FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Galetusa "cronicarului" sportiv

«1101112131429»
Piece of Mind19.07.2006 12:48

Geambasu este un ziarist de bun-simt. E si stelist pe deasupra.

Sper ca nu incepeti iar cu nu stiu ce comploturi marca GSP impotriva Stelei....

Ayrton19.07.2006 13:10

Piece,

Geambasu face parte dintre oamenii cu ochii albastri... :wink:

In nici un caz nu e stelist!

Pana la urma, asa cum lasa sa se inteleaga chiar Geambasu, tinta acestei campanii impotriva lui Carlos nu este portarul nostru, ci MM Stoica!

Melku19.07.2006 13:15

Hahaha, de ce vrem sa vedem cu atata ardoare lucruri care nu exista de fapt? Nu e nici o campanie, nici impotriva lui Carlos, nici impotriva lui MM, omul a prezentat niste fapte, ba mai mult, pe MM l-a si scuzat spunand ca "se intampla la cluburi foarte mari".

Ayrton19.07.2006 13:18

Melku,

Se pare ca nu te-ai uitat la stirile "sportive" de la Antena 1, in ultimele zile... "Stirea" Carlos n-a lipsit in nici o zi! Eu numesc asta campanie.

weeezer_2019.07.2006 13:20

Ayrton, dar in fiecare zi Carlos a facut ceva demn de stire. ori a iesit pe sub vreo minge si a luat gol, ori a respins aiurea, ori si-a schimbat freza (si dk para si-ar schimba freza, sunt convins ca l-ar da la TV), ori a aparut stirea aia din Excrementul Zilei, care, evident, au preluat-o, dar nu doar A1, ci si Pro TV-ul... nu-l reneg pe Carlos, atata vreme cat e la Steaua il sustin si il incurajez, dar si noi parca prea ne vedem intzepatzi la fiecare stire, fiecare articol, fiecare zvon...

Piece of Mind19.07.2006 13:31
Piece,

Geambasu face parte dintre oamenii cu ochii albastri... :wink:  

In nici un caz nu e stelist!

Pana la urma, asa cum lasa sa se inteleaga chiar Geambasu, tinta acestei campanii impotriva lui Carlos nu este portarul nostru, ci MM Stoica!

Crede-ma, omul e stelist. Nu iese insa in fata precum Andrei Vochin, e ceva mai cumpatat.

Melku19.07.2006 13:49

@ Ayrton

Si de ce crezi ca stirile despre Carlos nu au lipsit? Cum spuneam, nu iese fum fara foc. :wink: Sa zicem ca ar avea ceva cu jucatorii portughezi (prin absurd), atunci ar fi trebuit sa se ia si de cei de la Cluj, sa zicem ca au ceva cu strainii, de ce tocmai Carlos? sa zicem ca au ceva cu strainii de la Steaua...nu e singurul, sa zicem ca au ceva cu jucatorii de la Steaua...iarashi...de ce tocmai el?

SSK19.07.2006 13:55

Piece, crede-ma, Geambasu este un caine cu acte in toata regula !

Bogdan4Steaua19.07.2006 14:06

Vine meciul din SuperCupa si Carlos trebuie demoralizat complet. Rapid Channel isi face datoria. De obicei nu cred in comploturi si alte tampenii, dar de data asta chiar mi se pare exagerata "atentia" data de cei de la Antena 1 lui Carlos.

Oricum, atitudinea baietilor este de apreciat. Solidaritatea trebuie sa existe la nivelul jucatorilor. Ma bucur ca de aceasta data si Becali ii ia partea portughezului.

Articolul lui Geambasu nu are neaparat o tenta rautacioasa, dar pentru mine este suficient sa constat ca vine sa scuze/justifice atitudinea de doi lei a celor de la Antena 1.

SSK19.07.2006 14:17

Da, de fapt la o analiza atenta, articolul este foarte interesant. La o adica, Geambasu vine si ne spune ca, la momentul la care vom realiza cu totii ca (,) Carlos este un portar de duzina (ceea ce - de principiu - nu e exclus nici in cazul lui, nici in al altuia), toate aceste demersuri jurnalistice vor fi justificate. Practic, conteaza prea putin daca el a baut sau nu in noaptea aceea. Tot ce conteaza este ca el se va dovedi in curand un rebut,iar presa se va legitima in spatele celebrului "v-am spus eu...".

