masura.

Uite pe cine jignesti cu suficienta ta si modul propriu bazat pe nici un argument in tot ce afirmi in legatura cu Miscarea Legionara, si nu numai, cu tarie. :

Fostii detinuti politici sprijină Biserica impotriva terorismului ideologic

COMUNICAT

Federatia Romană a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti ia act cu ingrijorare de presiunile fară precedent care s-au facut la adresa Bisericii Ortodoxe Romane in vederea smulgerii unei reactii de condamnare a unor aspecte ale istoriei noastre nationale legate de Miscarea Legionara

Consideram că atat atitudinea Patriarhiei, cat si cea a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, care pentru moment au evitat a se conforma acestor presiuni, constituie expresia curată a constiintei celor care, prin voia lui Dumnezeu, carmuiesc destinele Bisericii Ortodoxe Romane. Facem pe această cale un apel la demnitate si la statornicie din partea pastorilor nostri, asigurandu-i că numai astfel trupul Bisericii - ierarhi, clerici, monahi si laici - va ramane unit intru adevarul credintei.

Precizam că legionarii s-au raportat in permanență la valorile crestine si că au fost mereu constienti de faptul că unele din gesturile lor de autojustitie (atunci cand justitia romana subordonată altor interese decat cele ale dreptății, inchidea ochii in fata unor faradelegi strigatoare la cer comise impotriva legionarilor) se constituie in pacate din punct de vedere crestin. Ele au fost asumate ca atare, individual, de cei care le-au comis. Acestia au platit pentru ele cu viata lor.

Asemenea evenimente tragice pentru toată lumea nu s-au mai petrecut insă de peste saptezeci de ani incoace. E un timp suficient de lung pentru a intelege că accentul luptei legionare si-a gasit definitiv locul doar pe planul spiritual. Scara de valori pe care acest curent national-crestin a promovat-o dintotdeauna este aceasta: pe primul plan se află Dumnezeu si credinta crestina abia apoi urmează interesele nationale si la urmă interesele individuale. Nu s-a facut niciodată confuzia filetistă a amestecarii primelor două planuri.

Ceea ce s-a pretins din partea intaistatatorilor Bisericii Ortodoxe Romane a fost condamnarea de facto a principiilor directoare amintite mai inainte si implicit si a suferintei si muceniciei crestine a legionarilor din inchisori, care nu poate fi desprinsă de matca in care acesti oameni s-au format. De peste saptezeci de ani incoace legionarii s-au situat in avangarda luptei anticomuniste, mai ales pe plan spiritual. Noi, cei care am trecut prin inchisorile comuniste, depunem marturie pentru atatea jertfe curate aduse de tineretul roman la Pitesti, Aiud, Gherla si in celelalte temnite, jertfe prin care au marturisit intotdeauna adevarul crestin si credinta lor in Hristos. Majoritatea acestora au fost legionari. E semnificativ faptul că tortionarii comunisti desemnau prin acest termen nu doar pe cei cu o apartenență politică explicita ci chiar pe unii mistici si traitori crestini care doar au avut tangență cu fenomenul legionar, fară a fi implicati direct: Parintele Arsenie Boca, Sandu Tudor, Dinu Pillat si altii.

În vremurile de prigoană comunista orice crestin incomod regimului risca să primească eticheta de "legionar" si să fie condamnat la ani grei de inchisoare. Nici Biserica din afara inchisorilor nu a fost cu adevarat in libertate, fiind obligată la compromisuri si la o pactizare silită cu regimul totalitar. Se pare că si in ziua de azi orice crestin incomod riscă să primească aceeasi etichetă de "legionar", cu toate falsele ei conotatii negative binecunoscute.

Nadajduim că vremurile sub care am trait si am suferit noi au apus pentru totdeauna si că societatea democratică de astazi va sti să-și respecte cu adevarat principiile de la care se revendică: libertatea de opinie si libertatea credintei. Aceasta implicand si independenta Bisericii față de orice fel de instante exterioare valorilor si credintei ei. Să ne ajute Dumnezeu pe toti să le marturisim impreuna pană la capat!

