FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Adevar sau minciuna ? Emblema Steaua si GG

«12348»
Bogdan4Steaua31.10.2005 12:42

Ce se va intampla cu jucatorii? Ce se va intampla cu Marius [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color]? Ce se va intampla cu stadionul? Eu unul nu m-as desparti de jucatori gen Radoi, Ogararu, Iacob, Nicolita, etc.

Sper sa se rezolve toata tampenia asta cumva. Cu sau fara plecarea lui Becali.

Virgil31.10.2005 12:44

Ia sa vedem ce zice si Gazeta Sporturilor :

Gigi Becali a cesionat marca "Steaua"

Vezi amănunte

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat in cadrul unei conferințe de presă, că a cesionat marca Steaua vechii asociații care a administrat clubul, astfel incât Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) să poată recupera datoriile grupării din Bulevardul Ghencea.

În actele de cesiune pe care Becali le-a prezentat presei, figurează vechea emblemă a clubului, cea cu vulturul care ține in gheare două paloșe și pe care este inscripționat "Citius, Altius, Fortius". Becali a cesionat, practic, emblema preluată de la fosta asociație care a administrat clubul. Astfel, el a cesionat ce a primit de la vechiul administrator al clubului.

Din partea vechii asociații, contractul a fost semnat de președintele Teia Sponte.

"Sebastian Bodu a zis că marca Stelei valorează o sută de milioane de dolari. Azi, printr-un contract de cesiune, am cedat marca Steaua vechii asociații care este debitoare la stat. În acest moment vechea societate nu mai este insolvabilă, deoarece are această marcă. Am renunțat și la istorie, și la tradiție, la tot. Am inregistrat acest contract de cesiune la Administrația Finanțelor Publice sector 6", a spus Becali.

Becali a afirmat că președintele ANAF, Sebastian Bodu, poate să scoată la licitație marca Steaua și să o vândă. "Acum Bodu poate să o scoată la licitație să o vândă și să-și recupereze datoria de care spune el. Din moment ce Bodu a spus că am luat eu tradiție și istorie, eu ii zic acum: «Ia-o, vinde-o și ia-ți banii». Dacă vor să schimb și culorile, o să le schimb, dar poate o să particip și eu la licitație, poate dau eu 20, 30 sau 90 de milioane. Oricum Ministerul de Finanțe iși ia zece milioane cât este datoria, iar restul de 40 sau cât o fi intră in asociație", a menționat Becali.

Gigi Becali susține că a luat această decizie pentru a-și salva familia. "Ministerul de Finanțe să vândă această marcă sau poate o ține și iși face echipă mâine, poimâine. Suporterilor le spun: Am venit cu bună credință, ei știu acest lucru, dar trebuie să imi salvez familia. Se poate spune că bat in retragere, eu am ridicat mâinile. Ne-am bătut pe Steaua și uite că le-am dat-o. Nici nu mai trebuie să fie proces, pentru că vechea asociație, care este datoare, are acum un activ patrimonial de o sută de milioane de euro. Acum să-l vândă cei de la finanțe și să iși ia banii. Sechestrul de pe averea mea se va ridica oricum", adăugat Becali.

Întrebat dacă Bodu a spus doar in glumă că Steaua valorează 100 de milioane, fără să facă un audit, Becali a răspuns: "Nu se poate ca un ministru să vorbească doar așa".

Gigi Becali a afirmat că va crea o nouă marcă Steaua care va avea ca simbol "Steaua creștină in opt colțuri". "Am să fac o nouă Steaua care va avea marcă Steaua creștină in opt colțuri. Echipa se va numi tot Steaua, până va cumpăra cineva acea marcă, până mă vor contesta. Atunci o să vedem ce se va intâmpla o să pun o steluță și gata, dar vă spun eu că se va numi tot Steaua. Steaua creștină in opt colțuri este inregistrată de Fundația Creștină «Gigi Becali». Am vrut să salvez un simbol național, dar in inima mea este mai mult familia", a completat Becali.

