@Sebastien
Deci sa inteleg ca as fi purtatorul unor interese ascunse ale viitorilor patroni. Asta mi-a placut mult de tot. Ia uite, bah, ce bou îs, nu m-a dus capu' sa scot si niste bani din materiale de genu' asta. Cand o voi face, te asigur ca vei fi invitat la vila mea din Primaverii, sa-ti fac cinste pentru ca ai pus baza bunastarii mele.
Nu am 90 de ani, ci 29.
Nu i-am vazut jucand pe fotbalistii pe care i-am enumerat, ci am citit cat am putut de mult pe tema asta, stand si cu ochii pe o emisiune care se numeste Replay si care a prezentat de multe ori imagini din anii de demult ai fotbalului romanesc. Absolut toti cronicarii au scris ce am prezentat eu mai sus.
Cand am scris "eleganta", nu m-am referit neaparat la modul lor de a juca, ci la modul in care alegeau sa vorbeasca in interviuri si in aparitiile publice. Un exemplu: Gheorghe Constantin a fost selectioner la inceputul anilor '90 si a fost extrem de dur criticat de toata presa. Intr-un interviu acordat TVR (cui altcuiva pe atunci?!), a vorbit calm, demn, explicand modul in care a ales sa abordeze strategiile de joc. Atat. Fara sa-si zmulga parul din cap, fara sa ameninte, fara sa zbiere, fara sa pozeze in geniu neinteles. Aveam doar 12 ani, insa imi voi aminti toata viata de atitudinea sa. Nu stiu de ce, poate pentru ca familia mea m-a invatat sa scuip, sa dau in cap si sa injur la fiecare 2 cuvinte, cine stie...
Stiu foarte bine de cine este practicat fotbalul si de cine este iubit. Insa mai stiu ca masele de jucatori si de suporteri pot fi "manipulate" si spre civilizatie. Sub Becali, acest lucru este imposibil. Paszkany, de exemplu, nu este cu nimic mai curat decat Gigi (ba eu banuiesc faptul ca este mult mai rau decat el), dar are un discurs public impecabil. Rezultatul? In tribunele din Gruia se regasesc si acele familii de care vorbeai tu, cu neveste, copii si nepoti.
Inca ceva legat de suporteri: cred ca nu ai mai fost prin peluze de pe la sfarsitul anilor '90. Cunosc personal multi oameni care nu numai ca au studii superioare (in zilele noastre, asta nu mai inseamna mare lucru), dar au joburi mai mult decat respectabile, sunt oameni care vin pe stadion nu cu intentia de a vomita invective, ci din dragoste de Steaua.
Ca prin tribune se regasesc si multi imbecili, fara indoiala. Romania este plina de ei, de ce ar lipsi de pe stadioane? Insa si ei pot fi "manipulati" inspre civilizatie.
Parerea mea, si se pare ca nu sunt singurul, este ca odata cu disparitia lui Becali, avem o sansa de civilizare. Cu el, nici macar una. Am explicat deja de ce merg injuraturile sau de ce ar fi "functionale" si alte scandari.
Daca ai alte idei, vom fi mai mult decat bucurosi sa le auzim!
Cu acelasi respect,
Lari