Ca sa clarificam niste lucruri:
1. In 2000, tocmai in sensul eliberarii jucatorilor de sub posibilitatea de a pleca oricand, deturnand astfel strategia de performanta a clubului, Gigi Becali, la sfatul, sub influenta si controlul creierului Piturca impunea ca principiu de existenta la Steaua, desfiintarea clauzelor de reziliere.
Tin minte perfect si acum, ca le-a dat celor doi, Miu si Danciulescu, in contul a 65 de mii de dolari, pentru a accepta desfiintarea clauzelor, cate un teren in Pipera. Astia s-au sfatuit cu impresarul lor, Giovani, care le-a dat unda verde, spunandu-le ca, intradevar, terenurile respective valoreaza atat, si chiar mai mult . Deasemenea tin perfect minte ca, in timp ce Danciulescu si-a pastrat terenul( care azi valoreaza de cel putin 15 ori mai mult), Miu l-a vandut la cateva zile, desi fusese avertizat de Gigi ca valoarea sa va creste mult. Pierde astfel vreo jumatate de milion de euro-minim- si confirma, inca odata ca n-are prea multa minte. Danciulescu are azi un patrimoniu cu 5-600 mii de euro in plus fata de Miu, care are in plus fata de Danciulescu, amintirea unui Porsche de100 de mii, care azi face vreo 10 mii, in care ii facea muia o zdreanta de 20 de para` noaptea. Asta e diferenta dintre cei doi.
2. Ultimul fotbalist care a plecat dela Steaua ca urmare a activarii clauzei a fost Lutu, pentru 1.2 milioane.
3. Miu a plecat dela Steaua, dupa cum, cu Gurita lui marturiseste: "Eu am plecat de la Steaua nu in cele mai frumoase conditii pentru ca nu am vrut sa imi mai prelungesc contractul. Poate am gresit ca eram si tanar atunci, in acea perioada. Steaua a mers mai departe si fara mine, si o sa mearga si fara alti jucatori"- 10 sept. 2008, pentru Sport.ro.
Danciulescu a plecat din doua motive:Piturca nu mai avea incredere in el, dupa un an de rahat, si oferta financiara a fost generoasa: 350 de mii erau ceva bani. Istoria o va retine, insa, ca una din cele mai mari greseli ale lui Piturca si unul din marile esecuri ale Stelei, in ce priveste renuntarea la un asa jucator.
4. @ 1on
Ca sa aiba la ce contribui cei mentionati, a trebuit ca Piturca sa duca o lupta dura, solitara, impotriva unui sistem intreg. Cea mai mare tara a fotbalului romanesc era ca pleaca jucatorii. Numai de asta se vorbea:Domne, tineti jucatorii.
Cat il blamam azi pe cioban, trebuie sa-i recunoastem meritul de a-l fi ascultat pe Piturca( foarte probabil pentru ca intuia ca principiile lui sunt corecte, si o sa-i profite pe viitor).
Daca nu era Piturca, care sa spuna Stop! in incercarea de a construi o alta mare echipa, modernizarea fotbalului romanesca ar fi intarziat mult.
Olaroiu, Zenga, Protasov, Mucescu, au venit cand se identificase jungla, se dadusera lupte sangeroase cu salbaticii, murisera oameni din cauza bolilor si a atacurilor animalelor, se defrisase, au destelenit,a fost pusa cale ferata, s-au construit drumuri, a fost adusa canalizare, curent, au facut scoli si spitale si normal ca ei au venit si au facut zgarie-norii. Dar meritul faptului ca acolo, in conditiile alea sunt acum zgarie-nori si e civilizatie ii apartine, dupa parerea mea, lui Piturca. Ceilalti au meritele lor incontestabile, dar trebuie interpretate in alta lumina. Nu acum, ca o lungim degeaba.