deja prinde contur mizeria asta...
si mai sunt destui naivi care asteapta instiintari pe mail sau prin posta...
Președintele Stelei, Valeriu Argãsealã, spune cã legea 60 susține mãsura luatã de club: "Nu vor intra la meciuri suporterii care au fãcut contramanifestații la meciurile Stelei și care au adus injurii în timpul acestor manifestații ilegale. E o lege pe ordine publicã". Pînã acum, pozele a 1000 de oameni care ar fi manifestat ilegal au fost introduse în baza de date. Aceștia nu vor mai putea intra la partidele roș-albaștrilor
Steaua i-a identificat pe cei care l-au înjurat pe Becali și, ajutatã de "Legea Dragomir", le-a interzis accesul pe stadion
Gigi Becali joacã tare în rãzboiul cu cei care îl contestã. Steaua a luat deja o hotãrîre în premierã și a decis sã interzicã nu mai puțin de 1.000 de persoane la viitoarele meciuri de pe teren propriu, primul fiind cel cu Fenerbahce, pe 22 octombrie.
Pe ce bazã i-a interzis
Cum s-a ajuns ca lista inițialã cu fanii interziși sã se lungeascã spectaculos și sã ajungã la 1.000 de persoane? Dupã meciul cu Gloria Bistrița, Steaua a luat înregistrãrile video cu cei care l-au contestat și l-au înjurat pe Becali. "Legea 60 interzice și îi sancționeazã pe cei care fac contramanifestații, dar și pe cei care aduc injurii în cadrul manifestãrilor publice, iar stadionul și un meci de fotbal sînt manifestații publice. I-am identificat și i-am interzis", a explicat ieri Argãsealã. Hotãrîrea Stelei de a le bloca pãtrunderea pe stadion la viitoarele meciuri a fost facilitatã de un articol din Legea 4, a lui Dragomir, care spune cã un club organizator poate lua o astfel de mãsurã.
Vor fi blocați în calculator
Cum va acționa mãsura împortiva celor interziși? La meciul cu Fenerbahce, dacã vreunul dintre cei 1.000 va veni la casele de bilete sã cumpere tichet, dupã ce casiera îi va introduce datele personale în calculator, automat sistemul va arãta eroare și va bloca posibilitatea de a-i fi emis bilet. La fel și în sistemul on-line, dupã ce își vor introduce datele, se va bloca procedura.
Noua procedurã de ticketing în Ghencea
Pentru a se asigura cã suporterii interziși nu vor putea intra în stadion, Steaua a anunțat mãsuri suplimentare în privința achiziției de tichete, dar și a accesului pe stadion.
Pasul 1: Orice bilet care va fi emis de Steaua va fi eliberat pe baza unui buletin de identitate. Nu se vor mai vinde, ca pînã acum, mai multe tichete pe baza aceluiași CNP.
Pasul 2: La porțile de acces, cel care va veni la stadion va intra doar dacã prezintã propriul Buletin sau Carte de Identitate, iar biletul conține aceleași date ca și pe actul sãu personal. Dacã vine cu propriul buletin, dar cu un bilet care are alte date, nu va fi lãsat în arenã.
Pasul 3: În momentul intrãrii pe poarta turnichetului, respectivului fan i se va face o pozã, care va rãmîne în baza de date a Stelei, alãturi de datele personale care sînt citite de sistemul turnichetului dupã ce biletul a fost citit.
Pasul 4: Dacã în stadion cineva va arunca o torțã, va înjura sau va afișa un banner rasist, obscen ori xenofob, el va fi filmat și, dacã nu va fi identificat și scos din stadion în timpul respectivei partide, la finalul jocului va fi identificat cu ajutorul înregistrãrilor video, confruntate cu pozele din baza de date a Stelei.
Abonamentele la peluze, anulate
Gigi Becali a anunțat ieri o altã mãsurã: "Am anulat toate abonamentele la peluzã. Sã vinã sã-și ia înapoi toți banii, chiar dacã au vãzut deja cîteva meciuri. Din iarnã, sã vinã și cei de la tribune sã-și ia jumãtate din bani pe abonamente. Din iarnã voi vinde abonamente cu 1 leu bucata pentru cã eu vreau pe stadion oameni civilizați, oricum huliganii pe care i-am interzis nu vor mai putea cumpãra niciodatã nici abonamente, nici tichete".
BILA NEAGRÃ
Procedura de acces va fi îngreunatã
Jandarmii și stewarzii vor confrunta la porți datele de pe buletin și de pe bilet, astfel cã accesul în stadion se va face mult mai greu. "Așa este, pãtrunderea în arenã va fi îngreunatã, însã vom deschide porțile cu 4-5 ore înainte de fluierul de start, nu cu douã ore, ca pînã acum", a comentat președintele Valeriu Argãsealã.
BILA ALBÃ
Bișnițarii, primii loviți
Cum nimeni nu va mai putea intra pe stadion dacã nu are pe bilet aceleași date ca pe buletin, rezultã cã cine va cumpãra tichete de la bișnițari nu va acces în arenã. "Faptul cã vom elimina bișnița este una din cele mai importante realizãri, pentru cã acei indivizi reprezintã niște cãpușe între club și suporterii adevãrați", spune Valeriu Argãsealã.
"Suporterul trebuie sã se prezinte la poartã cu biletul și cu buletinul sãu. Dacã numele de pe buletin nu corespunde cu cel de pe bilet, nu va putea intra"
Valeriu Argãsealã, președinte Steaua
POZIÞIA JANDARMERIEI
"E legal"
Purtãtorul de cuvînt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a explicat ieri de ce mãsura Stelei este acoperitã de lege
- Domnule Militaru, are Steaua dreptul sã interzicã persoane pe stadion?
- Da, are. Conform Legii numãrul 4, Legea Dragomir, organizatorul are dreptul de a-și lua mãsuri suplimentare de a asigura ordinea pe stadion și poate interzice accesul unor persoane în arenã, cu o condiție.
- Care anume?
- Sã ne trimitã și nouã, Jandarmeriei, numele persoanelor respective. Deja avem și noi, la nivelul întregii țãri, în baza de date a Jandarmeriei, 3.500 de suporteri cu probleme, dar nu toți sînt și interziși pe stadion.
e dureros si frustrant...in aceste conditii ma declar interzis pe stadionul unde am crescut.
P.S:acum ii inteleg perfect pe "paranoicii" care nu si-au cumparat nici macar 1 data in viata bilete pe numele lor,daramite abonamente.
decizia pare sa ii vizeze doar pe posesorii de abonament,printre care ma aflu si eu...
cei care au intrat pe baza de bilet pe perioada protestului nu cred ca vor avea probleme de acces momentan...norocosilor.