Becali a batut palma cu Shon Mekyten.
Gigi Becali a anuntat, sambata seara, ca a batut palma cu omul de afaceri israelian Shon Mekyten pentru cedarea a jumatate din actiunile clubului Steaua in schimbul sumei de 30 de milioane de euro.
Dupa aproximativ doua ore de discutii, Gigi Becali a iesit in fata presei si a afirmat ca are un acord de principiu cu Shon Mekyten pentru a ii ceda 50% din actiunile formatiei din Ghencea in schimbul a 30 de milioane de euro.
Discutiile se vor relua in zilele urmatoare, iar apoi totul se va pune pe hartie. Conform spuselor lui Gigi Becali, puterea va sta in continuare in mainile sale. "Totul va fi la fel ca pana acum. Mekyten da 30 de milioane de euro ca sa stea cu mine in loja", a socat Becali, completat de Mekyten: "I-am oferit lui Gigi Becali 30 de milioane de euro ca sa-i fiu asociat. Imi place sa stau la loja si mi-a placut in Ghencea".
Shon Mekyten venise convins sa cumpere tot clubul, dar Gigi Becali a cerut 80 de milioane de euro, in timp ce israelianul a oferit maxim 50 de milioane de euro.
Prietenul lui Nati Meir este un om de afaceri israelian care sustine ca are o avere de 4 miliarde de euro. El promite un proiect grandios la Steaua, printre jucatori vizati de un transfer fiind si Yossi Benayoun.
Interesant este ca Mekyten a aparut ca din senin in prim-planul romanesc, singura informatie disponibila pe Internet despre el fiind faptul ca este implicat in conducerea unei companii siderurgice.
Gigi i-a facut cunostinta cu oile
Gigi Becali a profitat de faptul ca a avut un oaspete special si i-a facut turul casei. Shon Mekyten a ramas uluit cand a vazut ca Becali creste 30 de oi in spatele casei. Inca finantator la Steaua, Becali i-a explicat ca oile inseamna mai mult pentru el decat fotbalul.
"Daca n-ar fi oile, as simti ca nu traiesc, ca sunt ca toti oamenii", i-a spus Gigi Becali lui Shon Mekyten.
Becali, doborat de fani?
Gigi Becali a afirmat ca unul din motivele pentru care a decis sa vanda jumatate din actiunile clubului Steaua este si comportamentul pe care suporterii l-au avut fata de el in ultima vreme. Aceasta este o semi-lovitura data de fani, deoarece Becali nu va vinde toate actiunile.
Cum au decurs negocierile
19:31 - Shon Mekyten a ajuns la locuinta lui Gigi Becali insotit de Nati Meir, intr-un SUV BMW X5, si poarta primele discutii cu Gigi Becali pentru preluarea Stelei.
19:59 - "Am negociat cu el. Pretul e de 80 de milioane de euro, iar el mi-a spus ca a amanat plecarea in Israel pentru ca iubeste Steaua. I-am zis sa cumpere alta echipa, dar a zis ca e interesat de Steaua. Pare un om de incredere, are un business mare. Nu voiam sa vand, dar mi-a venit mie o dambla sa iau alta echipa! Nu e o momeala, nu glumesc. Ei nu au facut o oferta, eu doar am spus pretul pe care il vreau", afirma Gigi Becali.
20:08 - "Daca nu discutam cu o alta echipa nici nu mai intram in negocieri cu Shon. O sa iau echipa si castig campionatul din primul an. Negociez cu una dintre Rapid si Unirea Urziceni", a anuntat Becali.
20:49 - Shon Mekyten negocia intens in casa lui Becali din Pipera.
21:20 - Gigi Becali a anuntat ca s-a inteles cu Mekyten! "Ii cedez jumatate din actiuni pentru 30 de milioane de euro. Vom mai negocia putin privind suma si procentele. Este un om de onoare, mi-a facut o impresie buna. Tot eu voi conduce clubul, el vrea doar sa stea cu mine in loja", a uimit Becali!
21:22 - Shon Mekyten a parasit locuinta lui Gigi Becali!
Onlinesport