scuza-ma, am uitat sa spun ca foloseam bicileta f des in copilarie, prin '90-94 cand ne deplasam mereu dintr-un cartier in altul pentru a juca fotbal, sau in alte scopuri. Acum nu o mai foloseste nimeni.
O folosesc foarte mult...olandezii! ![]()
scuza-ma, am uitat sa spun ca foloseam bicileta f des in copilarie, prin '90-94 cand ne deplasam mereu dintr-un cartier in altul pentru a juca fotbal, sau in alte scopuri. Acum nu o mai foloseste nimeni.
O folosesc foarte mult...olandezii! ![]()
SI ce legatura are relatarea ta cu bicicletele?
poate este si ea nostalgica, si mie imi pare rau dupa tipurile copilariei, atat ca vremuri cat si dupa draciile pe care le faceam cu duiumul.
Olandezii sunt extraordinari cu bicicletele, sunt folosite peste tot, acolo masinile sunt raritati, de fapt masina este folosita cand pleci vara in concediu prin europa, nu sa te dai mare pana la colt si inapoi.
Sunt convins ca si in Romania, cam in 20 de ani o sa se revina la biciclete, cand o sa fie poluare, smog, praf prin orase de la masini sa vezi cum o sa incepem sa renuntam la masini. Deja am cam inceput sa injuram peco-urile de cartier, benzinariile dintre blocuri, lipsa spatiilor verzi, si asta este doar inceputul. Sa vezi peste 10-15 ani cand o sa avem tot mai multe masini, tot mai putine parcuri, spatii verzi, copaci pe strazi cum o sa fie si la noi bicicleta un mijloc de transport foarte la moda.
Din pacate noi avem 2 handicapuri mari:
1-nu avem vointa sa cream infrastructura necesara (benzi, piste speciale, garaje, locuri pt biciclete etc)
2- la noi e mai greu iarna, ca de prin octombrie/noiembrie e mai greu cu timpul (ploua, ninge, e foarte frig,) sa folosesti bicicleta, te poti imbolnavi usor.
PS: abia astept sa imi pun diplomatul in cosul de la bicicleta si in costum sa pedalez spre serviciu.
eu cred ca te droghezi fata ![]()
2- la noi e mai greu iarna, ca de prin octombrie/noiembrie e mai greu cu timpul (ploua, ninge, e foarte frig,) sa folosesti bicicleta, te poti imbolnavi usor.
Dar mai greu e vara. Gândește-te cum e sã mergi cu capu-n soare când îs 45 de grade la umbrã. Mori fãrã sã te mai îmbolnãvești.
eu cred ca te droghezi fata![]()
Te refereai la mine sau la dee? ultima data eu parca eram baiat, dar aveam unele bucurii la dee
.
Ion
si vara este foarte aiurea, dar totusi nu se compara cu frigul sau ploaia. Vara iti mai pui o sapca, mai bate vantul, mai mergi dimineata/seara cand vremea este chiar propice, pe cand iarna este frig tot timpul, sau ploua de iti taie tot elanul de bicicleta.
PS: ce spuneti de partidul biciclistilor din Romania? merge
@Trestie ... era pt dee ![]()
fetitza asta ne-a povestit toata copilaria ei, doar ca a omis ceva...cum se plimba ea cu bicicleta !
Incredibil... cum era aia?
Fiind bãiet pãduri cutreieram.
ªi mã culcam ades lângã izvor,
Iar brațul drept sub cap eu mi-l puneam.
S-aud cum apa sunã-ncetișor
Eu chiar ma gandeam sa imi cumpar o bicicleta sa merg cu ea la servici. Dar mie frica de cocalarii cu jeep-uri. La traficul din Bucuresti ar fi perfecta o bicicleta.
sa stii ca ai dreptate, uite eu merg destul de des cu bicicleta prin oras si o fac de placere, dar tot'odata am constatat k invingi traficul,te deplasezi mult mai repede, evident k trebuie sa fii putin experimentat,nu cred k ai dc sa-ti fie frica de masini, doar atenta sa fii si sa stiu pe unde sa mergi si traseele
Tizule si eu ma gandeam sa`mi iau bicicleta. Dar din regie pana in pipera inebunesc la cat pedalez.Daca stai pe undeva prin zona: Colentina, Floresca,Stefan cel Mare Obor, Tei... merge. Dar mai de departe e nasol...
