FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Continuarea Protestului

«1236»
rezistenta_ultras12.07.2009 16:54

Care e modalitatea prin care ati vrea sa protestam pe viitor?au mai ramas cateva zile pana la primul meci oficial,insa fiecare dintre noi gandeste intr-un mod diferit legat de aceasta problema.

Merita sa renuntam la steagurile de gard/fluturat pe durata protestului?unii au dus la extrem modalitatea de a protesta si au inceput sa isi lase acasa pana si banalul fular sau orice material cu insemnele grupului din care face parte.

Care este legatura intre abandonarea acestor materiale si protest?Care este legatura intre absenta in deplasari si protest(au fost deplasari in care nu am fost decat 30 de insi sau deloc)?

Cele 2 peluze trebuie sa arate sobru si trist cand protesteaza?Un protest "colorat" nu e posibil?Sau a devenit mai comoda aceasta abordare?

noname12.07.2009 20:03

Legat de steagurile de gard si de fluturat... ideea e ca nu prea le mai poti aduce cat timp esti in relatii proaste cu conducerea. O sa-ti fie mereu puse piedici, o sa te cheme (daca iti mai permit) de la 11 sa prezinti materialele, ceea ce nimeni nu cred ca ar accepta. Eu nu cred ca merita sa renuntam la ele, insa la noi conteaza mai mult ce vrea clubul organizator decat ce scrie in lege si daca decizi sa protestezi este foarte greu sa ai si o continuitate cu steagurile. Lipsa fularelor chiar n-are nici o scuza... Nu stiu daca din cauza protestului s-a renuntat la fulare, esarfe (s-ar putea si din cauza "casualizarii" peluzelor) insa mi se pare oribila o peluza cu gaturile "goale". Despre absenta din deplasari: in cazul grupurilor din sud care au ales sa nu faca deplasarile in retur, ideea a fost urmatoare: tai orice legatura sau dependenta fata de club (nu mai depinzi de biletele date pe reciprocitate, de intermedierile lui Argaseala etc.) si pastrezi atat fortele cat si banii pentru un protest acolo unde poti ajunge 100% sigur (pe propriul stadion - in deplasare ii este foarte usor lui Gigi sa ne interzica sa intram - vezi cazul de la constanta).

Nu stiu cat de mult a contat absenta astora 4 grupuri din deplasari insa s-ar putea ca si lehamitea sa fi contribuit la deplasarile de 30 de insi...

S.S.Lazio12.07.2009 21:09

a cam fost haos cu deplasarile in retur ...ba se vroia sa se mearga , ba nu ..si tot asa , pana s a terminat campionatul ! o chestie era sigura ..oamenii au vrut sa mearga la sigur , nu sa ramana pe afara .

Oricum , noi toti ne straduim din rasputeri ..dar pe Gigi il cam doare in cur de noi , sa fim seriosi ! bun,nici echipa nu o poti sustine ..ca nu joaca nimic . Intr-adevar e vina lui Gigi si a managementului prost cu salarii de minim de 120 mii si multe altele ..e o situatie haotica !

apropo ..la meciul cu ungurii , o sa fie urata treaba cu garda ..sa avem totusi grija .

Stanici12.07.2009 21:45

Eu cred ca o eventuala absenta in deplasari a grupurilor din peluze ar permite ciobanilor din tara care cica tin cu Steaua sa il aplaude pe dobitoc (vezi Pitesti), fapt care ar duce la declaratii de genul "ma iubeste suporterii, sunt 10 drogati care ma injura".

andyro12.07.2009 23:18

Pai legat de steagurile de gard/fluturat, nu vad ce s-a schimbat fata de returul sezonului trecut. Situatia e fix aceeasi, si atat timp cat nu se schimba, daca am luat o decizie atunci, nu vad de ce am reveni asupra ei. Stiu, si mie mi-e dor sa flutur un steag... :wall:

rezistenta_ultras13.07.2009 07:12

poate va mai ganditi pana la meciul cu ungurii legat de problema steagurilor...

eu personal si probabil si altii avem de gand sa le readucem in peluza.

bodanelu13.07.2009 07:39

o parere personala: nu vi se pare ca ne departam prea mult de restul stelistilor? voi credeti ca putem ajunge la un final dorit doar cu oamenii din peluze? Nu vi se pare ca este o prapastie mult prea mare intre peluze si tribune?

cat de incantat am fost cand am inceput protestul, lumea ne incuraja pe atat de dezamagit sunt acum de cand a iesit jegul din puscarie si si-a marit capitalul de simpatie.

