FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Disputa Mapn-Steaua

«1234»
Le reseau pansant08.01.2010 18:15

Disputa Steaua-Mapn

Dincolo de razboiul nostru cu Becali trebuie sa privim obiectiv si sa analizam detasat situatia stadionului Ghencea pentru ca in joc este istoria si traditia noastra ros-albastra si nu un moment din lupta cu ciobanul.

1. 300.000€ chirie pe an

Suma este exagerata, enorm de mare pentru Romania si pentru posibilitatile unei echipe de fotbal din campionatul romanesc, este cu atat mai mult aberanta deciza pentru ca:

- baza sportiva a fost construita in timpul regimului comunist, fiind conceputa special pentru echipa de fotbal/clubul sportiv

-in acel moment nu exista practic notiunea de buget/propiretate a ministerului, toate constructiile apartineau 'poporului' si erau furnizate din banii de la buget

-ministerul nu a investit bani proprii in acea baza si nu are de recuperat bani de pe urma arenei,

-suma este disproportionat de mare fata de chiriile pe care alte cluburi le plateste pentru stadioanele lor, totate cele 17 echipe nu platesc nici jumatate din suma Stelei,

-chiar daca Steaua in ultimii 5 ani prin rezultatele bune din competitiile europene a obtinut incasari satisfacatoare, asta nu justifica o astfel de chirie, raportat la profitul anual, chiria reprezinta undeva la 7-10% din profit (nu cred ca Steaua are mai mult de 3-4 milioane profit anual)

-lipsa facilitatilor, lipsa infrastructurii si gradul mare de uzura a acesteia

2.Conflictul cu Becali

Situatia incerta a stadionului se datoreaza conflictului dintre Becali si unii ofiteri ai mapn, a afacerilor dubioase facuta de cioban cu ei, ca si a unor realitati "made in Romania", despartirea sectiei de fotbal de club prin mijloace si actiuni fie ilegale, fie incalcite, fie fara clauze clare si precise.

Prin refuzul de a concesiona complexul sportiv cu stadionul clubului, mapn, arata ca duce un razboi cu Gigi Becali, razboi unde moneda de schimb este Steaua. Pentru mine acesta este lucrul cel mai rau, nu ma intereseaza conflictul dintre Armata si cioban, dar sufar enormn cand vad ca orgoliile prostesti, afacerile necurate, amenintarile voalate, santaje ca intre interlopi se duc prin intermediul unei echipe de fotbal si al stadionului acesteia. Clauzele contractului si suma mare ceruta drept chirie arata foarte clar acest lucru, 300.000 este o suma infima pentru mapn, minister care anual are alocat peste 1,5 % din PIB, de acea acest lucru este unul scandalos nu pentru ca stadionul Steaua ar reprezenta o sursa de venit extraordinara, nu pentru ca stadionul aduce prestigiu sau alte facilitati ci pentru ca este o arma de santaj, de amenintare, un lucru de care Gigi Becali are nevoie in permanenta si de care nu se poate lipsi.

Santajul cu stadionul este un lucru odios pe care mapn il face in primul rand Stelei, si pe urma lui Becali, asta denota marsavie si comportament abject din partea manp care alege sa poarte un razboi/conflict cu ciobanul implicand si afectand direct un club de sport si sectia de fotbal.

Dar cum am mai spus razboiul asta nu este unul pentru o cauza, pentru un sport, pentru o arena, este unul pentru libertate, pentru functii si grade, pentru tacere si supunere, pentru respectul unor intelegeri, pentru santaj.

Din acest punct de vedere ii pot considera pe ofiterii aceia la fel de imorali si mizerabili precum ciobanul pentru ca nu au curajul sa iasa in fata sa arate adevarul despre statutul stadionului Ghencea, despre cum a fost preluata Steaua, despre schimburile cu terenuri. Dar nu, si ei actioneaza la fel ca ciobanul, fac parte din omerta, apeleaza la santaj, la amenintari voalate, actioneaza prin mijloace veroase, prin metode reprobabile, incearca prin orice mijloace sa ii inchida gura cuiva care poate sa vorbeasca, iar daca incepe va avea multe de spus.

3. consecinte

Daca din nefericire Steaua va fi pagubita de stadion, eu prevad un viitor negru pentru stadion si baza sportiva. In primul rand mapn-ul nu are nici fondurile necesare si nici resursele umane intretinerii si pastrarii bazei sportive, nu are un program coerent vis-a-vis de aceasta baza si nici nu arata ca doreste transformarea ei la un nivel superior stadiului actual.

