FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Desteapta-te romane ! Pana nu e prea tarziu...

«12345»
tavimai01.02.2009 18:30
Exact aceleasi ca si pana acum. Care-or fi alea, nu stiu.

Tavi, eu cred ca esti in eroare. Legea aia nu are legatura cu ascultatul convorbirilor. Ca sa asculti o convorbire telefonica, sau sa asculti telefonul unei persoane anume se poate si acum, dovada stenogramele astea care tot bantuie pe-aici. Legea aia doar impune companiilor de telefonie pastrarea, intr-un cadru organizat si legal, a anumitor date despre utilizatorii serviciului lor. Adica se pastreaza timp de 6 luni ora si durata apelului, numerele de telefon, chestii din astea. Nu convorbirea in sine. Nu continutul sms-ului. Nu continutul mail-ului. Pentru a fi ascultata si inregistrata o convorbire telefonica este nevoie de un ordin judecatoresc, este altceva, nu se face oricum, si de catre oricine. In fond datele alea despre care se vorbeste in lege erau pastrate de catre companiile telefonice, provideri de net, etc., si pana acum, numai ca nu exista un cadru legal, si uite, tocmai faptul ca totusi se pastrau aceste date fara sa fie un cadru legal ar trebui sa ne deranjeze.

Atasez aici, pentru cei interesati, legea 298/2008.

298_pe_2008.doc

Realitatea te contrazice pentru ca se demonstreaza ca s-a pastrat continutul convorbirilor (vezi "probele de valiza")!In finalul comentariului meu am precizat ceva ce se pare ca nu ai bagat in seama dar care are cea mai mare importanta ! -"Cu astfel de compromisuri si ingradiri treptate ,acceptate de popor mai usor sau mai greu, s-a ajuns la situatia de dinainte de 89 !"-Consider ca am putea avea inteligenta sa invatam din relele si greselile trecutului si sa luam acum atitudine ! Este de discutat daca este acum oportun sau daca nu este deja prea tarziu !Dar daca "am atipit" o vreme trebuie sa ne si trezim o data si o data pentru a nu ni se repeta calvarul ! Orice compromis trebiue sa aiba si limite !De dragul de a fi "la moda" sau "adepti ai noului" nu cred ca putem accepta ingradiri de tot felul ! Aceste ingradiri pot fi acceptate doar daca merita si au argumemte si garantii temeinice ! Cei care ne conduc , cei care "le manipuleaza" precum si legile actuale nu ne ofera deloc siguranta si nici motive ca sa acceptam orbeste "gogosi invaluite in argumente occidentale"! In final nici nu ma intereseaza ce zice legea atat timp cat am convingerea ca mi se ingradeste un drept si nu mai am incredere (neputand fi condamnat pentru lipsa mea de incredere!).Daca nu s-a luat pana acum atitudine nu se poate afirma acum ca "nu e momentul".Trebuie sa ne gandim la ce poate sa iasa din asta(si ma refer la partea cea nasoala!) si sa nu cautam argumente (-pro!) la niste ingradiri.

axl01.02.2009 18:39
Realitatea te contrazice pentru ca se demonstreaza ca s-a pastrat continutul convorbirilor (vezi "probele de valiza")!

Realitatea imi confirma ca se asculta telefoanele atunci cand legea permite, cand exista suspiciuni de incalcare a legii, cum exista in cazul "valiza". Sunt convins ca nu numai convorbirile lui Becali au fost ascultate, in schimb, dintr-un motiv care-mi scapa, desi il banuiesc, numai ale lui sunt facute publice.

Deci, din nou, stenogramele alea nu au absolut nicio legatura cu legea 289/2008. Convorbirile alea sunt, in primul rand, mult mai vechi decat legea.

Cu astfel de compromisuri si ingradiri treptate ,acceptate de popor mai usor sau mai greu, s-a ajuns la situatia de dinainte de 89 !"

Nu ti-am comentat acest pasaj pentru ca, sincer, in legatura cu cele 2 subiecte, cipurile si convorbirile telefonice, nu gasesc niciun compromis si nicio ingradire.

In final nici nu ma intereseaza ce zice legea atat timp cat am convingerea ca mi se ingradeste un drept si nu mai am incredere (neputand fi condamnat pentru lipsa mea de incredere!)

