MoWeed
Daca tu imi arati unde am scris asta, iti fac un sex oral.Ca tu nu ai inteles absolut nimic din ce am scris eu acolo este alta treaba. N-o sa-ti mai explic a mia oara cum a stat treaba.
Ramai cu ideeile tale fixe.
Nu, frate, ca tu nu stii ce vrei sa spui, asta e altceva. Ai vrut sa zici ca a bagat frica in ei(frica!!!) si i-a facut sa nu aibe incredere unul in celalalt din cauza securiatii and such dar te-ai ambalat si te-ai bagat in rahaturi inutile. Te-ai apucat sa vorbesti despre pile la partid si vanzatoare si nu mai stiu eu ce.
Ti-am zis, du-te la orice profesor de economie si spune-i exact ce ai scris acolo. Daca scapi fara sa rada de tine in ultimul hal, eu iti fac sex oral!
Corect, nu comunistii sunt vinovati de tot raul din lume. Dar noi nu discutam despre tot raul din lume, noi discutam despre niste lucruri concrete de care se fac vinovati comunistii
Bai. Discutia a ajuns la comunism de la incercarea voastra de a justifica crimele facute de regimul Antonescu.
Iti mai aduci aminte? De la "comportamentul general al evreilor din Romania" la "centre de reeducare de la Pitesti, Aiud, etc", la Paul Goma.
Noi nu discutam despre lucruri concrete de care se fac vinovati comunistii. Noi discutam despre lucruri concrete de care se fac vinovati antonescu si legionarii. Numai ca, paranoia asta a voastra, imediat a facut ca subiectul sa devieze la "cea mai neagra perioada din istoria Romaniei", nu?
Motivele ti le-am scris mai sus.Eu nu am scris nimic despre Miscarea Legionara pentru ca, recunosc, nu sunt foarte documentat in acest domeniu. Unde am facut eu propaganda legionara? Arata-mi tu unde!
Nu e problema ca dezbati anumite subiecte, eu chiar consider ca pentru o dezbatere sanatoasa este nevoie de oameni cu pareri cat mai diferite. Dar de oameni documentati si capabili sa poarte un dialog corect. Si nu este corect sa zici ca tot ce ti-au oferit interlocutarii tai ca bibliografie(fie ca e vorba de site-uri si carti) este subiectiv, fascist, trunchiat. Asta in timp ce dai crezare unor documente ale PCR...
Cum nu discutam despre legionari Caline? Pai, cei pe care ii aperi, mi-au oferit doar bibliografie legionara sau anticomunista. De ce nu au adus nimic obiectiv? Normal ca vorbim despre legionari in momentul in care incepem discutia cu "comunismul e cel mai mare rau si singurul rau"
Daca asta nu e mentalitate legionara, nu stiu ce e. Unde este obiectivitatea?
Eu am fost dispus sa ascult ce ziceti voi. De aceea am si pus intrebari. Am pus intrebari pentru ca vreau sa inteleg. Daca vi se pare prea greu sa raspundeti, lasati pe altcineva care poate. Cum ai zis si tu, poate nu sunteti destul de documentati in domeniu.
Nu am trecut deloc. E o adevarata placere sa dezbati cu streazahuzum sau Alexandru H., oameni care, desi au pareri opuse cu ale mele incearca sa se argumenteze si nu raspund argumentelor mele cu intrebari, ci cu contraargumente. Nu ofera scenarii fantasmagorice, nu neaga absolut tot ce zicem noi pe motiv de "propaganda legionara". Plus ca amandoi ofera exemple concrete de documente sau carti si dau impresia generala ca totusi stiu despre ce vorbesc
Ai trecut, Caline, ai trecut. Pentru ca eu nu m-am referit la cei doi cand am vorbit despre aia. M-am referit la ce a scris LDS chiar la inceputul acestui topic. S-a trecut foarte repede cu vederea pentru ca nimeni nu vrea sa recunoasca ca si in comunism a fost bine si ca ideea de "comunismul = cel mai mare si singurul rau" e falsa.
LRP
Pe de alta parte nu a spus nimeni ca soldatul transilvanean nu a facut un act de curaj prin dezertare
Prietene, chiar tu ai spus asta intr-un post de mai sus. Ia uita-te sa vezi cum ai scris ca ceea ce au facut transilvanenii a fost insignifiant.
Vezi ca oamenii aia au spus asta, tu nu ai auzit de Piata Universitatii, de Mineriade, oamenii aceia exact asta spuneau si multe personalitati s-au raliat la mesajul lor.
Incerci sa fii amuzant sau ce? Ca nu m-am prins. Cum au spus mah? Ce au incercat? I-a durut fix in cur. Aia a fost. S-au trezit dupa 10-20 de ani sa scrie si ei niste carti ca sa se dea mari ca sunt anticomunisti, daca tot e la moda sa fii anticomunist.
Ce au facut baietii astia dupa 89? N-au facut nimic. I-a oprit cineva? Nu. Ca, daca ii oprea, acum spuneau. Dar nu au spus nimic. Nu am auzit pe nimeni sa zica "voiam sa vin sa spun tuturor ca x e un mare comunist dar iliescu a dat ordin sa nu mi se dea voie sa vorbesc".
Sunteti baieti destepti. Nu vi se pare ca unele materiale apar fix cand trebuie ca sa bage in populatie frica de comunisti?
Eu unul inca astept sa imi spui de ce l-au votat oamenii pe base.
Si in plus de asta, Armata romana era decisa sa continue razboiul indiferent cat de mari erau pierderile si chiar daca nu ar fi dezertat vreun soldat din imperiu.