O data cu plecarea Stelei din Ghencea, investitiile, intretinerea si modernizarile la stadion vor inceta, in plus de asta nici evenimente nu vor mai fi orgnizate, poate doar meciuri demonstrative, ale echipei nationale sau concerte, dar tinand cont de incetarea lucrarilor de intretinere la stadion va fi putin probabil, care oricum nu vor atrage nici fonduri, nici investitii nici public.

Sunt convins ca mapn-ul va avea dificultati in a asigura chiar si paza complexului si a stadionului, iar dupa 2,3 ani de parca vad ca o parte din terenuri va fi cedata unei firme care a asigurat nu stiu ce servicii, sau ca o parte din terenuri va fi vanduta pentru a recupera pierderile cauzate de "intretinerea" arenei.

Nici nu vreau sa imi imaginez scenariul in care clubul Steaua nu va mai fi in Ghencea, oricum daca se va intampla mafia imobiliara va acapara imediat o parte din terenuri, sau va lasa intentionat sa se degradeze stadionul pentru ca acesta sa fie dezafectat iar baza sportiva sa isi piarda menirea, urmand ca intreaga zona sa fie "reconvertita". Deja proiecte precum "Ghencea tower center", "Ghencea residence town", nu cred ca vor intazia.

Trist dar asta e adevarul, pe Ghencea meciul se disputa intre un interlop si o clica de corupti in uniforma.

Adrian08.01.2010 19:06

Titlul topicului e gresit.

Disputa Mapn - FC becalii.

Generalii aia nu au uitat cum a preluat Gigel clubul si, fara suparare, 300 de mii de euro e putin pentru cata mizerie arunca becalii pe numele Stelei in fiecare zi. Multi uita ca pe langa echipa de fotbal mai exista si CSA. si imaginea CSAului e afectata de rahatul ala.

Sa vina alt patron si veti vedea cum chiria va scadea.

Astristul08.01.2010 19:10

LRP, ce ai scris tu acolo este problema vazuta dintr-un alt unghi decat cel care trebuie. Cred ca esti prea dur si mergi prea departe cu relatarile din "viitor". Gandeste-te ca daca n-ar fi fost ciobanul patronul Stelei, n-am fi vorbit de o astfel de chirie. Au razboiul lor, care culmea, este aproape acelasi cu razboiul nostru si in niciun caz nu cred ca este vorba de mafia imobiliara! Ghencea Tower Center? Sa fim seriosi!

Le reseau pansant08.01.2010 19:47
Titlul topicului e gresit.

Disputa Mapn - FC becalii.

Generalii aia nu au uitat cum a preluat Gigel clubul si, fara suparare, 300 de mii de euro e putin pentru cata mizerie arunca becalii pe numele Stelei in fiecare zi. Multi uita ca pe langa echipa de fotbal mai exista si CSA. si imaginea CSAului e afectata de rahatul ala.

Sa vina alt patron si veti vedea cum chiria va scadea.

mor cand vad aberatii din astea cu Steaua Fc Steaua, sau Steaua Crestina Bucuresti, nu mai oamni buni, Steaua este si va ramane Steaua, indiferent de ce va face flegma din ea, eu o voi iubi neconditionat indiferent ca e mizeria in loja sau nu, sunt cel mult oripilat de cum o conduce, dar asta nu ma face sa imi jignesc echipa doar pentru ca e condus de un belitor de miei.

Daca tu consideri ca 300.000 e putin atunci ai o problema, de ce celelalte echipe au cate 2000€ pe luna maxim, iar Steaua 30.000? bani astia nu sunt bani lui Becali, sunt bani clubului fie ca vrem sau nu, chiar daca din nefericire bani sunt administrati de Becali. Si oricum suma asta nu il afecteaza, e doar o parte dintr-un razboi pe care unii generali il au cu oaia noastra, doar ca ne fac mai mult rau decat bine. Il afecta daca ii cereau 3 milioane pe an.

Ne faceau un bine si aratau ca le pasa de Steaua, daca veneau si puneau actele pe masa, spuneau uite domne cu s-a preluat Steaua, ce si cum este cu ea, de ce nu vrem sa concesionam stadionul echipei de fotbal, nu prin impunerea unei taxe prostesti care nu are nicio valoare pt minister.

