FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Imagini Tricouri Steaua

«123456»
ariven2115.05.2010 19:42

Update la imaginea urcata inainte pentru ca am observa diferenta pe tricourile jucatorilor de camp din finala. Dungile sunt subtile dar, prezente.

Finala_86_tricou_Lacatus.jpg

lm-a15.05.2010 19:59

As putea contribui si eu cu vectorizari daca e nevoie. Oricum, atasez stema veche vectorizata, ca vad ca a ta nu e prea exacta.

steaua_stema_veche.rar

Bogdan15.05.2010 20:02

@lm-a posteaza in format jpg, png. Rar-urile sau alte atasamente ce trebuie downloadate nu merg.

ariven2115.05.2010 20:04
As putea contribui si eu cu vectorizari daca e nevoie. Oricum, atasez stema veche vectorizata, ca vad ca a ta nu e prea exacta.

poti sa o trimiti la a***@***? nu reusesc sa o descarc.

ytse jam15.05.2010 20:12
Urmeaza, tricoul lui Duckadam de la Sevilla... cel ma frumos tricou de portar din toate timpurile :steag_sah_mic:.

tu stii cat m-am gandit la chestia asta? cei de la adidas daca ar scoate o replica de tricou cu Duckadam, ar face o gramada de bani. dar vezi tu, el este legenda doar la noi si la UEFA...

mstef15.05.2010 20:15
Incerci te rog sa descifrezi ce scrie pe eticheta shortului... unde au fost facuti?

Nu i-am mai cumparat, dar aveam informatiile dorite de tine. Vezi atasamentele de mai jos... ca tara de origine mi s-a spus ca ar fi fost Germania. Logo-ul Adidas in schimb era imprimat si nu brodat... m-am mai lovit de problema asta pana acum la produse ce erau prezentate ca "originale Adidas". Ai informatii in acest sens? Eu ma gandeam totusi ca logoul ar trebui sa fie brodat nu altfel.

DSC05178.JPG

DSC05177.JPG

Nu urci si bijuteria ta din 89. Te rog frumos! Ala superb din celelalat post cu numarul 7.

Desigur... pentru cei curiosi care nu stiu despre ce tricou este vorba:

rear.jpg

back.jpg

ariven2115.05.2010 20:21
tu stii cat m-am gandit la chestia asta? cei de la adidas daca ar scoate o replica de tricou cu Duckadam, ar face o gramada de bani. dar vezi tu, el este legenda doar la noi si la UEFA...

Pai nu au incercat la club imitatia aia jalnica... Cu 2 dungi, cu stema derivara din acesta de acum... Caut prin sh-uri tricoul verde, odata am si gasit ceva asemanator dar... inscriptionat cu ceva din germania atat in fata cat si in spate... La sh am gasit in schimb chestii puma si adidas din anii 80 foarte asemanatoare cu tricourile craiovei si cele a javrelor.

ariven2115.05.2010 20:30

Mstef...

Daca te uiti cu atentie la pozele facute pe Ghencea, dupa cucerirea CC, cand toti jucatorii si-au facut poze cu trofeul se vede clar ca logo-ul adidas e "lipit" si nu brodat. Pun mai jos doua poze de pe www.classicfootballshirts.co.uk. Logo-ul e clar lipit. Tricourile dunt din 1983.

Nu stiu ce sa zic... am vazut tricoul lui Van Basten purtat in finala CE din 88. Era lipita.

Germany__84_HomeSS.jpg

Romania_84_Home_LS.jpg

razvan2815.05.2010 23:36

La nivel de echipamente pe vremuri domina clar Adidas acum mai toate echipele au Nike..

ariven2116.05.2010 09:32

Tricoul lui Duckadam de la Sevilla.

Ii multumesc lui Im-a pentru micile observatii referitoare la stema din 1986 si pentru documentul care corecteaza micile inadvertente.

Eq._Finala__86_tricou_Duckadam.jpg

Le reseau pansant16.05.2010 10:00

Uita-ti aici toate emblemele clubului vectorizate de mine. Topicul se cheama -denumirile si emblemele clubului si se afla pe forumul de istorie, iar majoritatea discutiilor ca si a emblemelor vectorizate sunt in paginile 2 si 3.

Daca vreti pot da fisierele in format pdf. Eu lucrez in corel draw x4, dar le pot exporta si in illustrator sau orice alt program.

http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?sho...40&start=40

Noroc,

Mihai

ariven2116.05.2010 10:13
Uita-ti aici toate emblemele clubului vectorizate de mine. Topicul se cheama -denumirile si emblemele clubului si se afla pe forumul de istorie, iar majoritatea discutiilor ca si a emblemelor vectorizate sunt in paginile 2 si 3.