Finanțatorul stelist cere să i se ridice sechestrul de pe avere deoarece nu mai are nici o legătură cu marca Steaua. "Să-mi ridice acum averea de sub sechestru pentru că Bodu are de executat această marcă, care, așa cum a zis el, valorează o sută de milioane de euro. Să o vândă și să-și scoată banii. Am făcut acest lucru pentru că ce se intâmplă acum cu mine se numește terorism de stat. Îl atenționez pe președintele Traian Băsescu, care este mediator intre stat și societate, că există terorism de stat impotriva mea. Nu ințeleg de ce nu intervine să medieze", a adăugat Becali.

Gigi Becali a mai spus că nu va reacționa in nici un fel dacă oficialii clubului Dinamo vor dori să participe la licitația privind achiziționarea mărcii Steaua. "Să o cumpere, să o ia cine vrea. Când instituțiile statului sunt impotriva mea, se dau legi impotriva mea, nu am ce să fac. Nu cred că președintele Traian Băsescu este in spatele acestor atacuri. Dacă am stat in dreapta președintelui in tribună inseamnă că sunt om de onoare, este o greșeală că nu a intervenit in această mediere", a completat Gigi Becali.

Întrebat cine a cesionat marca, el sau actualii proprietari ai Stelei, Becali a răspuns: "Actualii proprietari au cesionat-o, insă cum nu s-a inregistrat la judecătorie cine este președintele, tot eu semnez".

ANAF a instituit, la jumătatea lunii octombrie, sechestru asigurator asupra averii lui Gigi Becali, ca acționar al FC Steaua. ANAF a solicitat răspunderea in solidar a acestuia pentru datoriile clubului către stat, in valoare de circa 11 milioane de euro.

Ayrton31.10.2005 12:44

Nu sigla, emblema, logoul sau cum vreti sa-i spuneti conteaza cel mai mult ! jj a spus ca a cesionat marca, ceea ce este altceva, marca insumand insemnele (emblema, logo, culori...),numele, palmaresul si istoria clubului. Practic doar jucatorii raman...

AdiM31.10.2005 12:47

Din pacate am impresia ca se intampla ce s-a intamplat la Timisoara, adevarata Politehnica e in c, in prima divizie fiind fostu rocar actual fcu Poli timisora, infiintata prin 2002. Gigi a cedat emblema, palmaresu, istoria etc. Practic a ramas cu jucatorii si cu locu in prima divizie, adica societatea. Practic, daca asta se va intampla, adevarata Steaua (cu palmares si istorie) nu va mai exista decat in acte si in inima noastra, fara echipa, fara nimic. Jucatorii apartin societatii pe actiuni, nu asociatiei nonprofit. Dupa cum am zis de-atatea ori, daca pleaca Gigi fara sa vina alt finantator-patron, Steaua va disparea din campionat. Nu credeam ca se poate intampla asa ceva. Poate, totusi, nici n-o sa se intample. Trebuie sa luam toti atitudine, si nu doar pe net. :x

Virgil31.10.2005 12:53

Stai linistit ca nu se intampla.Socotesc ca Gigi nu a facut de capul lui aceste lucruri,ci in urma consultarii unor somitati in materie de drept.

Momentan,asa cum a spus el,foloseste numele Steaua pana cand ANAF va valorifica aceste simboluri,urmand ca apoi noii proprietari ai bunurilor cesionate sa-i ceara lui Gigi sa renunte la numele de Steaua,dat societatii sale.Drept urmare Gigi va da o noua denumire echipei,cum ar fi Steaua Crestina asa cum zice el.

Bodanel31.10.2005 13:00

Face Jiji niste lucruri. Oricum pentru chestia asta tot neamu' meu il va ura. Imi voi invata copiii sa blesteme numele Becali in fiecare zi, iar eu il voi blestema cate zile voi avea poate va simti si el ce simtim noi acum. HUO ciobanule!!!!!!!!!! Mars la oile lu' tac'tu' si lu' mata. Stiu ca vb urat dar nu il pot suferi. Daca adminii sterg postu' ma supar rau de tot ca nu l-am injurat desi in gand asta fac de cand am citit stirea.

sorin_77731.10.2005 13:03

mai este un scandal in care Steaua nu a fost tarata de cand e GG la conducere? Sunt extrem de revoltat dar in acelasi timp ma cuprinde un sentiment de liniste... pleaca GG... TREBUIE!!!

nick200531.10.2005 13:04
Stai linistit ca nu se intampla.Socotesc ca Gigi nu a facut de capul lui aceste lucruri,ci in urma consultarii unor somitati in materie de drept.