Fie ca aceptati sau nu complexul si stadionul Ghencea arata asa astazi dotorita investitiilor facute de clubul Steaua si nu de minister, modernizarea stadionului tot echipa de fotbal a facut-o si asta cu banii obtinuti din performantele europene/nationale. Chiar daca investitiile si modernizarile s-au facut in "epoca" Becali, bani aia i-au produs clubul nu ministerul, ciobanul a avut doar sansa de a figura ca patron.

Daca ramanea in proprietatea ministerului, Ghencea ar fi aratat astazi cam cum arata 90% din stadioanele detinute de primarii, adica cu garduri vopsite cu var, banci de lemn, gard de intrare cu plasa si sarma ghimpata.

Nu stiu cat afecteaza Becali CSA, oricum CSA abia exista si se stie ca Becali nu are nicio legatura cu echipa de nadbal, sau hochei, si oricum e absurd ce spui, pentru ca Becali afecteaza imaginea CSA astia pun clubului taxa de 300.000€? Nu uita ca contractul e valabil si daca maine jegul moare, iar banii aia tot clubul ii va plati.

Daca ofiterii aia erau de aceiasi parte a baricadei nu noi il zburau din Ghencea imediat, motive aveau cu duiumul, dar nu au facut-o, ce fac ei acum e doar o manevra semi politica cu bataie mai lunga, ceva de genul "ai grija c*oaie ca te ardem".

danimarcu08.01.2010 19:56

Raman la parerea ca Steaua nu va fi afectata din aceasta disputa,cel putin nu mai mult decat este afectata de tot ceea ce inseamna Gigi Becali! In plus,vorbim discutii,din moment ce actele sunt semnate si contractul incheiat pe inca 4 ani.Dar,daca tot ai deschis topicul,sa ne dam cu parerea.

Deci,ce variante ar fi?

-Gigi sa nu plateasca.Ar fi nevoit sa se mute cu echipa in alta parte.Nu va face treaba asta,pt ca Steaua e Steaua doar in Ghencea.Foarte putini ar fi cei ce l-ar urma pe Gigi,mai ales in contextul actual al razboiului dintre Gigi si suporteri.

-Gigi sa plateasca,ceea ce a si facut si o va face si in continuare.Pt ca a luat Steaua prin tot felul de masinatiuni,iar unii de la MApN stiu acest lucru.Ai dreptate cand spui ca exista corupti in MApN,iar de Gigi nu mai spun,sunt in stare sa bag mana in foc ca 95% din avere a facut-o prin nelegiuiri si manarii.

Eu spun asa:" bai Gigi,te tot dai tu mare cu numele Steaua,desi nu ai niciun merit ,vorbesti de palmaresul Stelei,desi ai contribuit intr-o masura infima la acesta,ia plateste tu o suma demna de numele de care te folosesti! Nu spuneai tu ca Steaua e cea mai tare,e astrul de pe cer?Ca nimeni nu se compara cu Steaua?Ca toate echipele din Romania la un loc nu fac cat Steaua?No atunci plateste tu o suma cat toate echipele la un loc!Ca ai echipa cea mai cea din Romania!"

LRP daca aduni banii de pe abonamente si bilete de la un meci european(in zilele bune,nu acum cand el interzice suporterii pe stadion) deja face banii sa plateasca chiria pe un an.Pe Jiji il deranjeaza ca trebuie sa bage mana in buzunar,ceea ce lui nu ii place.

Si nu te lua dupa el,investitiile cu care se lauda in stadion sunt in realitate mult mai mici.Nu e nimic nou ca ii place mereu sa ...exagereze. ;)

PS Daca Hagi sau Laca ar fi patroni la Steaua nu le-ar cere Ministerul nici un ban.

Adrian08.01.2010 20:04

Care e pb daca aia vor sa dea cu atat. Nu cred ca tu dai un apt in chirie cu cat zice cel ce vrea sa inchirieze. Da-i in plm pe restul si chiriile lor. aia nu joaca pe Ghencea.Joaca pe rahaturi de stadioane.

Cine abereaza?

De cand are Steaua bani?Nu vezi ca nu face transferuri si nu plateste jucatori? Unde bani? Ce banii Stelei? aia folositi de Gigel pt campania electorala? Sau nu ai auzit de unde s-a finantat el? atunci nu erai suparat? Nu erau tot banii Stelei? Lasa ca macar asa ajung la Steaua CSA.