Pai ai convingerea ca ti se ingradeste un drept dar nu cunosti legea care crezi tu ca-ti ingradeste acel drept. Cum vine asta? Daca nu ai incredere atunci ar insemna sa nu fii de acord si sa protestezi impotriva tuturor legilor din tara asta, nu?

Marius01.02.2009 19:07

Hai sa o iau pe rand.

Mo, in primul rand, am curaj sa pun pariu pe ce vrei tu ca 90 din 100 de useri ai site-ului nu au si, foarte probabil nu vor avea pasapot niciodata.

In al doilea rand, tu te intrebi daca e rentabila introducerea cip-urilor. Hai sa-ti spun ceva. Cunosc vreo 3 cazuri, toate relatate in presa, in care cetateni romani au fost retinuti pe aeroporturi internationale din cauza... unor potriviri de nume. Ce-ai zice Caline sa fii pe Aeroportul International din Ouagadougou, statul Burkina Fasso, iar autoritatile de acolo sa te retina si sa te interogheze din simplul fapt ca ai acelasi nume cu al unui infractor. Si, pentru ca nu ai un cip cu date biometrice care sa-ti ateste fara dubii identitatea in pasaport, vei fi supus unui interogatoriu, vor fi date faxuri catre ambasade si vei pierde o zi sau doua in custodia lor. Ce-ai zice atunci, ar fi meritat efortul financiar?

Apoi, am vazut opinii conform carora falsificatorii ar putea sa duplice aceste cip-uri fara mare greutate. Desi ma indoiesc sincer, si am motive serioase deoarece chiar stiu ca aceste cip-uri sunt in topul securitatii in acest moment, sa presupunem ca asa e. Eu as propune sa nu mai avem alarme pe masini sau incuietori la usi deoarece infractorii le pot sparge fara probleme. :stupid:

Iar in final, constat ca nimeni nu a adus nici macar un singur argument care sa vina in sprijinul acestui protest. S-a spus ca cele 2 legi incalca o multime de drepturi, dar nimeni n-a specificat nici macar unul, ni s-au dat citate din cei doi guru ai poporului roman, Mircea Badea si Paul Goma si cam atat... aaaaaa, si s-a marsat intr-un mod vulgar si grotesc pe teama romanilor de revenire la comunism. Experienta trista a perioadei de dinainte de 1989 este cea de care se folosesc partizanii protestelor inutile. Si destul de multi cad in aceasta plasa...

tavimai01.02.2009 19:18
Realitatea imi confirma ca se asculta telefoanele atunci cand legea permite, cand exista suspiciuni de incalcare a legii, cum exista in cazul "valiza". Sunt convins ca nu numai convorbirile lui Becali au fost ascultate, in schimb, dintr-un motiv care-mi scapa, desi il banuiesc, numai ale lui sunt facute publice.

Deci, din nou, stenogramele alea nu au absolut nicio legatura cu legea 289/2008. Convorbirile alea sunt, in primul rand, mult mai vechi decat legea.

Nu ti-am comentat acest pasaj pentru ca, sincer, in legatura cu cele 2 subiecte, cipurile si convorbirile telefonice, nu gasesc niciun compromis si nicio ingradire.

Pai ai convingerea ca ti se ingradeste un drept dar nu cunosti legea care crezi tu ca-ti ingradeste acel drept. Cum vine asta? Daca nu ai incredere atunci ar insemna sa nu fii de acord si sa protestezi impotriva tuturor legilor din tara asta, nu?

Tocmai faptul ca ai ajuns "sa-ti scape motivul" ma nelinisteste pe mine personal si nu ma refer la tine ci la acea lege !

Este dreptul tau sa accepti o ingradire sau chiar sa nu o consideri ingradire !Ideea este ca si altii cu multi ani in urma au gresit facand treptat asta(au tratat cu indulgenta sau au acceptat mai usor sau mai greu niste ingradiri favorizand dezvoltarea dictaturii!" si in timp si-au facut viata un calvar lor ,semenilor lor precum si urmasilor lor!

