FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Echipament De Joc 2009-2010

«15678»
MoWeed11.07.2009 13:04

Pai atunci de ce au pus preturile asa de mari?

Degeaba fac mai multe modele de tricouri ca sa le vanda, daca pun preturi mai mari ca la Inter sau Barcelona

Marius11.07.2009 13:30

Pai stai ma... daca vine naicu si cere 3 mil pe un tricou, nu poti tu ca si club sa vinzi cu 2,5 mil... Preturile sunt oarecum similare cu cele de afara pentru ca si in magazinele naic se intampla acelasi lucru, ba as spune ca unele produse sunt mai scumpe la noi decat in strainatate.

Steaua cumpara un lot de x tricouri de la naic si stabileste un pret care sa le aduca profit. Daca nu se intampla asa ceva, anul viitor o sa ajunga iar ca sezoul trecut, sa le vanda la juma' de pret.

Adrian11.07.2009 13:55

Aici problema e de la departamentul de marketing al Stelei. Desi au fost prezentati ca niste eroi ai acestui domeniu, niste genii, ei de fapt sunt niste dobitoci. Normal ar fi fost sa aibe o strategie orientata spre client. Ei, din pacate, au o strategie orientata spre profit. Ei cred ca detin monopolul in Romania si ca, orice pret ar pune, publicul va cumpara.

Daca faceau cat de cat o analiza a pietei ar fi observat ca clientii lor stau foarte prost cu banutii. Si-ar fi ales o strategie orientata spre clienti, cu costuri mai mici si mult mai atractiva. Pe vreme de criza si mai ales in Romania, asa trebuia sa faca. Ma rog. Ce discutam noi aici?! S-asa nu ne baga nimeni in seama.

Va dati seama ce jm3k3r e marketarul ala al Stelei daca il cheama BOBI Durbac.

Preturile mari puteau fi evitate daca se dorea. Steaua e client Nike. Nike face ce zice Steaua. Daca Steaua cerea tricouri ieftine, din material mai putin bun(Ce dracu ne batem noi capul sa ii intelegem pe astia!? Pai tricourile alea facute de nike costa vreo 10 euro ca sa fie facute. Si sunt vandute la suprapret pentru ca pot), dadea lovitura.

Marius11.07.2009 14:02
Preturile mari puteau fi evitate daca se dorea. Steaua e client Nike. Nike face ce zice Steaua. Daca Steaua cerea tricouri ieftine, din material mai putin bun(Ce dracu ne batem noi capul sa ii intelegem pe astia!? Pai tricourile alea facute de nike costa vreo 10 euro ca sa fie facute. Si sunt vandute la suprapret pentru ca pot), dadea lovitura.

Pai d-aia exista tricourile-replica mah, mult mai ieftine. N-ai 3 mil de naic, dai 1 mil pe o replica.

In Romania, Steaua e lider la capitolul marketing in fotbal.

Iar naic nu face ce spune Steaua, d-aia se numeste parteneriat, pentru a discuta. Nu se putea ca intr-un magazin naic un tricou cu Steaua sa coste 2 mil iar unul cu cefere sau de la spurcati sa fie 3,5 mil decat daca Argaseala subventiona vanzarea tricourilor. Si cum clubul nu e societate de binefacere, pretul e unul standard am impresia, pentru toti cei care poarta naic.

Ronnie11.07.2009 14:32
Normal ar fi fost sa aibe o strategie orientata spre client. Ei, din pacate, au o strategie orientata spre profit.

Rahat pe bat. Ce firme, societati sau branduri au strategia asta? Pana si biserica este interesata de profit in dauna credinciosului.

Adrian11.07.2009 14:45

Ronnie

Cand ajungi la facultate, alege-ti ca optional marketingul(Daca vrei sa inveti despre asta, daca nu, nu il alege ca e deampixu). O sa vezi ca exista foarte multe strategii de marketing stabilite in functie de clienti, productie, profit, etc.

Scopul oricarei companii e sa faca profit. Asta nu inseamna ca exista doar o strategie folosita pentru a obtine profit.