Federatia Romană a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti

Presedinte

Constantin Iulian

Secretar

Gheorghe Jijie

23.02.2011

Adrian01.03.2011 08:18

Biserica Ortodoxa Romana nu e tot aia care a bagat jde milioane de euro ca sa-si faca catedrala noua in plina criza? Adica atunci cand puteau folosi banii aia, sa zicem, in ajutorul oamenilor saraci, poate ca sa le cumpere batranilor medicamente sau sa faca niste camine de batrani, de copii, etc.

Aaaaaa... ia nu mai atacati voi, nesimtitilor, Biserica Ortodoxa Romana, ca ea e pura si curata si unica adevarata si de aia trebuie sa-si faca catedrala noua pe timp de criza. Ortodocsii romani? Da-i in... ei sa dea bani la catedrala, ca sa nu ajunga-n iad.

Mihai01.03.2011 08:21

Adrian, m-am saturat de prostiile tale. Tu stii care e gradul de informare al romanului de rand? Ai idee macar? Sau tu crezi ca toti citesc o informatie din 5 surse?

Tu esti marele destept care stia la momentul alegerilor totul despre candidati? Majoritatea romanilor se informeaza la alegeri de la televizor. Ia spune-mi, cate emisiuni de maxima audienta s-au facut pe trecutul de securist al lui Basescu?

Majoritatea romanilor NU este informata. Majoritatea romanilor traieste la limita subzistentei. Din acest motiv, NICI NU SUNT MOTIVATI SA SE INFORMEZE. Dorinta de informare nu este prima pe lista nevoilor ce trebuie satisfacute si in niciun caz nu e inaintea foamei...

Nu poporul roman l-a votat pe basescu, ci doar un numar dintre ei. Ce nu intelegi este mecanismul de obtinere a voturilor. Stii ca edilii din majoritatea localitatilor trebuie sa obtina un anumit numar de voturi pentru partid, sub amenintarea retragerii sprijinului politic sau a diminuarii bugetului?

Majoritatea romanilor NU voteaza. Si chiar daca n-ar fi asa, daca procentul ar fi de 50%, tot nu-ti da tie dreptul sa spui despre toti romanii ca sunt prosti sau imbecili.

Iarasi dovedesti ca axioma ca a citi o carte nu inseamna ca o si intelegi. Eba, Oierul, vadim au cam acelasi public, aceeasi tinta. Si in niciun caz toti romanii.

Pai bai, cum esti tu gata sa mori oricand pentru poporul astia de prosti? E un non-sens. Asa zicea si Stalin: ca-si iubeste poporul, dar executa cate 100 pe zi...

Apropo: in ce partid este domnul patriciu - rompetrol? Dar domnul tariceanu? Ai idee unde este Mihai Lupoi? Iti spun eu: PNL.

Te rog, nu mai vorbi de credinta, ca habar n-ai. Intelege odata pentru totdeauna, BISERICA ORTODOXA este reprezentanta credinciosilor ortodoxi si pana cand nu se vor hotari sa schimbe asta, poate sa faca ce vrea.

Daca ai intelege ceva din credinta crestina, ai sti ca viata pe acest pamant este importanta doar prin apropierea de Dumnezeu, de viata vesnica. Asa ca daca vrei spitale si scoli, cearta-te cu laicii tai care fura in draci si creeaza legi pentru asta.

Robert Aeroth01.03.2011 08:33
Robert

Acum vreo 2 ani au facut astia din presa ceva statistica pentru a arata gradul de nepotism din fiecare partid si a reiesit ca la liberali nu exista asa ceva. Nu stiu daca a fost un studiu comandat de ei sau daca era o masura luata inainte de alegeri dar acolo asa era.

Raul mai mic, neraul mai mic, populatia tot ar fi putut sa voteze cu ei ca sa le dea peste bot psdistilor si pdlistilor.