Nu se pune problema ca o cunosc sau nu o cunosc!(legea)Eu condamn ideea de inregistrare si ascultare a convorbirilor sub orice forma atata vreme cat sunt infinite cazurile cand legile sunt aplicate tendentios si abuziv !Sa nu-mi spui acum sau sa sustii ca asta ar fi prima lege aplicata corect ca te faci de ras! Dar de la aplicarea aceste legi incorect se poate ajunge foarte usor la lucruri grave care pot dauna societatii (politie politica sau santaje de tot felul in care putem fi toti implicati).Lipsa mea de incredere este justificata de experienta mea de viata si poate ca in locul meu ai intelege ! Pentru bunele tale intentii (pe care si eu le am!) eu nu te condamn dar incerc sa-mi exprim o parere vizavi de riscurile la care ne expunem prin acceptarea unor astfel de legi prea usor!Atitudinea mea nu trebuie perceputa ca "o piedica in calea binelui sau a progresului" ci ca o prudenta necesara!(mai ales ca s-a si murit din asta candva!-chiar daca tu nu stii sau nu vrei sa intelegi asta!)

PS Si inca ceva!Intotdeauna astfel de ingradiri au avut sustinatori sinceri care ulterior au regretat vazand ce efecte au urmat si daca vrei inca mai avem exemple vii care pot sa "ne lumineze"!

micodo01.02.2009 19:41

In definitiv, toata discutia asta in privinta amprentarii/monitorizarii/supravegherii e o chestiune de alegere:

de a fi liber cu toate riscurile (inchipuite: terorism, rachete iraniene, infractori, extraterestrii si vampiri gata sa-ti bea sangele) ce decurg din asta si de a fi in siguranta (inchipuita: cine te apara de atacul unui bezmetic pe strada, accidentele auto, cazutul in cada, violenta rudelor mult mai probabila decat un scaun primit in cap pe stadion?) renuntand la cel mai de pret bun al omului - libertatea

Eu aleg de mii de ori libertatea in detrimentul sigurantei.

Aceiasi alegere am facut-o si in cazul supravegherii/interdictiilor excesive pe stadioane: Libertate cu orice riscuri!

axl01.02.2009 20:22
Eu condamn ideea de inregistrare si ascultare a convorbirilor sub orice forma atata vreme cat sunt infinite cazurile cand legile sunt aplicate tendentios si abuziv !

Si eu condamn ideea de inregistrare si ascultare a convorbirilor sub orice forma atata vreme cat e vorba de convorbirile mele. Dar cand e vorba de convorbirile unora suspecti si cercetati pentru acte ilegale, cand e vorba ca aceste inregistrari si ascultari se fac legal, nu mai condamn deloc, ba chiar incurajez.

Numai ca noi divagam aici, in legea aia nu e vorba despre inregistrarea sau ascultarea niciunei convorbiri telefonice.

SSK01.02.2009 22:41

@micodo

Perfect adevarat! Astept cu interes ziua cand o lege va interzice existenta pericolelor de orice fel, iar statul va fi in mod legal (poate chiar constitutional) obligat sa ne asigure integritatea si siguranta.

Pe cuvant, oamenii se iau mult prea in serios cateodata.

@Marius

In toata aceasta discutie au existat si argumente pertinente, nu stiu cum le-ai citit tu de n-ai mai gasit niciunul. Spre exemplu faptul ca cei care nu vor dori sa poarte astfel de cipuri NU vor avea dreptul sa aleaga - ti se pare un argument suficient?

MoWeed01.02.2009 22:53
In al doilea rand, tu te intrebi daca e rentabila introducerea cip-urilor. Hai sa-ti spun ceva. Cunosc vreo 3 cazuri, toate relatate in presa, in care cetateni romani au fost retinuti pe aeroporturi internationale din cauza... unor potriviri de nume. Ce-ai zice Caline sa fii pe Aeroportul International din Ouagadougou, statul Burkina Fasso, iar autoritatile de acolo sa te retina si sa te interogheze din simplul fapt ca ai acelasi nume cu al unui infractor. Si, pentru ca nu ai un cip cu date biometrice care sa-ti ateste fara dubii identitatea in pasaport, vei fi supus unui interogatoriu, vor fi date faxuri catre ambasade si vei pierde o zi sau doua in custodia lor. Ce-ai zice atunci, ar fi meritat efortul financiar?

