Ia uita-te matale la armatele straine sa vezi ce profit frumos scot din diferite tranzactii. De la inventii la terenuri. Uita-te.Nu stiu de unde ai scos-o asta cu "Armata e altceva si nu are legatua cu capitalismul". In era in care cele mai frumoase si banoase contracte tin de apararea nationala, tu te-ai trezit sa spui ca Armata nu e interesata de bani.
vezi ca imi atribui fraze pe care eu nu le-am spus niciodata, asta tu ai scos-o de la tine incecand sa ma pui in dificultate, ori daca tu asta vrei sa intelegi atunci inseamna ca ai o problema din moment ce ii pui in carca unui om ceva ce el nu a afirmat niciodata.
In caz ca nu ai auzit, 50% din banii aia se duc la CSA, pentru a finanta o "unitate militara" slab finantata.
Stiu ca iti place sa te dai destept dar mai bine nu o faceai in subiectul asta.
E ca aia cu "Germania nu voia ca Turcia sa intre in razboi de partea ei". Asta desi ii tot trimitea "cadouri". Cadourile alea erau militare bai!
in primul rand iarasi o dai pe partea de istorie militara si istoria Germaniei unde stim cu totii ce pregatire ai. Ti-am mai spus, dupa 1943 turcia din punct de vedere militar pentru Germania era o povara pentru ca inseamna deschiderea unui nou front de peste 1500km, asigurarea superioritatii navale, etc in marea neagra, divizarea unor armate care insemna destabilizarea completa a frontului de est care oricum era subred.
Revenind la Armata, omule ce spui tu ca Armata scoate profituri din nu stiu ce tranzactie, ce profit sa scoata Armata SUA care are pib de 500 miliarde de dolari. Armata e implicata in tranzactii de multe feluri dar acolo e vorba de contracte serioase, de angajamente, cooperari etc, nu de gainarie ca asta a noastra. Cat de mare porfit aduce un hectar de teren unei armate care are 2% din pibul tarii? Armata nu e agentie imobiliara omule sa vanda si sa cumpere ca sa iasa in profit, Armata nu e niciodata in pierdere, Armata are alt rol.
Ia arata-mi mie pe ce baza s-a facut evaluarea aia? cum de au obtinut suma asta? pe ce criterii s-a calulat, ce conditii au fost luate in seama pentru a ajunge la o cota de x euro pe m²?
Tu faci cele mai nerealiste comparatii, adica iei ideea cadru a unui sistem economic-fiecare e liber sa stabileasca pretul, etc dupa cum vrea, si o raportezi la un caz real, concret, numai ca una e teoria si alta e practica. E la fel cum ai spune ca de ce esti interzis la TV cand injuri, ca democratia inseamna libertate toatala, ca tu ai dreptul la libera exprimare si constiinta inscris in constitutie. In teorie ai dreptate-esti liber, dar in practica?