bihoreanco despre ce kkt vorbesti ca pare fara noima....chiar crezi ca ceea ce visezi tu se poate intampla in viitorul apropiat???scuze....clujeanco.....imi erau murdari ochelarii
da, daca ai incerca sa-i intelegi si pe ceilalti, sa ii cunosti, sa mergi si sa vorbesti cu ei, sa nu ai impresia ca oamenii aceia iti vor raul si intotdeauna sa nu ii jignesti. Ca de multe ori se simt jigniti si voi nici macar nu realizati "de ce".
abia dupa ce va cunoasteti cu totii si comunicati, atunci puteti incepe o campanie de mobilizare, de strangere de randuri, prin revista "Steaua suntem noi", care sa fie scrisa intr-o maniera simpla, accesibila pentru toata lumea si mai ales, nimeni sa nu se simta lezat.
ar trebui sa studiati putin niste norme si regulamente, ar trebui sa studiati cum este organizat un stadion, ar trebui sa studiati modul in care se utilizeaza anumite "arme" , sa le spun asa, ca gasiti destule articole de tehnica militara, ar trebui sa studiati regulamentul ligii, UEFA ca sa vedeti in ce conditii se poate intrerupe un meci ( ca de l-ati intrerupt, v-ati fript), apoi sa va impartiti in grupuri si sa detaliati. Cei din peluze care sa spunem ca-s axati mai mult pe "lupta", in sensul ca-si incurajeaza echipa, pun foarte mult suflet si investesc timp, bani etc ar trebui sa mediteze putin si sa-si dea seama ca degeaba vrei sa faci multe, daca nu gandesti putin mai profund si in primul rand, trebuie sa te gandesti la siguranta colectiva. Ca daca s-ar fi gandit legea lui Mitica nu s-ar fi dat. E grav daca voi credeti ca cineva va vrea raul, din moment ce s-a dat a existat sigur un motiv si ar fi bine sa va ganditi ce ati facut. Va zic sigur ca ati facut
nu atat voi, ca voi sunteti soldati, insa caini, is caini, nu-s oameni ... au comis-o de cele mai multe ori dintr-o rivalitate prost inteleasa. Nu oricine poate folosi fumigenele alea, alea trebuiau de la mijloc in sus, pt siguranta! ca daca folositi multe in primele 2, 3 randuri si-si schimba vantul directia, portarul nu mai vede, deci, arbitrul ar putea opri meciul si iarasi v-ati ars! (stadion suspendat etc) Apoi, iarasi, sunt reguli si cu tortele alea, sau cel mai grav sunt "bombele alea"... ar trebui ca cei din peluza sa fie mai organizati, adica, chiar daca sunt brigazi, ele macar o data pe luna sa se intalneasca , liderii lor sa desfasoare un plan al peluzei si sa fixeze niste reguli care vizeaza siguranta. Din pacate legea s-a dat nu ca vor sa va faca rau, ci pt ca voi sa nu faceti rau altora sau sa interupeti meciul. Dar ati fi putut evita daca ati fi studiat putin o peluza, cum e organizata, ce cerinte se impun, norme de pompieri, conditii de vizibilitate, de evacuare si alte tampenii... Cei din tribune la fel. Acolo se pot folosi insa sunt ALTE REGULI ce se impun, ca-i diferita o tribuna de o peluza, ca acolo apar si sectorul oficialitatilor etc.
