@ Adrian: Da' nu conteaza.
In caz ca nu ati aflat pana acum, Antonescu a salvat multi evrei, mai ales pe acei evrei care erau oameni de valoare, de care stia ca are nevoie, ca il pot ajuta, ca pot ajuta tara.
Sa inteleg ca ai aflat de pe bloguri ca Ion Antonescu a salvat peste 300 000 de evrei de la moarte ca asa ceva nu vezi scris in vreo carte de istorie de pe bancile scolii romanesti iar asa ceva nu ai sa auzi de la Stautul acutual "pur romanesc"???? Apropo, stiai ca Antonescu dupa ce a fost achitat de acuzatia de "crime impotriva umanitatii" de statul roman, umanitatea fiind reprezentata de comunisti, a fost reacuzat in urma unor presiuni externe, ca de, cum sa fie o tara acuzata de holocaust cand cel mai mare criminal al neamului romanesc este achitat??? Te las pe tine sa ghicesti de ce nationalitate sunt acei factori externi.
De nu stiu cate ori am postat faptul asta, dar na....vad ca ce-ti convine si tie accepti si nu incepi cu faze de doi lei ca":"copiati de pe bloguri fasciste, etc, etc..."
Legat de holocaustul romanesc care ne este bagat pe gat cu pumnii, picioarele.
Imediat dupa 89 la TVR, liderul comunitatii evreiesti din Romania si-a exprimat multumirea in fata romanilor pentru ca nu au participat la exterminarea evreilor dupa planurile lui Hitler, mai mult, i-au si salvat pe capete tocmai datorita lui Ion Antonescu.
Dar na, daca Romania nu mai apartine de mult romanilor, am devenit si acuzati de holocaust si cu monument dedicat holocaustului DAR FARA UN MONUMENT DEDICAT MARTIRILOR DE LA PITESTI, fara un monument dedicat martirilor de la AIUD, GHERLA, JILAVA, Canal, si cu unul dintre cei mai mari romani acuzat de crime impotriva umanitatii. Daca cineva dorea la momentul cand s-a aruncat cu acuzatia de holocaust, se cauta in arhiva TVR-ului si se facea LUMINA, plus alte dovezi care arata ca la noi nu a fost holocaust. Daca mai pui ca acum un an sau doi, presedintele israelului de astazi ne-a multumit pentru ce am facut pentru evrei in cel de Al Doilea Razboi Mondial rezlizezi ca ceva e putred la mijloc, si PUTE RAU. Curat tara condusa de ROMANI ADEVARATI!
Esti orb?????? Chiar nu rezoneaza nimic in capul tau????
Apropo, ai sa vezi pe toate "blogurile" legionare cum oamenii aia apreciaza lupta lui Antonescu contra comunismului. Au de reprosat numai atitudinea sa fata de Legiune dupa ce a acceptat sa guverneze impreuna cu Legiunea. Ca simplu roman caruia i-a fost data sa descopere raul facut de comunisti (asta facand-o in urma unor adevarate acte de cercetare, parca mi-as face doctoratul in istorie cand toata informatia stransa pana acum TREBUIE SA FACA PARTE DIN CARTEA OFICIALA DE ISTORIE A MINISTERULUI INVATAMANTULUI DIN Romania) NU POT SA INTELEG cum Antonescu a preferat sa renunte la in jur sau peste un milion de romani gata oricand sa moara pentru tara impotriva pericolului absolut, ciuma rosie, pentru ce, de ce????
Tu stii ca sub administratia lui Antonescu au fost inchisi o multime de copii cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani, dupa care au fost preluati ca din oala de comunisti??? Oamenii aia au petrecut peste 20 de ani de puscarie, iar cand zici puscarie, zici iadul pe pamant, dar banuiesc ca esti la curent cu odiosul fenomen Pitesti, urmat de Aiud, Gherla, Canal, daca nu iti recomand cu caldura bloguri de unde ai sa inveti ce comunistii de astazi care conduc Romania NU VOR SA AFLAM, o da, e adevarat. desi imi aduc aminte ca ai tipat ca din gura de sarpe ca "s-o terminam cu prostiile, comunismul a murit", ca si cum daca nu te-ai spalat de trei saptamani, in cazul multora de cam 60 de ani (cazul lui ilici), dar ti-ai pus costum Armani, gata domn-le nu mai puti.