Momentan,asa cum a spus el,foloseste numele Steaua pana cand ANAF va valorifica aceste simboluri,urmand ca apoi noii proprietari ai bunurilor cesionate sa-i ceara lui Gigi sa renunte la numele de Steaua,dat societatii sale.Drept urmare Gigi va da o noua denumire echipei,cum ar fi Steaua Crestina asa cum zice el.

Si cine va tine cu Steaua Crestina a lui g.b? Pentru ca sa nu plateasca o datorie infima, comparativ cu averea cu care se tot lauda, a preferat sa scoata la licitatie, pentru ca aici se va ajunge, zeci de ani de istorie...atata valoreaza pentru el noaptea de la Sevilla si restul titlurilor, 11 mil de euro. Poate azi maine ne scoate si pe noi la mezat. Un om nerusinat! Nici nu mai vreau sa-i scriu sau sa-i pronunt numele, pentru ca nu merita! G.B., pentru oameni ca tine, toleranta zero!

sorin_77731.10.2005 13:06

sunt foarte curios cum vor reactiona suporterii la primul meci de acasa cu Vaslui... Dar cine stie ce se mai intampla pana atunci... mare noroc are... Sa fi avut Steaua meci maine ca ii darmau suporterii loja... :lol: :lol: :lol:

Virgil31.10.2005 13:11

De ce crezi asta ? Spune macar doua motive.

montreal31.10.2005 13:13

care suporteri? ai lui Mustata ?

galeria platita de Gigel?

zarboss31.10.2005 13:15

Si cine va tine cu Steaua Crestina a lui g.b? Pentru ca sa nu plateasca o datorie infima, comparativ cu averea cu care se tot lauda, a preferat sa scoata la licitatie, pentru ca aici se va ajunge, zeci de ani de istorie...atata valoreaza pentru el noaptea de la Sevilla si restul titlurilor, 11 mil de euro. Poate azi maine ne scoate si pe noi la mezat. Un om nerusinat! Nici nu mai vreau sa-i scriu sau sa-i pronunt numele, pentru ca nu merita! G.B., pentru oameni ca tine, toleranta zero!

cu toate declaratiile lui .. si cu toata mandria ca este la Steaua.. si-a batut joc de istorie si echipa... acum ne dam seama ca a jucat teatru tot timpul...

si in acelasi timp demonstreaza ca sta prost cu banii.. daca tot se lauda ca are mai multi bani decat bkp... de ce nu scoate banii sa plateasca datoriile?????

taranul naibii....cioban prost

montreal31.10.2005 13:24

va face (ca sa nu zic altfel) cum vrea el. 8O

Steaua nu reprezinta nimic pentru el, cred ca am scris asta de vreo 20 ori pe acest site.

N-ati vazut ce a declarat:

Am luptat pentru Steaua, DAR BRANZA E PE BANI!

si cu asta basta cu Steaua! S-a ales praful.

Razvan_S31.10.2005 15:24

Nu mai pot fratilor. Imi plange inima de durere cand vad ce se intampla la Steaua. Mai trist e ca acum am ura pe toti inclusiv pe [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color] ca sa asociat cu idiotii astia... Daca ati vazut reactia lui Claudiu Niculescu de la stiri - a ras ironic. E reactia pe care ar trebui sa o aiba toti stelistii dar din pacate suferim prea mult si aveam prea multa ura in suflete ca sa mai putem rade. Deja nu mai e de ras e doar TRIST. Dar cel mai trist e ca nu avem ce sa facem.........

SA PLECE Gigi!!!!!!!!!! M-AM SATURAT!!!!!!!

sorin_77731.10.2005 15:33
care suporteri? ai lui Mustata ?

galeria platita de Gigel?