Mihai

Pe basescu l-au votat peste 5 milioane de romani pentru ca i-a amenintat ca, daca nu iasa el, se vor intoarce comunistii la putere. Acum de ce te plangi ca face rahaturi din alea? Sa inteleg ca nu te asteptai sau ce?

Pe eba au votat-o romanii sa mearga la parlamentul european. Pe becalii si vadim la fel.

Si tu mai vii sa ne spui ca ce popor de oameni destepti, curajosi, nevinoati avem.

Romanii niciodata nu au facut rau, intotdeauna au fost buni, sunt nevinovati, puri, albi, imaculati, etc.

Treziti-va, ba, si mirositi rahatul, ca pute rau de tot!

Nu i-a amenintat nimeni stai cill, au votat pentru ca asa au vrut ei si pentru ca au fost prosti. Tu ai idee cati sustinatori base cunosc eu? Daca le zici ca base fura si e jigodie ba incearca sa o dea la intors si il apara de zici ca e un sfant, deci de-a dreptul unii sunt chiar fanatici cand e vb de base. Nu a fost nimeni amenintat, dimpotriva au fost motivati toti cu ulei, zahar chiar si bani.

Cat despre PNL iti aduc la informare ca este un partid aservit catorva grupuri de interese exemplul cel mai potrivit grupul tariceanu. PNL ca si PSD si PDL sunt construite in aceeasi maniera, grupuri de interes cu cate un smardoi pus pe facut bani in frunte, deh sa fie bine la toata lumea. Ai uitat cand guverna tariceanu? A fost unul din cei mai penibili prim-ministri, la vremea aia eu il consideram cel mai penibil. Dar uite ca a venit boc sia cazut tariceanu pe 2.

Mihai de acord cu tine pana la momentul "Te rog, nu mai vorbi de credinta, ca habar n-ai. Intelege odata pentru totdeauna, BISERICA ORTODOXA este reprezentanta credinciosilor ortodoxi si pana cand nu se vor hotari sa schimbe asta, poate sa faca ce vrea. "

Cum adica poate BOR sa faca ce vrea? Crezi ca mai suntem in evul mediu cand biserica detinea adevarul absolut si facea ce voia muschii ei? Nu prea cred ;)

Adrian01.03.2011 08:38
Adrian, m-am saturat de prostiile tale. Tu stii care e gradul de informare al romanului de rand? Ai idee macar? Sau tu crezi ca toti citesc o informatie din 5 surse?

O fi vina mea ca romanii se informeaza de pe bloguri si din auzite.

Tu esti marele destept care stia la momentul alegerilor totul despre candidati? Majoritatea romanilor se informeaza la alegeri de la televizor. Ia spune-mi, cate emisiuni de maxima audienta s-au facut pe trecutul de securist al lui Basescu?

Pai, in cazul asta, majoritatea romanilor sunt prosti. Pentru ca altcumva nu imi explic cum cineva poate spera sa obtina informatii obiective de la niste televiziuni platite chiar de candidati si care prezinta totul in functie de cati bani da unul si altul.

Eu unul nu m-am uitat la emisiunile cu basescu si nici la celelalte emisiuni din perioada alegerilor. Am vazut o singura dezbatere, cea dintre cei 3, in care Antonescu ii cerea lui Base sa explice de unde a avut fica-sa bani ca sa isi ia apartament.

A doua zi, dupa respectiva dezbatere, toata lumea discuta si spunea cat de nesimtit e Crin Antonescu ca s-a luat de familia lu' Base ca "asa ceva nu se face". Pai e vina mea ca romanii doar atat au inteles din dezbaterea aia?

E vina mea ca ei nu judeca un guvern dupa ceea ce s-a intamplat in cei 4 ani cat a fost la putere? E vina mea ca pentru ei exista doar televizorul?

Majoritatea romanilor NU este informata. Majoritatea romanilor traieste la limita subzistentei. Din acest motiv, NICI NU SUNT MOTIVATI SA SE INFORMEZE. Dorinta de informare nu este prima pe lista nevoilor ce trebuie satisfacute si in niciun caz nu e inaintea foamei...