Ceea ce imi aduce aminte de justitia dinainte de 1989, cand procedura nu prea se respecta, pe principiul "stim cu totii ca e vinovat, de ce sa ne mai incurcam in detalii...".

Trist.

giuliano_10119.07.2006 14:27

de fapt cred ca ne tot legam de amanunte si uitam esentialul.

amanuntele sunt faptul ca portarul nostru e portughez, ca ar exista o anumita discriminare fata de straini, ca ziaristii cauta scandalul, ca si Carlos ii incurajeaza cu excentricitatile lui, ca faza cu bautura e mai mult sau mai putin exagerata, ca exista sau nu o conspiratie impotriva Stelei, etc.

esentialul e ca de cand a venit, Carlos nu a convins, a facut mai multe meciuri proaste decat bune si ca una peste alta in momentul de fata nu da siguranta echipei. personal mi-as fi dorit sa aiba un concurent mai serios pe post dar se pare ca ai nostri conducatori au inca mare incredere in el sau poate vad in Cernea mai mult decat noi la ora asta.

cum vrand nevrand am ramas cu portughezul "pe cap" nu ne ramane decat sa speram ca va apara mai bine sezonul asta si sa il incurajam, sa-l sustinem in acest scandal chiar daca aici intre noi, in familie putem sa spunem pe sleau ceea ce credem.

rareeslh19.07.2006 14:56

Un fan stelist îi ia apărarea lui Carlos

Salut.

In numele bunului simt si al dreptului la replica.

Spui tu in articol "Fără excepţie, în momente importante ale sezonului trecut. Sfertul de finală cu Rapid, semifinala cu Middlesbrough , din nou cu Rapid în campionat. Plus nişte cascadorii proaspete, de la Mierlo."

Sfertul cu Rapid: gafa lui Ghionea ce e precedat gafa lui Carlos, unde se incadreaza? La bufonarie, golaneala, lipsa de profesionalism sau nestiinta in fotbal?

Semifinala cu Boro: gafa cuplului Goian-Ghionea care intr-o faza simpla au pasat la Maccarone, intr-un moment de atac 2 Boro vs 4 Steaua, unde poate fi incadrata? Pasa lui Balan in minutul 89 la adversar, la marginea carelui nostru, din care a iesit golul ce ne-a furat finala, unde poate fi incadrata? Cumva la determinare in joc? Dar saritura pe sub Maccarone a lui Nesu poate fi trecuta la salt acrobatic si inutil, sau stiinta plasamentului pe sub atacant? Dar stopurile lui Oprita picior-out care ne privau de secunde bune pe care le castigau englezii fac parte din bagajul de cunostiinte ale atacantului "roman"? Dar gestul lui Dica de a face hent intr-un moment in care nu era nevoie de asa ceva, din ce categorie a fotbalulu face parte? Schimbarile neinspirate ale antrenorului Olaroiu din ce joc fac parte? In schimb, interventia lui Carlos cu piciorul la sutul lui Viduka la scorul de 2-1, in minutul 40, din ce joc face parte? Si o alta interventie la acelasi scor, cateva minute mai tarziu, cand apararea noastra visa la Eindhoven , fac parte din bufonareala, din suvitele parului, sau din ce?

Din nou cu Rapid in campionat: fundasii centrali ai Stelei unde se regaseau la golul doi? Atacul echipei cate suturi pe poarta a generat in acel meci?

Vin si adaug:

- bataia lui Dica pe tunel, care a privat Steaua de aportul lui intr-o dubla cruciala cu Rosenborg, din care categorie de profesionalism si determinare face parte?

- autogolul lui Radoi din partida retur cu Rosenborg l-a facut sa valoreze 11 milioane de euro?

- ratarile lui Nicolita si ale lui Cristea la scorul de 1-0 in mansa tur cu Rosenborg fac parte din bagajul de ratari "normale" ale unui jucator de fotbal?

- ratarea lui Dica din meciul tur cu Boro, singur cu portarul advers, la 10 m, face parte din greselile normal-unanim-acceptate?