Ne faceau un bine si aratau ca le pasa de Steaua, daca veneau si puneau actele pe masa, spuneau uite domne cu s-a preluat Steaua, ce si cum este cu ea, de ce nu vrem sa concesionam stadionul echipei de fotbal, nu prin impunerea unei taxe prostesti care nu are nicio valoare pt minister.

Daca aveau actele becalii era de mult zburat. Ia zi-i lu' Gigi sa le scoata.

Fie ca aceptati sau nu complexul si stadionul Ghencea arata asa astazi dotorita investitiilor facute de clubul Steaua si nu de minister, modernizarea stadionului tot echipa de fotbal a facut-o si asta cu banii obtinuti din performantele europene/nationale. Chiar daca investitiile si modernizarile s-au facut in "epoca" Becali, bani aia i-au produs clubul nu ministerul, ciobanul a avut doar sansa de a figura ca patron.

Mizeria de pe imaginea clubului e prea mare. Sa-si bage si **** in el stadion. Unde sunt suporterii?

Daca ramanea in proprietatea ministerului, Ghencea ar fi aratat astazi cam cum arata 90% din stadioanele detinute de primarii, adica cu garduri vopsite cu var, banci de lemn, gard de intrare cu plasa si sarma ghimpata.

asta e intr-adevar problema noastra.

Nu stiu cat afecteaza Becali CSA, oricum CSA abia exista si se stie ca Becali nu are nicio legatura cu echipa de nadbal, sau hochei, si oricum e absurd ce spui, pentru ca Becali afecteaza imaginea CSA astia pun clubului taxa de 300.000€? Nu uita ca contractul e valabil si daca maine jegul moare, iar banii aia tot clubul ii va plati.

mai lasa televizorul si mergi la meciurile echipelor CSAului. Vezi tu atunci daca mai exista sau nu.

Mare prostie ai spus acolo.

www.Steaua.ro - Intra acolo.

mor cand vad aberatii din astea cu Steaua Fc Steaua, sau Steaua Crestina Bucuresti, nu mai oamni buni, Steaua este si va ramane Steaua, indiferent de ce va face flegma din ea, eu o voi iubi neconditionat indiferent ca e mizeria in loja sau nu, sunt cel mult oripilat de cum o conduce, dar asta nu ma face sa imi jignesc echipa doar pentru ca e condus de un belitor de miei.

tu tine cu FC becalii si eu o sa tin cu CSA Steaua chiar daca "abia exista".

Le reseau pansant08.01.2010 20:37
De cand are Steaua bani?Nu vezi ca nu face transferuri si nu plateste jucatori? Unde bani? Ce banii Stelei? aia folositi de Gigel pt campania electorala? Sau nu ai auzit de unde s-a finantat el? atunci nu erai suparat? Nu erau tot banii Stelei? Lasa ca macar asa ajung la Steaua CSA.

vad ca imi dai dreptate si ca te contrazici singur, daca a finantat campania electorala inseamna ca Steaua a avut bani, asa ca tot tu ti-ai raspuns singurel si la prima intrebare.

Daca aveau actele becalii era de mult zburat. Ia zi-i lu' Gigi sa le scoata.

alta gogomanie din cele caracteristice tie, omule actele nu se afla la Gigi Becali, actele se afla in mai multe locuri, adica si la Gigi, si la Armata, si la judecatorie, si la minister, in mai multe locuri pentru ca a fost o tranzactie cu Armata/statul. Ofiterii aia fac pe prostii cand spun ca nu exista acte si ca nu stiu prin ce minunte flegma a pus mana pe Steaua, iar daca chiar nu stiu, locul lor e in fata plutonului.

mai lasa televizorul si mergi la meciurile echipelor CSAului. Vezi tu atunci daca mai exista sau nu.

Mare prostie ai spus acolo.

www.Steaua.ro - Intra acolo.

am fost la multe meciuri si stiu ce inseamna CSA, ma refeream ca abia mai exista atat din punct de vedere al imaginii cat si al existentei fizice, toate departamentele au probleme finaciare mari, iar chiar daca anul trecut am fost clubul sportiv al tarii, sectiile noastre au din ce in ce mai putini sportivi, mai putine departamente, mai putine locuri de pregatire.

iar ca sa vezi ca tot ai iesit in decor, la hochei nu sunt interzisi de ce pe patonoar sunt doar 30 de insi? de ce la volei vine doar galeria? aceiasi 100 de insi? de ce la rugby stadionul e gol chiar si cand jucam cu Dinamo?

jugnesti gratuit Steaua botezand-o cu numele celui care o distruge, eu tin si voi tine cu Steaua, chiar daca acum e condusa de un nenorocit, voi tine cu ea indiferent de rezultate, de Liga in care joaca, de performante, voi spune asta chiar daca ar fi condusa si de Stalin, nu ma voi dezice de ea.