Deci acum intelegi de ce le placea romanilor in comunism. Ai dracului nenorociti, nu?

Bai, e vina mea ca romanii sunt lenesi, ca se multumesc cu putin? Ce cu putin? Cu nimic. Ca ei cu asta se multumesc. Daca vor sa schimbare, sa actioneze. Nu sa tot astepte sa... vina americanii.

Nu poporul roman l-a votat pe basescu, ci doar un numar dintre ei. Ce nu intelegi este mecanismul de obtinere a voturilor. Stii ca edilii din majoritatea localitatilor trebuie sa obtina un anumit numar de voturi pentru partid, sub amenintarea retragerii sprijinului politic sau a diminuarii bugetului?

Pai nu toti romanii. Vreo 5 milioane si ceva au votat cu base, alte 5 milioane cu geoana. Deci cel putin 50% din romani sunt prosti rau de tot. Dar, hei, ei reprezinta majoritatea, asa ca noi, minoritatea, trebuie sa ne supunem.

Majoritatea romanilor NU voteaza. Si chiar daca n-ar fi asa, daca procentul ar fi de 50%, tot nu-ti da tie dreptul sa spui despre toti romanii ca sunt prosti sau imbecili.

Nici nu am zis de toti. Daca cauti ce am scris, vei vedea ca am spus ca majoritatea sunt prosti!

Iarasi dovedesti ca axioma ca a citi o carte nu inseamna ca o si intelegi. Eba, Oierul, vadim au cam acelasi public, aceeasi tinta. Si in niciun caz toti romanii.

Au cam acelasi public, da: romanii prosti!

Iar, cum am demonstrat mai sus, romanii prosti reprezinta majoritatea.

Pai bai, cum esti tu gata sa mori oricand pentru poporul astia de prosti? E un non-sens. Asa zicea si Stalin: ca-si iubeste poporul, dar executa cate 100 pe zi...

Am zis pentru tara, nu pentru popor. Daca vine vreun fraier sa fure o palma de pamant, il pleznesc.

Ce vrei acum? Sa imi pese de romanii care nu dau doi bani pe tara asta? Sa imi pese de aia care pleaca in strainatate si dupa 2 zile uita limba?

Sa imi pese de toti ratatii care fac mizerii peste tot pe unde merg, care strica tot, care isi bat joc de absolut tot ce gasesc in tara asta?

Eu nu traiesc in tara asta? Eu nu-i vad cu ochii mei cum se fura intre ei? Nu-i vad cu ochii mei cum arunca mizerii pe jos si cum apoi tot ei se plang ca e mizerie peste tot?

Bai, tu nu traiesti in Romania?!

in ce partid este domnul patriciu - rompetrol? Dar domnul tariceanu? Ai idee unde este Mihai Lupoi? Iti spun eu: PNL.

Ma bucur ca cuvintele domnului basescu au ajuns la tinta.

RObert

Normal ca si PNLul e murdar. Nici nu am pretins ca e curat. Dar care partid politic e curat? Care partid politic a fost vreodata in istoria omenirii curat?

Niciodata nu a fost asa si niciodata nu va fi asa.

Eu am zis ca trebuia votat pentru schimbare, tocmai ca sa nu ajunga la putere unul din celelalte 2 partide.

strezahuzum01.03.2011 08:47
În vremurile de prigoană comunista orice crestin incomod regimului risca să primească eticheta de "legionar" si să fie condamnat la ani grei de inchisoare.

Ce tampenie. Sa intelegem asadar ca daca erai ateu incomod regimului nu aveai de ce sa te temi ? Puteai sa faci orice ?

Nici Biserica din afara inchisorilor nu a fost cu adevarat in libertate, fiind obligată la compromisuri si la o pactizare silită cu regimul totalitar.