Cei care au strategii bazate pe clienti, au preturi mai mici si intentia lor e sa atraga cat mai multi clienti de partea lor, sa vanda cat mai mult. Cei care au strategii bazate pe profit, controleaza piata si nu le pasa de clienti(mai mult sau mai putin spus). Ei stiu ca produsele lor vor fi vandute si isi permit sa puna ce preturi vor.

Marius

In lumea asta nu exista doar o firma de echipamente sportive. Dar la Steaua nu doar alegerea jucatorilor e o mare problema. Acolo sunt mai multe probleme care tin de alegerea mai multor treburi. Printre asta si alegerea sponsorilor(rafo- o greseala mare din punctul meu de vedere. Repet, nu gandesc strict financiar) si a partenerilor(daca nike e partener - nu stiu asta, recunosc).

Daca Steaua avea cojones negocia cu cineva care sa se incadreze perfect in strategia stabilita de ei.

Eu, din cate am vazut pe sectiunea Stirile Zilei, si Mancester are tot Nike si vinde tricoul cu 50 de euro. De ce ei isi permit?

bodanelu11.07.2009 15:14

@Mariuse cum pretul unui tricou la barca, inter sau ManU e mai mic? Nu sunt tricourile la fel? Nu sunt aceleasi costuri de productie?

MoWeed11.07.2009 15:22
Pai stai ma... daca vine naicu si cere 3 mil pe un tricou, nu poti tu ca si club sa vinzi cu 2,5 mil... Preturile sunt oarecum similare cu cele de afara pentru ca si in magazinele naic se intampla acelasi lucru, ba as spune ca unele produse sunt mai scumpe la noi decat in strainatate.

Steaua cumpara un lot de x tricouri de la naic si stabileste un pret care sa le aduca profit. Daca nu se intampla asa ceva, anul viitor o sa ajunga iar ca sezoul trecut, sa le vanda la juma' de pret.

Eu stiam ca nike sponsorizeaza si pe Inter, Barcelona, Manchester United. La ei cum e mai ieftin?

Daca nike a umflat pretul de productie atunci ar trebui sa se rezilieze contractul cu ei. Ce, noi suntem bataia lor de joc?

In Romania, salariul mediu este de 5-6 ori mai mic decat in Spania. Clubul trebuie sa faca o strategie de marketing tinand cont si de acest aspect. Degeaba exista materiale cu Steaua daca romanul de rand nu isi permite sa le cumpere...

@Ronnie

Nu e mai bine sa vinzi 100.000 de tricouri la pretul normal decat 10.000 la suprapret(era doar un exemplu, cifrele sunt luate la nimereala)?

Marius11.07.2009 16:38

Bai da' destepti mai sunteti... sa fiu...

Poate imi explicati si mie cum in Austria o pereche de naicuri e 60 de euro si in Romania, in reprezentanta e 4.5 milioane lei...

Ati auzit de impozite si alte labareli? Ati auzit ca romanu' e ars in cur cand vine vorba de brand si prefera sa plateasca dublu un produs doar pentru ca are un anumit semn pe el?

Asa se explica, in Anglia aia cumpara tricoul echipei, in Romania se sufera dupa naicuri, d-asta e diferenta. Astia de la naic ar fi idioti sa nu profite in urma acestui lucru.

MoWeed11.07.2009 16:53
Asa se explica, in Anglia aia cumpara tricoul echipei, in Romania se sufera dupa naicuri, d-asta e diferenta. Astia de la naic ar fi idioti sa nu profite in urma acestui lucru.

Problema nu este ca aia de la naic vor sa profite de asta; problema este ca Steaua este partasa la acest lucru. Indiferent ce zici tu, ma indoiesc ca Steaua nu are nici un cuvant de spus in parteneriatul asta.

Impozite si alte labareli exista in orice tara. Tricourile cu Steaua vin direct de la producator in Romania.

Nu toti romanii sunt tarani sa sufere dupa naicuri

Marius11.07.2009 16:55
Nu toti romanii sunt tarani sa sufere dupa naicuri

Atunci dai 30 de euro si-ti cumperi tricou replica si iesi mai ieftin decat in Anglia :thumbsup:

Adrian11.07.2009 17:05

Mariuse

Eu nu am discutat despre strategia celor de la Nike. Eu am discutat despre strategia Stelei. Daca cei de la Steaua au aceeasi strategie ca cei de la Nike atunci sa astepte mult si bine pana oi cumpara eu un tricou de la ei.