Pentru cateva cazuri izolate nu se justifica cheltuirea atator milioane de euro din banii publici. Tare sunt curios daca in Burkina Faso vor avea posibilitatea sa citeasca acele cipuri biometrice. Ca pana acum l-au implementat statele puternice financiar, cum ar fi SUA, unde oricum nu pierzi o zi in custodia lor. Indiferent cu cine te confunda!

In Romania ne lipsesc atatea si atatea. Avem multe alte domenii in care putem cheltui banii.

Hai sa o gandim altcumva. Ce ai zice Mariuse sa iti iei o masina noua pe care sa o distrugi pe un drum national pentru ca ai luat o groapa? Atunci ti-ar conveni sa stii ca, in loc sa intre in reparatia drumurilor, banii au mers pe cipurile alea?

Sau sa astepti la spital bolnav pentru ca nu sunt medicamente din lipsa de bani. Atunci ar mai renta cipurile?

Si, dupa cum am zis, argumentul acesta financiar este cel mai puternic pentru ca ne afecteaza pe toti, indiferent de convingerile religioase sau politice.

Marius01.02.2009 22:59

Mo, sunt chiar curios de unde ai estimat tu zecile de milioane care vor fi cheltuite. Apoi, daca tu imi faci mie 2 km de drum cu "zeci de milioane" te votez ministru al transporturilor...

Ovidiu... nu credeam ca esti atat de naiv. Sunt zeci, poate sute, de legi in tara asta pe care as dori sa nu le respect pentru simplul motiv ca nu imi lasa dreptul de a alege ce vreau... si totusi o fac.

Daca si tie "nu vreau" ti se pare un argument nu stiu ce as mai putea zice...

MoWeed01.02.2009 23:07

Mariuse, se aduna acele cheltuieli inutile. Nu am zis ca asta este singura cheltuiala inutila a statului roman. Dar in situatia ipotetica, poate o parte din acele milioane ar fi fost folosita pentru astuparea acelei gropi(sansele sa se intample asta sunt la fel de mici ca sansele sa fiu confundat pe vreun aeroport).

Exact asa gandesc si guvernantii: "ce conteaza cateva milioane?". Iti zic eu ca daca aduni macar o parte din cheltuielile inutile ale guvernantilor se aduna o suma impresionanta...

Nu am estimat nimic, daca esti atent vei vedea ca nu am dat nici o cifra. Dar ma gandesc ca implementarea tehnologiei de citit acele cipuri in aeroporturi, cipurile insusi, recoltarea datelor care vor fi imprimate pe cipuri vor costa cateva milioane de euro(la pret probabil umflat ca asa e la noi). Bani care ar putea fi cheltuiti mai util.

SSK01.02.2009 23:31

Marius, atunci poate ca ar fi mai corect "cetateneste" ca atunci cand afli ca o lege INCA neadoptata iti va restrange libertatile, sa protestezi. Ai o sansa sa o opresti, pana sa constati fatalist si mioritic ca sute de legi iti restrang libertatile.

andyro02.02.2009 10:59

Totusi a fost cineva din cei care comenteaza inflacarat pe aici la miting ?

Am vazut ceva imagini la televizor cu vreo 2 calugari si niste persoane in varsta cu icoane, am inteles ca au fost cam 100 de oameni...detalii, cineva ?

Matteo02.02.2009 15:13

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...te-expuneVIDEO/

Cipul care te expune

Un american a arãtat dezavantajele unui proiect care urmãrește securizarea frontierelor Statelor Unite.

Identificarea prin frecvențã radio o metodã de identificare automatã care se bazeazã pe stocarea și regãsirea datelor la distanțã, folosind dispozitive numite etichete/cipuri RFID. Pașapoartele americane conțin astfel de etichete.

Folosind un dispozitiv ieftin conectat la un laptop, Chris Paget a reușit sã citeascã date de pe pașapoarte și permisele de conducere a doi cetãțeni americani, fãrã ca aceștia sã poatã bãnui ceva.

http://www.youtube.com/watch?v=9isKnDiJNPk

andyro02.02.2009 15:40
Matteo02.02.2009 16:02

vezi ca ala care a facut reportajul in bataie de joc se numeste Atittla Biro

peste tot sunt smintiti si probabil ca astfel de stiri atrag si oameni de factura asta, se poate observa foarte usor din titlul stirii ca este vorba de un reportaj subiectiv facut la comanda si menit sa discrediteze.