- noaptea petrecuta in club de Bostina alaturi de "bufonul" Carlos face parte dintr-o iesire "bahica" in décor normala? Se are in vedere cetatenia lui Bostina, sau faptul ca Hagi ne avertiza despre el ca ii va calca candva pe urme? Jocurile slabe prestate de Bostina in ultima perioada il fac mai determinat, mai profesionist si mai putin bufon decat pe Carlos? Gestul de a mima saruturi afectuoase cu Cristocea la antrenament face parte din "bunavoia si veselia" specifica poporului roman? Glumele antrenorului roman Olaroiu la adresa lui "Bobina" fac parte din noua strategie a tehnicianului pentru a-i motiva pe jucatori?

- Bataia din iarna din Cipru cu jucatorii lui Zenga face parte din profesionalismul jucatorilor romani de la Steaua? Bataia cu jucatorii lui Tavria face parte din specificul cultural romanesc? Poza care-l imortalizeaza pe Dica in aer, cu crampoanele pe spatele unui jucator de la Tavria, ne arata determinarea jucatorului roman in anul 2006? Gestul lui Dica de a imbraca tricoul lui Paraschiv, dupa ce fusese eliminat, pentru a-l pacali pe arbitru, fusese invatat de la "cocotierul pus pe glume cu freza suvite blonde care nu se asorteaza cu spiritul de roman", Carlos?

- Gafele lui Ghionea din toate meciurile amicale din februarie 2006 din Cipru, cand a fost cauza tuturor golurilor egalizatoare (in meciul cu Steaua Rosie Belgrad si in meciul cu campioana Cehoslovaciei) fac parte din genul de gafe care pot fi trecute cu vederea, pentru ca Ghionea e baiat bun de-al nostru, nu rade si nu face giumbuslucuri la antrenamente si are "freza" de om matur ?

- Termin prin a intreba: oare un jucator care stie 3 injuraturi in limba romana si inca alte 3 cuvinte in limba noastra este cel care, citez, "da tonul la giumbuşlucuri şi la caterincă "? Oare atmosfera in cantonamentul Stelei de "dinainte de Carlos" era una sobra, de inmormantare, cu glume intelectuale si de bun gust, jucatorii raspunzandu-si cu citate din Blaga si Toparceanu, repetandu-si poezii de Eminescu in timp ce mai bagau doua ture de teren?

Si mai pot adauga: jucatorii romani, din campionatul intern, sunt etalonul moralitatii si ne indreptatesc sa-l scoatem pe Carlos "oaia neagra culegatoare de portocale" a campionatului nostru? Derapajele jucatorilor de la Dinamo, accidentele rutiere in care sunt implicati fotbalistii romani, gafele lor de la echipa nationala care ne priveaza de ani buni de o participare la un campionat mondial sau european, momentele "Petrosani" sau "Bistrita" ale jucatorilor de la Rapid si de la Steaua din anul 2006, cu jucatori care ori isi taie propriile vene, ori nenorocesc tibiile adversarilor, ne indreptatesc sa il luam in colimator pe Carlos?

" Carlos Fernandes şi nu mai contează cum … ".

Desigur, Carlos nu este nici pe departe Zenga al anului 2006. Desigur, nimeni nu a spus ca acest jucator este achizita mondiala a anului 2006 pentru campionatul intern. Din contra, tin sa amintesc ca presa a fost cea care acum jumatate de an se aprinsese prin toti porii cu articole purtand titluri pompoase "Suntem cautati din nou", aluzie la faptul ca un portar din Portugalia se transfera in Romania datorita parcursului bun al echipelor romanesti in cupele europene. Desigur, atunci nimeni nu a cautat "casete si dvd-uri" cu jucatorul, sa ne edifice si pe noi despre ce transfer este vorba. Desigur, acum jumatate de an, i se stia numele intreg si nimeni nu se intreba atunci ce performanta a lui ne face sa ne bucuram atat de mult ca a acceptat ca el sa semneze cu Steaua.

Cu respect te rog sa postezi pe site acest drept la replica.

Numai bine.

