FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Sorin Paraschiv

«1456»
axl13.02.2008 12:37
"Pantera" a spus:

Pantera?! Pantera??!!

yo_marius13.02.2008 12:39

injura-i pe aia de la click....sau de la gsp....

probabil s-au plictisit de "Para" si Paraschiv si au mai bagat ceva de la ei...

forever_STEAUA13.02.2008 15:55

Ce mi-e pantera, ce mi-e tigru...

forever_STEAUA23.02.2008 19:11

Para inscrie din nou!

O data ce si-a dat drumul, Sorin Paraschiv nu se mai opreste. Dupa ce in urma cu trei saptamini, a spart gheata in Serie B, astazi, fostul mijlocas stelist a punctat din nou pentru Rimini, care a invins (2-0) la Modena. Integralist la oaspeti, "Para" a inchis tabela in minutul 55.

sursa: gsp

_yang15.05.2008 11:44
E foarte greu sã ajungi la naționalã din Serie B

Codrea mereu venea... Da' Piți nu l-a luat nici pe Ogãraru... :death:

Daniel-Ionut10.10.2011 07:17

Sorin Paraschiv a jucat opt ani in Ghencea, unde a câștigat trei titluri si a ajuns intr-o semifinală de Liga Europa. A fost in multe meciuri si capitan, dar acum, la 30 de ani, nu reuseste să-și gasească nicaieri un angajament convenabil. Mijlocasul vorbeste cu placere despre perioada petrecută la Steaua , dar surprinde: "Jucatorii de acum sunt mai buni decat cei din 2006!"

Ce mai faci, Sorin? Tot liber de contract?

Da, din pacate stau pe "bară" de trei luni. Sunt sanse să-mi gasesc un contract zilele acestea, in perioada de intrerupere a campionatelor, desi mai sigur este să imi gasesc o echipă in pauza de iarna Pe vremea cand jucam meci de meci imi spuneam că mai evoluez un an, doi, si mă retrag. Dar acum, cand sunt liber de contract, atat de mult vreau să intru pe teren, incat mi-aș dori să mai joc pană la 45 de ani!

Cum te mentii in forma

Momentan, sunt cam la 60-70% din potentialul meu fizic, dar asta datorită faptului că mă antrenez in fiecare zi cu Inter Clinceni, echipă din Liga a treia, pregatită de domnul Țiti Dumitriu. Mai merg si la sală seara.

"La Volyn faceam toate deplasarile cu trenul!"

De la Volyn Lutk ai plecat din cauza vreunei neintelegeri?

Am reziliat contractul de comun acord, dar acum regret. Mă intelegeam bine cu antrenorul, dar am avut cateva accidentari. Astfel, cei de la club mi-au propus rezilierea, iar eu am fost de acord, fiindcă toate deplasarile se faceau cu trenul. Mergeam si cate 24 de ore, asa că de multe ori eram obositi. Din sezonul acesta, clubul a fost preluat de un miliardar, iar primele jucatorilor au crescut considerabil. În plus, acum deplasarile se fac cu avionul. Mai vorbesc acum cu Buta si Izvoranu, care sunt incă la Lutk, si mi-e cam ciudă că am plecat...

Este surprinzator că un jucator cu palmaresul tau nu-și gaseste echipa..

Am vorbit si cu Oli, cu Radoi, Zenga, Meme... Ei au incercat să mă ajute, dar impresarii pe care ii cunosteau nu mi-au putut gasi ceva convenabil. Nu pot pleca in orice conditii, avand in vedere că am o familie in Romania. Eram la un pas să semnez cu Chiajna, dar am fost intors de o ofertă din Israel, care nu s-a mai concretizat. Apoi, aș fi putut merge la Mioveni. Totul era OK, dar ar fi trebuit să fac naveta, fiindcă nu-mi puteam aduce sotia si copiii acolo. Într-adevar, la argeseni joacă Neaga, joacă Dica dar ei au toate rudele

aproape.

Cand crezi că s-a "rupt" cariera ta?

În momentul in care am plecat la Rimini! Dacă mai asteptam un pic, prindeam sigur ceva la un nivel mai inalt. Hagi, care abia venise antrenor la Steaua, imi spusese: "«Para», mai asteaptă un pic, o ofertă mai buna Eu stiu ce inseamnă să joci in Serie B". Dar am tinut-o pe-a mea Totusi, in acea perioada Liga a doua italiană era foarte puternica comparabilă cu prima noastră

divizie.

