Exact aceleasi ca si pana acum. Care-or fi alea, nu stiu.
Tavi, eu cred ca esti in eroare. Legea aia nu are legatura cu ascultatul convorbirilor. Ca sa asculti o convorbire telefonica, sau sa asculti telefonul unei persoane anume se poate si acum, dovada stenogramele astea care tot bantuie pe-aici. Legea aia doar impune companiilor de telefonie pastrarea, intr-un cadru organizat si legal, a anumitor date despre utilizatorii serviciului lor. Adica se pastreaza timp de 6 luni ora si durata apelului, numerele de telefon, chestii din astea. Nu convorbirea in sine. Nu continutul sms-ului. Nu continutul mail-ului. Pentru a fi ascultata si inregistrata o convorbire telefonica este nevoie de un ordin judecatoresc, este altceva, nu se face oricum, si de catre oricine. In fond datele alea despre care se vorbeste in lege erau pastrate de catre companiile telefonice, provideri de net, etc., si pana acum, numai ca nu exista un cadru legal, si uite, tocmai faptul ca totusi se pastrau aceste date fara sa fie un cadru legal ar trebui sa ne deranjeze.
Atasez aici, pentru cei interesati, legea 298/2008.
Realitatea te contrazice pentru ca se demonstreaza ca s-a pastrat continutul convorbirilor (vezi "probele de valiza")!In finalul comentariului meu am precizat ceva ce se pare ca nu ai bagat in seama dar care are cea mai mare importanta ! -"Cu astfel de compromisuri si ingradiri treptate ,acceptate de popor mai usor sau mai greu, s-a ajuns la situatia de dinainte de 89 !"-Consider ca am putea avea inteligenta sa invatam din relele si greselile trecutului si sa luam acum atitudine ! Este de discutat daca este acum oportun sau daca nu este deja prea tarziu !Dar daca "am atipit" o vreme trebuie sa ne si trezim o data si o data pentru a nu ni se repeta calvarul ! Orice compromis trebiue sa aiba si limite !De dragul de a fi "la moda" sau "adepti ai noului" nu cred ca putem accepta ingradiri de tot felul ! Aceste ingradiri pot fi acceptate doar daca merita si au argumemte si garantii temeinice ! Cei care ne conduc , cei care "le manipuleaza" precum si legile actuale nu ne ofera deloc siguranta si nici motive ca sa acceptam orbeste "gogosi invaluite in argumente occidentale"! In final nici nu ma intereseaza ce zice legea atat timp cat am convingerea ca mi se ingradeste un drept si nu mai am incredere (neputand fi condamnat pentru lipsa mea de incredere!).Daca nu s-a luat pana acum atitudine nu se poate afirma acum ca "nu e momentul".Trebuie sa ne gandim la ce poate sa iasa din asta(si ma refer la partea cea nasoala!) si sa nu cautam argumente (-pro!) la niste ingradiri.