Fratilor, eu am o enigma. Dar nu pot sa spun ca e a mea, ci e a cetatenilor. Eu doar am preluat-o. Cum se face ca astia majoritari pe la tribune, aka cetatenii cu goarne si mai nou fara pungi de seminte, la meciurile importante (in special la Steaua-Dinamo), aplauda peluzele, fac mii de poze, ba se mai ridica in picioare si se pozeaza unii pe altii cu peluza ca background, altii mai filmeaza, bucurandu-se de spectacol, de fumigene, de torte, de bannere, de mesaje, de absolut tot ceea ce fac drogatii si alcoolicii de-acolo.
Intr-o discutie despre suporteri, eventual cu un strain sau cu un rival, sau cu oricine din afara fenomenului fotbal, se mandresc nevoie mare spunand ca "astia de la Steaua sunt fantici domne, pai sa vezi atmosfera, extraordinar de frumos pe Ghencea". Altii mai nesimtiti, se baga si pe ei in aceeasi oala, vorbind despre lucrurile astea la persoana a 2-a plural. "Noi" facem, dregem etc.
Dar, imediat cum lucrurile se incing, ba aterizeaza o torta pe gazon, ba se isca vreun scandal intre suporterii din peluza si oricine altcineva, cetatenii astia laudarosi se eschiveaza si schimba macazul, incurajand fortele de ordine sa-si faca treaba, ca doar nu poti sa vii la meci cu nevasta si copilul si sa auzi injuraturi si sa asisti la batai. Atunci cum mama dracului poti sa vii cu familia la un meci, spre exemplu cu spurcatii, cand striga tot stadionul (momente rare) "mu.ie Dinamo", poate mai strigi si tu, pentru ca apoi la "mu.ie Becali" sa te declari oripilat. Adica e ok sa-ti bagi plua in adversari de fata cu ai tai, dar nu e ok sa si-o bage si altii ?
Asta o scriu pentru ca aseara, am vazut destule specimene care faceau poze si filmau vreo 6-7 torte de-ale turcilor. Dar poate ca aveau o scuza..era primul lor meci pe Ghencea, contra Turciei.