SSK02.02.2009 16:12

http://www.cotidianul.ro/pasapoartele_biom...cate-71881.html

Un articol mult mai lucid, asa cum ar fi trebuit sa fie si aceasta discutie, despre pericole si tendinte.

Marius02.02.2009 17:31

Ovidiu, ca tot ai pus articolul din Cotidianul:

Date pertinente 1. Romania nu este prima tara care introduce pasapoartele electronice din UE, ci PENULTIMA. Ultima va fi Bulgaria. Daca nu se introduceau aceste pasapoarte pana la data de 31.12.2008, Romania pierdea o finantare europeana pe clauza transfrontaliera de 523 milioane euro.

2. Comisia Europeana deja demarase actiunea in precontencios impotriva Romaniei. Deja termenul limita de introducere fusese amanata de Guvernul Romaniei de 4 ori.

3.Introducerea pasapoartelor electronice este ceruta de o directiva a Comisiei Europene.

4.Romania este prima tara care introduce un standard de biometrie cerut de Comisia Europeana de la 1 iulie 2009, de aici confuzia ca este prima tara din UE. ESTE PENULTIMA TARA!!

5.Nu este nici o legatura intre numarul 666 si elementele din CIP, care este de tip RFID.

6.Adevarata credinta nu inseamna bigotism si necunoastere.

7.Referitor la celelalte tari ortodoxe: In Serbia nu numai ca s-au introdus pasapoartele electronice, dar este singura tara in care le-a preschimbat inainte de expirarea celor din circulatie in mod obligatoriu. La fel, Rusia le-a introdus de peste 1 an. Grecia a introdus si ea pasapoartele electronice, care sunt produse de Hellenic Police Headquarters – National Passport Center. VA PUTETI UITA PE SITE-UL http://www.passport.gov.gr, ARE SI SECTIUNE IN LIMA ENGLEZA.

VA ROG SA DATI DATE REALE!!!!

Si mai trebuie mentionat ca cip-ul ce va fi introdus de 1 iulie in pasapoartele romanesti este, daca nu cel mai sigur, unul din topul 3 al celor mai sigure din lume. Si cand spun sigur ma refer la modalitatea de criptare a datelor. Pot sa pun pariu cu oricine ca datele de pe acest cip nu vor putea fi accesate si duplicate de pe un laptop simplu aflat intr-o masina in trafic, asa cu sugerea filmuletul tampit din evz :)

cristian01402.02.2009 18:02
Mo, in primul rand, am curaj sa pun pariu pe ce vrei tu ca 90 din 100 de useri ai site-ului nu au si, foarte probabil nu vor avea pasapot niciodata.

De unde ai scos procentu' asta ? Spre exemplu, eu, pana la 16 ani am avut 2 tipuri de pasaport : unul "visiniu", celalalt "negru". Si inca am.

Azzido02.02.2009 21:26
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-53788...s-anticrist.htm

Frumoasa adunatura :)

oaaau, cu asta m-ai convins!!

daca mi-ai postat un articol de pe hotnews, postat de un ungur, eu deja nu mai am ce sa comentez. mi-ai inchis gura cu asta :hypocrite:

Ovidiu, ca tot ai pus articolul din Cotidianul:

Si mai trebuie mentionat ca cip-ul ce va fi introdus de 1 iulie in pasapoartele romanesti este, daca nu cel mai sigur, unul din topul 3 al celor mai sigure din lume. Si cand spun sigur ma refer la modalitatea de criptare a datelor. Pot sa pun pariu cu oricine ca datele de pe acest cip nu vor putea fi accesate si duplicate de pe un laptop simplu aflat intr-o masina in trafic, asa cu sugerea filmuletul tampit din evz :)

Marius, sunt si eu curios, pe ce te bazezi cand spui ca este un cip sigur?

Ai ceva experienta in securitate informatica ? Stii tu ce criptare foloseste cipul respectiv ? Esti tu sigur ca nu are vulnerabilitati asa zisul sistem de securitate al cipului?