Daca vreti pot da fisierele in format pdf. Eu lucrez in corel draw x4, dar le pot exporta si in illustrator sau orice alt program.

http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?sho...40&start=40

Noroc,

Mihai

Daca vrei, converteste -le pe toate pt illustrator cs 2 si trimite-le pe adresa a***@***.

Multumesc de informatii, stemele acestea vor fi binevenite cand voi face perioada 1947 1970.

Dar vad ca suntem o mana de pasionati de istorie in general si de istoria Steaua in particular, aici...

Le reseau pansant16.05.2010 10:32
Dar vad ca suntem o mana de pasionati de istorie in general si de istoria Steaua in particular, aici...

Da mai suntem multi carora ne pasa de istoria Stelei, eu, Ion, Lari, Andrei Sava, Virgil, Mo, mai era un baiat vladTM parca, doar ca deh acel forum nu e cel mai activ, din contra este unul dintre cele mai putin vizitate din pacate.

schnel12716.05.2010 22:57

Frumoase astea noi dar vai ce naspa ca to schimba. Astai fotbalu modern.... :thumbdown:

ariven2117.05.2010 08:03
Frumoase astea noi dar vai ce naspa ca to schimba. Astai fotbalu modern.... :thumbdown:

ei si tu acum ce esti rau? doar trebuie sa consumi, de la un tricou pe sezon cand in anii 80 era un tricou la 4 sezoane, la toate "ace brice si carice" care se vand pe orice site mai serios de shopping al echipelor de fotbal.

Sa zic o prostie... cu toate tehnologiile si cu toate inovatiile un tricou de acum nu rezista la spalat in primul rand un sezon. Nu mai zic de jucat fotbal. Spalatul in fiecare sptamana.

schnel12717.05.2010 10:38
ei si tu acum ce esti rau? doar trebuie sa consumi, de la un tricou pe sezon cand in anii 80 era un tricou la 4 sezoane, la toate "ace brice si carice" care se vand pe orice site mai serios de shopping al echipelor de fotbal.

Sa zic o prostie... cu toate tehnologiile si cu toate inovatiile un tricou de acum nu rezista la spalat in primul rand un sezon. Nu mai zic de jucat fotbal. Spalatul in fiecare sptamana.

Nu sunt de acord. De exemplu, cu echipa mea din Toronto, o toto schimba din rosu in alb si viceversa. Grupul de suporteri in care sunt eu, purtam (si cand e cald) haine groase si negre in fiecare match.

ariven2121.05.2010 10:11

Azi, tricoul lui Pele Balint din finala Cupei Romaniei, editia 1985, cand am invins pe U. Craiova cu 2-1. Balint a jucat rezerva si a intrat pe teren purtand tricoul cu numarul 17. Faceti abstractie de "Cupa Romaniei" ... pe care am sa o desenez... candva...

Eq._Finala__85_tricou_Balint.png

ariven2121.05.2010 16:10

Referitor la stema folosita pe tricou intrre anii 74-91, vreau sa deschid acest nou subiect, rugandu-va sa postati aici si sa ne hotaram asupra formei stemei. Fac acest lucru de oarece mai multi utilizatori care urmaresc acest topic mi-au semnalat inexactitatea stemei atasata celor 3 imagini desenate. De aceea va rog sa ne hotaram asupra stemei folosite.

De sus in jos 1 2 3 sau 4?

Eu zic ca 1 dar cu cateva modificari la literele de ls "Steaua".

stema19741991.png

steaua_stema_veche.png

post_15506_1249212449.jpg

post_15506_1249280502.jpg

boggie21.05.2010 17:15

Dovezi pentru emblema nr. 1 (cu o mica prejudecata dat fiind ca e creatia mea ;) )

emblema1.jpg

emblema2.jpg

Daniel-Ionut21.05.2010 19:22

Dupa ce termina @ariven de desenat toate echipamentele, ar fi frumos daca s'ar face un mic pliant color cu toate pozele, cate un echipament pe pagina in ordine cronologica... nush pus un pret, si sa o cumparam :happy: ... iar banii sa intre in conturile AISS...

Stiu deja, nu trebuie sa imi mai spuneti... este foarte greu de realizat... :)

Le reseau pansant21.05.2010 21:24
Referitor la stema folosita pe tricou intrre anii 74-91, vreau sa deschid acest nou subiect, rugandu-va sa postati aici si sa ne hotaram asupra formei stemei. Fac acest lucru de oarece mai multi utilizatori care urmaresc acest topic mi-au semnalat inexactitatea stemei atasata celor 3 imagini desenate. De aceea va rog sa ne hotaram asupra stemei folosite.

De sus in jos 1 2 3 sau 4?

Eu zic ca 1 dar cu cateva modificari la literele de ls "Steaua".

