FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Sorin Paraschiv

«12346»
I.N.Money11.01.2006 01:40

Atunci ar trebui in viitor sa ajunga La Rosenborg,o echipa de "norocosi" :evil:

Bogdan4Steaua11.01.2006 02:22

Am mai spus-o si o repet: Paraschiv poate fi extrem de util echipei in multe momente. Depinde de la meci la meci. Exista echipe contra carora un mijloc cu Paraschiv in componenta are castig de cauza in fata unui mijloc care sa il excluda in detrimentul unui jucator de creatie. Nu se poate generaliza. O echipa are nevoie atat de jucatori tehnici cat si de jucatori care sa "are terenul".

raducelbun11.01.2006 09:32
daca tot nu am comentat pe acest topic comentez acum...

mi se pare un tip cam inutil...stie sa recupereze bine...dar parca se bazeaza in joc pe NOROC...

vrei sa detaliezi un pic?

de ce vorbesti despre noroc?

iancu dragosh15.02.2006 23:53

in meciul de astazi para a aratat (inca o data as spune eu) ca nu interpreteaza numai rolul de recuperator in echipa noastra. A fost foarte prezent in joc, a verticalizat in mai multe randuri, per total as spune ca a avut o evolutie consistenta. Dupa parerea mea, golul nu a facut decat sa incununeze un joc foarte bun facut deParaschiv

armanovici15.02.2006 23:55

Bravo Para...Esti super jucator!!

Motanu D15.02.2006 23:55

Joc excelent a lui Paraschiv. Sper sa continue tot asa.

Bogdan4Steaua16.02.2006 00:24

Excelenta prestatia lui Paraschiv. Sper sa ramana in forma. Jucatorul meciului in opinia mea.

dbd16.02.2006 07:12

bravo si lui Para ... nu a mai jucat asa de mult...si nu datorita golului care a fost superb...

sorin_77716.02.2006 09:29

pasa de gol si GOOOOOL Paraschiv... poate cel mai bun de pe teren... felicitari Para...

ulivius18.02.2006 13:01

Memoria și memoriile

Radu Paraschivescu

Sorin Paraschiv e un fotbalist cu ținere de minte. Lucrul ãsta se vede din felul cum și-a sondat trecutul, extrãgînd de acolo lecții folositoare, cu valoare perenã. Una dintre ele este o imagine dureroasã, care pe alții poate cã i-ar fi însoțit chinuitor, grãbindu-le blazarea și eșecul. E vorba de meciul de cupe europene cu Dinamo Kiev din Ghencea, cînd dupã douãzeci de minute de alergat pe lîngã umbra cîtorva vlãjgani ucraineni, Paraschiv a rãmas fãrã aer. Sufocat de adversar, el a fost trecut pe bancã de antrenor (Pițurcã, pare-mi-se) și și-a prins capul în palme. Avea obraji învãpãiați de rușine și gura potopitã de amãrãciunea înfrîngerii. A doua lecție a venit sub forma unui refren transformat repejor în laitmotiv. Expeditor: Cosmin Olãroiu la primul mandat stelist. Destinatar: toatã echipa și în mod special cei cu genunchii atrași de gravitație. Mai țineți minte? "Atitudine și agresivitate", așa suna rețeta prescrisã de Olãroiu ca leac împotriva resemnãrii mediocre. Paraschiv a stocat sloganul în memorie și a vãzut în el temeiul revenirii.

De atunci a trecut ceva vreme. Paraschiv a suferit o metamorfozã salutarã, împins din spate de ambiția personalã și de încurajãrile lui Mihai Stoica, simpatizantul lui declarat. Aschimodia devitalizatã de acum cîțiva ani a pãșit în categoria furnicilor musculoase. Paraschiv a început sã roboteascã ritmic și productiv, fãrã grijã pentru plãmîni și proviziile de oxigen. Capcana anonimatului a fost demontatã fãrã grabã și din ea a ieșit la luminã un mijlocaș pe care șpagatul în noroi îl împlinește mai mult decît rãsfãțul monden. Spre fericirea și lauda lui, Paraschiv nu va prinde coperta revistelor lucioase și nu va numãra perechile de bikini ale manechinelor care i-au trecut prin pat. Omul are alte rosturi. Miercuri searã, veselia publicului olandez a fost curentatã scurt și fatal tocmai fiindcã Paraschiv și-a pus la treabã memoria. Cu fața la huidumele lui Heerenveen și cu gîndul la atleții lui Dinamo Kiev, el a scos din joben pasa decisivã pentru Dicã și a calmat lucrurile prin șutul de la golul trei. Cursa lui spre banca Stelei și spre Mihai Stoica închide cercul demonstrației și ne spune cã investiția de încredere valoreazã uneori mai mult decît prima de joc.