amice eu stau de 2 ani in comuna pantelimon si pana in tei unde am stat si crescut fac maxim 15 minute cu bicicleta,din regie pana in pipera faci cam jumatate de ora,depinde daca ai un traseu fix si cat mai scurt si de viteza cu care mergi, eu obisnuiesc sa intrec tramvaiele ![]()
n-am mai mers pe bicicleta de vreo 5 ani si nu stiu daca mai stiu sa merg.![]()
inotul pe bicicleta nu se uita niciodata
nu ma intreba de ce si cum k nu stiu, dar este atestata kestia
Hello
A murit threadu asta ? ![]()
![]()
in ficare zii in parcul moghioros:X
eeee.....eu nu merg chiar zi de zi
in weekend prin ior ca in cursul saptamanii am scoala ![]()
Mie imi place sa ma dau cu bicicleta,dar totusi pasiunea mea pentru datul cu bicicleta e intrecuta de cea pentru privitul ciclismului profesionist!Momentan sunt cu ochii pe Giro.Mai e careva pe aici care se mai uita la ciclism?
cautai sa calci ambreiaju' sau semnalizai si pe urma te uitai in retrovizoare?
Si mie imi place sa merg pe bicicleta, numai ca acuma nu mai am pe ce sa merg, deh imi cumparasem si eu una frumoasa si cocheta si la un timp mi-a furat-o cineva.
In Romania mai greu cu bicicleta, nu exista piste speciale, strazi, traficul jungla, trotuare inguste si mereu aglomerate, sau cu diverse tarabe pe ele care ocupa cam tot spatiul, la fel nu exista nici garaje pentru biciclete, locuri speciale de "parcat" in oras. Nici acasa nu ai unde sa o tii, daca nu stai la casa, ceea ce face destul de dificil sa iti cumperi una.
Si mie imi place sa merg mult cu bicicleta !!!! Din pacate nu mai am ... aveam un harb , da ma plimb cu bicicleta unuia ca are 2 .
La un timp nu mai mersesem de vrun an cu bicicleta , si cand am mers primi 100 de metri imi tremura ghidonu , nu aveam precizie , apoi am revenit ![]()
De fapt nu trebuie nici o pista de ciclism , doar parcari de biciclete . Faza nasoala e ca lLa mine in Valcea (nu stiu daca si la voi ) , nu e voie cu bicicletele pe trotuar (zice ca lovim oameni , da pe aia cu role nu le zice nika:|) ... si pe strada tre sa ai o gramada de alte chesti (veste galbena , semnalizatoare , stopuri , aripi de noroi
) ....
Daca imi place sa merg pe bicicleta? Da! Dar nu mai am una ![]()
Iati
au la First Bike o gramada de modele pt oras daca nu vrei sa investesti prea mult
Iatiau la First Bike o gramada de modele pt oras daca nu vrei sa investesti prea mult
Imi iau imediat cum incepe vacanta, da nu de la first bike ca sunt scumpe pe acolo ... vreau sa imi iau pe la 2 milioane , ca oricum nu o tin maim ult de un an ![]()
fratilor, cum am mai spus in thread-ul asta, sunt impatimit al bicicletei, merg cu ea defiecare daca cand am ocazia, vechea mea bicla un mtb este pe pana si mi-a fost cam lene sa o fac plmea.. acum 2 zile mi-am akizitionat o bicicleta de la BULSS , din germania,la 500 de coco, si in seara asta am avut ghinionul sa isi primeasca si ea botezul, a fost furtuna nasoala in Bucuresti, iar de cand m-am mutat in com pantelimon imi place sa fac traseul cu bicla, pana in colentina sunt 15 min d mers cv d genu , asa .. si cand am vazut k vine ploaia am plecat spre casa, dupa ce am trecut de obor, prin str ziduri mosi, am intrat p soseaua pantelimon,..acolo a inceput ploaia, am zis k e ploaie usoara.. insa pana la alectroaparataj s-a transformat in furtuna , crengi rupte, panouri de campanii politiice rupte ... aglomeratia ...era cam 20.35 ... franele care sunt stas au inceput sa nu mai tina, janta uda, sabotii uzi, nu mai strangeau cum trebuie.. am trecut intersectia la delfinului .. si un mare banner electoral s-a rupt de pe stalpi .. foar te aproape sa vina pe mine.. cine stie ce se intampla,.. m-am uitat rapid in spate , nu venea nimik am tras d ghidon, si am evitat.. in apropiere de spitalul pantelimon .. alt ghinion, un tigan taximetrist a iesit din parcare fara lumini aprinse fara nimik ,l-am vazut din 10 metrii , am franat puternic ambele frane .. am patina pana la el bicicileta a fugit de sub mine si am intrat in el, m-am ales doar cu o julitura in genunchi, minora, si atat, bicla nu are nimik .. omu era disperat k am intrat cu ghidonu in portiera lui , ma pish p el .. infine am plecat, deja traficul