Hai sa incep cu "ce ma doare", ultimele 2 steme sunt vectorizate/desenate de mine iar ca model am avut diferite poze care circula pe internet. Ultima nu respecta in tocmai specificatiile, dar se asemana ca forma, asa ca s-ar cam exclude pentru o utilizare "oficiala".

Acum o discutie "pe marginea" subiectului, consider ca avem doua surse cam amandoua aproape irefutabile in stabilirea exactitatii:

1. prima dintre ele o reprezinta emblemele care apar pe tricourile fotbalistilor

2. emblema Stelei asa cum apare in galeria specifica din muzeul clubului.

3. desi nu 100% materiale/fotografii/ articole din presa si din publicatiile anilor respectivi.

Acum, singura diferenta intre cele 4 tipuri este data de urmatoarele aspecte:

a) raportul lungime/latime raport care difera de la 1,5/1 la 2/1

b) fontul cu care este scris "Steaua Bucuresti" ca si tipul de scriere, in primul caz se observa puternica reducere a inaltimii literelor acest fapt fiind cauzat de curbura partii superioare a emblemei care este destul de pronuntata in raport cu a 2 versiune care este mai "dulce".

Acum eu consider ca toate stemele au o anumita legatura cu echipa iar eu tind sa cred ca unele modificari sunt datorate in special unor stangacii comerciale. Cei care faceau acesorii cu emblema clubului nu au acordat destula importanta cum este emblema oficiala pentru ca:

-nu aveau o sursa 'oficiala' de unde sa o preia

-nu aveau o sursa de unde sa preia stema oficiala si metoda de constructie

in plus de asta consider ca la cele de mai sus se poate adauga si:

-mijloacele tehnice ale anilor respectivi impuneau refacerea emblemei oridecateori se producea un lucru de aici mici modificari de forma datorate graficienilor/desenatorilor intreprinderilor respective

-limitarile tehnice/fizice ale utilajelor folosite in reproducerea/redarea emblemei, ma refer aici la o masina de cusut, masina de alezat/frezat, stanta etc care a facut ca emblema sa iasa cu deformatii fata de original.

In plus de asta, as mai adauga faptul ca in anii 90 cand s-a trecut la informatia digitala si in special internetul, cum in primii ani informatiile erau greu de gasit, faptul ca o poza cu emblema distorsionata sa fi intrat in uz doar datorita abundentei/usurintei cu care se gaseste.

In fine, totul ramane doar supozitii nu pretind ca este adevarat ce am spus, dar consider ca acestea ar fi cauzele prezentei a 4 tipuri de emblema.

o seara placuta Mihai

ariven2122.05.2010 06:18
Dupa ce termina @ariven de desenat toate echipamentele, ar fi frumos daca s'ar face un mic pliant color cu toate pozele, cate un echipament pe pagina in ordine cronologica... nush pus un pret, si sa o cumparam :happy: ... iar banii sa intre in conturile AISS...

Stiu deja, nu trebuie sa imi mai spuneti... este foarte greu de realizat... :)

Am sa fac oricum un pdf cu toate... dar pana la tiparire... he-he. Cel mai sigur va fi un torrent sau pe rapidshare.

ariven2122.05.2010 06:23
Dovezi pentru emblema nr. 1 (cu o mica prejudecata dat fiind ca e creatia mea ;) )

emblema1.jpg

emblema2.jpg

Boogie... eu am propus numarul 1... parca, dar 3 cu amandamente.

- la cuvantul Steaua liniie orizontale ale literelor T si E trebuie sa urmeze curba care inchide stema in partea de sus.

- nu sunt convins ca, conturul e rotunjit sus, la colturi , unde curba de inchidere intalneste partile laterale. Acolo unghiul ar trebui sa fie ascutit.

- exista si o problema la stea. Ar trebui sa se vada toate unghiurile mai ales ca fondul din spate este rosu. Poate un usor contur...

Poti sa imi trimiti si mie desenul acesta vector?

ariven2122.05.2010 06:49
Hai sa incep cu "ce ma doare", ultimele 2 steme sunt vectorizate/desenate de mine iar ca model am avut diferite poze care circula pe internet. Ultima nu respecta in tocmai specificatiile, dar se asemana ca forma, asa ca s-ar cam exclude pentru o utilizare "oficiala".

Acum o discutie "pe marginea" subiectului, consider ca avem doua surse cam amandoua aproape irefutabile in stabilirea exactitatii:

1. prima dintre ele o reprezinta emblemele care apar pe tricourile fotbalistilor

2. emblema Stelei asa cum apare in galeria specifica din muzeul clubului.

3. desi nu 100% materiale/fotografii/ articole din presa si din publicatiile anilor respectivi.