Ceea ce spui tu acolo, e echivalent cu a spune ca tu nu mai iubesti Romania ca ea e condusa de iliescu/basescu si ca sunt manelisti, ca atata timp ca sunt astia presedinti tu te pisi pe ea de tara si ii doresti ce e mai rau doar sa scape de astia.

Adrian08.01.2010 21:00

1. observ ca de multe ori intelegi doar ce vrei. E ok.Sanatate.

2. actele se ala la n surse, de aia nu putem noi sa le vedem. corect.

3. de ce sunt putini la hochei? pentru ca exista multi care gandesc ca tine. "sunt ca si inexistente, de ce sa merg? e destul daca mergem la Gigi"

4. bine ma, EU jignesc Steaua si EU nu iubesc Romania. probleme?

Marius08.01.2010 21:30

iar a inceput adita s-o ia pe campii :)

ca sa nu fiu off-topic (sic!), problema asta, daca e intr-adevar problema, trebuie vazuta din toate ungiurile. aia prin tara platesc atat de putin pentru ca-s reprezentativi pentru comunitate. Timisoara nu are 4-5 echipe, are una pe care o sustine la presiunea masei de alegatori.

daca timisorenii si-ar baga plua in el de fotbal si ar merge cate 500 la meciuri, nici autoritatile locale nu ar mai sustine echipa. la Dinamo, din ce stiu io, sectia de fotbal nu e complet desprinsa de cs si mai sunt 2-3 generali de la interne care fac act de prezenta la anumite adunari generale. ca nu ies in fata, asta e alta chestie.

300.000 pe an e mult, extrem de mult, insa nu pot sa nu ma gandesc la contractul precedent. becacatul urla ca e jecmanit, dar in intelegerea precedenta el avea chirie mai mica, insa cu obligativitatea de a investi nu stiu cate milioane in complex. ori ce behaie ca a facut terenuri de antrenament, gazon si plm, astea cred ca intra usor in clauza aia.

presupun ca acum nu mai exista obligatia unor investii in infrastructura, altfel ar fi urlat ciobanasul, deci chiria pare cel putin... sa zicem normala.

binenteles, acum scriem doar din auzite deoarece baietii astia atat de buni de la minister nu binevoiesc sa faca publice odata aceste documente.

ah, adriane, alta prostie e aia cu ministerul care nu are actele :)

pai in '98 cand fotbalul s-a desprins de csa s-a infiintat asociatia aia non-profit in care m.ap.n.-ul a avut reprezentanti chiar in structurile de conducere.

Adrian08.01.2010 21:39

mrs

vezi-ti de treaba ta si nu te mai baga in discutii cu mine.

tu trebuie doar sa stii ca "majoritatea erau il-uri".

p.s. Zi-ne si noua ce au facut generalii aia reprezentanti dupa ce Gigi a preluat abuziv clubul si cum l-a preluat.

Marius08.01.2010 22:25

floricele pe campii, bati campii cu gratie :)

MoWeed08.01.2010 22:50

@Le reseau pansant

Celalalte cluburi din Liga 1 au chirii mici din mai multe motive:

1.Cluburile din afara Bucurestiului sunt sustinute in marea lor majoritate (si) de catre primariile locale. Ori de multe ori, punerea la dispozitie a bazei sportive gratis(cum este in majoritatea tarii) sau pe o suma modica este o parte din aceasta sponsorizare.

Practic, in cazul lor, patronul da banii pentru echipa si primaria(care in multe cazuri este actionar la club) ofera baza sportiva gratis.

O astfel de asociere in Bucuresti ar fi imposibila tinand cont ca sunt cel putin 3 cluburi importante in acelasi oras.

