Din gaozeta de azi:
La peste un an și jumãtate dupã unul dintre cele mai mari scandaluri petrecute în curtea Stelei, cel dintre Gheorghe Hagi și Gigi Becali, Gazeta Sporturilor dezvãluie azi, pe baza mãrturiilor unor persoane direct implicate în evenimentele de la acea vreme, povestea adevãratã a ceea ce s-a petrecut atunci.
Gigi Becali l-a atacat violent la vremea respectivã pe Hagi, spunînd cã propriii jucãtori i-au spus cã e zero ca antrenor. "Cinci jucãtori au venit la mine la palat, în frunte cu Mirel Rãdoi, și mi-au spus cã Hagi nu e în stare sã facã nici mãcar trasee cu ei. Jucãtorii aveau pretenții sã facã antrenamente bune, dar mi-au zis cã el nu știe sã le explice nimic. ªi din cantonamentul din Olanda m-au sunat și mi-au spus sã intervin repede cã altfel ajungem în prãpastie", a spus Gigi Becali, nominalizîndu-i apoi pe cei 5 jucãtori ca fiind Rãdoi, Petre Marin, Dorin Goian, Nicolae Dicã și Adrian Neaga.
Ce s-a întîmplat cu adevãrat
Persoanele cu care a discutat Gazeta fac însã dezvãluiri care schimbã situația cu 180 de grade: "Becali a fost cel care i-a chemat la palat și le-a spus cã o sã iasã cu declarații de genul cã jucãtorii i-au spus cã Hagi e zero ca antrenor, cã nu știe nimic. Le-a cerut ca ei sã nu comenteze în nici un fel dacã sînt întrebați. Voia sã scape de Hagi, pentru cã nu-l asculta în alcãtuirea echipei, dar nu știa cum sã nu-și strice el imaginea și atunci s-a folosit de jucãtori".
Cum patronul a spus explicit cã Rãdoi a fost liderul celor care l-au acuzat pe Hagi, cãpitanul Stelei a fost pus imediat la zid de suporteri. Pe site-urile stelisti.ro și gsp.ro, Mirel a fost acuzat violent și amenințat cã va fi huiduit la urmãtorul meci.
Amenințarea fanilor a mers chiar mai departe. Suporterii Stelei i-au lãsat cîteva mesaje pe ușa apartamentului și chiar mai mulți dintre ei s-au strîns în jurul locuinței lui Mirel pentru a-i cere socotealã cã l-a pus la zid pe "Rege"! Rãdoi s-a speriat, totul a ajuns la urechile lui Hagi, care a decis sã intervinã și sã-l ajute pe Rãdoi. Imediat a plecat acasã la elevul sãu. De aici, începe o dezvãluire incredibilã: "Pur și simplu, dacã Gicã nu se ducea acolo, putea ieși foarte rãu. Tocmai de-asta, dacã vã aduceți aminte, Mirel s-a arãtat atunci extrem de dezamãgit de situație și a luat în calcul varianta sã renunțe la fotbal, a fost de-a dreptul disperat pentru cã a intrat pe nedrept la mijloc", a adãugat.
SFATUL LUI Hagi CÃTRE JUCÃTORI ÎNAINTE DE A PÃRÃSI Steaua
Dupã ce și-a dat demisia, "Regele" a dorit sã aibã o ultimã discuție cu jucãtorii, chiar în vestiarul din Ghencea, discursul sãu vizîndu-i în special pe cei 5 fotbaliști scoși în fațã de Becali. Povestește unul dintre cei prezenți: "Hagi pãrea liniștit, însã vorbele sale au avut o mare greutate. Ne-a zis așa: «Dacã veți ajunge sã acceptați sã vi se ia personalitatea și demnitatea doar pentru cã voi sînteți plãtiți de cãtre cineva, atunci nu veți realiza nimic. Aveți mare grijã, pentru cã dacã veți rãmîne fãrã cele douã lucruri pe care vi le-am spus, nu veți realiza lucruri mari în fotbal». Apoi a plecat".
La doar cîteva zile dupã ce spusese cã 5 jucãtori au venit la el pentru a se plînge de metodele lui Hagi, Gigi Becali a spus cã un al 6-lea fotbalist a avut și el referințe proaste despre nașul sãu. "Mi-a spus un jucãtor care l-a avut antrenor și la Galatasaray cã și acolo a pãțit la fel", a spus Becali, care nu a pronunțat numele fotbalistului, însã singurul care se potrivea descrierii era Ovidiu Petre. Reacția acestuia? "Eu nu am vorbit în viața mea cu nici un președinte, nici mãcar cu domnul Becali despre vreun antrenor. Nici nu o voi face vreodatã. Mai ales despre Hagi, cu care am lucrat în atîtea locuri. Cum sã-l critic eu pe Hagi, omul care m-a numit cãpitan la Timișoara și și-a pus toatã încrederea în mine?!", a spus "Sîrmã".
Mirel Rãdoi, cel care a fost indicat de Gigi Becali ca jucãtorul care a condus revolta anti-Hagi, a fãcut la acea vreme declarații care vin sã întãreascã dezvãluirile GSP de azi. "Nu ne-am dus noi, jucãtorii, din proprie inițiativã, la palat. Patronul a fost cel care ne-a chemat. N-am absolut nici o vinã, chiar îmi pare rãu cã s-a ajuns aici", spunea Rãdoi într-un interviu acordat pentru TVR dupã izbucnirea scandalului.
Mirel Rãdoi: "Nu sînt un simbol pentru Steaua! Nu mã pot compara cu Hagi!"
"Suporterii și toți cei care iubesc Steaua trebuie sã realizeze cã noi, jucãtorii, am fost pe nedrept bãgați în acest scandal, care nu-și avea rostul" - Mirel Rãdoi, în august 2007
CE A SPUS Hagi ATUNCI
A doua zi dupã demisia sa, Gazeta Sporturilor a publicat un interviu pe douã pagini cu Hagi, la un moment dat el fiind întrebat și despre complotul fotbaliștilor.
- Domnule Hagi, jucãtorii au fost și ei împotriva dumneav...
- Stați, stați, lãsați-i în pace!
- De ce?
- ªtie Gigi mai bine. Eu cred cã jucãtorii au fost bãgați la mijloc în toatã aceastã chestie. Probabil, dacã nu i-ar fi ieșit nici cu ei, ar fi urmat spectatorii și așa mai departe.
"Întrebați-l pe Paraschiv de ce a lãsat o echipã de Liga Campionilor pentru un transfer în Serie B. ªi nu e singurul care ar alege așa. Sînt mulți în lot!" - Gica Hagi.