Iarai dai dovada de lipsa de cunostinte. Cat de hotarata era Armata romana a continue razboiu? Ia zi-ne. Erau nervosi rau... stateau sa sparga tot, nu?
Eu nu ma stiu asa de bine la date. De aia si folosesc googleul care il supara pe Marius. Asa ca, o sa te rog pe tine sa imi spui cand au facut romanii pace cu puterile centrale si in ce zi au reintrat in razboi. Ca doar erau hotarati sa continue razboiul. De hotarati, or fi fost ei. Dar de putut, canci!
Noroc ca au castigat altii razboiul pentru noi.
Tu chiar te faci ca nu intelegi, tu esti incapabil sa faci diferenta intre acte izolate si ceva organizat! fraza de mai sus spune totul.
Ceva organizat?
Da' ce voiai prietene, sa faca baietii liste pe care sa se treaca toti cei ce voiau sa dezerteze?
Bai, astea parca sunt din povestile cu Svejk, pe cuvantul meu. Auzi, nu a fost ceva organizat. Pai normal ca nu a fost bah! Ca nu putea sa fie! Esti nebun? Cum sa presupui asa ceva? Intr-o transilvanie ocupata de Armata inamica tu voiai ca astia sa se organizeze pentru a dezerta si pentru a trada?
Tu nu vrei sa intelegi ca Unirea transilvaniei cu Romania era hotarata inca din 1916, indiferent daca dadea ala declaratia aia sa nu, e simplu daca razboiul se termina favorabil Romaniei si Antantei Transilvania revenea Romaniei, fara alte comentarii. Sua nu a avut un rol foarte mare la negocierile de la Versailles pt ca Franta a fost statul care conducea lucrarile, avea cei mai multi reprezentati, experti etc. Declaratia aia a avut importanta ei dar in cazul Romaniei a fost nula, din ce motive ti-am mai spus de 10 ori pana acum.
Serios? Eu zic ca tu habar nu ai. Eu zic ca Unirea Tranislvaniei cu Romania a fost decisa de transilvaneni, la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia. Iti arat si sala daca vrei, sa vezi unde au semnat actul Unirii. Daca aia se razgandeau atunci si ziceau ca sa se uneasca cu Serbia, ciuciu unire!
Tu vorbesti de parca trupele romanesti au inaintat pana la viena. bai, baiatule, repet, pune mana pe o carte de istorie.
Daca nu zicea Wilson ce zicea, alta era treaba.
haaa, ce replica geniala. Daca ai ajuns tu sa imi spun sa pun mana pe cartea de istorie e grava treaba. Daca as fi baiat rau ti-as spune ca atunci cand mie imi predau mari ofiteri romani, profesori universitati, cand cautam documente despre istoria Romaniei in arhivele din strainatate tu o asteptai pe diriga sa semneze cecul sa scoti alocatia, dar ca sa vezi ca nu sunt asa nu spun.
Daca cei care ti-au predat tie istorie sunt tot cei care ti-au bagat in cap ideea cum ca "hitler era un om de onoare", e destul de clar cam ce pregatire au respectivii si, deci, ce pregatire ai tu. Dar, continua!
Te rugam. Pana acum ti-ai dat destul de des cu degetele in ochi. Nu te opri acum.
"Hitler era om de onoare", "Transilvanenii nu au participat la cele 2 razboaie". "Daca transilvania nu voia, Romania tot se unea cu ea". Mie mi se par astea senzationale, de Dan diaconescu in direct, pe cuvant. Felicitari mareului istoric!
Deci lds este sursa adevarului, prin postarea lui a reusit sa clarifice totul, a facut lumina in toate! daca nu scria el frazele alea noi eram condamnati sa traim cu idei tampite.
Nu e sursa adevarului. E doar singurul care a scris obiectiv aici si foarte corect. Numai ca e normal sa fie luat la misto de un baiat expert in istorie ca si tine.
Ia, asta imi place mie cel mai mult:
Alexandru,
nu are rost sa discut/am despre versailles si ce a insemnat/ce s-a intamplat acolo. Pe scurt, pt noi punctele lui wilson nu reprezinta mare branza, deja popoarele, natiunile asuprite din imperii isi hotarasera soarta inainte de a veni wilson cu declaratia lui, adica romanii, polonezii, cheni si iugoslavii se stia cam dinainte de razboi ca se vor uni/forma state nationale inate de wilson (in cazul in care antanta va castiga).
Senzational!
Deci, ba! Unirea era planificata inca dinaintea razboiului. Se stia, era clar cine ce si cum.
S-au intalnit baietii prin 1910, au zi "pac pac, incepem un razboi, ii rupem pe micuti si facem state nationale". Ei stiau dinainte rezultatul razboiului.
Si, cum romanii au inaintat cu trupele pana la berlin, ei, ca trupe cuceritoare, si-au cerut drepturile la niste teritorii.
Senzational ce scrie acest mare istoric!
Bai, marele istoric al lui peste, iti mai zic o data, sfat prietenesc: PUNE DRACULUI MANA PE O CARTE DE ISTORIE SI NU MAI VORBI DIN IMPRESII!!!
Cum sa zici bai ca Wilson nu a avut nici un rol si ca totul a fost prestabilit? Tu ai creier in cap?
Bai, copile, Basarabia era pamant rusesc si rusia era in antanta. S-o fi dus Romania la negocieri cu bomba atomica de au reusit sa primeasca de la rusi Basarabia.
Basarabia, Bucovina si Transilvania s-au unit cu Romania datorita lui Wilson!
Si vine si imi spune ca totul era prestabilit... PENIBIL!