Pacat ca nu sunteti mai organizati si asta e din cauza ca refuzati sa intelegeti ca cel din fata, din brigada Nucleo, sau din Triada sau x, sau y, sau z etc etc ( de la sud acuma-mi scapa, ca eu am o oarecare preferinta pentru nord, no offens) nu este agresiv, poate are o atitudine mai "mandra", ca sa nu rada cateii de el , sa para dur, insa asta nu inseamna ca el nu e stelist, din contra e stelist, deci poti sa te intelegi si cu el. Daca aveti un scop nobil sigur gasiti maniera sa colaborati. Eu, personal as fi onorata sa-l cunosc pe domnul Mustata, pentru ca nu ma intereseaza viata privata, deci ce face in afara stadionului, e absurd asta, ci ce face pe stadion. Fiecare intelegem ce vrem din declaratiile sale pentru ca nu exista unitate si-l suspectati aiurea. Ca domul Mustata de nu iubea Steaua, nu era pe Ghencea, ca doar exista si Borcea si Copos, nu??? Nu mai faceti comparatii comparatii niciodata intre Gh. Mustata, Bogdan si alti reprezentanti de la N sau de la S cu Jean Pavel ca marea majoritate vorbiti fara sa judecati profund. NU Jean Pavel e erou national, Jean Pavel e un stelist ca si voi, insa oamenii din peluza din perioada lui Jean Pavel NU erau ca voi, sunt oameni care acum au 28-30 de ani, sau mai multi, deci, oameni care au cunoscut si celalalt regim, cand scoala era scoala, adica DISCIPLINA. De aceea Jean, care avea aptitudini organizatorice, i-a mobilizat pe toti , pentru ca baietii aia, oricat de rebeli erau, cand stiau ca au un scop comun, adica Steaua, stiuat sa asculte si sa fie disciplinati, deci "toti pentru unu, unu pentru toti". E o diferenta mare intre generatii si e pacat ca din cauza unor orgolii, sa nu vedeti peluza si dincolo de orgoliu.
daca nu intelegeti ceva, meregeti direct la el, nu fugiti, ca doar nu sunteti lasi, nu schimbati peluza, cu tribuna, sau peluzele intre ele. Stati acolo ca de aia sunteti "soldati" si va duceti direct la liderii de la N, ca ma indoiesc ca oamenii aia va vor raul, daca voi ii respectati ca si oameni, asa cum si ei or sa va respecte ca si oameni. Nu am dorit niciodata sa comentez "fenomenul migrarii" dintr-o peluza in alta ca nu e tocmai bine, tinand cont ca nu stiu efectiv despre ce e vorba, insa in general, o masa mare de oameni e ffff greu de controlat, daca nu exista respect intre voi si intelegere. Ca admirati sudul, insa uitati ca ei sunt mult mai putini,pai daca toti migrati de la nord la sud , inseamna ca sudul o sa devina un fel de nord, unde-s multi apar si "desteptii" si s-ar putea sa va certati etc etc. Aia de la nord care au ramas pana la final o sa se inteleaga ca acuma ei au ramas mai putini
. Stati fiecare pe locurile voastre ca "fuga" de responsabilitate nu e o solutie! Sunt si multi oameni in tribuna care poate ar vrea sa participe si ei, insa poate simt ca "nu-i bagati in seama", deci, n-ar strica ca un grup mic sa mai mearga si prin tribuna, sa le dea tonul la scandari etc.
Impartiti-va responsabilitatile pe brigazi, in mod echitabil, insa nu uitati nici de cei din spate, ca si ei sunt stelisti si gata, ce-i asta de dificil?! Mai lasati din orgoliu, ca din cauza orgoliului ati ajuns aici, si dati-le pace la caini, ca aia is inferiori, ca de aia is caini si nu oameni superiori. Daca tot va luati dupa ei, adica "vai, ce or sa zica ca noi la meciul asta n-am avut torta si 15 mesaje kilometrice", nu reusiti sa intelegeti lucrurile de baza. Astea deja sunt detalii. Organizati-va voi si dupa le dati clasa la caini! asta e umilirea suprema a cainilor si o vor tine minte toata viata! nu-i mai bagati in seama o perioada, treaba lor ce zic si ce posteaza pe unele site-uri, grupati-va voi si sigur o sa va recastigati toate drepturile ce va apartin. Ca asa nu rezolvati nimic!
