Cind spui Cristi Tanase, cel mai probabil iți vin in minte două cuvinte, ambele legate de viata mondena nici unul de sport. Mai apoi te gindesti la termenul fotbalist. Cu siguranță insă că foarte putini ar asocia numele mijlocasului de 23 de ani al Stelei cu generozitatea, caracteristică putin spre deloc mediatizata
Acum 3-4 ani, venea des la Centru. Discuta cu juniorii, le asculta problemele si le oferea ghete. Ba chiar, cind se putea, si echipamente de joc este marturisirea facută azi de unul dintre tehnicienii Centrului de copii si juniori ai lui FC Arges
Nu au fost gesturi singulare
În urmă cu aproape doi ani, presa locală si centrală au scris despre cazul unei fetite de 5 ani din Pitesti, care a fost diagnosticată cu o boală gravă si rara numită tirozinemie. Costul tratamentului care o tinea in viață se ridica la 3.000 de euro lunar.
Cum a auzit, Tanase s-a decis să doneze un tricou al sau, care a fost scos la licitatie, iar banii strinsi au fost folositi la tratamentul copilului.
Primul sau antrenor, Mihaiță Ianovschi, povesteste o altă intimplare care l-a avut protagonist pe Tanase: Aveam la Centru un junior foarte talentat, caruia ii murise tatal. Știam că respectivul copil are o situatie materială precara I-am povestit totul lui Cristi. Știti cum a reactionat? Nu a zis nimic, iar a doua zi i-a facut cadou juniorului o pereche de ghete si o sumă de bani.
De ce a fost poreclit Dodel
Cind era in Pitesti, Cristi Tanase era strigat Dodel. Primul care i-a spus asa a fost fratele lui cel mare, intrucit atunci cind era mic nu putea să ii pronunte numele. Alte amanunte despre fotbalistul Stelei sunt oferite chiar de el: Cind eram mic, mă uitam mult la televizor si eroul meu favorit din filme era Batman. Nu mai spun că mă distrau foarte mult desenele animate, in special cele cu Tom si Jerry.
În afară de fotbal, imi place să joc tenis, iar numarul meu norocos este 18
Cristi Tanase, mijlocaș Steaua