2.Exista si 2 cluburi care au obtinut concesionarea stadionului de la primariile locale:

-CFR Cluj care a investit o suma frumusica in renovarea stadionului, practic l-au transformat dintr-o ruina intr-un stadion decent

-Gloria Bistrita, care a investit de-a lungul anilor in stadion(nocturna, peluza, tabela de marcaj, gazon)

3.In cazul lui Dinamo si rapid stim cu totii ca ei mereu au avut chirii modice de la ministerele de care apartin bazele sportive, chirii mult mai mici decat ar fi normal

Intr-adevar ai dreptate ca prin aceste gesturi generalii aceia dovedesc ca nu sunt cu nimic mai presus decat fecali. Este evident ca il santajeaza pe fecali pentru ca stiu ca el are nevoie de stadion. De asemenea sunt convins ca, in cazul in care Jiji refuza sa plateasca suma asta, la un moment dat ar fi cedat generalii. Pentru ca, dupa cum ai spus si tu, MAPN nu isi permite sa intretina un stadion care nu le-ar aduce nici un ban.

Dar nu sunt de acord cand te iei de cei care se bucura ca generalii il ard pe Becali.

Pentru ca sunt constient ca Becali va pleca de la Steaua numai daca va fi extrem de rau pentru el sa ramana la Steaua. Asta inseamna lipsa de performante pentru o vreme indelungata si, probabil, va trebui sa suportam cateva sezoane de mediocritate, chiar de Liga a 2-a. Dar numai asa putem avea o echipa in adevaratul sens al cuvantului pe termen lung

Raul Stelei la momentul actual inseamna automat raul lui Becali deoarece el a acaparat in totalitate clubul de fotbal. Orice paguba financiara a clubului se reflecta direct in buzunarele lui.

Daniel-Ionut09.01.2010 07:20

Ba nene... Gheorghe cand a cumparat Steaua a luat'o cu tot cu palmaresul de la 1947, nu a infiintat el alta echipa.

Asta este echipa de fotbal FC Steaua Bucuresti care a fost infiintata in 1947 si cu care tineai si acum 5 ani si acum 10 si acum 15... acum jignesti numele Steaua cand spui ca se numeste Fc Steaua... nu vad legatura... pai daca tu vrei sa tii numai cu CSA Steaua inseamna ca nu mai ai nicio legatura cu clubul de fotbal...

Imi bag **** in gheorge sa plece si sa vina un investitor, sau investitori de care nici sa nu stiu, nici sa nu ii vad la fata... sa stea in loja, acasa unde vor ei, sa aduca manageri capabili sa se ocupe de club, si sa apara 1 data pe an in ziar...

De la FC Steaua Bucuresti la Fc Steaua e cale luuunga.

Adrian09.01.2010 09:02

Bine, jignesc Steaua. Eu sunt cea mai mare problema a Stelei.

Ma doare in **** de ce ziceti voi. Nu ma mai identific cu echipa aia de fotbal. Din punctul meu de vedere, s-a desfiintat. Nu mai exista.

Nu pot sa ma uit la un meci al echipei de rugby sau hochei sau baschet si sa pun semnul egal intre ei si ce fac astia la fotbal.

O sa mai vorbim de Steaua in fotbal cand o sa plece ciobanul.

Nu credeam ca o sa ajung sa citez din caini da':

"Fotbalul a murit, a ramas doar ura!"

Banii lui Gigi Becali tin in viață nu doar echipa de fotbal, ci si cateva sectii de la clubul sportiv. ProSport a aflat că jumatate din banii dati de finantator drept chirie pentru arena din Ghencea ajung in conturile clubului sportiv.

Becali a semnat un nou contract de inchiriere cu Ministerul Apararii Nationale, pe o durată de patru ani, dar nu a scapat de prilej pentru a tuna si a fulgera. "Am aflat că eu platesc lunar chirie dublă față de toate celelalte echipe la un loc. Am facut investitii de milioane de euro la stadion, iar ei mă pun să platesc sute de mii de euro pe an chirie. Pai, ce detine ministerul? Niste ruine", a declarat Gigi.

Becali a anuntat că suma lunară pe care trebuie să o dea este de 25.000 de euro, insă ProSport a aflat ca de fapt, este vorba despre 21.600. Chiar si asa, cuantumul pare uriaș in comparatie cu celelalte formatii din Liga I. Ceea ce nu se stie este că suma trecută in contract nu a fost negociată si nici impusă de minister. "S-a apelat la un evaluator specializat. Chiria a fost stabilită pe baza raportului acestuia si ar fi fost si mai mare dacă nu era perioadă de criză", a declarat o sursă din MApN. Banii care vin de la Becali nu ajung in contul ministerului. Jumatate se duc la bugetul de stat, iar jumatate la clubul sportiv, ajutand la sustinerea unor sectii precum cea de rugby, judo sau canotaj.

