UFC 94 = Superb!!!
Au fost niste lupte incantatoare azi dimineata.
Mi-a placuta ca au inceput tare de tot: Nate Diaz vs. Clay Guida
A castigat Guida dar eu zic ca Diaz merita mai mult. Intr-adevar Guida i-a controlat mult spatele si i-a dat multe lovituri de genunchi la picioare dar astea nu fac KO, nu duc la renuntari, la nimic.
Diaz a fost mai agresiv, a atacat mai mult, a controlat octogonul.
Asta e, poate sunt subiectiv. Mai ales ca sunt un fan al lui Nate 

Karo Parisyan vs. Dong Hyun Kim - alt meci foarte foarte bun. Multa agresivitate si "ura" (in sensul bun). Cei 2 si-au dorit foarte mult sa castige. A castigat armeanul 

Ma bucur ca a revenit Stephan Bonnar. Chiar daca a luat bataie de la Jon "Bones" Jones, "The American Psycho" a aratat ca si-a revenit dupa accidentarea aia urata care l-a tinut departe mult, mult timp.

Co-Main Event-ul a fost la fel de spectaculos.
Nu ma asteptam ca Thiago Silva sa fie dominat chiar asa tare de catre Lyoto Machida. Probabil si-a subestimat adversarul. Asta nu se face.
Probabil aceasta lupta a fost cea mai spectaculoasa din intreaga gala. Daca nu lupta, macar KO-ul.
Lyoto Machida l-a facut KO pe Thiago Silva in minutul 4:59(ultima secunda) al primei reprize. Superb pumn din picioare aplicat prin garda lui Thiago Silva.

Si bineinteles, Main Event-ul, lupta pt titlul de campion la welterweight, foarte suprinzator. Nu ma asteptam ca Georges St-Pierre sa il domine in asa hal pe BJ Penn. Probabil ca Penn ar trebui sa ramana la categoria usoara. Nu trebuia sa urce. La usor sunt sigur ca Penn poate sa bata pe oricine. Dar la o categorie mai mare, cand ai de a face si cu oameni ca GSP(Georges St-Pierre), e greu.
Timp de 4 runde(luptele pt titlu tin cate 5 runde, nu 3 ca luptele obijnuite) GSP i-a umplut capul de pumni lui BJ Penn. Urechile Hawaianului erau amandoua rupte si umflate. Dupa ce s-a terminat a 4a runda, Penn nu a mai putut continua.Doctorii nu i-au mai dat voie.
Dominarea lui GSP a fost totala.

UFC 94 a fost tot ce credeam ca o sa fie. Abia astept sa vina UFC 95, lupta dintre cei 2 castigatori ai reality show-ului, The Ultimate Fighter, Diego "Nightmare" Sanchez si Joe " Daddy" Stevenson.
p.s.
Am vazut meciul la TV, pe Telesport. Am crezut ca un ecram mai mare e mai bun si am renuntat la comentariul in engleza al galei. BIG MISTAKE.
Comentatorii telesportului au fost absolut scarbosi.
Au fost rasisti, xenofobi, mistocari, s-au luat de arbitrii si de luptatori. Si-au batut joc de tot. Baietii aia 2 sunt mult mai potriviti pt interviuri cu becalii.Ar fi bine sa lase luptele.
Intr-adevar unul dintre ei stia cate ceva despre arte martiale(denumirile unor procedee) dar in rest au fost varza.
S-au luat de arbitrii pt ca l-au punctat pe Nate Diaz(arbitrii in octogon puncteaza diferit. Nu e destul sa dai lovituri. Se mai puncteaza si agresivitatea, controlul octogonului, initiativa, multe). Au inceput sa isi bata joc de luptatorii de culoare si de antrenori, au ras de coreeanul Kim si de limba lui, la fel si de armeanul Parysian.
Pe Thiago Silva si Lyoto Machida i-au atacat pt ca nu au studii. De parca Cristiano Ronaldo are. Baietii aia castiga intr-un meci cat toata averea celor 2 comentatori si au si mai mult bun simt ca ei.Despre modestie nici nu vorbesc.
Si cireasa de pe tort a fost, bineinteles, o mare, mare gresala facuta de astia 2 la MAIN EVENT.
Pai BJ Penn, detinatorul centurii la categoria usoara, a urcat la o cateogrie mai mare(welter) si cei 2 au zis ca asta a trebuit sa slabeasca.
Cum naiba a trebuit sa slabeasca daca a urcat o categorie?
VARZA!
Lipsa totala de interes si informare. Ar trebui sa le fie rusine.
Si un om care nu are nici o treaba cu luptele, folosind doar logica, si-ar fi dat seama ca ala nu a trebuit sa slabeasca. Doar comentatorii telesportului...
Au vrut sa isi bata joc si sa rada de luptatori si pana la urma nu au facut altceva decat sa se faca de rusine.
Niste monumente adevarate ale prostiei!