1) Nimeni nu va baga 100 de milioane in transferuri intr-o echipa din Romania, sa fim seriosi! Sunt suficiente investitii CU CAP de vreo 10 milioane si aducerea unui ANTRENOR BUN.
2) Plus de asta, gandeste-te ca Becali nu este investitor, ci CREDITOR. Imi permit atunci sa speculez pe marginea faptului ca asta a vrut de fapt sa cumpere stadionul, nu sa-l ia in cesiune. Iar lucrurile se schimba...
3) Interesul lui Patriciu si Vantu pentru Steaua a existat. Presa a scris la acele momente despre asa ceva. De ce ar fi interesati?
Pai, in primul rand, in fotbal se spala enorm de multi bani.
Ambii sunt oameni extrem de orgoliosi, care vor sa fie recunoscuti drept mari romani.
4) Nu ti se pare ciudat ca stenogramele discutiilor din cazul "Valiza" au aparut fix in "Adevarul"? IN EXCLUSIVITATE!
5) Investitia in imagine este cea mai buna investitie posibila pe termen lung, mai ales in cazul unor companii mari, asa cum sunt cele ale celor doi.
M-am plictisit, dar mai spun una: si Vantu si Patriciu sunt atrasi ca un magnet de afaceri de anvergura.
1) Am spus 40-60 mil in jucatori, nu 100. ~100 era cu suma platita pe Steaua de 30 mil. Doar cu 10 mil, nu trece de grupele CL cum vrem noi. Cu 40-60 ...poate.
2) Este investitor si nu creditor, dar mai exact este proprietar, asociat unic pe real si majoritar in acte.
Daca tu ai o firma, creditor pentru firma ta poate fi o banca sau o persoana fizica sau juridica care iti imprumuta fiorma cu bani pentru a realiza o investitie.
Deci Becali, ar fi fost creditor daca Steaua apartinea altuia si o imprumuta cu bani. Sau...de exemplu, daca imprumuta Rapidul lui Copos, atunci pentru Rapid era creditor.
Orice investitor din lume cand deschide o afacere, fie ia un credit bancar pe care il da inapoi in rate si dobanzi, fie isi imprumuta el, ca persoana fizica, firma si apoi ii ia inapoi in transe dupa cum ii permite cash flow-ul. Indiferent de modalitatea prin care face rost de bani pt firma, tot investitor se numeste, pentru ca el face investia si nu banca sau cei care-l imprumuta.
3)Ai spus bine ca "presa a scris...", dar presa scrie multe:) Patriciu a spalat tot ce era de spalat in Rompetrol si apoi l-a vandut, iar Vantul a spalat tot ce a avut in trustul media. Ambii au lucrat in pierdere, dar au crescut valoarea de piata a companiilor. Acum au averile babane si consolidate pe acte justificative imbatabile si nu mai le arde de spalat banii altora.
4) Nu mi se pare ciudat ca au aparut in Adevarul. Cartianu este red. sef acolo si dusmanul no 1 al clanului Becali:)E a pus la cale totul. Nu ai vazut si acum? A fost unul dintre putinii ziaristi care au spus vehement altceva decat majoritatea?
Patriciu nu are nici un amestec in stenograme. El e Stan Patitu', hingherit de DNA, cu procesul Rompetrol pe rol, ascultat si care i-a dat in judecata.
5)Si Patriciu si Vantu detin arma facerilor de imagine. Presa! Fotbalul ti-o poate strica. 3-4 infrangeri la rand si isi iau carne cat pentru 10 ani. Mai mult, fotbalul a ramas cam teren virgin pentru DNA si ii va veni cat de curand randul
Personal, nu cred ca cei 2 vor investi in fotbal si ti-am spus si cateva motive. Mai sunt si altele, dar nu ma mai lungesc.