Gigi a cerut drept de subinchiriere, MApN a refuzat

În ceea ce priveste noul contract, MApN nu a avut pretentii deosebite. "Nu a existat nicio impunere. Nici față de suporteri, de modul in care vedem noi relatia acestora cu clubul de fotbal, nici față de vreun procent din incasarile de pe urma vanzarii biletelor sau din publicitate. Singurele negocieri mai dure s-au dat pe marginea unei doleante a lui Gigi Becali. El ar fi vrut să aibă drept de subinchiriere a stadionului, ceea ce noi nu am fost de acord. Dacă e vorba despre echipa nationala atunci să stea linistit, nu vom pune bete in roate primei reprezentative", a precizat aceeasi sursă din minister.

Steaua, fară "portiță" de scapare

Clubul roș-albastru plateste cel mai mult dintre toate echipele din Liga I din cauza unei particularități. Stadionul este al MApN, iar inchirierea se face pe baza unei Hotarari de Guvern. Din acest motiv, cuantumul chiriei se face prin raportul unui evaluator specializat. Celelalte echipe din Liga I fie beneficiază de sprijin local, fie au gasit portite prin care coboară chiria spre minimum. Cea mai mică chirie o plateste Rapid. "M-a pacalit Copos, că face investitii la stadion de milioane de euro. I-am facut chirie de 1.700 de euro, dar nici pe aceea n-o plateste", a declarat Mihai Zaharia, presedintele CS Rapid.

"Dau ministerul in judecată"

Dacă in privinta contractului de inchiriere nu a avut ce face, fiind obligat să-l semneze - "dacă nu acceptam, m-ar fi evacuat!" -, Becali vrea să arunce pe masă un as pastrat in maneca Gigi a amenintat ieri la Sport.ro că va scoate de la naftalină creanta recuperată de la AVAS in 2003. Este vorba despre o datorie de peste un milion de euro, facută de AFC Steaua, societatea de la care Becali a preluat echipa. "Le arat eu cine e Becali. Activez documentul pe care il am de sapte ani, de la AVAS. Îl reactivam, pentru că eu am cesionat clubul. Ca să nu mă mai duc eu la Gabi Oprea să cersesc. Stadionul e al meu! Gazonul, tabela, scaunele, terenurile, tot e al meu! Eu le dau 300.000 pe an, dar tot ei sunt proprietari! Dau ministerul in judecată", a spus Becali.

Comparativ cu ce platesc celelalte cluburi, chiria e mare. Comparativ cu preturile pietei, chiria pare mică

Radu Zilisteanu, analist imobiliar

15 mii de euro pe lună plateste o firmă chirie pentru un spatiu comercial de 100 de metri patrati, situat in centrul Capitalei

godsaveultras09.01.2010 09:16

300 de mii de euro nu ar trebui sa fie mult pentru cineva care finanteaza un club ca Steaua.ce atata tam-tam?in acest moment finantatorul trebuie sa dea banii,in caz ca era alt personaj poate existau pareri de rau dar asa... cum spune si LRP contractul va ramane in vigoare si daca dispare mizeria asta de la club,insa intreb de ce ne tot comparam noi cu celelalte echipe?ce treaba avem noi cu chiria platita de Astra sau de Unirea Alba Iulia (doua exemple date la intamplare) ?! preferati o mocirla ca la pisatii aia din groapa sau ca la mizeriile de "supt pod" unde nici macar ei nu mai stiu cate datorii au?clar ministerul nu poate administra baza sportiva dar se trece foarte usor peste un detaliu important spus de Zisu: ciobanul a facut modernizari la stadion pentru ca era necesar sa joace echipa in UCL,adica asa cere UEFA,nu ca vezi domne' ar tine el mortis sa respecte contractul chirie mica vs investitii!pai plm daca mergi cu femeia la meci cine draq are curaj s-o trimita la toaleta?! per total concluzia e simpla -cine are cojones sa tina Steaua are si 300 de mii pe an,in caz contrar...VPM!

Adrian09.01.2010 09:22
insa intreb de ce ne tot comparam noi cu celelalte echipe?

Pai, aici s-a ajus. Nu mai suntem Steaua sa ne comparam cu echipe puternice din exterior, e FC becalii si se compara cu cacaturile de echipe care joaca la ciupeala.

Marius09.01.2010 09:28

mie mi se pare o tampenie si, intr-un fel, o contradictie in ceea ce spune analistul ala.