se rarefia, din ce in ce mai putine masini , totul era pustiu ..undeva la ora 9 fara 10 ceva de genu martea in Bucuresti.. nu am mai vazut asa ceva de mult timp ... dupa cora, si mai multe crengi rupte.. jonglam printre ele,stiam k o creanga ma poate arunca... trotuarele nu erau practicabile pentru bicla, si a trebuit sa merg asa, am ajuns la podul ce tranverseaza lacul pantelimon, are o lungime undeva la 70-90 de metrii .. cand ma apropiam ploaia era din ce in ce mai puternica, eram ud si in gaura curului, noroc 'cu shapca ' care impiedica ploaia sa-mi vina pe fatza sa-mi slabeasca vederea in trafic.. ma apropiam de pod si dadea cu grindina, ma usturau mainile de la gheatza cazuta cu putere,vantul batea mai puternic, mai puternic.. infine ajung pe pod.. acolo am avut impresia k s-a oprit timpul , in dreapta in loc de lac nu vedeam nimik, doar o mare gri , ca si cum era ceatza, in stanga venea apa spre mine si batea vantul,foarte foarte tare, eram pe banda 3, si in 3-4 secunda am ajuns pe prima banda langa trotuar.. mi-am dat seama k ma poate arunca de pe pod .. si nici nu stiu sa inot .. nu stiu cum de nu m-am panicat pe moment dar m-am rahat pe mine d frica.. am skimbat pe foaia mare,pinionul era deja pe cel mai mic, cea mai grea viteza, dar am prins o putere magica de la frica k pot fi aruncat de pe pod, ..am pedalat ca nebunul pana pam pasarit podul, si dupa, pana la lebada inca jumatate de km ,soseaua pustie,un DN pustiu .. fara masini, aveam 3 benzi numai ale mele si totusi pedalam de nebun pe o ploaia infernala, jonglam printre crengi rupte din copaci .. la lebada am tras stanga pe o strada paralela soselei.. de acolo mers mai lejer...am ajuns acasa cu o groaznica durere de cap si urechi, ud parca scos din masina de spalat... nu imi mai simteam picioarele, stateam sa cad din picioare, un efort titanic, o epuizare imensa... totusi bicicelta s-a comportat excelent de bine, nu ma asteptam,acuma probabil va intrebati ce nebun merge cu bicicleta in furtuna.. pai eu.. am facut-o astazi , dar nu am s-o mai fac, data viitoare ma opresc oriunde...
M-a prins si pe mine furtuna aia , numai ca in Valcea era mai mica , si nu eram cu bicicleta , si m-am bagat in scara ceva ore ![]()
Pe mine m-a prins din fericire aproape de casa...am mers ca nebunu cu vreo 40 cred k aveam
Pe mine m-a prins din fericire aproape de casa...am mers ca nebunu cu vreo 40 cred k aveam
Ba am gasit la un magazin o bicicleta la 2 milioane 600 DHS cu suspensi si frane de fier (manerele) ... si tot mi se pare scumpa !!! Adica la alte magazine nu gasesti bicicleta sub 4 mil ...
unde gasesc si io o bicicleta iefitina care sa ma tina o vara?![]()
In targ :laugh:
In targ :laugh:
Am gasit la cineva 2 bicicleta la sh ... mi le da cu 2 jumate da la una cica nu ii merge schimbatoru de pinioane trebuie schimbat (cat o costa ala ??) , se merita sa dau2 mil jumate pe 2 biciclete sh ??
PS : Ce-a mai eftina bicicleta noua a fost 2.600 , si imi trebuie 2 biciclete (una mi , una lu fratimiu ..)
Deci mertia bani astia?![]()
Daca nu o folosesti prea mult merita.La 2 600 o sa repari la ea in prostie dupa juma de an.Mai bine dai macar 4 mil pe una.
Ba am gasit la un magazin o bicicleta la 2 milioane 600 DHS cu suspensi si frane de fier (manerele) ... si tot mi se pare scumpa !!! Adica la alte magazine nu gasesti bicicleta sub 4 mil ...unde gasesc si io o bicicleta iefitina care sa ma tina o vara?
![]()
frate vezi k e una roz legata d gard la tnb acolo la metrou de ceva vreme, ia-ti o coarfeca pt tabla, k sa poti taia antifurtu, iei bilca, are suspensii, o revopsesti, bai 1 milion 1 milion jumate in ea ( cauciucuri,camere, sabotzi,cabluri de frana,sha , centrare rotzi e 8 lei la sala olimpia e un mosh smeker acolo care se ocupa d biclele de la ciclism, o curetzi ii tragi o vopsea noua si ai bicla buna si facuta d tine
) cea mai simpla solutie
ahh .. acuma am vazut, esti dni valcea .. eh poate citesc altii si iau bicla aia k p mine deja ma bate gandul dar n-am ce face cu ea, am deja 2 ![]()
am o propunere, haidetzi sa facem o iesire cu biclele, sa ne strangem mai multzi, sa facem un traseu, si sa mergem de nebuni ![]()