Acesti copii aveau ca singura vina apartenenta la Fratiile de Cruce. Din Fratiile de Cruce faceau parte DOAR CEI MAI BUNI DIN FIECARE CLASA de scoala generala sau liceu, cu cel mai bun caracter, cele mai bune calitati morale. Dar dupa modul tau de judecare al fenomenului legionar, ai sters pe jos cu unii dintre cele mai mari personalitati ale istoriei Romaniei, oameni ca Mircea Eliade, Constantin Noica, Emil Cioran, George Manu, Ion Caraion, Radu Gyr, Valeriu Gafencu, etc. nu-mi vin in minte toate personalitatile. Tu chiar crezi ca genii ca Mircea Eliade, Constantin Noica sau Cioran erau tampiti???
Ca sa intelegi Miscarea Legionara trebuie sa ai un anumit fond sufletesc, un nivel anume al credintei in Dumnezeu si o viziune aparte asupra valorilor neamului romanesc. Din pacate e fix cum a spus Ilie Tudor intr-un interviu acordat, reproduc doar ideea: "mai oameni buni, lumea de astazi nu poate intelege Miscarea Legionara, ideea de sacrificiu, credinta in Dumenzeu pana la moarte in contextul actual al Romaniei"(n.m. Romania de astazi, creatie comunista)
Se tot chinuie Mihai prin tot ceea ce posteaza sa explice care era viziunea Miscarii Legionare, ca ii interesa mai intai trasnformarea launtrica a fiecaruia - in cuiburile legionare se practica asa zisa spovedanie comuna in cadrul caruia fiecare se confensa in fata tuturor cu privire la tot ce a gandit de rau de unul sau de altul, de prietenul sau cel mai bun, etc., prin aceasta urmarindu-se crearea unor legaturi de nedistrus intre membrii Legiunii. , dar o tii intr-una, criminalii in sus, criminalii in joc. Aceste legaturi au putut fi distruse NUMAI SI NUMAI de odiosul experiment de la Pitesti, unde, fix cum exclamau cei care au pus in practica experimentul grotesc, "din beton sa fiti si va inmuiem, nu aveti cum sa rezistati". Chiar si asa au fost oameni care au rezistat, cum? Au ales sa fie torturati pana la nebunie sau au avut norocul ca in timpul torturilor controlate diabolic (experimentul nu urmarea moartea dusmanilor poporului, nici dreptul la moarte nu-l aveau), sa fie loviti mortal.
In jur de 600 de studenti au trecut prin experimentul Pitesti si peste un milion de romani au fost inchisi de comunisti in toate psucariile comuniste, romani unul si unul, varfurile clasei sociale din care faceau parte, tarani, profesori, oameni de cultura, etc.
Din cei 600 de studenti alesi ca si cobai, cu mici exeptii toti au fost LEGIONARI. Principiul a fost urmatorul: daca nici legionarii care erau caracteriziti de o credinta puternica in Dumenzeu si in tara nu puteau rezista diabolicului plan de dsitrugere a omului, atunci nimeni nu va rezista. Doar credinta in Dumeneu si Iisus Hristos i-a tinut pe oamenii aia in viata.
Vezi ca de curand a fost lansat filmul Demascarea in care supravietuitorii de atunci isi povestesc drama. Ai sa vezi batrani, adevaratii eroi si martiri ai neamului, adevarati luptatori anticomunisti, ca si cei din munti, care nu au primit din partea Statului pe care tu-l crezi condus de romani, care isi povestesc supliciile: trei saptamani la rand au trebuit sa-si manance fecalele, TREI SPATAMANI, asta fiind un exemplu din iadul dezlantuit la Pitesti.
Au oamenii astia vreun monument, organizeaza vreo scoala romanesca excursii la Pitesti, Aiud, etc. asa cum fac scolile poloneze pentru a nu-si uita mortii si pentru a-si cunoaste adevaratii martiri si eroi ai neamului???
Ma repet, chiar nu rezoneaza nimic in capul tau??? Chiar nu poti vedea ca CEVA PUTE cu tot ce se intampla cu noi?????