Da, nu ar fi exclus sa mute Peluza Nord la tribuna 0... mare nebun GG... :lol: :lol: :lol:

sorin_77731.10.2005 15:35

Un singur lucru mai vreau: Sa i se ia stadionul si sa nasca o Stea in divizia C care sa joace pe Ghencea... Eu acolo ma duc... La Steaua lui GG nu mai merg...

Akephalos31.10.2005 15:45

Nu stiu ce sa mai zic...am trecut de la agonie la extaz si acuma inapoi...cu Jiji asta ne-am dat cu firma de tot in cap...pai ce Steaua Crestina? Sa ne mai lase cu astea sfinte ca mai sfant ca Steaua lui Laca nu este nimica. Doar atata ma intreb: o sa poata Laca sa suporte rusinea asta? Mai bine cu Steaua asta in c decat cu minciuna lui Jiji si Meme in A. Forza Steaua! CU Laca pana la moarte!

SL!M31.10.2005 15:47

bataie de joc ...numi vine sa cred..Miau dat lacrimile cand am vazut la stiri cum tinea ciobanu emblema Stelei in mana si zicea "Am dat tot palmaresu, emblema.."..:((( si btw sami bag ceva in Steaua lui cu 8 colturi..

alex_lef31.10.2005 15:59

**** Becali!!!!**** Becali!!!**** Becali!!!! DEJA S-AU ADUNAT PREA MULTE NU MAI REZISTAM, IN FIECARE SAPTAMANA CATE O BOMBA VENITA DIN PARTEA LUI Becali I-C-R-E-D-I-B-I-L !!!m-am SATURAT DE ATATEA IDIOTENII DIN PARTEA UNUI CRETIN INCULT, "Steaua CRESTINA" CEA MAI MARE IDIOTENIE NE FACEM DE RAS IN Romania :cry:!!!

Becali NU TE SUPORT!!! **** Becali!!! sry pt cuv urate dar nu mai rezist!!!

Ayrton31.10.2005 16:03

Asa cum a mai spus si altcineva aici, totul poate fi o incercare de inginerie financiara. Actuala societate (la care jj nu mai e actionar)a cesionat brandul Steaua. Se va organiza o licitatie la care jj se va asigura ca va participa singur (amintiti-va de nocturna), si va licita pretul minim. In cazul in care nu va mai fi o alta oferta, se va organiza o a 2a licitatie la care se va accepta suma in caz ca nu se mai prezinta si altcineva. Cred ca de la paunesti a invatat asta, ca au mare experienta... S-ar putea ca totul sa fie o manevra de a scapa de datorii! Dar daca va mai fi si un al 2lea ofertant?!?!

P.S. Cred ca cineva i-a spus lui jj ca brandul Steaua valoreaza mai putin decat datoria.

I.N.Money31.10.2005 16:03

Ceea ce e grav din cate am vazut ca renunta la tot palmaresul Stelei :cry:

Meth0dMan31.10.2005 16:28

Eu nu cred ca asa ceva cu sigurnata e o manevra de a lui Gigi Becali el stie ca emblema e palamresu si toate performantele facut de Steaua pana acu si nu cred ca e atat de handicapat sa faca asa ceva.Iar daca e...o sa beleasca ****.Ramane devazut

4ever STEAUA31.10.2005 16:34

Si uite asa moare ultima farama de fericire care o mai aveam pe lumea asta .In seara asta Gigi a spus ca nu o sa mai fie nimic din Steaua nici traditia nimic . Daca Steaua se vinde o sa se vanda si sufletele fanilor . E inacceptabil eu unul am sa ies sa fac miting .Sa ma ia garda sa imi faca ce vrea ca tot am sa ies in strada cum imi dau drumu . Nu se poate asa ceva, sa dispara incetu cu incetu clubul care ne-a dus pe noi romanii in topurile din Europa . Clubul care a facut ca vestul sa ne priveasca cu respect candva e acuma bagat in mocirla de niste oameni (in special Botu aaa scuze Bodu )cretini . Si mai ziceau rapidistii "singuri impotriva tuturor " . Ce se intampla e o meschinarie a unui impotent care crede ca asa o se simte barbat daca e mediatizat . Probabil ca toata viata o sa stea cu fatalai sa il apere pe ciudatu ala .