ROFL. "Obligata" ? "Pactizare silita" ? Naivitate fara margini sau minciuna nerusinata. BOR a sarit in barca celei de-a treia dictaturi romane (dupa ce binecuvantase si laudase dictatura lui Carol al II-lea si a lui Antonescu) a secolului XX de indata ce a avut ocazia si a trecut cu mult zel la oprimarea altor culte, in particular a greco-catolicilor. Doar o minoritate infima de preoti s-au opus direct sau indirect regimului comunist ; majoritatea ori au fost complet pasivi sau, in unele cazuri, au devenit informatori si agenti de nadejde ai securitatii. Cei inchisi sau asasinati au suferit pentru ca s-au opus regimului, NU doar pentru ca ar fi fost crestini ortodocsi.

Am sa relatez ceva cazuri concrete zilele urmatoare.

Daca exista un cult care sa poata sustine ca a fost persecutat pentru simpla existenta, e vorba de greco-catolici.

Robert Aeroth01.03.2011 08:50

Adriane la ultimele alegeri am scris **** Gigi pe buletinul de vot si asta o sa fac si la urmatoarele alegeri. Nu votez cu nimeni, asta e forma mea de prostest si la adresa partidelor si la adresa scarbei din pipera

App tu esti ca aia care votau cu psd sa numai iasa base sau ca aia care votau cu base sa nu iasa psd....acum vad ca a aparut o a 3 parte cu pnl sa nu iasa psd sau pdl....deci practic aceeasi mentalitate.

Mihai01.03.2011 08:50
Nu i-a amenintat nimeni stai cill, au votat pentru ca asa au vrut ei si pentru ca au fost prosti. Tu ai idee cati sustinatori base cunosc eu? Daca le zici ca base fura si e jigodie ba incearca sa o dea la intors si il apara de zici ca e un sfant, deci de-a dreptul unii sunt chiar fanatici cand e vb de base. Nu a fost nimeni amenintat, dimpotriva au fost motivati toti cu ulei, zahar chiar si bani.

Cat despre PNL iti aduc la informare ca este un partid aservit catorva grupuri de interese exemplul cel mai potrivit grupul tariceanu. PNL ca si PSD si PDL sunt construite in aceeasi maniera, grupuri de interes cu cate un smardoi pus pe facut bani in frunte, deh sa fie bine la toata lumea. Ai uitat cand guverna tariceanu? A fost unul din cei mai penibili prim-ministri, la vremea aia eu il consideram cel mai penibil. Dar uite ca a venit boc sia cazut tariceanu pe 2.

Mihai de acord cu tine pana la momentul "Te rog, nu mai vorbi de credinta, ca habar n-ai. Intelege odata pentru totdeauna, BISERICA ORTODOXA este reprezentanta credinciosilor ortodoxi si pana cand nu se vor hotari sa schimbe asta, poate sa faca ce vrea. "

Cum adica poate BOR sa faca ce vrea? Crezi ca mai suntem in evul mediu cand biserica detinea adevarul absolut si facea ce voia muschii ei? Nu prea cred ;)

Robert, normal ca nu ce vrea in sensul de facut ce vrea muschii ei :) Ma refeream in sensul in care, daca are o initiativa pe care o sprijina enoriasii, are tot dreptul s-o faca.

@stix, Adrian

Daca ati fost botezati crestini ortodocsi, inseamna ca ati primit drepturile si obligatiile ce le revin credinciosilor. Daca decideti ca nu credeti in ortodoxie, sunteti liberi s-o faceti. Dar, aceleasi reguli va obliga sa renuntati la calitatea de crestini ortodocsi prin excomunicare.

Daca puteti argumenta ca ati fost botezati fara voia voastra, acum cand sunteti maturi si puteti alege, cu constiinta impacata trebuie sa renuntati la calitatea de crestin ortodox. Deci, ce va opreste?

Va e rusine? Jena? Frica?

Intrebati orice preot: daca nu vreti sa mai fiti ortodoxi, cereti sa fiti excomunicati din randul Bisericii. Haideti, macar asa veti avea legitimitate cand urlati pe-aici ca sunteti atei.

In rest...numai vorbe.

