L-a calmat Ronnie 3 zile. Imi e ca nu o sa fie de ajuns. ![]()
L-a calmat Ronnie 3 zile. Imi e ca nu o sa fie de ajuns. ![]()
Dorin Goian crede ca odata cu venire lui Piturca in Ghencea, fata Stelei se va schimba mult in bine.
Goian nu a dorit sa comenteze transferul lui Geraldo Alves in Ghencea, dar are incredere in Victor Piturca, despre care spune ca va schimba in bine fata echipei.
"Cei de la Steaua stiu mai bine de cine au nevoie. Nu am avut niciun fel de discutii cu cei de la Steaua. Sunt jucatorul lui Palermo, cei de aici mi-au spus ca vom continua impreuna si in sezonul viitor. Odata cu venirea lui Piturca se vor schimba multe in Ghencea pentru ca are valoarea sa aduca rezultate intr-un timp foarte scurt. Pentru jucatori este o veste foarte buna aplanarea conflictului dintre suporteri si patron."
"In Serie A, Steaua s-ar putea clasa in primele zece fara probleme. Am fost cautat de unele cluburi din tara, dar nu depindea de mine fiindca sunt jucator sub contract si nu se pune problema sa plec de aici. Steaua are cele mai mari sanse sa castige titlul anul viitor.", a declarat Dorin Goian la Sport.ro.
Fundasul nationalei spune că victoria tricolorilor din meciul cu Anglia, de la Cupa Mondială din 1998, a insemnat si primul sau pariu pierdut, la varsta de 18 ani.
Ramasi in afara Cupei Mondiale, jucatorii nationalei de fotbal a Romaniei s-au transformat in suporteri. Urmaresc meciurile de la turneul african si iși aduc aminte de clipele de glorie ale nationalei, propunandu-și să le poată reedita si ei. Dorin Goian, fundasul care a contribuit decisiv la ultima calificare, cea de la Euro 2008, prin golul marcat Olandei la Constanta, avea doar 14 ani in timpul Cupei Mondiale din 1994, dar iși aduce aminte că a urmarit atent meciurile tricolorilor din America.
Dorin, erai suporter la 14 ani...
Daaa, cum să nu! Eram la Suceava si m-am dus impreună cu tata la fratele meu mai mare, care avea televizor, ca să vedem meciul cu Columbia.
Ai avut emotii?
Da, pentru că din acel moment, zic eu, a inceput povestea "Generatiei de Aur". A fost ceva extraordinar.
Dar Cupa Mondială din 1998?
Ei, atunci aveam deja 18 ani, eram major... La meciul acela de referință cu Anglia am si pierdut vreo patru-cinci beri, facusem pariu cu baietii din cartier. Ne-am bucurat foarte mult, n-aveai cum să nu bei un pahar cu bere sau cu vin. A fost nebunie atunci in Suceava, am iesit pe strada toate masinile claxonau...
Ți-e dor de asemenea momente? Ne lipsesc cam de mult...
Tuturor ne este dor, nu? Eu am avut sansa să traiesc bucuria unei calificari la un turneu final, este cu adevarat ceva special.
Care emotii sunt mai mari, ca jucator sau ca suporter?
Ca jucator te concentrezi toată ziua meciului, te gandesti la adversari si la ce trebuie să faci pe teren. Dar, după ce incepe partida, dispar emotiile, te concentrezi la ce faci acolo... Ca suporter, emotiile sunt mai mari in timpul jocului, e diferit...
Contează mult suporterii pentru voi, Dorin?
Noi suntem constienti că in ultima perioada prin lipsa rezultatelor, ne'am cam indepartat suporterii... Dar la fel de convins sunt că vom reusi să-i aducem inapoi si să avem din nou rezultate bune. Trecem printr-un moment greu, dar avem nevoie ca suporterii să-și intoarcă fata spre echipa nationala Eu sper să fie alaturi de noi, iar noi să-i rasplatim cu o calificare.
Ai trait si tu momente de tristete, ca suporter?
Cum să nu? Mai ales la acel meci cu Suedia, din sferturile de finală ale turneului final din 1994, am simtit emotia penalty-urilor nu sută la suta ci 200 la sută!
5 goluri a marcat Goian la natională in cele 34 de meciuri jucate
"Anii petrecuti in Ghencea au fost cei mai importanti din viata mea. Steaua mi-a dat tot ce am realizat eu in cariera dar nu este acum momentul să revin in Ghencea"
Dorin Goian, fundaș
"Am 30 de ani, am doi copii pe care trebuie să-i cresc. Nu cred că Steaua mi-ar putea acoperi salariul pe care-l am la Palermo si nici eu n-aș putea avea asemenea pretentii"
Dorin Goian, fundaș
"Îi felicit pe cei de la Steaua că l-au adus pe Piturca il stiu foarte bine si cred că va face o treabă excelentă"
Dorin Goian, fundaș
Fostul stelist s-a accidentat in cadrul unui meci amical pe care Palermo l-a disputat in cantonamentul din Austria. In urma unui control medical, Goe a fost diagnosticat cu o entorsa de gradul 2 la glezna, cu intinderea ligamentului peroneo-astragalic si a celui tibial posterior, plus o entorsa de primul grad a genunchiului, cu intinderea ligamentului colateral medical.
Goian va sta astfel pe tusa cel putin o luna si nu va putea fi folosit in meciul amical cu Turcia (11 august) si in cele doua oficiale cu Belarus (3 septembrie) si Albania (7 septembrie).
onlinesport
Sper sa-si revina cat mai repede!