Oare nu se poate ajunge la un numitor comun, la semiincurajarea echipei si contestarea ciobanului? Poate asa ne apropriem mai mult si tribunele.

Repet, singuri nu rezolvam nimic. Doar un protest din care tot noi iesim cei mai sifonati: oameni interzisi, amenzi etc etc..

rezistenta_ultras13.07.2009 08:30

pai cam asta o sa urmeze bogdanelule,cel putin la nord.

sper ca prin acest demers,sa nu ingropam si mai tare Peluza Sud,care oricum e vazuta drept "oaia neagra".sau poate iau si ei o decizie ceva mai echilibrata.

atata timp cat suntem acoperiti cu fluieraturi de restul stadionului,el o sa aiba mereu asul din maneca si va putea sa ne catalogheze linistit drept "o mana de derbedei".

poate la inceput tinea placa aia cu tiganii din stefanesti adusi cu autobuzele special sa ne injure,dar s-a convins toata lumea ca ne minteam singuri.

pur si simplu vor incurajarea/binele echipei,vor rezultate bune si atat,indiferent de ce se petrece in loja.iar cand acestea n-au venit,in ochii lor si noi eram considerati vinovati pentru simplul fapt ca nu ne faceam datoria de suporter de peluza si anume incurajarea echipei.

iar cand raspunsul la "cetateni **** cetateni" a fost "lupta Steaua",totul a devenit clar,cel putin in mintea mea.

1on13.07.2009 08:38

Subscriu la ce zice bodanelu. Continuarea protestului in forma asta n-o sã facã decât sã depãrteze și mai mult "milioanele de steliști adevãrați din țara asta" și cei de la tribune de "golanii, drogații și derbedeii" de la peluze și incriminarea celor din urmã ("o mânã de huligani care stricã tot spectacolul și care vor fi scoși de pe stadion", dupã cum zice pușcãrie din fruntea LPF-ului). Iar lucrul acesta nu îi va aduce decât capital de imagine oierului și tot el va ieși în câștig. Cel puțin cât echipa are rezultate sau un orizont pentru obținerea lor nimeni n-o sã-l mai conteste iar cei care nu vor face decât sã-l conteste vor fi vãzuți ca unii care nu fac decât rãu echipei, eventual chiar plãtiți de Borcea (cum urla ca un bezmetic un boșorog de la t2 la meciul care a urmat momentului în care a fost arestat și când s-au huiduit tribunele cu peluzele prima datã; iar nebuni ca el mai erau).

Din pãcate, situația s-a întors în favoarea analfabetului când s-a întors Lãcãtuș și, mai ales, când a fost bãgat în pușcãrie iar Mustațã a zis cã nordul n-o sã-l mai conteste pentru cã "a dispãrut din viața echipei :huh:.

andyro13.07.2009 09:42

Eu as merge la T2 vreo cateva meciuri sa-i vad si eu pe aia care huiduie, sincer sa fiu. Dar imi dau seama ca n-as rezolva mare lucru.

Atat timp cat o sa incetam protestul pentru ca ne huiduie unii din cei de la tribune - adica asa am ajuns, sa scandam numai ce ne dau voie tribunele - zic eu ca nu mergem intr-o directie buna.

ultrash13.07.2009 11:19

e clar ca in halul in care ne prezentam acum protestul asta nu va aduce nimic concret pentru ca nu are o directie anume, sau, daca are, sunt doua cai de a ajunge la tinta, si vad ca nu se urmeaza una singura.

E clar ca lumina zilei ca unii au strangere de inima ca nu`si pun steagul pe gard, ca nu coloreaza peluza, ca nu incurajeaza echipa(defapt sentimentul asta cred ca il avem cu totii) iar altii au trecut cu sentimente reci si strangere din dinti peste asta!

Ideea e ca trebuie sa ne hotaram o data pt totdeauna care ne e scopul si care sunt modalitatile prin care il putem indeplini. Asa, dezbinati(si nu ma refer la relatia peluza-tribune ci la ce se intampla strict in peluze unde sunt doua curente) nu vom realiza niciodata nimic.

Dar, cititi inca o data articolul "Cum ne vom privi in ochi..." si veti intelege mai bine.

Protestul trebuie sa continue in ciuda tuturor parerilor induiosatoare. In fond, am fi principalii vinovati si ne-am pierde si ultima farama a demnitatii daca ne-am suci, a cata oara, la 180 de grade? Pentru ca de ceva timp incoace asta se intampla: protest-pauza-protest-pauza. Nu prieteni, daca ne oprim acum am face cea mai mare prostie si nu am mai avea niciun drept sa mai contestam ceva apoi.