Adrian01.03.2011 09:00
Daca ati fost botezati crestini ortodocsi, inseamna ca ati primit drepturile si obligatiile ce le revin credinciosilor. Daca decideti ca nu credeti in ortodoxie, sunteti liberi s-o faceti. Dar, aceleasi reguli va obliga sa renuntati la calitatea de crestini ortodocsi prin excomunicare.

Gresesti daca tu crezi ca pe mine ma obliga cineva sau ceva.

Daca puteti argumenta ca ati fost botezati fara voia voastra, acum cand sunteti maturi si puteti alege, cu constiinta impacata trebuie sa renuntati la calitatea de crestin ortodox. Deci, ce va opreste?

Va e rusine? Jena? Frica?

Si cum fac asta? Ma duc sa iau certificat de la primarie?

La 15 ani, cand m-am dus sa ma inscriu la liceu, m-au intrebat acolo ce religie am. Le-am zis ca sunt crestin. S-au uitat urat la mine si apoi au ras.

De atunci, cand ma intreaba cineva ce religie am, le spun ca sunt Jedi.

Macar sa stea un pic pe ganduri inainte sa rada.

Intrebati orice preot: daca nu vreti sa mai fiti ortodoxi, cereti sa fiti excomunicati din randul Bisericii. Haideti, macar asa veti avea legitimitate cand urlati pe-aici ca sunteti atei.

Nici n-am zis ca sunt ateu. Asta e o trasatura pe care voi mi-ati atribuit-o pentru ca nu sunt ca voi. La fel cum m-ati facut comunist si evreu. Eu cred in Dumnezeu, nu cred in religie.

Mihai01.03.2011 09:10
Ce tampenie. Sa intelegem asadar ca daca erai ateu incomod regimului nu aveai de ce sa te temi ? Puteai sa faci orice ?

ROFL. "Obligata" ? "Pactizare silita" ? Naivitate fara margini sau minciuna nerusinata. BOR a sarit in barca celei de-a treia dictaturi romane (dupa ce binecuvantase si laudase dictatura lui Carol al II-lea si a lui Antonescu) a secolului XX de indata ce a avut ocazia si a trecut cu mult zel la oprimarea altor culte, in particular a greco-catolicilor. Doar o minoritate infima de preoti s-au opus direct sau indirect regimului comunist ; majoritatea ori au fost complet pasivi sau, in unele cazuri, au devenit informatori si agenti de nadejde ai securitatii. Cei inchisi sau asasinati au suferit pentru ca s-au opus regimului, NU doar pentru ca ar fi fost crestini ortodocsi.

Am sa relatez ceva cazuri concrete zilele urmatoare.

Daca exista un cult care sa poata sustine ca a fost persecutat pentru simpla existenta, e vorba de greco-catolici.

pai regimul de atunci insemna oprimarea Bisericii, deci preotii care s-au opus regimului, practic au luptat pentru calitatea lor de crestini-ortodocsi....

Stai putin: spui ca Biserica a sarit din barca lui Carol in barca comunistilor. La care Biserica te referi? Ca eu stiu ca regimul lui Carol a persecutat o multime de preoti care sustineau Miscarea Legionara sau erau chiar membri. Deci practic, Biserica isi persecuta proprii membri!

E absurd. Nu Biserica Ortodoxa a sustinut regimul comunist, ci anumite persoane. E normal ca oameni care apartineau, formal de Biserica Ortodoxa( gen stix sau Adrian) sa fie folositi de regim contra celorlalte culte. Erau cei mai multi, iar greco-catolicii aveau un statut special, apartinand de Roma, deci de Occident.

Era in interesul urss sa para ca greco-catolicii sunt suprimati pe motive religioase de catre "rivalii" ortodocsi decat pe motive de opresiune de ocupantul care colabora, formal cu vestul.

Daca spui ca Biserica Ortodoxa a colaborat cu comunismul e ca si cum ai spune ca tot neamul evreiesc e comunist. Ceea ce am convenit pe-aici ca nu-i adevarat.

Gresesti daca tu crezi ca pe mine ma obliga cineva sau ceva.