Stii macar cum arata o cheie de criptare ?

Hai sa luam de exemplu protocolul de criptare 3DES, care este folosit in industria bancara si se considera unul din cele mai sigure, daca nu , poate chiar cel mai sigur protocol de criptare existent. Iti spun la modul cel mai serios ca protocolul asta se poate sparge. Tu gandeste-te ce se poate face cu un chip care costa 1$, daca standardele industriei bancare sunt calcate in picioare de niste pusti de 14 ani, accesand internetul din garajul casei.

Deci hai sa nu ne mai mintim singuri, securitatea cipurilor lasa de dorit, implicit datele tale vor fi puse la dispozitia unor terte persoane, fara sa-ti dai acordul.

pun pariu cu oricine ca datele de pe acest cip nu vor putea fi accesate si duplicate de pe un laptop simplu aflat intr-o masina in trafic, asa cu sugerea filmuletul tampit din evz :)

asa, si pe ce te bazezi cand spui ca nu poate fi spart de pe un laptop aflat intr-o masina ?

din nou te intreb, ce experienta ai tu in securitate informatica ?

ai spart vreodata o parola? stii sa folosesti linux ? nmap, john the ripper? sistemul shadow?

uite un exemplu simplu, despre cum se poate sparge o parola pe linux:

[root@wtf ~]# john /tmp/paroladespart.db

Loaded 1 password hash (FreeBSD MD5 [32/32])

cip (azzido)

guesses: 1 time: 0:00:00:27 (3) c/s: 8489 trying: cip

[root@wtf ~]#

A se traduce ca a fost sparta parola lui azzido in 27 de secunde.

Evident, aici e un exemplu simplu cu o criptare md5 pe 32 biti, care nu e cea mai sigura metoda posibila, dar cred ca e destul de elocvent exemplul.

In functie de complexitatea parolei putea sa dureze mai mult, dar era doar o chestiune de timp. :thumbsup:

Vise placute in continuare.

345603.02.2009 09:51

mi se pare deosebit de interesanta aceasta stire :

Bucureștenii vor fi obligați sã le implanteze microcipuri câinilor și pisicilor

http://www.adevarul.ro/articole/bucuresten...-pisicilor.html

Sforza03.02.2009 21:34
zoloz200504.02.2009 10:54

ce personaje dubioase sunt acum la meeting..eu cred ca au venit din nestiinta din cauza, sau ca e tru sa manifesti in ziua de azi

Quetzalcoatl04.02.2009 19:43
mi se pare deosebit de interesanta aceasta stire :

Bucureștenii vor fi obligați sã le implanteze microcipuri câinilor și pisicilor

http://www.adevarul.ro/articole/bucuresten...-pisicilor.html

Multi nu-si dau seama ce ii asteapta.............toata porcaria asta cu implantul la animale e doar inceputul. Baietii pregatesc terenul . N-am fost adeptul teoriei conspiratiei insa nu pot inchide ochii. Creuzetul va fi Statele Unite. Toata aceasta criza financiara "artificial" creata, va fi motorul de pornire a multor abuzuri din partea guvernelor. Totul tre' sa aibe un punct de pornire. Azi pe buletin, maine pe catel, purcel....poimanine in bratul lui Gigel.

Obisnuinta e a doua natura a omului.

Fane04.02.2009 20:33

Ai punctat perfect Quetzalcoatl,pacat ca unii precum Marius nu vad mai departe sau mai in profunzime adevaratele probleme.

Marius04.02.2009 22:07

Stai linistit Fanele, lasa-ma pe mine, asa superficial cum sunt si fara a vedea "in profunzime".

Fii fericit ca tu si altii de aici v-ati prins din timp de marea conspiratie planetara si puteti sa va luati masuri de protectie - casute in munti, magazii cu provizii, pistoale Carpati and so on. Cum spuneam mai devreme, Viva la Revolucion

P.S. hai ca nu mai postez pe aici, n-are niciun rost. Ferice de voi, cei care sunteti atat de inteligenti incat nicio conspiratie mondiala nu poate fi aplicata fara ca voi sa trageti semnale de alarma si organiza mitinguri.

Noapte buna.

«12345»