Of,of...imi doream foarte mult ca Dorin sa continue cu noi...dar na..
S-a dus..la palermo parca ![]()
Sa speram ca va face o treaba buna acolo...si ca va ajunge la o echipa mai mare...
Bafta Goe ![]()
Dorin Goian a deschis scorul in meciul Palermo - AC Milan, in minutul 10.
E ceva de el daca a dat gol cu Milanu.
Goian aproape de Rangers !
s-ar putea ca astazi sa semneze. Ma bucur pentru el.
Dorin Goian hopes to finalise the details of his move to Rangers today. The Ibrox club have reportedly agreed a fee of around £750,000 with Italian club Palermo for the 30-year-old defender - BBC
E un campionat in care se pune osul la bataie, se taie lemne si se loveste mingea cu capul mai mult decat cu piciorul. Abia astept duelul cu Scott Brown ![]()
Mai bine mergea la Celtic! ![]()
Mai bine mergea la Celtic!![]()
Daca era dupa el, cred ca ar fi mers si la Real Madrid... dar asa, e bine si la Rangers.
Daca era dupa el, cred ca ar fi mers si la Real Madrid... dar asa, e bine si la Rangers.
Nu cred ca-l deranja nici Barcelona! ![]()
ON: Sper sa aiba evolutii cat mai bune si ca se va impune ca titular! Va fi greu dar nu imposibil,un campionat dificil se dau batalii grele, insa cred ca Goe este pregatit,fizicul il va ajuta. ![]()
Smecher transfer, poate sa fie zeul lor in scotia. E o echipa cu nume, intr-un campionat slabut, n-are scuze daca nu ocupa postul de titular. Se retrage bosorogul de Weir sau ce ?
Asta ma gandeam si eu, in locul cui va juca ca Rangers are in lot numai fundasi centrali de peste 1.85, dar o parte sunt reprofilati pe benzi
)
Dar cum ei joaca o groaza de meciuri, iar Weir are 41, cred ca s-a gandit McCoist ca nu poate sa stea doar in Bougherra si Broadfoot. Cred ca in locul ultimului va juca Goe.
@Gio
Weir tocmai si-a prelungit contractul pe inca un sezon sau doua din cate am inteles.
Goian a semnat un contract valabil pe 3 ani.
Este descris ca fiind un fundas experimentat si ca a fost mai demult in atentiile lui Manchester United.
De asemenea, ii sunt mentionate golurile impotriva Olandei si Milanului.
Pentru scotieni, se pare ca e un transfer important si il vad ca pe un jucator de baza. Asa sa fie, succes Goe(dar mie tot Celtic o sa-mi placa)!
"Nu cred ca va juca in weekend, insa noi speram la asta. Asteptam unda verde. E o mica problema, dar noi speram sa ne bazam pe el in Malmo." a declarat antrenorul Ally McCoist.
"A fost minunat sa vad Ibrox Park, dar din pacate scorul nu a fost bun pentru echipa. Sper sa joc la retur, acum astept permisul. Sunt la un club mare cu istorie pe masura. E un pas imens in cariera mea si sunt onorat sa joc la Rangers" a declarat Goian.
Ma bucur pentru el! De departe cel mai valoros fotbalist din blocul defensiv al Stelei anilor 2005-2006.
Goian a debutat la Rangers in victoria cu St.Johnstone, 2-0, jucand tot meciul.
Goian i-a impresionat pe scotieni la debut
Managerul Ally McCoist s-a declarat multumit de evolutia lui Dorin Goian in primul meci al acestuia la Glasgow Rangers, scor 2-0, cu St Johnstone, in campionatul Scotiei, informeaza site-ul oficial al gruparii scotiene.
"S-a descurcat bine. Este un jucator bun, este experimentat si se descurca bine cu mingea pentru un tip inalt. Din punctul meu de vedere, el este un fundas central si vreau sa apere. Cred ca a jucat bine azi si sunt convins ca va fi si mai bine", a declarat McCoist.
Fundasul Dorin Goian a fost integralist in meciul pe care Glasgow Rangers l-a castigat, cu scorul de 2-0, in fata formatiei St Johnstone, in campionatul Scotiei. Golurile au fost marcate de Naismith '31 si Jelavic '50.
Dorin Goian l-a inlocuit in centrul apararii pe capitanul David Weir, accidentat. De asemenea, managerul scotienilor Ally McCoist spera ca romanul sa poata fi folosit si la meciul cu Malmo, de miercuri, din Suedia, din Liga Campionilor.
Mediafax
In minutul 75 era terminat ![]()
Dorin Goian,Eroul.
Pentru a-si salva clubul, Dorin Goian le-a permis celor de la Rangers sa-i taie 75% din salariu. Numai 11 jucatori din club vor avea salariile taiate cu 3 sferturi, restul renuntand la 20% din salarii.
Goian va juca astfel la Rangers pe bani mai putini ca Geraldo de la Steaua, care ia 300.000 euro. In acest moment, dupa taieri, Goian castiga la Rangers 225.000 euro.
Alaturi de el, Allan McGregor, Steven Davis, Steven Naismith si Maurice Edu sunt numele importante de la Rangers care au acceptat reduceri de 75%. In total, "11 eroi", cum sunt vazuti de fanii lui Rangers, au zis ''da'' taierilor drastice de salarii.