Sursa:gsp.ro

Bai fratilor, asta chiar vorbeste serios??? Ii ia apararea lui Carlos si critica o echipa intreaga? un "fan stelist"? Da asta ii o gluma de prost gust. Eu inteleg ca ar trebui sa nu fim indiferenti la gafele jucatorilor nostri, dar tot ce a facut acest personaj este de a-i lua apararea lui Carlos si de a extinde critica echipei in acelasi ton batjocoritor a lui Gembasu? Nu se sesizeaza nimeni de pe acest forum care sa scrie un drept la replica concludent la porcaria scrisa de Geambasu sau ne identificam cu totii cu un "fan stelist" care il salveaza pe Carlos de pe mal si arunca restu echipei in apa adanca???

giuliano_10119.07.2006 15:11

lasand la o parte tonul care e discutabil, randurile de mai sus sunt adevarate. adevarate sar nu suficiente. autorul omite un amanunt care ii rastoarna intraga logica ce a stat la baza articolului. jucatorii enumerati, incepand cu Radoi, continand cu Dica si Ghionea si terminand cu nesu sau chiar oprita au facut infinit mai multe lucruri bune pentru Steaua decat rele. deocamdata pe Carlos acest raport inca nu il avantajeaza. ori asta e marea problema a suporterului stelist nu freza, felul de a fi sau inclinatiile bahice ale portughezului.

Melku22.07.2006 23:03

Bun venit, Ochiroșii!

Cristian Geambașu

Ziua de 22 iulie 2006 nu va rãscoli amintiri peste ani. A fost cald, un bunic s-a însurat cu o fatã de liceu și s-a jucat Supercupa României. La tribuna oficialã, Dragomir picior peste picior cu pantofi din piele de șarpe, Gigi afabil cu Geoanã, ca de la machidon la machidon. Nici în teren nu mirosea a dușmãnie. Totuși, în afara zelului arãtat de Tudor la împãrțit cartonașe, ceva a atras atenția. Mai bine zis cineva.

Bãiatul se numește Ochiroșii, nu a împlinit 18 ani, e tuns soldãțește și bate la porțile meseriei de fotbalist. Belodedici a prezis cã nu are nici un viitor și l-a declarat inapt pentru serviciul la loturile de juniori. Pînã la împlinirea profeției fostului mare libero, Ochiroșii a alergat, a pasat, a driblat și a șutat la poartã cu o lipsã de complexe demnã de o carierã notabilã. Obstacolele de pe traseu sînt multe, iar viața de vedetã e plinã de capcane, așa cã rãmînem prudenți în pronosticuri. Ceva ne spune însã cã Belo s-a înșelat și cã în scurt timp, dupã ani și ani de secetã, din Ghencea a rãsãrit un fotbalist. (gsp.ro)

Sa ii injuram cand sunt demni de a fi injurati dar sa ii si laudam in momentele in care sunt demni de lauda, Geambasu face parte de data asta din a doua categorie.

Dawson22.07.2006 23:21

Aici deja a vorbit stelistul din el! :wink:

Articolul ar trebui pus si pe prima pagina a acestui site - e foarte frumos si incurajator pentru pustiulache.

sorin_77722.07.2006 23:32

Geambasu merita toata stima pentru acest articol, dincolo de meciul anost si momentele de incrancenare el a vazut un pusti deosebit, Ochirosii

Dawson22.07.2006 23:48

La fel cum a vazut toata lumea. Nu numai suporterii stelisti. Cred ca si neutrii si dusmanii l-au remarcat. E intr-adevar talentat baiatul. Chiar m-ar fi mirat sa nu se spuna cateva randuri speciale despre el prin presa dupa prestatia de aseara.

Sa speram ca o sa se tina de treaba! Multa bafta in continuare si mai ales multa minte!!!

forever_STEAUA23.07.2006 15:13
Bai fratilor, asta chiar vorbeste serios??? Ii ia apararea lui Carlos si critica o echipa intreaga? un "fan stelist"? Da asta ii o gluma de prost gust. Eu inteleg ca ar trebui sa nu fim indiferenti la gafele jucatorilor nostri, dar tot ce a facut acest personaj este de a-i lua apararea lui Carlos si de a extinde critica echipei in acelasi ton batjocoritor a lui Gembasu? Nu se sesizeaza nimeni de pe acest forum care sa scrie un drept la replica concludent la porcaria scrisa de Geambasu sau ne identificam cu totii cu un "fan stelist" care il salveaza pe Carlos de pe mal si arunca restu echipei in apa adanca???