@ Adrian: Nu de prost a scos el Miscarea Legionara de la putere.
Asta numai Ion Antonescu stie de ce a facut-o dar in final a regretat, din pacate ca multi alti romani implicati in procesul de conducere al Romaniei Interbelice, cand era prea tarziu, cand era deja intemnitat si cu soarte deja scrisa. In puscarie la Jilava, cand isi astepta moartea, DOAR TINERII LEGIONARI AU FOST LANGA EL si i-au spus o vorba buna, de incurajare. In acel moment a avut o revelatie si si-a cerut iertare, prea tarziu.
Toata clasa politica romanesca a fost OARBA la pericolul pe care-l reprezenta ciuma rosie care se raspandea cu viteza lumnii. Cand Corneliu Codreanu a incercat sa-i avertizeze s-a intamplat fix cum a scris Constantin Noica ceva mai devreme in randurile postate de Mihai, au ramas ORBITI de preucuparile lor marunte, cand tara ardea.
La fel de orbi au ramas si la incercarile disperate ale lui Ion Antonescu imediat dupa Unire de a pregati Armata Romana de viitoare conflicte cu ciuma rosie. Ca mai tot timpul, erau preocupati cu furatul si imbuibarea proprie, la fel ca si astazi.
Iti recomand sa te uti la Memorialul Durerii la episodul dedicat lui Iuliu Maniu sau partidelor politice din Romania distruse de comunisti. Sa-i vezi cum saracii incercau sa se apere cu argumente normale in timpul unui proces anormal inscenat de comunisti doar de fatada, sentinetele lor fiind, ca de fiecare data, decise de mult. Ti se face mila de ei, mai ales sa vezi un om ca Iuliu Maniu cum incearca sa se explice in fata criminalilor neamului romanesc, dar intr-un fle sau altul si-au facut-o cu mana lor.
@ Adrian: Dar nu are rost sa mai discutam. Ca doar ni s-a spus ca el a colaborat cu comunistii atunci cand i-a dat jos pe legionari.
Aici aplici iar tactica cititului pe diagonala sau a numai ce vrei tu sa vezi, caracteristic tie.
Eu am pus aici acel articol preluat de pe site-ul Fundatiei George Manu. Inainte de asta mi-am exprimat buimacirea, surprinderea peste masura avand in vedere respectul si aprecierea pe care o port Maresalului, dar na, daca vezi numai ce vrei tu. Am scris ca daca este adevarat nu am nici o explicatie la presupusul gest al Maresalului, singura explicatie gasita de mine, IN CAZUL CA GESTUL A FOST REAL, fiind pierderea ratiunii in numele nu stiu a ce, a setei de putere, a habar nu am ce, numai el a stiut, iar de regretat a regretat prea tarziu.
Ma repet, avand in vedere contextul Romaniei de atunci cand pericolul rosu era din ce in ce mai aproape, telul ambelor parti fiind binele tarii, personal nu gasesc nici o explicatie logica la renuntarea la in jur sau mai mult de 1 000 000 de romani gata de moarte pentru tara, la inchiderea copiilor in puscarii unde erau infometati, batuti doar pentru faceau parte din Fratiile de Cruce, trimiterea pe front tinerilor legionari in PRIMA LINIE care garanta moarte sigura ca apoi supravietuitorii sa fie aruncati din nou in inchisoare desi li se promisese eliberarea. Li s-a dat in mod marsav "sansa"sa lupte pentru tara "cum ,nu vreti sa luptati pentru tara?", daca se lepadau de Legiune, etc, etc.
Inca sper ca Antoenscu nu era la curent cu toate aceste practici antiromanesti. Numai el stie.
Vezi ca pe topicul dedicat comunismului in Romania, tot eu am postat scrisoarea adresata de Maresal lui I.C. Bratianu in care Ion Antonescu face lumina in multe privinte asupra clasei politice de la noi si in care explica clar de ce Romania nu putea iesi din razboi asa cum urlau marii curajosi ai politicii romaneste atarnate ca si acum altor interese dar numai ale romanilor nu.
Dar na, citeste in continuare numai ce-ti place si cauta in continuare sa afli adevarul de la cei care nu vor sa-l afli, si-l vei afla cu siguranta!