Comparativ cu ce platesc celelalte cluburi, chiria e mare. Comparativ cu preturile pietei, chiria pare mică

pai mie mi se pare ca tocmai privind preturile pietei chiria pare mare. doar vorbim de piata arenelor sportive, nu de a terenurilor sau a spatiilor comerciale. iar daca restul platesc sume modice, inseamna, logic, ca pretul pietei este unul mic.

Fane09.01.2010 09:35

Nu-l mai vaitati mah atata ca-si merita soarta.

Stiti bine cum a facut asta banii si cat se lauda pe la televizor ca are bani de-l deranjeaza in buzunare,sa plateasca sau daca nu sa plece.

godsaveultras09.01.2010 09:38
sa plateasca sau daca nu sa plece.

Corect,scurt si la obiect!

Marius09.01.2010 09:41
Nu-l mai vaitati mah atata ca-si merita soarta.

Stiti bine cum a facut asta banii si cat se lauda pe la televizor ca are bani de-l deranjeaza in buzunare,sa plateasca sau daca nu sa plece.

ete plua. sa plece, da-l in plm :D

Le reseau pansant09.01.2010 13:08
În ceea ce priveste noul contract, MApN nu a avut pretentii deosebite. "Nu a existat nicio impunere. Nici față de suporteri, de modul in care vedem noi relatia acestora cu clubul de fotbal, nici față de vreun procent din incasarile de pe urma vanzarii biletelor sau din publicitate. Singurele negocieri mai dure s-au dat pe marginea unei doleante a lui Gigi Becali. El ar fi vrut să aibă drept de subinchiriere a stadionului, ceea ce noi nu am fost de acord. Dacă e vorba despre echipa nationala atunci să stea linistit, nu vom pune bete in roate primei reprezentative", a precizat aceeasi sursă din minister.

Ia uite domne ce grija a avut ministerul de suporterii stelisiti, cum au dovedit ei ca nu mai puteau sa doarma noaptea de grija suporterilor, prin fraza asta, pentru a mia oara insii aia in uniforma au aratat ca pentru ei conteaza doar banul si santajul.

Ce era asa de greu sa puna o fraza in contract cu urmatorul continut: FC Steaua Bucuresti asigura si garanteaza accesul liber si neingradit pe stadion al tuturor persoanelor, cu exceptia celor care prin decizie judecatoreasca au interdictie de a participa la o un meci de fotbal sau competitie sportiva.

Cine crede ca pretul de 300.000 euro e unul just se inseala, si spun asta nu ca sa il plang pe jeg ci pentru a preveni o situatie complicata, chiar daca mizeria ar pleca astia tot nu ne vor da stadionul, ne vor impune o chirie enorma, motivul fiind-pai voi sunteti Steaua, ati avut buget de x milioane de euro anul trecut.

Nu ii ia nimeni partea ciobanului si nici nu ii plange nimeni de mila, pe mine ma interseaza de club si de tot ce tine de el, stadion, complex sportiv, nu doar de jucatori.

MoWeed09.01.2010 13:21

Pai daca folosesc stadionul ca obiect de santaj pentru Jiji stiindu-i si smecheriile, atunci daca Jiji va pleca poate ca nu vor mai pune o chirie asa de mare

Marius09.01.2010 13:33

sau poate vor pune una si mai mare

Adrian09.01.2010 13:52
mie mi se pare o tampenie si, intr-un fel, o contradictie in ceea ce spune analistul ala.

pai mie mi se pare ca tocmai privind preturile pietei chiria pare mare. doar vorbim de piata arenelor sportive, nu de a terenurilor sau a spatiilor comerciale. iar daca restul platesc sume modice, inseamna, logic, ca pretul pietei este unul mic.

te invit sa vezi in ce conditii se pregateste Unirea Alba Iulia. daca poti compara stadionul unirii cu Ghencea,esti tare.

dar probabil tu crezi ca pe 1 apt cu 5 camere din centru trebuie sa se dea la fel de mult ca pe o garsoniera de la periferie.

Astristul09.01.2010 14:41
Pai daca folosesc stadionul ca obiect de santaj pentru Jiji stiindu-i si smecheriile, atunci daca Jiji va pleca poate ca nu vor mai pune o chirie asa de mare

La asta ma gandeam si eu. Dar cum am zis si in postarea anterioara, depinde din ce punct de vedere privesti problema. Eu continui sa o privesc din ACEL punct de vedere si sa nu plec urechea la alte situatii, chiar daca au o posibilitate de concretizare! ;)

«1234»