Am intrat pe forum sa citesc pareri despre meci si parca mai tare ma intristez. Forumul e fix ca echipa, plin de papagali. In primul rand analfabetii, cand ajungi sa scrii "nu il mai scuza-ti pe Zapata" e cazul sa fii mai atent la scoala si abia dupa cateva luni de dictare sa iti dai cu parerea. Daca ai luat deja diploma de bac poti sa te impusti. Dupa ce iti clatesti ochii cu un numar eronat de "i" si cu cratime puse aiurea dai de baietii cu adevarat competenti. Ei stiu tot din nastere si argumentul lor suprem e evidenta. Fara sa citam, ca nu-i frumos sa dam nume, iata o fraza tipica pentru genul ilustrat: "Frate, trebuie sa nu vrei sa vezi ca Dayro e fotbalist adevarat!". De ce? Adica sunt sigur ca se poate si mai mult de atat, ca exista argumente. Oare atati oameni de fotbal (si il aleg ca exemplu pe Ienei) care spun ca fotbalisti ca Dayro avem cu sutele in tara gresesc cu totii? Sa nu ne pese de parerea lor, sa ne uitam doar la jocul lui Dayro si sa tragem noi o concluzie:
-Omul e tehnic, "indiscutabil"! Daca e asa de tehnic cum de nu face nici macar un dribling sanatos? A avut macar in situatiile cand ajungea in lateral o gramada de sanse unu la unu... cum a facut, de pilda, Doman. Ce a facut Dayro?
-E un varf autentic, "evident". Unde sunt suturile lui Dayro daca e varf? Pai nu joaca pe pozitia care ii convine. Aseara a jucat! A facut schimb permanent cu Stancu pe pozitia de varf si a fost praf.
-Pentru ca, saracul de el, alearga prea mult si se pierde in fata portii. Daca ne amintim cat alergau Hagi si Ilie Dumitrescu atunci fara indoiala ca Dayro e un oprimat. Nu se mai joaca fotbalul ala, nene. acum se alearga asa cum alearga Ronaldo la United sau Mutu la Fiorentina sau... Kapetanos la Steaua. Asta e fotbalul de azi. Dayro ar fi fost un mare jucator dar s-a nascut cam tarziu.
In fine, legat de meciul de ieri... un bravo pentru Arges pentru felul in care a jucat. Se confirma ca nu prea mai exista echipe mici la noi. Si nici echipe mari...
Legat de Steaua, bravo Toja, bravo Tiago! Nu mai dati cu rosii in Zapata... eu zic sa ii ridicam o statuie si sa ii acordam cel putin rangul de simbol alaturi de cealalta valoare care ne-a salvat in trecut, Lacatus. Si Carlos a facut un meci bun candva, macar jumatate de simbol ar putea fi si el. Sa nu uitam de copiii de mingi care au tras de timp intr-un meci cu Dinamo pe care l-am castigat la limita. Copilul de mingi inspirat - un sfert de simbol acolo... Nu-l mai oblojiti asa ca e baiat mare. A aparat pentru cat a fost platit sau viceversa. Acum e platit pentru mai mult decat apara, e cazul sa lase locul lui Cernea. 7 puncte sunt imens de multe pentru un campionat!
Vad multa lume suparata ca a jucat Lovin, favoritul lui Gigi. Mie putin imi pasa daca joaca Lovin asta, nu e mult mai prost decat Ovidiu Petre, putin sub el dar nu cu doua clase. Ce ma sperie este ca joaca amandoi. Adica iarasi doi inchizatori. Iar isi pleaca simbolul urechea la indicatiile ciobanesti.
Ciobane piei!