Noi trebuie sa terminam ce am inceput! Fara sa ne pese de cine huiduie si de gloata de tarani care-l venereaza pe cioban.

De ce sa ne oprim? S-a schimbat ceva fata de sezonul trecut? Absolut nimic. Iar ca sa ai sanse intr-un razboi cu un asemenea personaj e clar ca nu poti utiliza metafore si vorba dulce.

Trebuie, zic eu, sa ne mentinem fermi pe pozitii. Niciun pas inapoi sa fie deviza noastra si sa nu ne pese de presa, de cetateni, de nimeni si nimic.

In fond, nu ne vindem pentru o cupa castigata cu valize, ci dorim sa salvam Steaua. S-o stergem de praf si mizerie si sa o vedem iar plina de onoare, demnitate, valoare, respect, suprematie.

Gigi trebuie sa plece pentru ca Steaua noastra sa fie iar, a noastra, aia pe care o iubim.Nu putem incuraja Fc Steaua!

Dar pt a fi mai puternici e clar ca nu se poate ca Nordul sa adopte o modalitate si Sudul alta.

Semper Svperiores

S.S.Lazio13.07.2009 11:23
e clar ca in halul in care ne prezentam acum protestul asta nu va aduce nimic concret pentru ca nu are o directie anume, sau, daca are, sunt doua cai de a ajunge la tinta, si vad ca nu se urmeaza una singura.

E clar ca lumina zilei ca unii au strangere de inima ca nu`si pun steagul pe gard, ca nu coloreaza peluza, ca nu incurajeaza echipa(defapt sentimentul asta cred ca il avem cu totii) iar altii au trecut cu sentimente reci si strangere din dinti peste asta!

Ideea e ca trebuie sa ne hotaram o data pt totdeauna care ne e scopul si care sunt modalitatile prin care il putem indeplini. Asa, dezbinati(si nu ma refer la relatia peluza-tribune ci la ce se intampla strict in peluze unde sunt doua curente) nu vom realiza niciodata nimic.

Dar, cititi inca o data articolul "Cum ne vom privi in ochi..." si veti intelege mai bine.

Protestul trebuie sa continue in ciuda tuturor parerilor induiosatoare. In fond, am fi principalii vinovati si ne-am pierde si ultima farama a demnitatii daca ne-am suci, a cata oara, la 180 de grade? Pentru ca de ceva timp incoace asta se intampla: protest-pauza-protest-pauza. Nu prieteni, daca ne oprim acum am face cea mai mare prostie si nu am mai avea niciun drept sa mai contestam ceva apoi.

Noi trebuie sa terminam ce am inceput! Fara sa ne pese de cine huiduie si de gloata de tarani care-l venereaza pe cioban.

De ce sa ne oprim? S-a schimbat ceva fata de sezonul trecut? Absolut nimic. Iar ca sa ai sanse intr-un razboi cu un asemenea personaj e clar ca nu poti utiliza metafore si vorba dulce.

Trebuie, zic eu, sa ne mentinem fermi pe pozitii. Niciun pas inapoi sa fie deviza noastra si sa nu ne pese de presa, de cetateni, de nimeni si nimic.

In fond, nu ne vindem pentru o cupa castigata cu valize, ci dorim sa salvam Steaua. S-o stergem de praf si mizerie si sa o vedem iar plina de onoare, demnitate, valoare, respect, suprematie.

Gigi trebuie sa plece pentru ca Steaua noastra sa fie iar, a noastra, aia pe care o iubim.Nu putem incuraja Fc Steaua!

Dar pt a fi mai puternici e clar ca nu se poate ca Nordul sa adopte o modalitate si Sudul alta.

Semper Svperiores

total de acord cu tine , dar ti se scarbeste la un moment dat sa tot scoti pe gura numele gibonului intruna ...dar mi se pare extrem de aiurea si irelevant sa canti pt Steaua si in acelasi timp sa-l "rogi" sa plece .

cozmin13.07.2009 11:37

Vorbea cineva mai sus de o prapastie intre peluze si tribune.Intrebarea mea este de ce trebuiesc luate in considerare tribunele cand ele nu conteaza absolut deloc, decat la derby prin "pe ei pe mama lor" ?mai da-i in **** mea cu tribunele lor, ei cu ce ajuta echipa?doar ca platesc un bilet,ocupa un scaun, si injura jucatorii si mai nou si pe noi cei din peluze?