P.S. : lume hai sa nu lasam sa moara TRADITIA si EMBLEMA ce o iubim ca pe familia noastra :!:

SSK31.10.2005 16:36

Legea nr 84 din 15 aprilie 1998 privind marcile si indicatiile geografice

Art.3 In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos se definesc dupa cum urmeaza :

a) marca este un semn susceptibil de reprezentare grafica servind la deosebirea produselor sau a serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele apartinand altor persoane; pot constitui marci semne distinctive cum ar fi : cuvinte, inclusiv nume de persoane, desele, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale si, in special, forma produsului sau a ambalajului, sau combinatii de culori, precum si orice combinatie a acestor semne;

Art. 39 Alin. 1 Drepturile asupra marcii pot fi transmise, prin cesiune, licenta, oricand in cursul duratei de protectie a marcii.

Asadar, la prima vedere este legal ceea ce face Becali. In sensul ca, din moment ce este titular al dreptului de protectie a marcii respective, o poate instraina perfect legal prin cesiune. Apar aici insa doua ipoteze precum si un mare semn de intrbare.

Semnul de intrebare este cel asupra palmaresului si imi pare teribil de rau ca nu stiu natura juridica a acestei notiuni. In cateva zile sper sa revin cu raspunsul corect, voi incerca sa ma documentez la facultate.

Prima ipoteza - Becali blufeaza in stil mare, cedand o marca (un simbol) la a carei folosinta si-asa renuntase (de cand cu noua emblema), incercand astfel sa demonstreze ANAF ca marca respectiva nu valoreaza doi bani.

A doua ipoteza - Becali instraineaza tot ansamblul de elemente care din punct de vedere juridic poate intr-adevar valora multe milioane de dolari : nume, simbol, combinatie de culori, palmares. In acest caz, putem spune ca am ramas fara obiectul muncii :oops: :cry:

Sincer, nu stiu sigur cum stau lucrurile. Sper insa din tot sufletul ca dracul nu este atat de negru cum pare. Si oricum, nu vreau sa discut despre ce as face in eventualitatea in care a doua ipoteza este valabila. Ar fi de-a dreptul infiorator...

don_omar31.10.2005 16:39

Admine nu mai sterge mesajul......

Ce nu inteleg la voi e ca sunteti o adunatura de Prosti cu P mare...tocmai acuma v-ati dat seama cine e de fapt Jiji berbecalii,pana acum nu stiati?....

De ce credeti ca sa mutat unele brigazile din nord in sud?

De ce a plecat jan de la conducere peluzei nord?

Pur si simplu ca a venit berbecalii.

De ce strigati tot stadionul Jiji berbecali si noi din sud il huiduiam si voi suporteri de la tribuna 2 1 0 ne huiduiati pe noi sudisti? de ce?..nu stiati cine e acest Jiji

Sunt multe chesti care se leaga intre ele dar voi chiori nu ati vazut a avut echip rezultate bunicele...haideti ma sa i- lasam ca baga bani...A bagat o **** bani....poate in norcturana atata...

V-ati trezit din pacate prea tarziu dar e bine....cu toti in strada si la meciul cu Vaslui sa devastam tot stadionul sa ne suspende iar terenul pana isi baga Jiji mintile in cap sa plateasca bani ca trebuie platiti cum plateste fiecare om impozit la STAT si cu asta basta...

Singura solutie care mai e sa mergem toti in strada sa facem in protest inpotriva ciobanului si la fiecare meci acasa sa devastam tot sa inteleaga "S-a nu sa se puna cu noi"...cum ar veni sa fie la fiecare meci stadionul suspendat sa vedem atunci ce morti lui face ca nu o sa mai vina nimeni pe stadion ca nu are voi de la autoritati...

Admine nu sterge mesajul...scuze daca nu am scris corect dar sunt prea nervos,suparat etc

Bafta......lasati stadionul gol la meciul din UEFA si "CU TOTZII IN STRADA..MERGEM IN STRADA SA II DAM **** LU Jiji" LA **** Jiji BERBECALI Jiji PLEACA DIN Ghencea

«12348»