Picanteria meciului cu Heerenveen mi s-a pãrut însã alta. La un moment dat, Paraschiv a cîștigat un duel la cap cu un olandez evident mai înalt. Corolarul acestui succes de o secundã este cã învinsul a fost nimeni altul decît Bosvelt, cel care ironizase Steaua declarînd cã nu mai poate dormi de frica ei. Cît de subtil se plãtesc alunecãrile nesãbuite, mi-am spus în clipa aceea. Nici unui olandez nu-i stã bine cînd persifleazã. De la Erasmus la Neeskens și de la Rembrandt la Rijkaard, Olanda a strãlucit prin seriozitate, simțul proporțiilor și metodã. Nici mãcar geniul nu a virat vreodatã spre comic în istoria acestui neam condamnat de geografie sã trãiascã sub nivelul mãrii. Ironia batavã e un lucru la fel de inadecvat ca umorul mongol sau romantismul croat. Premisa esențialã a naufragiului e alegerea greșitã a mijloacelor de expresie, lucru pe care l-a aflat și Bosvelt acum cîteva zile. Dacã Paraschiv și Bosvelt își vor scrie vreodatã memoriile, meciul de miercuri n-ar trebui sã lipseascã din cuprins. Iar dacã mijlocașul Stelei va dori sã rãspundã peste ani ironicului sãu adversar, el poate împrumuta un panseu din arhiva lui Mark Twain: "Olandeza este mai degrabã o boalã a gîtului decît o limbã".

18 februarie 2006

BRAVO PARA

Darius_Stelistul18.02.2006 13:12

Felicitari si lui Paraschiv pentru meciul cu Heerenven.A marcat un gol bunicel.

danciu1918.02.2006 13:48

PARA,SIMPLY THE BEST!

dbd18.02.2006 23:19

cred ca ai exagerat ca e the best ! :?

sorin_77721.02.2006 10:11

Cred ca ne va lipsi in meciul cu Argesul... Si el si Goian...

dbd21.02.2006 17:41

de ce anume sa ne lipseasca ??? :? 8O

dianna21.02.2006 17:49

Pt simplul motiv ca cei doi au vazut cartonasul rosu in "celebrul" meci cu Vaslui si sunt suspendati pt jocul cu FC Arges. :(

sorin_77722.02.2006 10:20

ma gandeam daca nu ar fi indicat sa joace o repriza si cu Lovin in locul lui Paraschiv... in meciul asta cu Heerenveen de acasa...

Motanu D22.02.2006 10:34

Buna idee. Eventual sa joace 90 de minute. Am impusca doi iepuri dintr-un foc: l-am odihni pe Para, iar Lovin ar avea cateva minute jucate in conditiile in care in mciul cu FC Arges pare a fi titular...

Sa vedem ce decide Oli.

I.N.Money22.02.2006 14:50

Din cate am inteles,nici Bostina care e in pericol de suspendare nu o sa fie menajat,deci o sa fie greu de tot...

FANATIK RED-BLUE24.02.2006 18:37

Date oficiale:

Data nasterii : 17.06.1981

Locul nasterii : Alexandria

Nr tricou : 22

Email : P***@***

Debut in divizia A : 10.05.2000

Jocuri in divizia A : 128

Jocuri la Steaua : 128

Jocuri in sezonul curent : 14

Cartonase galbene in sezonul curent : 1

Cartonase rosii in sezonul curent : 1

Minute jucate in sezonul curent : 1219

Goluri marcate : 11

Goluri marcate pentru Steaua : 11

Goluri marcate in sezonul curent : 4

Selectii la echipa nationala : 0

Goluri marcate pentru echipa nationala : 0

Selectii la echipa nationala : 2

Goluri marcate pentru echipa nationala : 0

FANATIK RED-BLUE07.03.2006 03:28

Sorin Paraschiv evoluează din 1992 la formaţia din Ghencea şi e cel mai vechi jucător al echipei.

Sursa: ProSport

redandblue07.03.2006 11:04

sper sa ramina pina la sfarsitul carierei la Steaua...

hai PARA fa un meci mare cu Betis...!!!

sorin_77707.03.2006 11:27

Cred ca Para e jucator de deplasare iar pe teren propriu ne-ar fi trebui un Para creativ... Daca ar exista...

In deplasare Para este chiar cel mai bun, asa cum remarca cineva pe forum...

Jeremiah5531917.03.2006 03:30

I love it do you not?:I:I

Calutzu24.03.2006 13:06

cel mai prost mijlocas pe care Steaua il poate folosi in ultimii 20-30 de ani.

«12346»