Incearca sa recitesti ce a scris acest "fan stelist". Si nu citi cu sufletul. Nu incearca sa il salveze pe Carlos. Nici sa arunce restul echipei in apa. Nu sunt nici eu un aparator al portarului nostru. Dar mi se face sila de felul in care se scrie si se vorbeste in presa "sportiva" despre el. Daca , Carlos juca la oricare alta echipa din Liga I , i-ai fi citit numele doar cand se afisa echipa de start.

Gaby24.07.2006 07:37

Legat de ziaristii sportivi de valoare ai Romaniei, eu tin sa remarc echipa de valoare Remus Răureanu, Răzvan Rotaru de la GSP. S-au gandit ei sa scoata ceva frumos din duelul MM - Sapunaru, legat de asa-zisa injuratura a lui MM.

Legat de acest episod, eu as zice ca e discutabila vina lui MM. Pana la urma, am convenit in sezonul trecut ca circul lui MM a ajutat Steaua pentru ca a parut sa dea impresia jucatorilor giulesteni ca ai lor conducatori sunt niste timizi.

Deci daca e discutabila vina lui MM (unde ati vazut voi ca a injurat ? eu n-am vazut asa ceva si nu dau 2 LEI vechi pe declaratiile rapidistilor; pana nu vad concret pe video ca MM i-a injurat nu cred nimic) cum se face ca apar articole PENIBILE ca acesta, care e scris de echipa mentionata mai sus:

http://www.gsp.ro/index.php?a=51040&shift=1

in care apare o astfel de poza, ca sa se vada bine pe cine cica ar fi injurat MM:

1-1518350930a952a1357b8_660_655_.jpg

PENIBIL !

sorin_77724.07.2006 07:42

Ce fac cei doi ziaristi este PENIBIL... Dispret total... Scrieti fratilor despre cum s-a jucat meciul, cum a reusit Ochirosii incursiuni cum a gafat PENIBILUL de Minca, cum nici macar in al 12-lea ceas ziaristul care a scris numai minciuni despre Carlos nu si-a cerut scuze de la acesta chiar daca s-au intalnit pe culoarul de la vestiare... Presa sportiva nu exista la noi, exista doar scandal sportiv alimentat de voi, parvenitilor...

SSK24.07.2006 09:10

Poza respectiva este usor jenanta, fiind un mijloc destul de ieftin de a apela la sensibilitatea publicului larg. Mai mult decat atat, nu cred ca astfel de poze ar trebui mediatizate cu niciun prilej.

Cu toate acestea, daca MM l-a injurat de mama pe Sapunaru (evident, plecand de la premisa ca nu stia ca aceasta e moarta), este un nesimtit. Iar Sapunaru (in ciuda antipatiei pe care i-o port) a reactionat subtire de tot !

***alex***24.07.2006 09:39

Notre ami, Carlos

Radu Naum

Radu Naum despre cum ar trebui privit portughezul din poarta Stelei

Poate cã a venit vremea împãcãrii. Nu de alta, dar încruntarea lasã riduri

Dupã o maturã discuție cu un om de fotbal, am înțeles. În al 12-lea ceas am priceput de ce Carlos nu e deloc un portar rãu, de ce gafele sale sînt absolut inerente oricãrui condamnat între doi stîlpi și o barã, și cum, pînã la urmã, conteazã infinit mai mult cele 99 de mingi pe care le salveazã fãrã sã-i facã nimeni statuie decît a o suta scãpatã în gol așa cum scapã un bebe suzeta din gurițã. Mãrturisesc cã logica acestei demonstrații m-a convins, deși nu m-a lãmurit, fãrã rest, despre valoarea de fond a portughezului, de demonstrat în timp. Altminteri, oricît m-ar fi enervat vreodatã vreun portar n-am fost capabil sã-l pun în aceeași oalã cu un atacant peltic. O ființã a cãrei meserie e sã stopeze cu corpul sãu ghiulele trimise cãtre el nu poate fi judecatã în rînd cu ceilalți. Carlos y compris. Atît cã, beneficiind, cel puțin din partea unora și a suporterilor, de clemențã fațã prestațiile din și din afara terenului, simpaticul portughez ar trebui sã întoarcã reverența. Poate cã a venit vremea pentru un personaj atît de vesel și « bon vivant » sã iasã din supãrare. Nu de alta, dar încruntarea permanentã lasã riduri care pot fi lesne confundate cu urmele altor dureri.