ultrash13.07.2009 12:03
Vorbea cineva mai sus de o prapastie intre peluze si tribune.Intrebarea mea este de ce trebuiesc luate in considerare tribunele cand ele nu conteaza absolut deloc, decat la derby prin "pe ei pe mama lor" ?mai da-i in **** mea cu tribunele lor, ei cu ce ajuta echipa?doar ca platesc un bilet,ocupa un scaun, si injura jucatorii si mai nou si pe noi cei din peluze?

corect cozmin, asta zic si eu, e diferenta ca de la cer la pamant, si ar trebui sa`i ignoram, sa nu ne pese

iti dai seama halul degradarii morale in care sunt oamenii aia daca se preteaza la a venera un personaj ca Becali...si`atunci n`ar trebui sa dam doi bani pe asemenea lepre

1on13.07.2009 12:06
Intrebarea mea este de ce trebuiesc luate in considerare tribunele cand ele nu conteaza absolut deloc, decat la derby prin "pe ei pe mama lor" ?

Pentru cã la tribune sunt mai mulți oameni decât la peluze. Pentru cã peluzele nu îl pot rãsturna de unele singure pe gg, "beneficiind" de imaginea mai mult proastã pe care o au și care se va amplifica iar din amplificarea asta va câștiga știm-noi-cine. Pentru cã, pe lângã complexul Stockholm de a-l adula pe gg, s-a creat și un complex al catârului prin aceea cã-n capul omului de la tribunã, și-n special la t1 și t0, la peluze, și-n special la sud, sunt numai drogați, golani și derbedei și orice-ar face aceștia e rãu, mai ales atunci când cer ca nea Gigi, care a dat bani la echipã, sã plece. Imaginea generalã e cã la tribune-s oameni liniștiți iar la peluze sunt oameni care cautã scandal în permanențã.

Nu spun cã trebuie șters tot cu buretele, o schimbare la 180° sau realizarea unui nou compromis și sã fie ignorat, dar dacã se continuã în acest mod, mie mi-e limpede cã noi pierdem, el câștigã ==> Steaua pierde MULT.

Fațã de sezonul trecut s-a schimbat un singur lucru. Între reproșurile aduse lui gg a fost și acela cã a adus antrenor(i) doar ca sã-i facã pe suporteri sã tacã, nu pe criterii de competențã. Bergodi a fost adus pe criterii de competențã. Cã pânã acum nu i s-au adus jucãtori sau cã se pare cã iar începe sã-și impunã puținele, fixele și aberantele idei care-i înoatã printre urechi, e altã discuție.

lbj13.07.2009 12:16

@cozmin,

daca e vorba de da-i in plm, o sa ramanem 300 de tampiti care or sa strige si nu o sa rezolvam nimic. Trebuie sa atragem alaturi de noi masele de suporteri, care chiar daca nu striga, macar sa ne aprobe in demersul nostru. Trebuie sa educam si suporterii normali in spiritul ultra, ca sa nu ne mai conteste cand dam cu torte, sau sa fie solidari cu noi atunci cand se intampla ceva(protest, probleme cu garda, etc), iar educarea asta se poate face in decursul anilor, nu de pe o zi pe alta. Site-ul fcsteaua.ro cam asta face, de un an, incearca sa educe vizitatorii pentru o anume idee. Revista "Steaua suntem noi" tot asta a incercat sa faca. Pacat totusi ca din targetul de suporteri de la tribuna, majoritatea sunt maxim de ghiolbani si nu i-a educat scoala, ce putem sa-i educam noi.

De-a lungul turului ne-am modificat atitudinea, ne-am moderat-o pentru ca cei din tribune sa ni se alature iar...si n-am prea avut rezultat. De aceea am ajuns la concluzia ca daca noi credem ca ceea ce facem este bine, trebuie sa mergem inainte indiferent de ce parere au ceilalti, indiferent de consecinte. Si mai mult, cred ca protestul ar trebui sa devina si mai puternic, pentru ca mi-e foarte clar ca lui Gigi nu-i convine de nicio culoare situatia asta.

lucvald-190213.07.2009 12:36

JIJIgodia trebuie inlaturata altfel....ma gandesc sa protestam in afara stadionului mult mai aprig!

Poate o solutie ar fi sa incurajam doar a-II-a repriza si astfel sa subliniem aportul nostru mult mai evident (e doar o parere) - si asa sa procedam cateva etape in care , in prealabil sa dam un comunicat in care sa spunem raspicat ca vom canta cu juma' de gura iar deplasarile sa nu le mai bifam pana atunci cand nu vom curata clubul de clanul berbecali !