MoWeed11.07.2009 17:12
Atunci dai 30 de euro si-ti cumperi tricou replica si iesi mai ieftin decat in Anglia :thumbsup:

Eu ma refeream la tricourile replica, cele superioare calitativ marfei din complexul Europa. Daca intr-adevar sunt dintr-un material bun si costa 30 de euro doar pentru ca nu au semnul naic, imi cer scuze. Dar nu prea cred asta...

Marius11.07.2009 17:20

Ca fapt divers:

Inter Milano - 70 de euro tricoul

Arsenal Londra - 40 lire sterline (reducere)

Manchester United - 47.99 lire sterline (reducere)

Juventus Torino - 70 de euro

FC Barcelona - 60 de euro (reducere)

Atletico Madrid - 67.9 euro

FC Porto - 69 de euro

Paris Saint Germain - 70 de euro (55 de euro la reducere)

Oare exista un pret cat de cat standardizat la tricourile naic?

MoWeed11.07.2009 17:26

Eu le vad pe toate pana in 70 de euro. Ciudat cum al nostru este 85, tinand cont ca nivelul nostru de trai si salariul mediu pe economie nici nu se compara cu cele din Italia, Portugalia, Spania, Franta

Marius11.07.2009 17:35

Da ma, e exact aceeasi chestie care se intampla cu majoritatea produselor naic, si nu numai.

In Romania unele articole sunt mai scumpe ca in strainatate. De ce se intampla asa ceva? Intreaba naicu'.

Singura dif la marketing intre noi si aia de afara e ca acolo ei incep vanzarile cu reduceri de 10-15 euro, preturile urmand a creste pe parcurs. La noi e invers, pretul scade odata ce trece timpul.

Si mai e un aspect care trebuie luat in considerare. La noi, stiam ca imprimarea unui nume + nr. intra in acesti 3,5 mil. La ceilalti, mai dai 10 euro ca sa-ti pui nume+nr.

Ronnie11.07.2009 17:51

@Marius

Preturile alea sunt de la noile tricouri sau cele din sezonul trecut? Daca ai luat de pe GSP atunci nu are rost.

Marius11.07.2009 18:30

De pe saiturile oficiale. Unele tricouri nici nu sunt lansate dar le poti pre-comanda de acum.

ultrash11.07.2009 21:36
@ultrash

Dar verdele fosforescent ce reprezinta pentru istoria lui Lyon, Barcelona, rozul pentru Juventus, albastru pentru Manchester United, gri pentru Liverpool, galben pentru Chelsea si Arsenal?

putin imi pasa de culorile pe care le abordeaza din chestiuni de marketing echipele "mari"

sa ne pi*sam pe ei si pe tricourile lor.

daca toti mananca rahat trebuie sa o facem si noi? se pare ca unii dintre voi asa gandesc

MOARTE FOTBALULUI MODERN!

undeshila12.07.2009 01:06
De pe saiturile oficiale. Unele tricouri nici nu sunt lansate dar le poti pre-comanda de acum.

din curiozitate dupa ce-am citit in gsp , m-am uitat si eu pe cateva , nu-s preturile date de ei , si nici de tine , la inter de ex ajunge 95 euro tricoul pe preorder cu personalizare care am impresia ca e 10 euro , dar oricum pt Romania mi se par mari preturile. Argaseala declara ca pretul a fost impus de sponsor , adika pasa matza la nike in curte , insa tot nike sponsorizeaza si multe alte echipe si nu-s preturile astea.