Un ziar a scris despre o beție a sa și Steaua, în apãrarea lui, a închis comunicarea cu toatã presa. Nu știm cum ar reacționa tagma fotbaliștilor dacã atunci cînd jurnaliștii au fost agresați de suporterii unei echipe media și-ar fi revãrsat furia asupra tuturor cluburilor, dar asta e altã poveste. În cazul nostru Carlos, cîștigãtor ca și echipa sa în multe lupte din iarbã, e cauza unui rãzboi fãrã cîștigãtor. Un marasm general tinde sã se instaleze. La limitã, iritarea celor din Ghencea e comprehensibilã, numai cã aici sîntem nevoiți sã le întoarcem demonstrația cu paradele lui Carlos. Poate cã o datã cîte unii mai scapã din condei sau microfon o prostie, cine știe de unde alimentatã?, dar de 99 de ori îmbracã în aur o legendã. Finalmente, trãim pe aceeași lume, și trebuie sã renuțãm sã ne judecãm în absolut, tocmai pentru a nu fi judecați astfel. De aceea sper ca fuga pe ușa din dos a lui Carlos într-o searã de victorie sã fi fost ultima. E pãcat de visurile pe care ni le facem toți despre cum niște marginali romano-portughezo-israeliano-nicolițeni vor cuceri Europa.

gsp.ro

Notre ami, Radu Naum :D

Legat de poza cu sapunaru din gazeta : E pe prima pagina!!!

sorin_77724.07.2006 12:50

Daca faci apel la mormantul mamei tale si la crucea ei si te lasi fotografiat ca ea sa apara pe prima pagina a ziarului esti deja un om fara prea multe scrupule si iti jignesti tu mama si ii strici linistea ei... Faci apel la morti sa-ti ia apararea intr-o cauza in care sti ca si tu ai gresit... RUSINE SAPUNARE!!!!

Melku24.07.2006 12:56

Dupa aia se mai intreaba de ce se striga "Am avut si vom avea mereu...".

Din cate am citit, MM era si cu sotia si cu fetita in apropiere si imi vine greu sa cred ca a injurat, cu atat mai mult de mama, ca a lansat ironii pana nu a mai putut e partea a doua.

sorin_77724.07.2006 14:44

Pe site-ul official a aparut si replica lui managerului general de la Steaua, Mihai Stoica:

"Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, si-a precizat punctul de vedere privind acuzatiile venite dinspre AFC Rapid, dupa meciul din Supercupa Romaniei disputat pe 22.07.2006:

"La sfarsitul jocului, in fata REPREZENTANTILOR MASS-MEDIA, am avut un schimb de replici cu jucatorul Valentin Badoi, pe care l-am invitat sa treaca pe la sediul clubului pentru a-si lua contractul semnat cu Steaua. Drept raspuns, am fost insultat si injurat. Mai mult, jucatorul respectiv a incercat sa ma loveasca cu medalia pe care tocmai o cucerise. I-am returnat medalia fara alte comentarii. Jucatorul Cristian Sapunaru, fara a avea nici o legatura cu dialogul precedent, a proferat la randul sau injurii la adresa mea. Pe acesta l-am ignorat complet fara sa-i adresez nici un cuvant. Declaratia lui conform careia l-as fi injurat este o minciuna impertinenta. ACEST PUNCT DE VEDERE POATE FI ARGUMENTAT CU PROBE VIDEO. Chiar daca am avut dese schimburi de replici cu diverse personaje din fotbalul autohton, IN CEI APROAPE 15 ANI DE CARIERA NU AM INJURAT SI NU AM INSULTAT UN FOTBALIST SI NICI NU O VOI FACE"."

«1101112131429»