Ai petrecut 15 ani in curtea Stelei. Cum ti se pare actuala echipa

Să stii că Ciobanul a luat cei mai buni jucatori! Problemele echipei au aparut din cauza lipsei omogenității, dar mai ales din cauza faptului că Steaua nu mai joacă pe Ghencea. Cu galeria in spate e altceva. Țin minte ca inaintea meciului cu Lens din Cupa UEFA, in 2005, fusese instalat Lacatuș presedinte la club, iar la incalzirea de dinaintea partidei, 26.000 de suporteri au inceput să strige: "Lă-că-tus Lă-că-tuș!". Atat noi, cat si francezii ne-am oprit din antrenament, pentru că eram pur si simplu emotionati de atmosfera

"Jucatorii de azi ai Stelei sunt mai buni ca in 2006"

Zici că sunt fotbalisti buni, dar parcă nu se compară cu cei ai generatiei voastre

Să stii că luati individual, poate sunt mai buni, dar noi eram foarte uniti. Pai pe mine toti mă strigau "Paruță". Adica dacă era unul care să mă antipatizeze, sigur imi spunea pe nume, in cel mai bun caz. Nici nu conta cine ne era coleg de camera fiindcă ne intelegeam cu totii la fel. O dovadă in plus este faptul că acum suntem vecini. Langă casa mea, au locuinte si Dica Oprita, Banel, Mirel Radoi

S-au vindecat ranile de la meciul cu Middlesbrough?

Au trecut anii, dar dacă ne calificam in finala sigur ajungeam cu totii mai sus. Mai ales că englezii erau o echipă de batut, iar la Bucuresti puteam transa calificarea. Am fost foarte afectati cu totii, dar cel mai mult a suferit Oli, care nu a dormit deloc. De la trei noaptea, pană la primele ore ale diminetii, cand am avut avion, a stat ghemuit pe o canapea mică din camera lui, iar dacă il intrebam ce are, imi repeta: "Nu mai pot. Mă doare capul de mor. Simt că-mi explodează".

După ce ati eliminat-o pe Rapid in sferturi, ai zis că era cel mai accesibil adversar

După ce am aflat că vom juca cu giulestenii in Europa, am fost muti de suparare. Niciunui jucator nu i-a convenit faptul că am picat cu Rapid, fiindcă ne gandeam si noi: "Am ajuns pană aici si acum să ne scoată rivalii din campionat?!". Dar atunci a intervenit Meme Stoica si ne-a zis: "Reveniti-va mă! Ce naiba? Le voiati pe Schalke sau pe Sevilla? Nu realizati că Rapid e cea mai accesibila". Ne-am revenit pe loc!

"Vreau să fiu conducator!"

Spre deosebire de majoritatea fotbalistilor, Sorin Paraschiv nu-și doreste să devină antrenor, ci i-ar placea să se apuce de management. "Aș vrea să fac ceea ce face Mihai Stoica, adică să conduc o echipă de fotbal. Nu stii ce-ți rezervă viitorul, dar nu mă vad antrenand. Toti jucatorii vor să se facă tehnicieni după ce se lasa asa că peste câțiva ani vor fi sute de antrenori", a explicat fostul capitan al Stelei pentru ProSport. Totusi, fostul jucator stelist are simpatiile sale in randul antrenorilor din noul val: "Ionuț Badea imi place foarte mult si cred că va avea succes in cariera la fel cum cred si in Ilie Stan. Se va vedea mana lui la Steaua".

Pe mine, Ciobanul nu m-a criticat decat o data dar in vestiar. S-a intamplat după meciul retur cu Rosenborg, dar a avut dreptate, fiindcă jucasem slab. Desi am câștigat trei campionate cu Steaua si am aproape 50 de meciuri in Cupele Europene, nu m-am considerat un jucator de echipa nationala În ultimul timp, am vazut accidentari tot mai grave. Jucatorii ar trebui să fie atenti si să se fereasca fiindcă de multe ori se aruncă după minge, desi n-au sanse să o mai prinda

Sorin Paraschiv

15 ani a petrecut Paraschiv in curtea Stelei, de la varsta de 11 ani, cand a venit la grupele de copii ale echipei roș-albastre

«1456»