referitor echipament ... cel de acasa , pe fata este mult mai reusit decat cel de anul trecut . Spatele strica totul , dungile ca de zid , numarul jucatorilor mult prea mare , fontul de kko la nume , sa vedem cum vine si cu sponsor pe spate , desi ma indoiesc ca o sa-i mai "taie" din uratenie (btw , mai avem sponsor pe spate ? ca din ce vad nici pe fata nu avem , insa pe fata da super bine si aerisit asa fara)

daca tot nu-s in stare sa faca cele 2 seturi de echipamente unul rosu si unul albastru (eventual cu sorturile invers) , atunci trebuia sa renunte cu orice pret la oribilitatea aia fosforescenta. Vorba cuiva , in afara faptului ca-l semnalizeaza pe Banel pe timp de noapte , nu e bun la nimic. Nu stiu de ce aia care s-au ocupat din partea clubului au acceptat ca cei de la nike sa li-l bage again pe gat , in loc sa aleaga altul ... eventual unul alb sau negru cu 2 dungi in diagonala (rosu si albastru) pe fata , facuse cineva anul trecut un desen cum ar arata , insa nu mai gasesc , daca stie cineva sa puna va rog , arata super beton ( am sapat si prin topicul de anul trecut si nu am gasit decat unul cu 2 dungi mai late pe orizontala , il rog pe utilizatorul xDaJACKALx ca parca el le facuse sa posteze daca mai are). Nu inteleg de ce oficialii nu au ascultat parerile fanilor de anul trecut , ca doar ei cumpara (sau nu).

al 3-lea echipament arata usor retro , vorba cuiva de mai sus , bun pt gloria buzau , poate si din cauza culorilor usor spalacite , oricum sper sa-l vedem mai mult de 1-2 meciuri (daca va fi utilizat numai in cupa)

P.S. Tricourile de prezentare arata foarte bine , si cele de anul trecut erau foarte misto , aici stam bine pe amandoua variantele.

L.E. Cum nu am gasit ce cautam si nici n-am somn , m-am jucat eu putin si am facut ceva de genul care mi se pare de o mie de ori mai reusit decat panarama aia fosforescenta

echipament_steaua.jpg

georgetocila12.07.2009 07:57
Ca fapt divers:

Inter Milano - 70 de euro tricoul

Arsenal Londra - 40 lire sterline (reducere)

Manchester United - 47.99 lire sterline (reducere)

Juventus Torino - 70 de euro

FC Barcelona - 60 de euro (reducere)

Atletico Madrid - 67.9 euro

FC Porto - 69 de euro

Paris Saint Germain - 70 de euro (55 de euro la reducere)

Oare exista un pret cat de cat standardizat la tricourile naic?

La Barcelona un tricou este 70 euroi plus cost livrare.

cristy.steaua2112.07.2009 13:34

Actualul echipament al Stelei este modelul de echipament pe care l-a avut Juventus in 08/09.

Anul aceste Juve are modelul de echipament pe care l-a avut Steaua in sezonul trecut.

:steagcruce:

J8001.jpg

J9001.jpg

gio_stgloria12.07.2009 14:48
echipament_steaua.jpg

modelul asta e chiar misto, numa sa dispara combinatia de rosu alb

Marius12.07.2009 14:49
din curiozitate dupa ce-am citit in gsp , m-am uitat si eu pe cateva , nu-s preturile date de ei , si nici de tine , la inter de ex ajunge 95 euro tricoul pe preorder cu personalizare care am impresia ca e 10 euro , dar oricum pt Romania mi se par mari preturile.

INTER MAGLIA GARA HOME 09/10 traspa.gifPrezzo : ? 70,00

La asta mai adauga 15 euro inscriptionarea numelui si alti 15 euro numarul.

LE:

Barcelona Home Shirt 2009/10 - MENS

Price: From ?59.99

Hero Player Printing: ?11.95

Personalised Printing: ?11.95

Nu stiu ce preturi gasiti voi...

cristy.steaua2112.07.2009 16:38
INTER MAGLIA GARA HOME 09/10 traspa.gifPrezzo : ? 70,00

La asta mai adauga 15 euro inscriptionarea numelui si alti 15 euro numarul.

LE:

Barcelona Home Shirt 2009/10 - MENS

Price: From ?59.99

Hero Player Printing: ?11.95

Personalised Printing: ?11.95

Nu stiu ce preturi gasiti voi...

la inter e 15 euro personalizarea si pentru numar si pentru nume...

ar fi culmea sa fie numa pentru nume sau numa pentru numar.. :))

si la Barcelona 18 euro personalizarea ( nume +numar)

ce te-a derutat pe tine a fost ca pe siteul celor de la barca, pretul tricoului este in euro, si pretul personalizarii este in lire

:steag_sah_mic:

«15678»