Mi-e teama insa ca vom extirpa foarte greu gunoiul daca nu vom fi sustinuti de cati mai multi suporteri.

O alta alternativa ar fi sa-l lovim acolo unde-l doare : buzunarul; poate sa boicotam Cupa UEFA...sa invadam terenul , sa facem iures....

sa-i luam de la nas mediatizarea , banii din UEFA, poate sa mai ratam un titlu, sa avem o clasare jenanta si mizera...poate se lipseste oierul si dispare... plm, nici nu stiu ce dracu sa mai cred..o data si-o data trebuie sa aratam ca avem cohones !

Problema e delicata pentru ca meciul cu ungurii are o conotatie aparte !

cozmin13.07.2009 13:49
De-a lungul turului ne-am modificat atitudinea, ne-am moderat-o pentru ca cei din tribune sa ni se alature iar...si n-am prea avut rezultat. De aceea am ajuns la concluzia ca daca noi credem ca ceea ce facem este bine, trebuie sa mergem inainte indiferent de ce parere au ceilalti, indiferent de consecinte. Si mai mult, cred ca protestul ar trebui sa devina si mai puternic, pentru ca mi-e foarte clar ca lui Gigi nu-i convine de nicio culoare situatia asta.

tocmai de aia am facut afirmatiile de mai devreme.La tribuna a2a n-ai cu cine, la 1 cu atat mai putin.Daca luam statistic,la peluze sunt cele mai multe abonamente facute,urmate probabil de tribuna 0.In consecinta, la tribunele 1 si 2 sunt doar suporteri de rezultat, carora nu le poti implementa foarte usor spiritul ultra, cu atat mai mult sa-i sensibilizezi in privinta protestului nostru, pe care ei il contesta si sunt total paraleli cu el de la bun inceput.Intr-adevar ne-ar fi de un foarte mare ajutor suportul tribunelor, dar nu trebuie sa ne facem iluzii in privinta asta,etapa de etapa vedem ca ne indepartam foarte mult de ei.Si atunci ce sa facem, sa renuntam ca ne huiduie tribunele?

Dubios13.07.2009 14:41

parerea mea e ca protestul tb continuat fix pana pleaca ciobanu',da-le in plm de steaguri,ca nu pt steaguri venim la meci si nu pt peluze,venim pt Steaua si vedeti toti cum a ajuns Steaua si fotbalu' romanesc,numai blaturi,manari si tot felu' de cacaturi.sustin ce-a zis cineva mai sus ca n-ar tb sa ne intereseze de cetatenii de la tribune,si daca ne mai fluiera ar tb sa-i si batem

lbj13.07.2009 14:53

la conflicte violente cred si eu ca se va ajunge in decursul acestui sezon, in primul rand ca cei de la tribune sunt de multe ori si nesimtiti si ne injura si ne fac tot felul de gesturi(vezi cioara cu free Gigi de la tribuna 1, atunci cand a fost arestat Gigi, care daca nu era scapat de garda nu cred ca mai pleca viu de la stadion). Totusi, cea mai mare tampenie e sa strigi "**** cetateni", pentru ca asa ti-i vei pune in cap si pe cei care sunt indiferenti sau care te sustin, dar nu se implica.

S.S.Lazio13.07.2009 18:22

sunt partial de acord cu tine,lbj ..nici eu nu sunt de acord cu "**** cetateni" ...dar gandeste-te ca nu toti sunt pe aceeasi lungime de unda cu mentalitatea noastra si , practic , nu avem cum sa-i atragem ..sa gandesca ca noi ! ei sunt niste manipulati media.

lbj13.07.2009 23:54

poti sa le strigi "voi sunteti sclavii lui Gigi", si ii bagi in acea categorie doar pe ei, nu pe toti sporterii de la tribune

SteLuTzZz14.07.2009 08:06

vreauuuuuuuuuuuuu culoriiiiiiiiiiiiiiiiii multeeeeeeeeeeeeeeeeeeee``nnnn peluzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!! :yeahh:

protest = 0 . :steag_cruce_invers::thumbdown:

Stanici14.07.2009 08:11

daca protest=0 => Jiji >, stelutzzule.

S.S.Lazio14.07.2009 13:53
poti sa le strigi "voi sunteti sclavii lui Gigi", si ii bagi in acea categorie doar pe ei, nu pe toti sporterii de la tribune

da..ca de exemplu nu toti din tribune sunt cocalari sau nu poti sa stii daca nu sunt si ei impotriva lui Gigi .

«1236»