22.10.2009
Salutare.
Incerc sa fac o mica istorie a echipamentului folosit de Steaua.
Ma intereseaza imagini din toate perioadele, cu toate marcile pe care le-a folosit (adidas si nike). Mai ales ma intereseaza imagini de la meciul rapid 2 Steaua din 2005 cand am pierdut la penaltiuri, iar echipamentul a fost nike, galben cu negru, dar stema era prelucrata.
Daca puteti sa ma ajutati, voi crea un mic volumas care va fi urcat pe site. Acest volum va fi in format pdf, in care, odata ce voi aduna material suficient pentru a incepe voi incerca sa ilustrez prin fotografii si desene echipamentele.
Alexanderhoff.
27.10.2009
Orice imagini sau informatii despre echipament in perioada 47-70 sunt bine-venite.
02.11.2009
Pana una alta va propun cateva repere.
O prima perioada "romantica"
- care a durat pana prin anii '70, cand din informatiile pe care le am, echipamentul era lucrat fie la Arad la celebrele fabrici textile fie la Buzau, unde se faceau si uniforme militare. O imagine din anii 70 pe care o am si care de altfel se gaseste si pe net e cea cu Stefan Sames langa Cruyff, unde pentru prima data se poate vedea ca echipamentul este unul asemanator(poate o licenta romaneasca la) - adidas. Fotografia este alb negru, dar echipamentul de la acea ora era asa: tricoul alb cu dungile rosii, sort albastru cu dungi albe, jambierele alternand fie rosii fie albastre. Cu adevarat putem vorbi de atestarea fotografica a unui echipament adidas odata cu fotografia de campioni din 75. (urmarea maine...).
Adenda.
Sunt unele echipamente care au aproape toate elementele celui adidas dar lipseste logo-ul - floare de nufar folosit acum la produsele adidas din categoria "originals". Asta o spun dupa revizioanarea celor doua dvd-uri Steaua Dinamo. O alta concluzie, stema apare pe tricou cu mici exceptii, la meciurile din Europa, in rest echipamentele folosite sunt obisnuite de categoria B, chiar C. Tendinta asta dureaza si in perioada dupa '90, celebrul echipament "liliac" de la victoria contra Dinamo cu 5-0, fiind o ilustrare perfecta sau cel folosit in dubla cu Bastia.. Din pacate pana la introducerea echipamentului Nike in primul mandat al lui Olaroiu, stema nu apare constant pe tricouri, la echipamentul adidas. Spun din pacate, dintr-un motiv subiectiv, acceptand sa fiu contrazis, echipametul adidas este favoritul meu.
Va urma.
O poza cu Belo in echipamentul model euro 96. L-am avut cand zdrobeam javrele in Ghencea cu 5-0. Unul din impresionanta serie de echipamente fara stema. Cunoscut si sub numele de tricoul dialog sau liliac.
13.12.2009
O alta nelamurire...
E vorba de echipamentul galben rosu... Daca are cineva poze, ar fi excelent. Cam tot in acea perioada, s-a jucat intr-un echipament albastru cu guler rosu si ceva dungi... L-au folosit doar cateva meciuri apoi nu mai tin minte sa-l fi vazut. Is aduce care aminte de el?