Ei, cainii, o sa ramana tot la stadiul asta, cu legea lui Mitica pe cap, voi, veti obtine o derogare de la ea, aratandu-i lui Dragomir ca ati inteles ce ati gresit si stiti cum sa va organizati. Ca si Mitica e om, doar vrea sa vada si el spectacol, insa din moment ce e seful ligii, el e tras la raspundere de aia de la UEFA cand vad ce se intampla in Romania... deci, i se poate solicita si lui sa ia masuri drastice.
LATER EDIT:
NU IL MAI RIDICATI IN SLAVI PE JEAN PAVEL PT CA SI VOI SUNTETI EXACT CA SI JEAN PAVEL, NU SUNTETI CU NIMIC INFERIORI! Fiecare dintre voi, din moment ce merge pe stadion, este pentru ca iubeste Steaua! Fiecare insa se manifesta in mod diferit, deci are o calitate mai dezvoltata decat celelalte. In general, cei din peluza sunt trup si suflet, traiesc atat de intens meciul incat se exteriorizeaza la fel de intens, adica dau din ei totul- fie la bucurie, fie la dezamagire. Deci, ei simt intens ceea ce vad, asta e calitatea superioara si din cauza asta sunt respectati, ca fac mai multe lucruri vizibile, pentru ca perceptia lor e asta simt ceea ce vad! deci calitatea superioara este ca sunteti niste creatori, faceti "ceva" concret, vizibil.
Altii, gen Jean Pavel, vad ceea ce simt! Adica au o viziune, daca vad ceva prima data simt "ce" nu e in regula si "ce " nu e bine, insa intotdeauna se gandesc la nivel colectiv, nu doar la el ca persoana. Jean stia ca daca el nu se controleaza si cei de langa el vor face la fel! Insa el anticipa ceea ce va urma, daca se comporta asa! calitatea lui superioara era factorul de creatie, amprenta personala. Adica degeaba esti creator, daca nu ai ceva "specific", ceva distinctiv care sa fie marca Stelei, Armatei si nu ceva inspirat de la altii. Insa Steaua inseamna Unitatea creatiei in diversitatea creatorilor.
Nu trebuie sa existe o ierarhie militara, ierarhia militara e in gandul vostru, adica daca vorbiti cu ala din stanga, cu ala din dreapta, cu ala de sus si cu ala de jos este suficient. Insa fiecare sa faca asta, nu sa se opreasca la granita dintre doua brigazi. De asemenea mai vorbiti si cu aia de sus de la loje, indiferent care sunt si cum sunt, ca aia sunt instanta suprema, din moment ce clubul e privat, insa tratati-i cu respect si ei o sa va respecte pe voi si o sa va multumeasca prin gesturi ( poate va ajuta cu unele mijloace) si asta nu e tradare, e starea de normalitate! Pai eu ca si sef, nu dau bonusuri la angajati daca acestia sunt angajati model si firma mea are profit (atat material, insa mai ales este recunoscuta international). Angajatii nu-mi cer bonusuri, ca sunt multumiti de salar ( care in cazul vostru e voluntariatul- ca doar veniti pentru Steaua), insa eu ca si patron imi arat respectul pentru tot ceea ce oamenii fac voluntar, sprijiniundu-i cum pot. Sper ca nu va asteptati ca patronul sa vina in mijlocul vostru sa vopseasca o panza, nu? omul acela are un alt statut, deci trebuie sa-si mentina o anumita pozitie si o anumita eticheta! Nu intra asta in atributiile lui, ci a altora. E ca si pe vremuri, cand erau organizate munci patriotice. Nimeni nu ne impunea, nici macar tovarasul Ceausescu, ci oamenii de la o scara, daca vedeau ca e mizerie in fata blocului, unul lua initiativa, punea un anunt, se intalneau toti vecinii si-i programau ca in ziua x, la ora y, toti iasa afara, voluntar, pun mana si fac curatenie! Nu era nimeni obligat, insa daca unul vedea de la geam cum vecinii luni strang mizeria, omul ala fiti sigur ca iesea si el de bunavoie.Asta nu inseamna ca esti comunist, esti civilizat si-ti place ordinea, insa in primul rand esti disciplinat!