Acum, singura diferenta intre cele 4 tipuri este data de urmatoarele aspecte:

a) raportul lungime/latime raport care difera de la 1,5/1 la 2/1

b) fontul cu care este scris "Steaua Bucuresti" ca si tipul de scriere, in primul caz se observa puternica reducere a inaltimii literelor acest fapt fiind cauzat de curbura partii superioare a emblemei care este destul de pronuntata in raport cu a 2 versiune care este mai "dulce".

Acum eu consider ca toate stemele au o anumita legatura cu echipa iar eu tind sa cred ca unele modificari sunt datorate in special unor stangacii comerciale. Cei care faceau acesorii cu emblema clubului nu au acordat destula importanta cum este emblema oficiala pentru ca:

-nu aveau o sursa 'oficiala' de unde sa o preia

-nu aveau o sursa de unde sa preia stema oficiala si metoda de constructie

in plus de asta consider ca la cele de mai sus se poate adauga si:

-mijloacele tehnice ale anilor respectivi impuneau refacerea emblemei oridecateori se producea un lucru de aici mici modificari de forma datorate graficienilor/desenatorilor intreprinderilor respective

-limitarile tehnice/fizice ale utilajelor folosite in reproducerea/redarea emblemei, ma refer aici la o masina de cusut, masina de alezat/frezat, stanta etc care a facut ca emblema sa iasa cu deformatii fata de original.

In plus de asta, as mai adauga faptul ca in anii 90 cand s-a trecut la informatia digitala si in special internetul, cum in primii ani informatiile erau greu de gasit, faptul ca o poza cu emblema distorsionata sa fi intrat in uz doar datorita abundentei/usurintei cu care se gaseste.

In fine, totul ramane doar supozitii nu pretind ca este adevarat ce am spus, dar consider ca acestea ar fi cauzele prezentei a 4 tipuri de emblema.

o seara placuta Mihai

Mihai...

Sunt perfect de acord cu argumentatia ta, referitor la acest subiect spinos. In fond, exact din aceasta cauza am deschis subiectul.

Am inteles ca si tu si Boogie si Im-a "took pride in having your own design chosen to be the best" (iertati-ma ca o spun pe americaneste, dar cateodata ii mai simplu). Iar asta, oricat de ciudat ar suna... nu ii un lucru rau.

Postul tau( si il pun aici pentru vizualizare: http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?sho...0&start=40), desenele lui Boogie si Im-a sunt totusi incercari preliminare de a lamuri si acest aspect al istoriei steliste.

La fel stau lucrurile si in cazul fontului folosit pentru numerotarea tricourilor, care difera si el... odata ii printingul oficial adidas, alte ori, o varianta copiata zic eu, de factura romaneasca, cum e si desenul cu echipamentul lui Balint din 85.

Fac o parenteza. Cand mi-a venit prima data ideea acestui volum munca efectiva se rezuma la desenat. Acum, la aproape un an de adunat material, constat ca detaliile fac diferenta, vezi cele doua imagini cu echipamentele lui Lacatus, vezi problema cu stema. Dar aceste chestiuni trebuiesc remediate. Si impreuna, caci acest volum nu imi mai apartine exclusiv, le vom remedia, iar la final, cand totul va fi gata, meritele vor fi ale tuturor celor care au dorit sa lamuresca aspectele pe care le dezbatem aici.

Primul capitol din volum trebuie dedicat istorie stemei. Prezenta stemei are o mare semnificatie, de aceea cred ca merita primul loc in acest volum.

Sper ca logoreea me scribdica v-a lamurit cat de cat...

boggie22.05.2010 13:56

Ma bucur enorm ca mai suntem cativa carora ne mai pasa de istoria clubului si care acordam atata atentie detaliului. Eu m-am atasat de aceasta sigla a Stelei de cand eram mic si acum cativa ani m-am decis s-o desenez desi circulau mai multe variante dupa cum bine a observat Le reseau pansant. M-am bazat pe siglele ce apareau pe tricouri dar mai erau si alte variante precum sigla pusa deasupra tunelului de la T2 si o groaza de insigne. Dat fiind faptul ca era vorba despre sigla de pe echipamentul de joc am propus, cu "dovezi", sigla pe care eu cred ca se potriveste cel mai bine :)

Incercarea mea de vectorizare a siglei a iesit cum a iesit si realizez ca e departe de a fi facuta intr-un mod profesionist (nu mai folosisem adobe illustrator pana atunci) si nu am nicio pretentie ca varianta propusa de mine e cea mai corecta si ca n-ar exista loc de mici corectii ici colo (proportii, fonturi, culori, etc)

@ariven21 - eu ti-am trimis ieri pe mail varianta vectorizata, dar daca vrei mai trimit o data

«123456»