Si cum fac asta? Ma duc sa iau certificat de la primarie?

La 15 ani, cand m-am dus sa ma inscriu la liceu, m-au intrebat acolo ce religie am. Le-am zis ca sunt crestin. S-au uitat urat la mine si apoi au ras.

De atunci, cand ma intreaba cineva ce religie am, le spun ca sunt Jedi.

Macar sa stea un pic pe ganduri inainte sa rada.

Nici n-am zis ca sunt ateu. Asta e o trasatura pe care voi mi-ati atribuit-o pentru ca nu sunt ca voi. La fel cum m-ati facut comunist si evreu. Eu cred in Dumnezeu, nu cred in religie.

Nu te obliga nimic? Atunci de ce nu te duci sa dai in cap tuturor "becalistilor"? Ca te opreste credinta crestina? Sau legea?

de ce nu treci pe rosu? Dar tu nu esti "robul nimanui"...

Adrian01.03.2011 09:20
E absurd. Nu Biserica Ortodoxa a sustinut regimul comunist, ci anumite persoane. E normal ca oameni care apartineau, formal de Biserica Ortodoxa( gen stix sau Adrian) sa fie folositi de regim contra celorlalte culte. Erau cei mai multi, iar greco-catolicii aveau un statut special, apartinand de Roma, deci de Occident.

Ahahahahha!

Cine m-a folosit pe mine impotriva carui cult? :)

Atunci de ce nu te duci sa dai in cap tuturor "becalistilor"?

Stii tu ca nu am dat?

Ce sa fac acum? Sa pornesc in cruciada ca sa ii omor pe toti becalistii? Ajuta asta cu ceva Steaua?

Eu cu ce ma aleg din asta?

de ce nu treci pe rosu?

Pentru ca nu vreau sa mor. Tu probabil ca nu ai carnet de conducere dar nu e problema, ca te informez eu. Cand pietonii au rosu, de obicei masinile au verde. Cand masinile au verde, de obicei merg. Cand masinile merg si tu te arunci in fata lor, de obicei mori.

Acum intelegi de ce nu trec eu pe rosu?

Mihai01.03.2011 09:28
Ahahahahha!

Cine m-a folosit pe mine impotriva carui cult? :)

Stii tu ca nu am dat?

Ce sa fac acum? Sa pornesc in cruciada ca sa ii omor pe toti becalistii? Ajuta asta cu ceva Steaua?

Eu cu ce ma aleg din asta?

Pentru ca nu vreau sa mor. Tu probabil ca nu ai carnet de conducere dar nu e problema, ca te informez eu. Cand pietonii au rosu, de obicei masinile au verde. Cand masinile au verde, de obicei merg. Cand masinile merg si tu te arunci in fata lor, de obicei mori.

Acum intelegi de ce nu trec eu pe rosu?

:)

Deci esti sclavul instinctelor... Al celui de supravietuire in principal. Bun. Dar tu nu esti sclavul nimanui... Dar daca nu vine nicio masina si e rosu, ce faci? Treci?

Vezi de ce nu intelegi tu crestinismul?

Adrian01.03.2011 09:40
Deci esti sclavul instinctelor... Al celui de supravietuire in principal. Bun. Dar tu nu esti sclavul nimanui... Dar daca nu vine nicio masina si e rosu, ce faci? Treci?

Avand in vedere ca trec de multe ori prin locuri nepermise, eu zic ca as trece si pe rosu. Dar, ma rog, asta nu e cel mai bun exemplu, cred eu, pentru a arata tu ca eu sunt controlat de cineva.

Iar faza cu instinctele e slabuta rau. Instinctele alea nu sunt cumva ale mele? Sau ce? Sunt ale tale si nu stiu eu?

Vezi de ce nu intelegi tu crestinismul?

Sa inteleg ca tu nu treci pe rosu pentru ca te opreste religia?

Robert Aeroth01.03.2011 09:42

Ne-am abatut tare mult de la subiect :steag_sah_mic:

«1626364656670»